Masraf çıkarmayan hangisiyse biz de ondan alalım hocam :) Laguna piyasaki araçlardan daha fazla arıza çıkaran bir araç değil. Yaşıtlarına göre oldukça lüks konforlu ve güvenli bir araçtır. NCAP den ilk kez 5 yildizi5 alan araç Laguna dir. Motordan yana sorun yaşamazsınız kilometresine pek takılmayın yağı suyu zamanında değişmiş ise 500.000 km de olsa bir o kadar daha gider diyor bir çok usta. Aslına bakarsan o kilometreleri de görüyor bu araçlar ama çeşitli bahanelerle kilometresi düşürülüyor. Malum 1 milyon kilometre deki aracı kimse almaz. Otomatik şanzıman olayından ağzı yananlar oldu. Birkaç yıl önce 9 - 10 bin liraya komple şanzıman almak zorunda olanlar oldu. Fakat manuelde taş gibi sorunsuzdur. Elektronik aksama gelince 2006 öncesi makyajsız kasalarda enteresan arıza kodları gelebiliyor. Yine de çözümsüz dert görmedik. Ustasını bulunca hepsi halloluyor. Her araçta olduğu gibi bakımlı olması önemli. Ben 160 liraya kıyıp kastrol SF kırmızı antifiz koyarım, 0w40 mobil yağ koyarım 500 liraya kıyıp. Benim aracım da beni üzmez bu çok normaldir. Ama aracın motorunda yıllarca kireçli su dolanirda, sanayideki ne idigu belirsiz açık yağlardan koyup devam edilirse o araç bir noktada sorun çıkaracaktır. Kısacası bakımlısını alın mümkünse servis bakımlısını. Değilse adamın faturaları olsun ne yapmış ne etmiş oradan çıkarım yaparsınız. Laguna korkusu son 1 yıldır aşıldı. Şu an piyasası da çok canlandı. Daha da iyi olacağını düşünüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1202. sayfa)
-
-
Teşekkürler Doruk efendi..
Geçen ay Doblòmu sattım, satmadan önce bakımını yaptırdım. Özellikle bu yıl bakım ücretleri çok pahalandı. Satacakta olsam özellikle sıvıları en kalitesiyle yeniledik. Dediğiniz gibi siz araca nasıl bakarsanız o da sizi o kadar güvende taşır.
Aracına iyi bakanı zor buluyoruz. Bulduk mu haliyle güzel ücretler istiyorlar :) 6 sene önce de otomatik 307 araca sahiptim. Onda elektronik çok sıkıntısıyla uğraştım. Herhalde Fransız araçlarına beni önyargılı yapan o deneyim oldu.
Ne kadar oyalanırsam araç fiyatları o kadar pahalanacak hissediyorum nedense :D O zaman öncelikle motor mekanik ustası bulayım. Ekspertler kendini garantiye almak için bire bin katıp rapor hazırlıyor. Direk aracı bilen ustaya göstermek daha sağlıklı sonuç verir galiba. İstanbul'da aracı bilen usta tavsiyeleri olan arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rolanti neden yavaş yavaş düşer? Önce herşey normalmiş gibi 900 devirde çok kısa bir süre sabit kalıyor birkaç saniye sonra gıdım gıdım düşüp 750 civarında bir titreme alıyor aracı. Öyle bir titreme ki sanki dinamonun oralarda sanki gevşek vida varmış gibi ama yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
S. A arkadaşlar bir sorun olacaktı başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Arabamın aküsü bitti yeni akü aldım 75 amp hala çalıştırdığı da akude sorun var diyor. Şarj dinamosunu yeni değiştirdim hala akude sorun var uyarısı veriyor.
İkinci sorum da aracım günde 1 defa stop ediyor 2 yi yapmıyor özellikle viraj dönerken. Stop ettiğinde direksiyonu da kitliyor kaza yapıyordum neyden olabilir. Bilgisayara bagladigimizda hiç bir arızasi çıkmıyor.
Şimdiden teşekkür ederim iyi günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_sovalye01 -- 20 Ekim 2021; 18:22:53 >
Aküden sorun var olayı, gösterge tablosu arızası. Çözümü forum geçmişini aratırsan bulursun.
İkinci şıktan fikrim yok. Çok geniş spektrumlu bir arıza.
-
Hocam alakası varmıdır yokmudur bilmem ama benim şöyle bı sorunum olmustu araç direksiyon cevirdigimde akü arızası verip arada da istop ediyordu bunun sebebi krank kasnağından olduğu anlaşıldı en son aşamada dağılmıştı iyice ses yapmaya başladı bence bı gösterin sorun bundan kaynakliysa ileride daha büyük işler açabilir başınıza.
Hocam yakın zamanda gaz kelebeği ile ilgili bı işlem yaptirdiysaniz adaptasyon kaynaklı bı problem olabilir.
Akü sorunu çalışır çalışmaz vermeye başlıyor 10 15 dk sonra kendi kendine gidiyor sonra 5 dk sonra tekrar geliyor
Hayır yapilmadi
Bende de aynı problem var. Direksiyon çevirdiğimde arıza veriyor. Tabloyu soktum soketle biraz oynadım ama çözüm olmadı.
Dediğiniz arızanın başka belirtisi varmidir emin olmak için
Yalan olmasın o gün kötü bir gün geçiyordum o da akü de sorun var diyip diyip duruyordu gösterge üstüne bir kaç defa vurdum sinirle ( tabi bir de küfür ederek 😁😁😁) o gün bugün daha yazı gelmedi... Ama hala stop etme durumununa çözüm bulamadım...
Hocam bu konularda becerin varsa mutlaka faydasını görececeğini düşündüğüm bir dosyayı sana özelden attım.
Renault elektrik şemaları. Buradan da yazayım hem için rahat olur hem de ihtiyacı olan farklı arkadaşlar varsa onlarda yazabilir.
-
Sırf şu iki problemden dolayı sattım güzelim privilage’ı her dönüşte stop edicek diye paranoyak oldum en akılsız arabayı aldım bozulursa en kötü ihtimal ile ben bakıyorum arızalarına sonra iyi bir usta buluyorum, geçmiş olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla mantık çerçevesinde bakarsak bu işin üç tane boyutu var.
1 akü
2 akü ile şarj dinamosu arasındaki bağlantı kabloları
3 şarj dinamosu
Dinamo ve akü değişmiş diyorsan geriye aradaki kablo tesisatı kalıyor.
Peki dışarıdan etkileyen durumlar olabilir mi? Olabilir. Mesela elektrik tesisatının herhangi bir yerinde şase olabilir. Arızalı bir elektronik parça fazla akım çekiyor olabilir.
Benim aklıma ilk gelen direksiyon pompası oldu viraj dönerken oluyor dediğin için. 10 dakikada söküp bakıyorlar sorun varsa söylüyor usta. Özellikle direksiyon ustasına gitmeniz lazım.
Oto elektrik ustası birkaç dakikada tesisatın alakalı bölümlerini kontrol edebilir.Bizim araçlarda motor haznesi geniş,çalışma ortamı rahat. Hızlıca çözüm alınabilir. Kablolarda sorun varsa ortaya çıkmış olur.
Selamlar. Geçtiğimiz hafta 2005 model Privilege Laguna 2 aldım. Aldığım kişi arada bir airbag lambasının yanıp söndüğünü söyledi. Şimdiye kadar, dediği gibi bir kaç defa yandı söndü ama 4 günden beri uyarı sönmedi. Facebook sayfalarında da aynı sorunu yaşayan Laguna kullanıcıları mevcut. Bu uyarıyı oto elektrikçisi bilgisayara bağlayıp silebilir mi? Yoksa bir airbag ustası bulup ona mı göstermek doğru olur?
-
Direksiyon sargısı değişecek. Ben komple satın almıştım orijinalini 350 liraya. Şimdi fiyatı değişmiş olabilir 3 yıl oldu. O ikazı kimse söndüremez.
Direksiyonun altında bir tornavida girecek kadar bir delik var. Oradan kanirtip airbagi çıkart. Sağda ve solda iki kablosu var onları elle oynat. Işık yanıp sönecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLADEEEE -- 2 Kasım 2021; 5:37:37 >
Bende alabilrimiyim rica etsem
Merhaba. 2003 model aracıma xenon led ampul almayı düşünüyorum. Üzerindeki xenonlar doğru düzgün aydınlatmıyor. Hangi model bir ampul seçmeliyim?
-
Herkese iyi akşamlar iyi forumlar.
2006 Faz 2 Expression paket Laguna almayı düşünüyorum. Bir tane buldum siz değerli laguna sahiplerine danışmak istedim. ilk Sahibinden, servis bakımlı ve kaskolu, 200 binde, Kaput-bagaj-sol iki kapı değişmiş. Yetkili servis bakımlı olduğu için tamir tadilattan ziyade değiştirmeyi tercih etmişler. Tramer kaydı parça parça 9 bin tl.
Sormak istediklerim ise şunlar.
1- İnternette araştırmalarıma göre Faz-2 lerde öngöğüs şişme varmış. Bunda yok gözüküyor. İleride problem yaşar mıyım yaşarsam kolay hallediliyor mu?
2- 1.6 motor yeterli mi?
3- Cam kirkolarının sürekli arıza yaptığı ve pek de ucuza mal edilmediği söylentisi doğru mu?
4- Alacağım araç fiyat olarak uygun mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Alacağınız aracın aynısına 5 yıldır sahibim.
1- On göğüs şişme olayı benim araçta yoktu ve şu ana kadar olmadı. Tahminimce klima blowerında biriken su çok fazla orada beklerse oluyor o. Tahliye giderinin tıkalı olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuç olarak benim aracımda olmadı.
2- 1.6 motor yeterli.
3- Cam krikosu sürekli arıza vermiyor. İlk aldığım zaman vermişti 100 lira gibi bir fiyata yaptırdım. O gün bugündür sorun yok 5 yıldır.
4- Aracın fiyatını yazmamissiniz ama 100-110 bin civarıdır sizin bahsettiğiniz tarzda bir araç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X