Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1204. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
24.191
Cevap
249
Favori
1.661.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12021203120412051206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. laguna 2 için bir kaç sorum olacak sırası ile yazmak istiyorum.

Aracım; 2006 model privilage paket (cam tavansız) 1.6 16v benzinli

1. Hız sabitlemem var ama çalışmıyor. Limitleyiciyi açıyorum tuşlar sorunsuz çalışıyor, hızı limitliyor. Sabitleyiciye geçtiğimde ekranda ..../kms gibi yazı cıkıyor fakat + ve - tuşlara bassamda sabitlemiyor. sorun nedir nerden kaynaklıdır.
    2. Arka camlar kapalı ile kapatma tuşuna bastığımda bi motor sesi geliyor hala camı kaldırmaya çalışıyor. Bu yüzdende sanırım camı sıfırlayamıyorum ve tuşa basılı tutsamda cam 1 santim inip duruyor. bunun nedeni ve maliyeti nedir.
    3. 2006 privilage paketlerde lastik basınç sensörü varmı. bende bi uyarı göremedim lastikler iniyor ama uyarı cıkmıyor. özellik yokmu yada lastik sensörleri arızalanmış yada önceki sahibi tarafından sökülmüş olabilir mi
    4. Ön kısımda ayak aydınlatması var fakat arkalarda bende yanmıyor. normalinde yok mu bu donanımda yoksa benimkiler patlamış olabilir mi. eğilip baktım ama ampulü göremedim. ( çok karışıktı altı belki ondandır )
    5. kumanda pilini yeni almama rağmen ekranda pili değiştirin uyarısı veriyor. ( pil zayıf demiyor direk değiştirin diyor ) sebebi nedir.
    6. son olarak yazılım veya benzeri şeyler ile açabileceğimiz özellikler var mı. örn; dönüşe duyarlı sis lambaları gibi.

• 1- Ya fren müşirin ya da debriyaj müşirin bozuktur. ondan dolayı hız sınırlaman çalışır hız sabitlemen çalışmaz.

2- Arkacamdaki cam motorunun modülü bozuktur ondan dolayı yapıyordur. megane 2 lerin cam kaldırma motoru modüllü olanlar uyuyor , lagunaya göre daha hesaplı. Ama yinede kapının açılıp teşhisi ustanın koyması daha sağlıklı olur.

3- Lastik basınç sensörü ön hazırlık yani beyini ve tesisatı var sensörleri yok. Sensörleri kendin satın alıp, taktırıp tanıtımını yaptırırsan kullanabilirsin.

4- Arka koltukların da ayak aydınlatması var ve ön koltukların altında 10 cm geride dış kenarlara sabitlenmiş durumda.

5- Kumandanın içerisinde kopukluk vardır. Açılıp kopuk olan yerin lehimlenmesi gerekiyor genellikle.

6- İllaki vardır ama bence kurcalatıp risk alma zaten UCH (BSM) beyni hassas bir araç buluttan nem kapıyor, bozulursa başın beladan kurtulmaz. örneğin bozulursa sıfır beyin almazsan eğer; enjeksiyon beyni, uch ve direksiyon kolon kilidinin 3 ünü aynı araçtan çıkma almadıkça aracını çalıştıramazsın.

• wetx W kullanıcısına yanıt

hocam bütün bilgiler için çok teşekkür ederim. laguna 2 den ümidimi kesmiştim, hiç kullanıcısı yok yada olanlar sosyal ortamlarda aktif değil diye. hala laguna kullanıcısı mısınız ?

• Benim laguna ilk kez yolda birakti.
    Parkettim 5 dk sonra arabada tik yok.
    Kart ile ilgili bir problem gibi. Yedek kart yok.
    Problem şoyle
    Karti takiyorum radyo aciyor ancak star isigi yanmiyor. Haliyle kontakta acmiyor.
    Kapilarida kumanda etmiyor.
    Suan acil durum var. Ne yapilabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cakin kullanıcısına yanıt
    İmmobilazer ışığı sonuyormu hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Thantos7575 T kullanıcısına yanıt

Hayir ekranda hicbir isik yok.

Kumanda da merkezi kilit acip kapamiyor. Isigi yaniyor.

Hocam start tusu ya da kart yuvası ile ilgili bir problem olabilir daha önce kolon kilidinden benzer sorun başıma gelmişti ama imbolizer ışığı sonmuyordu ekranda kırmızı şekilde yanık kalıyordu.

Sagolasin.

Aksam araci biraktigim yere tekrar gittim. Tek seferde calisti. Ama sorun neydi anlayamadim.

• pil sorunu olabilir mi. benimde pil bazen yapıyor bunu orjinal pil olmadıgı için

Geçmiş olsun birdaha olmaz umarım.

• gkhankndmir kullanıcısına yanıt

evet hala laguna 2 kullanıcısıyım. Facebook ta laguna 2 grupları mevcut orası baya bi aktif günlük tüm sorularına yanıt bulabilirsin bu iki grup benim favorim :))

Renault Laguna 2facebook
    Renault Laguna 2 kullanıcıları herkesi tanıştırmak amacımız... RENAULT LAGUNA TÜRKİYE alt kuruluşudur...
    https://www.facebook.com/groups/renaultlaguna2

RENAULT LAGUNA WORLD (TR) 🇹🇷facebook
    İlk Laguna 1994 Mart ayında piyasaya sürülmüştür. İkinci jenerasyon 2001 başında, üçüncüsü ise 25 Nisan 2007'de satışa sunulmuştur. İkinci jenerasyon Laguna, EURO NCAP çarpışma testlerinde en yüksek...
    https://www.facebook.com/groups/770326213077749

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetx -- 1 Nisan 2022; 18:5:31 >

Hocam kart yuvası ile alakalı. Muhtemelen kablolarında bir temassızlık oldu. Sonra nasıl düzeldi onu anlamadım ama eğer kart yuvasının kablosunu çıkarırsanız ne konsola elektrik gelir ne de aracı kilitleyip açabilirsiniz.

Pil ile alakası olmaz. Hiç pil takmasaniz da araç çalışır yürür.

• Bir ihtimal daha akü kutup başları gevşemiş veya oksitlenmiş olabilir.

• Selamün Aleyküm, herkese selamlar 150.000 ₺ civarı bir bütcem var, Laguna 2 ile Toyota 1,6 motor benzin/ Lpg arasında kaldım , ustalar neler önerir 2006 yılı atında da bir araç almak istemiyorum, ekonomi ve arıza ile ilgili Toyota mı , Laguna 2 mi, lagunanın hangi modeli daha ekonomik ve az arıza çıkarır, ilginize şimdiden teşekkürler

• seyis61 kullanıcısına yanıt

1.6 expression modeli az masraf çıkarır. Az özellik az arıza az masraf.

Bir arkadasima laguna 2 1.6 privilege 2006 model almıştık 1 sene bindi sonra esinini otomatik araba ihtiyacından dolayı sattı 2009 Corolla aldı geçen görüştük pişmanım diyordu lagunanin konforu yol tutuşu genişliği bunda yok diye tavsiyem 1.6 ekspersion olanına bakman biraz motor hantal kalıyor ama idare eder yine. Laguna da önemli olan temiz olması ellenmemiş olması 4 senedir kullanıyorum aman aman hiç bir sorunla karşılaşmadım ama elektirik tesisatiyla özellikle oynanmış bir laguna adama tövbe ettirir. Temiz bir şey bulursan uzun zaman keyifle binersiniz. Geçen 40 km şehir içi toplam 220 km yol yaptım LPG de 175 TL yaktı yakitida üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thantos7575 -- 5 Nisan 2022; 18:41:7 >
    Özellikle bakarken de kronik olan sorunları park freni tam calisiyormu ekranda arızası var mı, egzoz emisyon hatası veriyor mu, klima sağ sol taraf sıcak soğuk ufluyormu, göğüste ön cam tarafindan kalkma deforme varmı, termostat contasindan yağ kaçağı varmı bunlara da dikkat etmeniz gerekir eğer düşünürseniz.

Elektrik tesisatiyla hangi arabanin oynansa bir daha ayar tutmaz. Bende golf vardi elektrik sistemiyle oynamışlar her gün baska bir ariza. Çözümünü de bulamiyorduk güç bela sattım.

Benzer durum benimde başıma gelmişti.

Şöyle ki; uzun yolda yaz mevsiminde yolculuk yaparken klimayı max. düzeyde en soğukta açmıştım. Haliyle araç zorlanmıştı. Stop edip 5-10 dk sonra tekrar çalıştırmak istediğimde araç çalışmadı. Sonradan öğrendiğime göre max. düzeyde soğuk veya sıcak klima kullanmak aküden yiyormuş. Onun için Max. seviyenin bir iki kademe altında çalıştırmak gerekiyormuş.

Fakat benim araç stop edip 5-10 dk. sonra çalışmamıştı. Bende beş-10 dk daha bekledim. yani toplamda 20 dk. sonra çalışmıştı. Belkide ısınan bir parça çalışmasına engel olmuştu.

• Merhaba
    2007 laguna 2 1.6 privilage aracımın Cabasse ses sistemini bozmadan veya baska teyp eklemeden aux/bluetooth bağlamak istiyorum . Daha önce bağlayan oldu mu ?
    Cihaz bu hem uygun hemde kolay montaj gibi duruyor.

• 
Sayfa: önceki 12021203120412051206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.