Arkadaşlar birşey soracağım. Arabayı ısıtma konumuna alıp sadece motor suyu ile kalorifer ile ısıtmaya çalıştığımda öndeki fan sürekli çalışıyor. Hava zaten soğuk bu sefer fan çalıştığı için hararet göstergesi de düşüyor ve içeri ılık yani soğuk denecek kadar hava üflüyor. Sıcak olmuyor. Acaba sizin de arabanız da klima aktif değilken ısıtmayı açtığınızda ön radyatör fanı çalışıyor mu? Yoksa ben de bir sorun mu var? Böyle olunca ılık bile üflüyor denilmez. Acil yardım. Araba Laguna 2 1.6 2004 model privilege. |
LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1193. sayfa)
-
-
Selam arkadaşlar. Benimde bir sorum olacaktı. Yakın zamanda bujileri değiştirmek istiyorum. Aracım Laguna II Faz 1, 2.0 otomatik, LPG'li. Hangi bujiyi tavsiye edersiniz. Bosh ve NGK'nın LPG'li araçlar için çıkardığı İridyum bujiler var. Bunları tavsiye eder misiniz?
-
-
NGK iyidir BKR6EZ modelinin uyumlu olduğu yazıyor ngk katoloğunda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: wetxFotoğraflar için teşekkürler..
-
2.0 için hangi buji olur bilmiyorum ama ngk bin sitesine kendi 1.6 aracın için şase motor no ile mail attığımda ertesi gün cevap verdiler ngk markasını tavsiye ettiler benim içinde özel LPG bujisi aldım. -
İlk calistirdigimda auto ile ön cam konumuna geliyor ve aç tuşu aktif oluyor sıcak konumda o zaman benim de fan çalışıyor tekrar aç yı kapattigimda fan duruyor. -
Direksiyondan kumanda özelliklerinin çalışması için özel bir bağlantı aparatı yapan bir arkadaş var. Araca takılan multimedya cihazı ile direksiyon kumandası arasındaki bağlantıyı sağlıyor. Sadece takılan cihazın direksiyon özelliklerini desteklemesi yeterli değil arada aparat olmadan tüm özellikler sağlıklı çalışmaz. Bu aparatın ve multimedya cihaz montajında deneyimli İstanbul Sancaktepede bir usta var ben orada yaptırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxgecegezenxx -- 21 Şubat 2021; 23:36:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: wetx1-Aracımda far sensörü yokmuş sadece yağmur sensörü varmış ( buda ayrı bi ilginçlik)
2-Kartım bozukmuş içini açıp bütün bağlantı lehimlerini yeniledikten sonra (çiplerdeki dahil) çalıştı fakat 3 gün sonra tekrar bozuldu tekrar açtık tekrar yeniledik bir daha çalıştıramadık.
3-Akü sıfır aldım taktım arızayı hala gösteriyor. Sanırım çözümü yok lpg tesisatından olabilir diye düşünüyorum.
4- Sağ ön cam kartı bozukmuş oto elektrikçimde aynısını söyledi internette bir çözüm yolu buldum aliexpressten sipariş verip deneyeceğim yada komple motor sensör değişecek gibi. youtube videosu aşağıda
5- sol kapı döşemesi etrafından aşırı tıkırtı geliyordu . Tesa nın pencere izolasyon fitilini sigorta kutusu kapağına yapıştırdım tüm ses kayboldu.
6-Ön cam içinde torpido göğsu ucuyla cam arası için tasarşanmış fitil koydum orasıda tüm sesi geçti.
7- basılı tutarak çalışma sorununu grupta yazdığı gibi okuyucunun içindeki kırık tırnağı yapıştırarak çözdüm
8- el freni ve vites körüğünü Ankara batıkentte bi döşemecide deri olarak yenilettim tahminimden çok daha güzel oldu. 11.02.2021 de 120 tl ödedim.
9-lastik ebadımı 205 60 16 dan 215 55 16 olarak yeni lastiklerle güncelledim kadranda hız farkı gps e göre %4-5 civarında fazla gösteriyor yani kadran 100 km/saat iken gerçek hızım 95-96 km/saat
10- yağ bakımını elf 5-40 yağ ile yaptım diğer tüm parçalar orjinal mais ile değiştim (yağ filtresi polen filtresi) sadece benzin filtresini ustamın ısrarı üzerine bosch marka taktım.
11- Farları oto kaportada zımparalatıp üzerine vernik attırdım sıfır gibi oldu. Kloroformlu yöntemi pek tavsiye etmiyorlar tekrar sararıyormuş.
4- cam motoru regulatörünü söktük ve gördük ki kart bozuk değilmiş, mavi ile işaretli yerden işaret boyunca kırılmış. Arkasını sağlamlaştırıp kartı birbirine yapıştırıp , kopan bütün entegre yollarını ince yalıtımlı tel ile birleştirdik. sonuç çalışıyor. elektrik bağlantısı kırıktan önce olduğu için kesik kesik çalışıp kırıktan dolayı hattı tamamlayamayan röle kırık yüzünden çalışamıyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetx -- 18 Şubat 2021; 17:44:50 >
-
Aynı zamanda megane 2 cam motoru ve laguna 2 cam motorları birbirine uyabiliyor. soketleri ve kızak düzeneğine bağlanma delikleri aynı sadece soketteki kabloların kontrolü yapılıp bağlanabilir. Bu da bulunmayan regülatörün yerine ve daha ucuza mal etmenin bir yöntemi. Ben ankarada megane 2 motor ve regülatör MGA marka 250 tl ye satılıyordu. ve çıkmasıda bir hayli fazlaca mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetx -- 18 Şubat 2021; 18:15:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: IKaptan
Rölantide herhangi bir sorunum yok. Dediğim gibi yavaşlarken boşa atınca oluyor. Kelebekte sorun var desem sürekli yapar, anlamadım gitti.Manyetik kaptör sorunu olabilir,yani şöyle diyeyim manyetik kaptör diğer ismiyle lambda sensörünün üzerinde termostat yuvası var onun contalarında kaçak varsa ve soğutma suyu az olsada manyetik kaptörün üzerine damlıyorsa kaptör sapıtabiliyor,bende aynı sorun vardı.Antifiriz kaptör üzerine damlıyormuş aracı boşa alsam veya vites değişimi için debriyaja bassam stop ediyordu zaman zaman
Bu arada ben bu sayfanın artık aktif olmadığını düşünüyordum,8 senedir Laguna 2 kullanıcısıyım,bu sayfada araç hakkında baya bi bilgi sahibi olmuşluğum var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler ilginiz için. Kelebeğin soketini değiştirdiğimden beri 2 ayda 2 kere falan stop etti. Uğraşmıyorum artık, alıştık😂 -
Selam herkese
Bugün benzin pompasını yaktım büyük ihtimalle
Depoda hiç benzin kalmamış. Gazda çalıştırdım. 20 km yol yaptım. Biraz benzin aldım.
Sonuç: Araba benzinde calismiyor.
Hava yapmış da olabilir. Bence motor yanmasından daha yüksek bir ihtimal.
Benzin doldurduktan sonra buhar geldi. Fazla ısındı sanırım.
İyi dusunurek hava yaptıysa havayı nasıl alabilirim
Hava almak için ilk önce hava tahliye borularında bı tıkanıklık varmı ona bakmak gerek eğer yoksa en kolay yöntemi depoyu fullemek olur. -
Hocam biran once baktırın derim 3 ay once bı Clio sanyide az daha yanıyordu benzin pompası nedeni ile üsteki kablolar da da sıkıntı olabiliyor genellikle erime şeklinde. -
Evet dediğiniz gibi motor yanığı beklerken Samandıra kullanimayacak kadar iç kısmında erimeler mevcut.
Komple değişecek mecburen.
Hocam bide aklıma geldi Samandıra değiştirirken sökme aparatı kullanan bir yerde işlem yaptırın önceki bı aracımda levye ve tornavida ile şamandıriyi sökme takma yaparken sıfır tırnakları kırmış etmişlerdi bu yüzden sürekli koku geliyordu sıvı conta ile zor halletmistik geçmiş olsun. -
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Peki hangi marka takabiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X