Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1192. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.665.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11901191119211931194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLADEEEE kullanıcısına yanıt
    Bu debriyaj müşürü aracı boşa attığımız zaman nadiren stop etmeye sebeb olur mu? Kelebek temizliği, kelebek soketi değişimi, map sensörü değişimi yapıldı.
  • IKaptan I kullanıcısına yanıt

Zannetmiyorum, aracı çok soğuk bir şehirde mi kullanıyorsunuz? Dediğiniz olayı -20leri gören bir şehirde araç LPG'de iken ve sadece kışın yaşıyorum.

Aracınız benzinde de aynı sıkıntıyı veriyor mu?

Aracin boşa attığı zaman istop etmesine rölanti motoru buji bobin de sebeb olur eğer motor rolantide sarsıntılı çalışıp istop ediyorsa bobin ve bujileri kontrol etmelisiniz.
  • Thantos7575 T kullanıcısına yanıt
    Rölantide herhangi bir sorunum yok. Dediğim gibi yavaşlarken boşa atınca oluyor. Kelebekte sorun var desem sürekli yapar, anlamadım gitti.

Sen benzinde denedin mi? Hem tüpte hem LPG'de oluyorsa ateşleme sisteminde sorun vardır. Bujilere bobinlere baktırman gerekir.

• BLADEEEE kullanıcısına yanıt
    Buji ve bobinde olsa baya hissedilir ama titreşimden, çekişten falan. Bulucaz bakalım bi şekilde bu sorunu
  • Arkadaşlar merhaba aracımda bu bir iki aydır direksiyonu sağa sola çevirici uğultu şeklinde bir gicirdama geliyor havalar soğuduktan sonra başladı bu ses sebebini bilen varsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

Havalar soğuyunca benimkinde de oluyor o. Sorun yok aynen devam.

• Herkese merhaba. 2003 model laguna 2.0 bva privillege faz 1 aldım araçla ilgili arayıpta bulamadığım kullanma klavuzunda verilen talimatları uygulayıpta başarısız olduğum ve olup olmadığını bilmediğim donanımlar hakkında bir kaç soru sormak istiyorum. Şimdiden yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum.

1- Aracımda yağmur sensörünü kullanmama rağmen far sensörünü bir türlü aktif edemedim. Far kolunu 0 dan park pozisyonuna 2 kere art arda getirip kapattığımda herhangi bir uyarı sesi gelmiyor. Far xenon tip .

2- Araçta 3 butonlu lock+auto yazan anahtar mevcut fakat anahtarsız giriş ve çalıştırma aktif değil prosedüre göre anahtarla aracı çalıştırıp stop edip aractan uzaklaştığımda araç kendini kapatmıyor. eğer bu özellik fabrikasyon olarak aracımda yoksa lock+auto butonu ne işi yarıyor.

3- Araçta test modunda akü arızası uyarısı veriyor fakat aküde sıkıntı yok ve test modu harici hiç bir akü uyarısıyla karşılaşmadım. neden olabilir.

4- Sağ ön yolcu camı kesik kesik çalışıyor ve kalibre olmuyor . oto kilitçi cam kartı değişecek diyor siz nedersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetx -- 29 Ocak 2021; 21:30:31 >

• wetx W kullanıcısına yanıt
    3 numaralı sorunuz için bir problem yok benim araçta veriyor muhtemelen eski bı arızayı görüyor yada araç çalışmadığı için algılamıyor diye düşünüyorum aküm sifir ama yine o arızayı gösteriyor.

4 numara için geçen aküyü değiştikten sonra sol ön cam aynı oldu benim 5 10 saniye yukarida 5 10 saniye aşağıda basılı tuttum bir kaç denemeden sonra düzeldi suan belki bı yardımı olabilir.
  • wetx W kullanıcısına yanıt

S.a hocam 1. Sorunuza ben cvb vereyim far sensoru arizali olabilir bunun nedeni genelde on camin degismesinden kaynakli oluyor sensoru gostermeniz lazim.. bende yakin zamanda laguna faz 1 2.0 privellage extra donanimli alacak gibiyim bir haftadir arastirma yapiyorum.. benim alacagim aracta elektrikli koltuk harici extra koltuk isitma ve hafiza var.. insallah memnun kalirim uzun sure bineriz.. malum piyasa sartlari cok pahali suan

Akslara baktir hocam aks kecelerini zamaninda degismediysen aks milini yersin ugultunun sebebi aks milinin surtmesinden kaynakli olabilir.. bir an once goster yoksa malum aks degismeye kalksan 2000 tl nin ustunde bir fiyat suan

• Arkadaşlar aracımda anahtarsız giriş var fakat anahtarsız çalıştırma yok aramızda hiç anahtarsız çalıştırma ile ilgili bir çalışma yapan oldu mu ? Arabaya anahtarsız bin sonra çalıştırmak için cebinde anahtar ara çook saçma. Aracım 2003 Laguna 2.0 Privilege otomatik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetx -- 11 Şubat 2021; 19:35:31 >
  • 1-Aracımda far sensörü yokmuş sadece yağmur sensörü varmış ( buda ayrı bi ilginçlik)

2-Kartım bozukmuş içini açıp bütün bağlantı lehimlerini yeniledikten sonra (çiplerdeki dahil) çalıştı fakat 3 gün sonra tekrar bozuldu tekrar açtık tekrar yeniledik bir daha çalıştıramadık.

3-Akü sıfır aldım taktım arızayı hala gösteriyor. Sanırım çözümü yok lpg tesisatından olabilir diye düşünüyorum.

4- Sağ ön cam kartı bozukmuş oto elektrikçimde aynısını söyledi internette bir çözüm yolu buldum aliexpressten sipariş verip deneyeceğim yada komple motor sensör değişecek gibi. youtube videosu aşağıda

5- sol kapı döşemesi etrafından aşırı tıkırtı geliyordu . Tesa nın pencere izolasyon fitilini sigorta kutusu kapağına yapıştırdım tüm ses kayboldu.

6-Ön cam içinde torpido göğsu ucuyla cam arası için tasarşanmış fitil koydum orasıda tüm sesi geçti.

7- basılı tutarak çalışma sorununu grupta yazdığı gibi okuyucunun içindeki kırık tırnağı yapıştırarak çözdüm

8- el freni ve vites körüğünü Ankara batıkentte bi döşemecide deri olarak yenilettim tahminimden çok daha güzel oldu. 11.02.2021 de 120 tl ödedim.

9-lastik ebadımı 205 60 16 dan 215 55 16 olarak yeni lastiklerle güncelledim kadranda hız farkı gps e göre %4-5 civarında fazla gösteriyor yani kadran 100 km/saat iken gerçek hızım 95-96 km/saat

10- yağ bakımını elf 5-40 yağ ile yaptım diğer tüm parçalar orjinal mais ile değiştim (yağ filtresi polen filtresi) sadece benzin filtresini ustamın ısrarı üzerine bosch marka taktım.

11- Farları oto kaportada zımparalatıp üzerine vernik attırdım sıfır gibi oldu. Kloroformlu yöntemi pek tavsiye etmiyorlar tekrar sararıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: wetx

1-Aracımda far sensörü yokmuş sadece yağmur sensörü varmış ( buda ayrı bi ilginçlik)

2-Kartım bozukmuş içini açıp bütün bağlantı lehimlerini yeniledikten sonra (çiplerdeki dahil) çalıştı fakat 3 gün sonra tekrar bozuldu tekrar açtık tekrar yeniledik bir daha çalıştıramadık.

3-Akü sıfır aldım taktım arızayı hala gösteriyor. Sanırım çözümü yok lpg tesisatından olabilir diye düşünüyorum.

4- Sağ ön cam kartı bozukmuş oto elektrikçimde aynısını söyledi internette bir çözüm yolu buldum aliexpressten sipariş verip deneyeceğim yada komple motor sensör değişecek gibi. youtube videosu aşağıda

5- sol kapı döşemesi etrafından aşırı tıkırtı geliyordu . Tesa nın pencere izolasyon fitilini sigorta kutusu kapağına yapıştırdım tüm ses kayboldu.

6-Ön cam içinde torpido göğsu ucuyla cam arası için tasarşanmış fitil koydum orasıda tüm sesi geçti.

7- basılı tutarak çalışma sorununu grupta yazdığı gibi okuyucunun içindeki kırık tırnağı yapıştırarak çözdüm

8- el freni ve vites körüğünü Ankara batıkentte bi döşemecide deri olarak yenilettim tahminimden çok daha güzel oldu. 11.02.2021 de 120 tl ödedim.

9-lastik ebadımı 205 60 16 dan 215 55 16 olarak yeni lastiklerle güncelledim kadranda hız farkı gps e göre %4-5 civarında fazla gösteriyor yani kadran 100 km/saat iken gerçek hızım 95-96 km/saat

10- yağ bakımını elf 5-40 yağ ile yaptım diğer tüm parçalar orjinal mais ile değiştim (yağ filtresi polen filtresi) sadece benzin filtresini ustamın ısrarı üzerine bosch marka taktım.

11- Farları oto kaportada zımparalatıp üzerine vernik attırdım sıfır gibi oldu. Kloroformlu yöntemi pek tavsiye etmiyorlar tekrar sararıyormuş.

Sayın wtx yaptığınız işlemlerle ilgili fotoğraf atabilirmisiniz

• siyahla işaretlemeye çalıştığım alanların lehimlerini tazeledikten sonra tüm tuşlar çalıştı aracı açıp kapattı fakat handsfree denen anahtarsız giriş çalışmadı. Kartın içindeki vl 2020 kodlu pilin voltajı 1.5 volta kadar düşmüştü yerine elimde yedek olan kartın cr16.. kodlu pilini taktık ve tekrar denediğimizde yine çalışmadığını gördük. bunun üzerine zaten yenisini almayı planladığımdan dolayı karta komple dalıp sarı ile işaretli bölümün silikon sürülü olamayan tarafındaki tüm bacakların lehimini temizleyip tazeledik. Fakat silikon çok inatçı olduğunda silokonu sökemedik ve dolayısıyla çipin silokon altındaki bacakları lehimleyemedik . Silikonu sökmek için biraz sıcak hava tabancasıyla ısıttık fakat silikon çok sağlam yapışmış. bizde kartı tekrar kart yuvasına oturtup aracın başına gittiğimizde anahtarsız çalıştırmanın çalıştığını gördük Ama yukarıda da bahsettiğim gibi 3 gün sonra tekrar çalışmaz oldu . Tahminim ısıtırken diğer tarafta biraz tamir oldu lehimleri sıkılaştı fakat soğuk lehim olduğu için geri attı. ve çalışmayı bıraktı. bugün 3 butonlu ckartın siparişini aliexpress üzerinden 346 tl ye verdim inşallah 15 30 güne elimde olacak. o zaman o silikonuda sökecem kart kırılsada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetx -- 12 Şubat 2021; 21:9:44 >

• sigorta kutusu kapağına bu fitilden iki parçayı üst üste koyup birbirine yapıştırdıktan sonra kapağın üstüne yapıştırdım tek olunca ince geldi. Bu gerçekten çok işe yarıyor nerdeyse bana kapı söktürtecekti. daha önceki sayfalarda sigorta kapağına bir şeyler sıkıştırın geçer diyen arkadaşa teşekkürler..

• bu arada resimleri ben göremiyorum sizde durum nasıl .

• göğüsede bu fitili yerleştirdim. youtubede bayabi videosu var. kampanya vardı 2 tanesini 25 TL'ye n11 den aldım 15-18 TL civarında fiyatları

• 
Sayfa: önceki 11901191119211931194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.