herkese slm ben bu foruma bugün üye oldum bu haftasonu lagunamızı teslim alacaz aklıma takılan bi soru var.bizim alacağımız lagunaIIIprivilege+busines+premium pak.+sunroof bi-xenon far varmı? lagunanın sitesinde bi-xenon far dio ama kataloğundaki özelliklerde xenon dio bi anlam veremedim.son olarak bu navigasyon sistemi kampanyasından yararlanacz inş brkarakus'un dediği gibi cama takılanlardan deildir.
quote:
Orjinalden alıntı: agelbal
herkese slm ben bu foruma bugün üye oldum bu haftasonu lagunamızı teslim alacaz aklıma takılan bi soru var.bizim alacağımız lagunaIIIprivilege+busines+premium pak.+sunroof bi-xenon far varmı? lagunanın sitesinde bi-xenon far dio ama kataloğundaki özelliklerde xenon dio bi anlam veremedim.son olarak bu navigasyon sistemi kampanyasından yararlanacz inş brkarakus'un dediği gibi cama takılanlardan deildir.
Aracınız hayırlı olsun..Fotoları bekliyoruz..Bi-xenon far sistemi aracınızda var ve ilave viraj farlarıda bulunmaktadır..
bi-xenon nun xenondan farkı nedir?
Xenon gazı deşarjlı lambalar daha parlak ve beyaz ışığı iki kat güçle verirken filaman ampulden ve klasik Halojen farların reflektör sistemlerinden %60 daha etkin ışık sağlar. Sonuçta far daha geniş bir alanı daha derin ve etkin bir şekilde aydınlatırken %30 daha az güç tüketir ve kullanım ömrü beş kat daha uzundur.
Bi-Xenon farlarda uzun ve kısa huzme aynı xenon lamba tarafından sağlanır. Uzun huzme için ampulün ürettiği tüm ışık kullanılırken kısa huzme için ampul ile lens arasında bulunan kapakçık devreye sokulur ve ışığın bir kısmı engellenir.
Böyle bi açıklama buldum
tesekkürler agelbal.
Laguna 3 hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz...
quote:
Orjinalden alıntı: SON KELAM
Laguna 3 hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz...
Hocam aracınızın motoru ve donanımı ne?
Birde arka kapıdaki aırbagleri çok merak ediyorum..Benim test ettiğim araçta yoktu..Bir foto alabilirmiyiz?
İyi forumlar
dh alemdar merhaba. Araç 1.5 dcı, privilage+premium paket. arka yolcular için hava yastığı yok ondan görememişsindir. business pakette var sadece.
sorularınızı bekliyorum...
quote:
dh alemdar merhaba. Araç 1.5 dcı, privilage+premium paket. arka yolcular için hava yastığı yok ondan görememişsindir. business pakette var sadece.
sorularınızı bekliyorum...
Aracın performansı nasıl?Son hız kaç yaptın?
Aracın performansı normal. Son hızı 192. Bu araç yakıt tasarrufu için yapılmış. Performans 2. planda. Performans beklentisi içine girmeyin bu tür araçlarda.
Sorularınızı bekliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: brkarakus
Bugün sabah radyo dinlerken laguna reklamını dinledim ve temmuz ayı fersatı olarak navigasyon sisteminin hediye olduğu söylendi..... Acaba bu satılan küçük aletler mi yoksa aracın içersindeki fabrika üretimi navigasyon sistemi mi anlayamadım...Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirimmmm.....
Şu anda içimden ettiğim dua : Allah'ım bu umarım cama monte olan alet değil de orjinal sistemdir.....İnşallah öyledir..
quote:
Orjinalden alıntı: agelbal
Maalesef orjinal navigasyon değil, sonradan monte edilen navigasyon cihazı hediye ediyorlar. Türkiye'ye orjinal navigasyon donanımlı aracı getirmediler.
Bu arada SON KELAM'a katılıyorum, performansı kötü olmamakla birlikte 2. planda. Bunun nedeni de yine SON KELAM'ın dediği gibi yakıt tasarrufunun ön planda olması. Ama tekrar ediyorum performansı kesinlikle kötü değil ama 2.0 bir araçla kıyaslandığında tabiki farkediyor.
quote:
Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR
emrekalender den fotoları ve sürüş izlenimini bekliyorum..
bekliyoruz emre
DH-ALEMDAR sözüm hala geçerli fotoları da koyacağım. Biraz meşguldüm sadece bu günlerde :)
neden böyle yaparlar bi anlam veremiormnavigasyonu orjinalini verseler dahaii olur sonradan takma olanlar emanet gibi duruo arabada
arkadaşlar herkeze merhaba. Ben toyota auris kullanıcısıyım. Biz de babam için araba bakarken laguna ya karar verdik. 1 Ağustos itibari ile aracı teslim alacağız. Araç modeli 1.5 Dizel Privilege Business+premium paket siyah renkli içi bej döşeme. Aracı alırken oldukça farklı alternatifleri de değerlendirdik ve babam laguna da kararını verdi. Ancak yine de benim kafam da soru işaretleri mevcut. Babam uzun bir süre otomatik araç kullandı. Kendisi İstanbul dışında olduğu için pek fazla trafiğe girdiği söylenemez. Buyüzden ben manuele alışabileceğini kısa sürede ümit ediyorum. Zaten kendisi 2002 ye kadar yaklaşın 15 yıl manuel araç sürmüş birisi. Kafamdaki bir diğer soru işareti ise lagunanın süspansiyonları biraz bana sert geldi. Sürüş pozisyonunu da açıkçası çok iyi bulmadım ama aracı daha 1 kere showroomda inceledim. Belkide yanılıyorum. Performans olarak iyi gibi geldi bana zaten kendisi çok hız meraklısı değil ancak genel de çevreyolu ve otobanlarda sürdüğü için aracı biraz performans bekleyecektir. Zaten torku yeterince yüksek gibi geldi bana ivmelenmesi çekişi iyiydi. Uzun yolda sizce bizi tatmin edermi? Aracın içini çok beyendim . Bence mondeo c5 407 ve honda accordan daha iyi işçilik ve malzeme kalitesine sahip. Yalıtım konusun da da iyi buldum test aracını sürdük ve araç oldukça sessizdi. Umarım doğru bir tercih yapmışızdır. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler....
Monastery araç hayırlı olsun. Aracın en büyük handikaplarından biri sürüş pozisyonu. Koltukların yanal destekleri yetersiz ve oturuşu rahatsız. Ayrıca farkettiysen direksiyonda çok ağır. Hidrolik demeye 1000 şahit ister. Süspansiyonu fena deil ama sert sayılabilir. Diğer özellikleri iyi. Biz alalı 3 ay oldu. Uzun ve kısa yolda epey kullandık.
laguna için uzun yol için çok ii dio test eden bütün dergiler koltuklarıda rahattır.direksiyon içinse her hafta sürüorum test aracını bi anormallik yok aslında bizim megane1 den bile yumuşak
quote:
Monastery araç hayırlı olsun. Aracın en büyük handikaplarından biri sürüş pozisyonu. Koltukların yanal destekleri yetersiz ve oturuşu rahatsız. Ayrıca farkettiysen direksiyonda çok ağır. Hidrolik demeye 1000 şahit ister. Süspansiyonu fena deil ama sert sayılabilir. Diğer özellikleri iyi. Biz alalı 3 ay oldu. Uzun ve kısa yolda epey kullandık.
teşekkürler Allah hepimize kazasız belasız yollar nasip etsin kardeşim.test aracını bizzat sürdüm direksiyonu bana çok ağır gelmedi. Dediğim gibi sürüş pozisyonu hoşuma gitmedi ve süspansiyonları bozuk yollar için birazcık sert gibi geldi. Diğer ergonomi malzeme işçiliği herşeyi iyiydi. İnşallah bu kadar verdiğimiz paraya değmiştir benim de kafam da soru işaretleri oluşmaya başladı. Aynı paraya Passat 1.4 tsi exclusive alabiliyorduk. Ya da mondeo 1.6 titanium ancak dedim ya babam lagunayı daha çok beyendi.
peki merak ettiğim başka sorular da var tabiki. Babam yılda 20 bin km yol yapıyor. Genelde aracı şehirlerarası kullanacak. Bu nedenle birçok bu işten anlayan yakınımız önce dizel ve bizi sonra lagunaya yönlendirdiler. NEDEN? çünkü uzun yollarda bu aracın herkez çok konforlu ve rahat olduğunu dile getirdi. Ayrıca en iyi performans/tüketim değerlerinden biride lagunanın bu 110 beygirlik dizel motorunda elde edebileceğimizi belirttiler. Tamam yüksek performans beklentimiz zaten yok, ancak sollamalarda, otobanda yeterli performansı göstereceiğini umud ediyorum. Bir diğer konu ise yedek parça ve servis. Bu konuda da içimizi renault rahat ettirir diye düşünüyorum. Ben auris almadan önce 2 sene golf sürdüm. Allah benden uzak tutusun volkswageni yedek parçasından arabanın periyodik bakımından aracın fiyatını çıkardık zaten. Peki merak ettiğim ufak bir detay ise aracın müzik sistemi.Kimileri başarısız bulmuş bu konuda bilgisi olanlar detayları yazabilirmi şimdiden teşekkürler....
bende 8 senedir renault kullanıcısıyım serviste bakım ücretleri yedek parça ücretleri hiç pahalı deil ve işçilik gayet iyi. lagunanın ses sistemine gelince bilmiorum alacağınız arabada var mı usb girişi var ipod girişi var bunlar çok kullanışlı ses kalitesi ise konuşmaya gerek yok çok kaliteli bi müzik sistemi var duyduğuma göre velsatista kullanılan müzik sistemi var.
quote:
Orjinalden alıntı: monastery
peki merak ettiğim başka sorular da var tabiki. Babam yılda 20 bin km yol yapıyor. Genelde aracı şehirlerarası kullanacak. Bu nedenle birçok bu işten anlayan yakınımız önce dizel ve bizi sonra lagunaya yönlendirdiler. NEDEN? çünkü uzun yollarda bu aracın herkez çok konforlu ve rahat olduğunu dile getirdi. Ayrıca en iyi performans/tüketim değerlerinden biride lagunanın bu 110 beygirlik dizel motorunda elde edebileceğimizi belirttiler. Tamam yüksek performans beklentimiz zaten yok, ancak sollamalarda, otobanda yeterli performansı göstereceiğini umud ediyorum. Bir diğer konu ise yedek parça ve servis. Bu konuda da içimizi renault rahat ettirir diye düşünüyorum. Ben auris almadan önce 2 sene golf sürdüm. Allah benden uzak tutusun volkswageni yedek parçasından arabanın periyodik bakımından aracın fiyatını çıkardık zaten. Peki merak ettiğim ufak bir detay ise aracın müzik sistemi.Kimileri başarısız bulmuş bu konuda bilgisi olanlar detayları yazabilirmi şimdiden teşekkürler....
ben pek anlamam ama vel satis te kullanılansa mutlaka ıyıdır zaten. arkadaş cabbase nie kullanmamıslar dıyınce kalitesizmi diye düşünüdm teşekkürler..