Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1201. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.665.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11991200120112021203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim usta orijinal termostatin contasıni değiştirdi ayriyeten sıvı conta ile de yeni contayi destekledi 3 sene oldu şu an için bir sorun yok hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar. Arabanın bagajını açınca bagaj lambası yanmıyor ve içeride bagajın açıldığı görünmüyor. Lamba sağlam. Acaba sorun nerededir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhankiraz -- 6 Ekim 2021; 23:31:25 >
  • ayhankiraz kullanıcısına yanıt

Sorun bagaj kilidindedir. Sensörde arıza olmuş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm. arkadaşlar. Daha önceki sorunlar üzerine aracı bakıma aldım; emme man., B. kelebeği, tesisat vs. İlk marş sanırım hafta sonu..

Şöyle bir sorunum daha var. Araç otomatik vites. Aldığımda "p" konumunu görmeme yapıyor ve bu konumda takılı kalıyordu. Hazır aracı enjeksiyon arızası nedeniyle dağıtmıştım, vites konum kaptörü ve tesisatına da bakayım dedim. Kaptörü sökerek test ettim sağlam çıktı. Aşağıda göreceğiniz üzere "otomatik vites modülü" ile kaptör bağlantısında kopan bir kablo tespit ettim( mavi soketteki bantlı kablo). Bağlantısını tekrar yaptım.

Aklıma takılan şu ki, fotolardaki kesilmiş/eksik kablolar nedir? zira o kabloların devamını bulamadım. Bu normal bir tamir sürecinin artıklarımı yoksa bir hata mı var? Ayrıca en sondaki 3lü mavi sokette iki kablo bağlı olmasına rağmen karşılığı boş..

Henüz aracı toplamadığım için arızaların gidip-gitmediğini test edemedim.

Şimdiden teşekkürler.

"enjeksiyon,emisyon,vites kutusu" arızaları hakkında güncel bilgisi olan arkadaşlar ile iştişare yapmak isterim.

• Thantos7575 T kullanıcısına yanıt

Valla hocam bir türlü çözemedim ben. Neresinden kaçırdığı da belli değil. Saplamalardan birinden kesin geliyor da altından felan da kaçıyor mu belli değil. Zırt pırt açabileceğimiz bir şey de değil yağ su karışıyor felan. O yüzden yağ ve antifriz değişimine denk getireceğim bu kez. Umarım metal termostattan verim alırım.

• Hocam değiştirilen Usta'dan bide hafif bı sıvı conta sürsün aslında termostatta problem yok altında mavi bı conta var kronik problem onda

• Sensör nerede acaba? Onu bir türlü bulamıyorum. Bilgi verebilirmisiniz?

Büyük ihtimalle kilidin içinde. Yerinde olsam kilidi balata spreyiyle bir güzel temizlerdim. Muhtemelen sıkıntıyı çözer balata spreyi.

• İyi günler arkadaşlar. 2004 Laguna 2 arabam var. Silecek suyu deposu kaçırıyor. Depoyu çıkarıp tamir etmek istiyorum. Ama silecek suyu deposunu nasıl çıkaracağımı çözemedim. Daha önce bunu yapan var ise resimlerle ya da video ile bilgi verebilirse çok sevinirim. Acil ihtiyacım vardır. Şimdiden teşekkür ederim.

Mrb. aynı sorun bende de var. Ykında söküp tamir edeceğim. Şimdilik şunu söyleyebilirim ki ön tamponun ve gerekirse sağ farın sökülmesi gerek.

• Ön tamponu sökmeniz gerekli. Tamponun sağ iç kısmında kendileri

• Sviç evet kilidin içinde. Balata spreyi işe yaramaz, kapalı sistem. Motorla birlite değişiyor. Forumda geri arama yaparsanız, bikaçyüz kez anlatıldı.

• herhalde youtube daki en faydalı laguna 2 kanalı .

LAGUNA FAN .

başlık isimleri farklı bir dilde olduğu için genelde youtube aramalarında çıkmıyor. Laguna için montaj , söküm parça değişimi vs işlemler için küçük resimlerden veya videolara kısaca göz gezdirerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Laguna Fanyoutube
    Zapraszam do komentowania filmu, i dzielenia się uwagami na temat kanału "Laguna Fan" w grupie "Laguna Fan & Zorax" na Facebooku. https://www.facebook.com/groups/LAGUNA.FAN.ZORAX Na grupie dzielimy się wzlotami i upadkami naszych Lagun, a wszyscy członkowie tworzą zgraną społeczność oraz rodzinną atmosferę. Zapraszam do odwiedzenia kanałów moich kolegów Misiekstaszic https://www.youtube.com/user/misiekstaszic Rysiuńcio https://www.youtube.com/user/rysiuncio IDEalny remont https://www.youtube.com/channel/UCIBMogmWfMV57VMBUk7hOdw/videos
    https://www.youtube.com/watch?v=9hrxxEP5vrU&list=PLtJuomfHgcMcbRoPDvA5nE9ww83H6N7Te
  • Muhterem cemaat rölanti standart değeri kaçtır? Benim araçta biraz düşük gibi. Beklerken ses yapıyor takir takir vurma sesi gibi. Tam tarif de edemiyorum o sesi. Ama azıcık bile gaz versem ses gidiyor. Klima açıkken oluyor bu ses özellikle v kayışının dolandigi yerlerden geliyor.

Tam 750 civarında sabit rölanti var. Yukarı aşağı oynama yok. Hava filtresi kutusu her tarafından kırık hava alıyor. Ne kadar etkiler bilemem. Map sensörünun de oringlerinden biri yırtık. Bunların etkisi olmuş mudur? Genelde 900 denir rölanti için öyle değil mi?

• Kendi cevabını kendin vermişsin. 9 bin dir. kırıkların, hava kaçakların hepsinin etkisi elbette olur..

• Başkanım map sensörünü yerinden çıkarınca gördüm manifoldun içi yağ dolu sebebi ne olabilir?

• Manifold contalarindan kaçırıyor olabilir hocam benimde aynı sorunum olmuştu contalar kemiklesmisti ondan değiştim sorun çözüldü.

• Thantos7575 T kullanıcısına yanıt

Hocam ne denemedim ki bu yağ kaçakları için. Manifolddan yağ soğutucuya inen deliğin oringi iki kez değişti. Yetmedi sıvı contayi bir güzel sürdük bir de öyle denedik yok. Yine yeniden aynı bölgeden yağ süzülüyor her tarafa. Önceden map sensörü yuvasında bari yağ olmazdı şimdi orada da var. Tahminimce emme manifoldunun içinde bir bardak kadar yağ var şu an. Bu tahmini nasıl yaptım? 3 yıl önce söktürdüm içinden bir bardaktan fazla yağ çıkmıştı.

Ikinci bir yağ kaçağı da termostattan var. Üçüncü termostatımı aldım bu sefer metal gövde. Bu kez oradaki kaçağı kesmeyi umut ediyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki bu kadar yağ kaçağın var sen elinde yağ bidonu ile geziyorsundur. Ama hayır karterde geçen sene hangi seviyeyi doldurduysam o seviye duruyor. Gözle görülür hiç bir eksilme yok.

• inanır mısınız ben de çok uğraştım bu yağ kaçakları ile hala daha da bı yerlerden süzülüyor hangi ustaya sorduysan aldığım cevap çok kurcalatma oldu.

• Herkese merhaba. 2003 model üstü Laguna 2.0 otomatik araç almayı düşnüyorum. Genellikle eşim şehir içi kullanacak aracı. Konunun eski yeni çoğu gönderisini okumaya çalıştım. 70-80 bin lira bütçelere maalesef 220 bin km'yi devirmiş araçlar mevcut. Bu bütçelere de alınacak en üst araç Laguna görünüyor. Çevremdeki tecrübeli tecrübesiz arkadaşlara danıştığımda hiç bulaşma tavsiyesi oldu. Buna rağmen Laguna alıp farklı bir maceraya girmeye değer mi? Birde noterden önce aracı göstermek için İstanbul'da gidebileceğim tanıdığınız iyi ustalarınız var mı?

• 
Sayfa: önceki 11991200120112021203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.