En azından @betsalel gibi kalorifer rezistansı sorunu yaşayan arkadaşlar benim gibi 1 hafta araştırma vs uğraşmasın diyerek kendi başımdan geçenleri yazayım. Kalorifer rezistansı bozulunca farklı sorunlar ortaya çıkabiliyor ama en çok rastlanan durum klimanın sadece en üst kademede çalışması. Manuel (digital hakkında bilgim yok ) klimalarda 1 2 3 kademeleri rezistans üzerinden , son kademe ise direkt akü ( nereden güç geriyorsa bilmiyorum işte ) den çalışıyor. https://www.samarins.com/glossary/blower-motor-resistor.html Rezistans için genelde ömürlük ürünler olduğu söyleniyor. En çok arızalanma nedeni ise fan motorunun eskimesiyle veya içerisinde dönüşü zorlaştıran filtreden geçen yaprak gibi şeyler yüzünden fazla akım çekerek rezistansı fazla ısınmasına dolayısıyla rezistans üzerindeki termal diyotun yanmasına neden oluyor. Yurt dışında ve youtube üzerinde termal diyotun değiştirilmesi ve rezistansın kontrolü ile ilgili videolar var. En ucuz rezistans bugün 60 tl civarı iken bu termal diyot denilen parça 2-3 tl lik bir ücreti var. Yalnız bu parçanın tekrar lehimlenmesinin tutmadığı zamanla attığı söyleniyor. Belki ve büyük ihtimal daha yüksek ısı direnci olan lehim teli kullanılırsa bu sorunun üstesinden gelinebilir. Veya farklı bir bağlantı yöntemi denenebilir. Termal diyot için bizim rezistanslar üzerindeki değer 10a 240C ve 250 v. Forumdan farklı bir arkadaşın başlığı ( yalnız değerler farklı dikkat edin ) Altında yatan temel sorunu bulmadan rezistans değişimi veya tamiri sizi bir müddet götürebilir ama tekrardan aynı noktaya geri dönmeniz oldukça mümkün. Bizim arabanın su alma sorunu vardı , rezistans inanlmaz derecede paslanmıştı. Soket ise temiz görünüyor o yüzden ben yeni bir rezistans siparişi verdim. fiyat sıralamasına göre piayasada Gua , sagem , hellux markalar var. Belki öncelikle kontrol edilip sadece diyot değişimi de yeterli olabilirdi. ama metal 4 çubuk aşırı pas tuttuğu için içime sinmedi. Neyse izlenilmesi gereken en mantıklı yol bana göre şöyle . 1- Ön taraftaki giderlerin gözle kontrolü. 2- Polen filtresinin kontrolü. 3- Fan motorunun kontrolü ( içerisine yaprak vs kaçmış olabilir ama ses duymuyorsanız büyük ihtimal içi temizdir. ) Yalnız videoda da belirtillmiş . Yandaki kapağı veya torpidoyu sökmenize gerek yok. Tek sökmeniz gereken 1.02 dakikadaki alttaki kapak. Fan motoru fazla akım çekiyorsa rezistansınızı yeniden yakacaktır. ama bu durumda sokette veya rezistans üzerinde yanık izi de olabilir. Bir göz muayenesi yapılmalı. 4- Büyük ihtimal sorunun kaynağı fan motoru ile ilgili olacak ama yine şu kablo ve varsa diğer kablolarda kontrol edilebilir. Şunu da ekleyeyim. Ben hellux markayı tercih ettim. Kargo dahil 130 - 150 tl arasına alınabiliyor. Sanayide parça için 200 + işçilik içinse 100 tl istemişler. Söküm ve montaj için ihtiyanız olanlar. 1- 6 mm altı köşe lokma anahtar. 2- Buna uygun alyan ( alan biraz dar malesef ) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 3 Haziran 2021; 0:34:56 > |
LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1197. sayfa)
-
-
Aparat olmadan torsiyon burçlarının değişimini sağladık. Yan sanayi parçalar 200 TL. Işçilik ücreti 250 TL oldu. Aracın şikayeti arka taraflardan gelen tak tak şeklinde yüksek bir vurma sesiydi. İnce işçilik gerektiren bir değişim. Elektronik park freninin disk bağlantıları, hidrolik hortumları, ABS kabloları dikkatlice sökülüyor.
Üzerinden çıkan parçalar 15 yıllık orijinal parçalardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam kısa süre önce bende değiştirmek zorunda kaldım süreç benim baya sikintilı oldu usta nedeni ile iki kere torsiyin indirmek zorunda kaldık ilkinde taktigimiz torsiyiurclarin sözde orijinal olmadığı için uyum sağlaması tekrar orijinal burç alıp değiştirmek zorunda kaldık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben de sıkıntılı bir süreç bekledim aslında ama beklediğim gibi olmadı. Ustalar esaslı çıktı. Sip sak değiştirdiler ama her sene değiştirirsin bunu dediler. Yan sanayiler her yıl arızalanıyormuş. Şimdilik sikinti yok ama bir dahaki değişimi kesinlikle orjinaliyle yaptıracağım.
Hocam işi bilen usta yapıyor benim ilk yan sanayi ile değiştikten sonra ses artarak devam etti mecbur kaldım orjinale nerdeyse 350 TL civarı bı para verdim ama sonra anladım bunlar da sağ ve sol farklı oluyormuş büyük ihtimalle takan usta benim sağ ve solu karistirdi eğer değiştirecek başka arkadaşlar olursa buna dikkat etsinler.
Selamün aleyküm arkadaşlar. 2004 Laguna 2 1.6 arabam var. Arabaya benzin filtresi aldım fakat nerede olduğunu bulamadım. Acil cevap verirseniz çok sevinirim.
Sağ arka teker tarafında yakıt deposunun oralara bak
Sol arka deponun ordaymış ama ne hortumlarını sökebildim ne de yerinden çıkarabildim. Acaba yardım edebilecek var mı?
-
Klima açıkken sol taraf soğuk, sağ taraf ise dışarıdaki havayı aynen veriyor. Klape arızası mi diye düşündüm ama sağ tarafı 26 derece yapınca sıcaklık yükseliyor. Böyle bir şey yaşayan var mı?
Merhaba arkadaşlar laguna II aracım sabah iyi calisiyor ısınca mars basıyor zor calısıyor yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Klima gazı basılınca düzeldi.
Volant sensörü olabilir
LPG de mi bunu yapıyor hocam
Benzınde
Daha önce bende de araç lpgdeyken ısınınca marşı zor alıyordu soğukken sıkıntı yoktu benzinde olunca da sıkıntı yoktu LPG beyini değişti düzeldi.
Reis sabahları sıkıntısız calısıyor arac ısınca mars uzatıyor krank sensörü deyistim yine aynı
Krank sensörü değilse ona bağlı soket ve kablolarıdır. Onları da değiştirdim diyorsan bobinlere bujilere baktiracaksin.
Bobin bujiler de yenı
Marş ceviriyor mu peki? Marşın sesinde değişme var mı? Varsa marş dişlisidir.
Mars ceviriyom rahat calıstın tan Sora da mars ses uzatıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X