ben pek anlamam ama vel satis te kullanılansa mutlaka ıyıdır zaten. arkadaş cabbase nie kullanmamıslar dıyınce kalitesizmi diye düşünüdm teşekkürler..
monastery aracınız şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız günler dileğimle..
Benim baba da seninki gibi Laguna'yı mondeo ve passat'a tercih etti. Bu seçimde dediğin gibi kişisel zevklerin yanı sıra servis ücretleri ve yaygınlığı da etkili oldu tabi ki. Yaklaşık bir aydır aracı kullanıyoruz ve memnun kalmadığımız herhangi bir yönü yok gibi. 1.5 dci motorda devri çok düşürmediğiniz sürece ivmelenmesi ve torku tatmin edici düzeyde. Ses yalıtımı ise mükemmel, bazen arabanın kendi kornasını duymakta zorlanıyorum :) Her fırsatta dile getiriyorum Laguna'nın en büyük özelliği virajlardaki üstün denge yeteneği bence. En son 130 km ile yaklaşık 30 derecelik bi viraja girdim, araç bana mısın bile demedi. Hatta virajlara gaz kesmeden girmek alışkanlık yaptı, umarım başka araç kullanırken aynı alışkanlığım sürmez :)
SON KELAM direksiyon ve koltuktan memnun değil ama ben bu şikayetleri sadece kendisinden duydum :) Tabi ki kişisel görüşü saygı duyuyorum ama cidden ne direksiyon ne de koltuklar sert geliyor bana. Müzik sistemi ise gayet yeterli ve berrak bir ses veriyor. Tabi ki anfili sub-woofer'lı bir ses kalitesi beklemek hata olur ama cabbase'ı aratmıyor bence. I-pod ve usb adaptörü sonradan da takılabiliyor ücreti de 300 ytl civarında die hatırlıyorum. Ayrıca Bluetooth adaptörü taktırmanızı kesinlikle tavsiye ederim, cidden çok büyük bi rahatlık. Ses alma ve gönderme kalitesi de gayet iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: monastery
ben pek anlamam ama vel satis te kullanılansa mutlaka ıyıdır zaten. arkadaş cabbase nie kullanmamıslar dıyınce kalitesizmi diye düşünüdm teşekkürler..
LAGUNA III DE CABBASE VAR AMA STANDART MI YOKSA OPSİYONEL Mİ BİLMİYORUM..MAİS ONDAN DA ÇALMIŞ OLABİLİR..AMA REANULT İLK KEZ KOLEOS MODELİNDE BOSE MARKA SİSTEM KULLANDI...BUNUN NEDENİ DE KORE DE ÜRETİLDİĞİ İÇİN OLABİLİR.
Müzik sistemi kötü değil. Fakat bir passatın veya mondeonun müzik sistemini ve ses kalitesini tutumuyor. Mondeo ve sony işbirliği 1 numaraya passat 2 ve reno 3 numaraya otutur.
Koltuk ve sürüş pozisyonu kişiden kişiye değişir tabi ama ben rahat edemedim. Şimdiye kadar 2 farklı laguna 3 sürdüm. İkisininde direksiyonu aşırı sert geldi. Israrla tekrarlıyorum hidrolik demeye 1000 şahit ister.
Sorularınızı bekliyorum...
Hayırlı olsun.
kazasız belasız mutlu günlerde sevdiklerinle bir ömür bou kullanırsın inş.
iyi dilekleriniz için sağolun. Allah hepimize kazasız belasız yollar nasip etsin. Biz de mondeoyla passata baktık dediğiniz gibi ancak daha once de soledığım gıbı lagunada karar kıldık. Aracı 1 Ağustosta teslim alacağız. Benim bi düşüncem var belki doğrudur belki çok yanlıştır lütfen kimse yanlış anlamasın. Tüm paketlerle birlikte aracı full aldık 60 milyara bıraktılar. Genelde renault kendi sınıfındaki araçlara göre daha uygun fiyatlı olurdu diye hep aklımda kalmış küçüklüğümden beri. mondeo 1.6 titanium , passat 1.4 tsi exlusive de full donanımlarda 60 milyarı ancak buluyor. Bunun nedeni bizim aracın dizel olmasından mı? Kalite ve sorunsuzluk olarak sizce konuşmak için erken mi? sonuçta araç daha yeni piyasaya çıktı.
Merhaba arkadaşlar , 2000 model otomatik 2.0 Laguna1 aracımı satıp , 1.5 dizel manuel Laguna3 almak gibi bir düşüncem var. (Gönlüm bunun da otomatiğini almakta ama çok pahalı malesef ) Aklımı kurcalayan şeyler şunlar :
1) Kullandığım araç 2000 motor 115 beygir ve LPG'li. Özellikle "uzun yolda" 1500 motor 110 beygir dizel bir araç ile arasındaki performans farkını merak ediyorum. (Dikkat: Yol tutuş , konfor vs.'i sormuyorum. Bunlar tabii ki Laguna3'te en üst düzeydedir.Sadece "anlık olarak güce ihtiyacım olduğunda bana en az eskisini sağlar mı?" yı merak ediyorum. ) Özellikle Laguna1 ve Laguna3 kullanan arkadaşlardan yorum rica edeceğim.
2) Bu aracın yıllık vergisi ne kadardır ?
3) Ben hep otomatik vites kullandım , hiç manuel vites kullanmadım. Debriyaj ve vites ile uğraşacak olmak beni düşündürmüyor değil. Ne dersiniz , trafikte acemi pozisyonuna düşmeyelim ?
Tşk.
quote:
Orjinalden alıntı: OBI
Merhaba arkadaşlar , 2000 model otomatik 2.0 Laguna1 aracımı satıp , 1.5 dizel manuel Laguna3 almak gibi bir düşüncem var. (Gönlüm bunun da otomatiğini almakta ama çok pahalı malesef ) Aklımı kurcalayan şeyler şunlar :
1) Kullandığım araç 2000 motor 115 beygir ve LPG'li. Özellikle "uzun yolda" 1500 motor 110 beygir dizel bir araç ile arasındaki performans farkını merak ediyorum. (Dikkat: Yol tutuş , konfor vs.'i sormuyorum. Bunlar tabii ki Laguna3'te en üst düzeydedir.Sadece "anlık olarak güce ihtiyacım olduğunda bana en az eskisini sağlar mı?" yı merak ediyorum. ) Özellikle Laguna1 ve Laguna3 kullanan arkadaşlardan yorum rica edeceğim.
2) Bu aracın yıllık vergisi ne kadardır ?
3) Ben hep otomatik vites kullandım , hiç manuel vites kullanmadım. Debriyaj ve vites ile uğraşacak olmak beni düşündürmüyor değil. Ne dersiniz , trafikte acemi pozisyonuna düşmeyelim ?
Tşk.
1-)Laguna 1 in otomatiğini kullanmadım ama laguna 3 1.5 dcı tatminkar bir performans sunuyor..Yani keşke almasaydım gibi söylemlere düşmezsiniz..
2-)1.6 motorun 600 küsür dü bunun 500 civarıdır ama emin değilim...Taş çatlasa 700..
3-)Tabiki alışmak hemen 5 dakikanızı almaz ama 5 saatinizi alır..Manuelin tadı ayrıdır..
İyi forumlar...
quote:
Orjinalden alıntı: SON KELAM
Müzik sistemi kötü değil. Fakat bir passatın veya mondeonun müzik sistemini ve ses kalitesini tutumuyor. Mondeo ve sony işbirliği 1 numaraya passat 2 ve reno 3 numaraya otutur.
Koltuk ve sürüş pozisyonu kişiden kişiye değişir tabi ama ben rahat edemedim. Şimdiye kadar 2 farklı laguna 3 sürdüm. İkisininde direksiyonu aşırı sert geldi. Israrla tekrarlıyorum hidrolik demeye 1000 şahit ister.
Sorularınızı bekliyorum...
Direksiyon sistemi konusunda yanılıyorsun bence.. Gayet hafif üstelik rakiplerinin 16 inch Lagunanın 17 inch janta sahip olduğunu düşünürsek..
Ses sistemiyse kesinlikle Passattan iyi.. Ama bu konuda arkadaşımın S40 ından kötü malesef. Eski Lagunalardaki Cabasse banada biraz daha iyi gibi geldi
asilix aracın direksiyonu taş gibi. Onlarca farklı marka ve araç kullanmış birisi olarak Lagunanın direksiyonunun kalas gibi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Megane 2 nin direksiyonu pamuk gibiyken lagunaya böyle bir direksiyon koydukları için o fransız mühendisleri bir bulsam soracağımı biliyorum onlara.
nasıl taş gibi direksiyonu yumuşacık test sürüşünde kullanmasam inanirim da bir hatan olmasın resmen tüy gibi megandede öyle acaba aracında sorun olabilirmi ??
Sorun olduğunu düşünmüyorum. Sürdüğüm 2 farklı laguna 3 de gayet sert direksiyona sahipti.
quote:
Orjinalden alıntı: kcandan
BANA DA LAGUNA3 ÜN DİREKSİYONU BİRAZ SERT GELDİ, AMA DİĞER ARAÇLARLA KARŞILAŞTIRDIM VE ONU TERCİH ETTİM. 5 AĞUSTOSTA TESLİM EDECEKLER. YALNIZ ŞUNU MERAK EDİYORUM. NAVİGASYON VERECEKLERİ SÖYLENİYOR. TAKTIRAN VAR MI İÇİNİZDE, ARABANIN NERESİNE TAKIYORLAR? BİLGİSİ OLAN ARKADAŞ VARSA YAZABİLİR Mİ?
quote:
Orjinalden alıntı: kcandan
SELAMLAR. LAGUNA3'E SONRADAN TAKILAN NAVİGASYON HAKINDA BİLGİSİ OLAN YA DA TAKTIRAN ARKADAŞ VAR MI? BANA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ. SONRADAN TAKTIRILINCA ŞIK OLUYOR MU?
Sonradan takılan navigasyon, torpido üstüne yapıştırma gibi bi sistem. Dikdörtgen bi ekran düşün torpidonun üstünde. İstersen çıkarabiliyorsun istediğin zaman. Ama öle çok şık bi görüntü olduğunu söyleyemem :)
arkadaşlar yeni lagunadaki 6 vitesli bva vites yokuşta aracı geriye kaydırıyor mu
hayır kesinlikle kaydırmıyor. laguna III 2.0 dci kullanıcısıyız ve araç kesinlikle kaydırma yapmıyor
quote:
Orjinalden alıntı: B.A.L
arkadaşlar yeni lagunadaki 6 vitesli bva vites yokuşta aracı geriye kaydırıyor mu
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim
quote:
Orjinalden alıntı: Alfisti159
hayır kesinlikle kaydırmıyor. laguna III 2.0 dci kullanıcısıyız ve araç kesinlikle kaydırma yapmıyor
quote:
Orjinalden alıntı: B.A.L
bugün 5 ay beklemenin ardından Renault LagunaIII privilege+business pak.+premium pak.+sunroof+navigasyon teslim aldık çok kral bi araba görenlerden bu arabamı uçak bu,arabaların babası bu işte gibi tepkiler aldık.
hayırlı olsun çok iyi bir seçim yapmışsınız
Ne renk acaba??
quote:
Orjinalden alıntı: agelbal
bugün 5 ay beklemenin ardından Renault LagunaIII privilege+business pak.+premium pak.+sunroof+navigasyon teslim aldık çok kral bi araba görenlerden bu arabamı uçak bu,arabaların babası bu işte gibi tepkiler aldık.