Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1199. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.665.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11971198119912001201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sol arka fren lambası patlamış ondan service yanmış bir de fren musuru bozulmuş fren lambaları hep yaniyormustu fren müşürü almam lazım

• Bir tecrübe paylaşayım. Aracınıza LPG alırken sonuna kadar zorlayan yerlerden almayın. Dolunca tak diye atıp basmayı kesen yerlerden alın. Sarı renkli markadan LPG aldık 35 litre dolduğu halde milim milim basmaya devam etti 20 sn kadar zorladı depoyu. Çıktık oradan bir yere park ettik 5 dk sonra şamandıra kısmından gaz püskürmeye başladı. Hemen vanayı kapattım, biraz daha püskürdü sonra gaz kesildi. Hemen bir otogazci bulup girdik adam yeni fulledigimiz depoyu da boşalttı. O işlem de ayrıca tehlikeli yanımızdan sigara içen biri geçse hepimiz havaya ucardik. Neyse sonuç 350 liraya şamandıra komple değişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: BLADEEEE

Bir tecrübe paylaşayım. Aracınıza LPG alırken sonuna kadar zorlayan yerlerden almayın. Dolunca tak diye atıp basmayı kesen yerlerden alın. Sarı renkli markadan LPG aldık 35 litre dolduğu halde milim milim basmaya devam etti 20 sn kadar zorladı depoyu. Çıktık oradan bir yere park ettik 5 dk sonra şamandıra kısmından gaz püskürmeye başladı. Hemen vanayı kapattım, biraz daha püskürdü sonra gaz kesildi. Hemen bir otogazci bulup girdik adam yeni fulledigimiz depoyu da boşalttı. O işlem de ayrıca tehlikeli yanımızdan sigara içen biri geçse hepimiz havaya ucardik. Neyse sonuç 350 liraya şamandıra komple değişti.

Geçmiş olsun bende hep alırken küsüratlı rakam olmasın diye milim milim bastırmaya devam ettirirdim bundan sonra yapmayayım.Allah korusun patlama olur yangın olur,ucuz atlatmışsınız

• Arkadaslar aracımla bir kaç gündür baya bı yol yaptım 1500 km civarı bugün hava bayağı sicakken 400 km yoldan sonra aracı parkettigim yerden çıkarırken direksyonu donderdigimde ekran da akü arızası uyarısı verip hemen arıza kayboldu bunu bı kaç kez yaptı direksiyon cevirdigim esnada sonra yola çıktım herhangi bi problem olmadı yolda ama yolculuk sonunda parketmeye çalışırken direksiyonu çevirince yine aynı arızayı verdi ardından kayboldu sebebi nedir bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Thantos7575 T kullanıcısına yanıt

Benim eski aracımda uzun yol yapınca sinyalleri hızlı hızlı yakardı. Tahminimce aküde fazla enerji birikiyor veya sistemde. Sana tavsiyem kutup başlarını söküp farları aç birkaç dakika bekle geri tak. Bir dene bakalım faydası olabilir.

• Thantos7575 T kullanıcısına yanıt

Bendede var aynı problem belli belirsiz zamanlarda akü şarj sisteminde sorun var. Uyarısı geliyor.

Tablo connektorunde temassizlik yada başka birşey sonucu arıza verdiği konuşulmuştu forumda.

Musait bir zamanda sokupbakacagim

• cakin kullanıcısına yanıt

Bu ikaz benim araçta sadece tek durumda çıkıyor. O da araba stop ederken. Örneğin ışıklardan kalkarken gazı az verdin stop etti sesle birlikte bu ikaz çıkar daima. Ama bunun dışında hiç çıkmadı.

• Elektroniği bol araç,haliyle bazen alakalı alakasız uyarılar verebiliyor.Dün sabah akü arızasını verdi sonra silindi bu sabahta enjeksiyon ve esp arızalarını uyarısını verdi stop edip çalıştırınca düzeldi.Bu enjeksiyon ve esp yi senede 3 4 defa söyler stop edip çalıştırınca düzelir

• BLADEEEE kullanıcısına yanıt
    Cevap veren herkese teşekkür ederim sorunum çözüldü altarnator krank kasnağı dağılmış bu sebeple yapıyormuş dün ses yapmaya başlayınca anladım değişimi oldu problem ortadan kalktı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese iyi günler, Laguna 2 Privilege 1.9 dCi var bende 2005 model. Aracım su eksiltiyor sürekli koyuyorum yine de içinde kalmıyor ve herhangi bir rampa çıkmaya başladığımda hararet yapıyor. Bir kaç ustaya götürdük tabi çözemediler hep farklı şeylerden dediler işe yaramadı su kaçıran yeri bulamadık ama conta ihtimali şuanlık yok gibi. Aracın radyatörünü yeni değiştirdim ondan önce hararet sorunum yoktu o değişince hararet yapmaya başladı. Eğer daha önce başına gelen biri varsa yardımcı olursa sevinirim çünkü sanayide arabadan anlayan kimse yok maalesef

• uteodon U kullanıcısına yanıt

Radyatör değiştirdikten sonra sistemin havası alındı mı? Alınmadiysa termostat üzerindeki siboptan alınabilir.

Suyu ne kadar eksiltiyor, motorun altına bir karton parçası koyun nereye damladigi belli olur. Genleşme kabının kapağından da kacirabilir.

• BLADEEEE kullanıcısına yanıt

Genleşme kabı yeni değişti. Araç bir gün sanayide durdu nerden akıtıldığına bakıldı ama bulamadılar akan bir yer gözükmüyor dediler. Termostat üzerinden hava almadık en yakın zamanda dediğinizi deneyeyim teşekkürler. Yine de aklınıza gelen veya başına gelen biri varsa yazarsa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: uteodon

Genleşme kabı yeni değişti. Araç bir gün sanayide durdu nerden akıtıldığına bakıldı ama bulamadılar akan bir yer gözükmüyor dediler. Termostat üzerinden hava almadık en yakın zamanda dediğinizi deneyeyim teşekkürler. Yine de aklınıza gelen veya başına gelen biri varsa yazarsa sevinirim

Araç çalışır haldeyken bakıldı mı kaçak var mı diye,seyir halindeyken akan antifriz sıcak motorun etkisiyle aktığı yerde buharlaşıyor olabilir

• uteodon U kullanıcısına yanıt

O zaman çok büyük ihtimalle radyatör kaçırıyor. Kaçırdığı yeri de söyleyeyim üst köşelerinde artı işareti şeklinde plastik hava alma vidaları olur radyatörün. O vidalar tam sıkılmazsa oradan damla damla kaçırır hiç görmezsin bile buhar olup gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Araç çalışır haldeyken bakıldı mı kaçak var mı diye,seyir halindeyken akan antifriz sıcak motorun etkisiyle aktığı yerde buharlaşıyor olabilir

Alıntıları Göster

Genelde zaten çalışır haldeyken su eksiltiyor. Herhangi bir yere gidip geldiğimde koyduğum kadar su olmuyor ama dediğim gibi yerini hala bulamadık. Normalde bu araçlarda hararet sorunu olmazmış zaten radyatör değişince yapmaya başladığı için yapan usta bir şeyi ihmal etti diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: BLADEEEE

O zaman çok büyük ihtimalle radyatör kaçırıyor. Kaçırdığı yeri de söyleyeyim üst köşelerinde artı işareti şeklinde plastik hava alma vidaları olur radyatörün. O vidalar tam sıkılmazsa oradan damla damla kaçırır hiç görmezsin bile buhar olup gider.

Dediğiniz gibi olabilir bugün onları bir kontrol edeyim. Bu arada radyatör de kötü bir radyatör değil orijinalini bulmak zor olduğu için Kale marka taktırdım. Vidalara ben bir bakayım dönüş yaparım

• Merhaba,

Laguna kullanıcılarından öğrenmek istediğim bir konu var. Aracın arka sileceği çoğu arabada olduğu gibi yatay duracak şekilde ayarlanabiliyor mu?

• mauro camoranesi M kullanıcısına yanıt

Olmayacak bir şey değil silecek motoruna ulaşıp elle yarım tur attırılırsa olur.

• Merhabalar.

2006 laguna 2 aracımın ayna ayar düğmesinin joyıstıkı bozıldu. internetten yeni ayna ayar düğmesi aldım. aynaları kapadım çalıştı fakat aynalar acılmadı elımle acmak zorunda kaldım. ayna yön tuşları şuan çalışıyor ama aynalar acılıp kapanmıyor. Asıl sıkıntı aynalar gevşek bir şekilde kaldı ruzgarda bile kapanıyor. Aynacıya gitti laguna bu tamiri yok çıkma ayna alacaksın dedi. daha once 5 kere ayna motoru değiştirdim 5 ide ilk takınca çalıştı ardından yandı dedi.

Çözüm nedir bilen varmı? Aynaların gevşek duruyor rüzgarda bile hareket etmekte.

• 
Sayfa: önceki 11971198119912001201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.