Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1195. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.665.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11931194119511961197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim araç egzoz emisyon hatası verip duruyordu. Önceleri haftada bir verdi, sonra günde 1 oldu. En son günde 10 sefer vermeye başladı. Şimdi ise lpgye hiç geçmiyor. Dün atikere götürdüm map sensörü dediler parça yokmuş geri döndüm. Sonuç olarak benzinde vermiyor bu arızayı. Tüpte de map sensöründen kaynaklanıyor. (Yani öyle tahmin ediyoruz şimdi siparişini verdik parça yolda. Takınca tekrar yazarım.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLADEEEE

Benim araç egzoz emisyon hatası verip duruyordu. Önceleri haftada bir verdi, sonra günde 1 oldu. En son günde 10 sefer vermeye başladı. Şimdi ise lpgye hiç geçmiyor. Dün atikere götürdüm map sensörü dediler parça yokmuş geri döndüm. Sonuç olarak benzinde vermiyor bu arızayı. Tüpte de map sensöründen kaynaklanıyor. (Yani öyle tahmin ediyoruz şimdi siparişini verdik parça yolda. Takınca tekrar yazarım.)

Eyvallah sonuç hakkında bilgilerinizi bekliyorum.

• karahan_zorbey K kullanıcısına yanıt

Malesef bahsettiğim sorunla 8 aydır uğraşıyordum

Benzin sensoru.kam mili sensoru ne değişmediki .ancak bu sorunu çeçen ilginç lpg ustasıydı. Malesef öğrendiğim şey laguna da hiç alakası olmayan başka bir arızanın esp ışığını yapmasıydı.size tavsiyem yakıt ile ilgili yada takılmayan hortum.lpg arızası gibi yerlere bakın derim.esp ışığı bende bir kez oldu o da .dinamonun kömürünün bitmesinden.8 ayda artik laguna ustası olduk.ancak lagunayi tam anlayan usta bulamadık.diger arkadaşın log sorunu evet map lpg sensoru .lpg geçişi engeliyor.insallah map sensoru arızasıdır da sorun çözülür.

• Arkadaşlar günaydın, Aracımda xenon far var ama miadını doldurmuşlar gibi. Xenon far fiyatlarıda 2-3 bin TL civarında. Bu lagunalarının xenon farlarına yapılacak bir işlem var mıdır? Değiştirmek son çare ama öncesinde temizleme (dış temizleme yaptırdım kastettiğim iç temizleme), ampul değiştirme, uygun fiyatlı yeni xenon kit, reflektör parlatma vs. gibi işlemler vardı bildiğiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karahan_zorbey -- 1 Nisan 2021; 9:9:45 >
  • karahan_zorbey K kullanıcısına yanıt

Evet parça geldi ve montajını kendim yaptım. Sorunu doğru tahmin etmişiz. LPG map sensörü değişti sorun çözüldü.

• Merhaba herkese 2008 1.6 16v privilage Laguna aracım var Samsun da iyi diyebileceğiniz motor ustası veya herhangi bir sorunda gidebileceğin usta tavsiyeniz var mıdır?
  • Soğutma sisteminde tanımlanamayan bir basınç fazlası var. Radyotör hortumları hep şiş ve geçen sene üst hortumu patlamıştı bu basınç.

Motor diyenler oldu ama sonra daha ehil ustalardan motorun sağlam olduğu onayını aldım. Zaten motoru, contası sağlam olmayan araç binlerce kilometre yol yapamaz sorunsuz şekilde.

Sonuç olarak şimdi internette denk geldiğim bir makale bu sorunun regülatör arizasindan olabileceğini yazıyordu. Denemek için LPG vanasını kapatıp bakmak yeterli. Ben henüz denemedim ama bu şekilde su eksilten birileri varsa bu bilgiden faydalansın diye yazıyorum. Ustaların lafına güvenip binlerce liraya rektefiye yaptıranlar olmuş yazık günah boşuna masrafa girmesin kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLADEEEE -- 8 Nisan 2021; 10:33:44 >
  • Arkadaşlar günaydın.laguna faz 2 .1.6 motor .Tekleme sorunu vardı binin değişti düzeldi.ancak rölantide bir çok zaman titreme var.bogaz kelebeği iki kez temizlendi.ustanin biri sbop ayarı yaptırmak gerektiğini söyledi.bunu yaptıran varmi.aracin buji.si falanda değişti.

• Özgür ali Ö kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin olmamakla beraber bı usta bana bunlarda sibob ayarı diye bişey yok sibob ayarını kendi otomatik yapıyor demişti aracım 1.6 faz 2 2006

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özgür ali Ö kullanıcısına yanıt
    Hidrolik subab itici olduğunu söylemişlerdi.

• Arkadaşlar laguna 2 lerde faz 2 .rölanti valfı yada motoru nerede.ustata gitmeden temizliğini kendimiz yapabilirmiyiz

• 1.6 motorlu aracı olan arkadaşlar hiç trigger ve v kayışlarını yenilediniz mi? Kayış koparanlar var mı aranızda? Bu konularda tecrübesi olanlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Örnek veriyorum bizim araçlarda su pompası da değişir mi trigerle beraber? V kayışı kasnağı değişmesi gerekir mi?

• BLADEEEE kullanıcısına yanıt
    Geçen sene serviste değişim yaptırdım hepsini beraber devirdaim triger kasnaklar v kayısı gergi bilyasi komple değişim yapıyorlar kayışın ne zaman takildigini bilmiyordum ama acmisken bence sevirdaimide değiştirin benimkisi gözle görülür şu kaciriyordu değişmezse eğer olası bı su kacaginda tekrar aynı işçilik alıyorlar ayrıca kendi aracimda değil ama sanayide faz 1 1.6 bir aracın v kayışını kopardığı kopan parçanın triger arasına girdiği için motor yaptıran bı arkadaşla tanışmıştım kayısı yan sanayi bı ürün ile 20.000 km önce değişmiş.

• Thantos7575 T kullanıcısına yanıt

Peki geçen seneki maliyeti neydi?

Ben sadece parçaları hesapladım 1100 lira çıkıyor. Sanayide en kötü 500 de işçilik isterler ki fazlasını da isteyebilirler.

Hocam ben ayrıca yağlı kasnağı da değiştirmiştim onun fiyatı 700 TL civarıydı galiba onla beraber toplam 2.250 TL odemistim.

• Thantos7575 T kullanıcısına yanıt

Bana da önce 4.5 dediler sonra 3.300 liraya düştüler. Enflasyonu da hesaba katarsak fena değil gibi.

Hocam 2020 10. Ayda yağ kaçağı için servise başvurmuştur bu değişen parçaların tekrar değişmesi gerektiğini belirmistiler en son aldığım fiyat buydu.

• Bana baya yüksek fiyat vermişler o zaman. Doğu'da olduğum için seçim şansım yok en yakın yetkili servis bu. Yakın dediğim de 300 km uzağımda Van'da. Triger alternatör kayışları rulmanları ve su pompasını degistirecekler 3300 lira vereceğiz artık. 6 aylık enflasyonu da hesaba katarsak çok büyük zararda değilim sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLADEEEE -- 16 Nisan 2021; 19:6:18 >
    Hocam ben de Kars yetkiliden fiyat almıştım. Ancak yapacak bişey olmuyor bu bölgede ne yazikki gidip saçma sapan bı ustaya yaptırıyorsun herseferinde birşeyi yanlış yapıyorlar arabayida adamın moralinide bozuyorlar iyi bir ustası olmayanın tek çaresi yetkili servis ne yazikki.

• Arkadaşlar yurtdışından torpido difüzörlerini satın aldım. Benimkilerin bazıları kırık. Genel bir sıkıntı malum. Ben bunları kendim değiştirmek istiyorum elim yatkındır. Lakin nasıl söküleceklerine dair bir video foto vs bulamadım. Daha önce yapan olduysa paylaşabilir mi acaba ya da etiketlerse memnun olurum. 3 günlük kısıtlamada hazır havada güzelken halledeyim istiyorum. 6 sene üzerine 6 ay evvel laguna 2 1.9 dci privilege alarak lagunaya döndüm çok şükür.

• 
Sayfa: önceki 11931194119511961197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.