< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1203. sayfa)
-
-
Merhaba arkadaşlar
2006 privilege sahibiyim. Aracımındaki bir problem için fikirlerinizi almak istiyorum. Araçta far sensörü aktif olduğunda yani far kendiliğinden yandığında aracı sanki yeni çalıştırıyormuşum gibi gösterge panelinde bütün ışıklar yanıyor bilgi ekranı fonksiyon testi yapıyor vs. tekrar eski haline geliyor. Seyir halinde veya araç dururken farketmeksizin bu sorunu yaşıyorum.
Bu durumu daha önce yaşayan ya da bilgisi olan var mı?
Şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar, 2006 model 1.6 privilage alma aşamasındayım. Araç 211000 kmde, 108000 tlye anlaştık gibi. Bu araçla alakalı çok fazla yorum var. Ama en sağlıklı bilgiyi kullananların vereceği fikrindeyim. Nelere dikkat etmem lazım, yakıt tüketimi nedir, bakım maliyetleri nelerdir? Yardımcı olacak arkadaşlarıma, büyüklerime şimdiden teşekkür ederim.
Hala whatsap ve telegram grubu var mı arkadaslar?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende sorunlar devam ediyor,ESP, vites kutusu arızası ,enjeksiyon,egzos emisyon hataları veriyor araba. Antalya da Laguna ustası bulamadım,bu konuda yardımcı olacak varmı? Araba bı konusmaya başlayınca hiç susmuyor😁
Hocam araçta tüp varsa egzos emisyon hatası alırsın. Bazen aldığuın yakıttanda olabiliyor. Onu çok dert etme. ESP ve Vites kutusu hatası ise ateşleme sistemindeki hatalardan da olabiliyor. Bende de aynı sorunlar var. Geçen aylarda Aküyü ve bujileri değiştim. Sorunlar gitti diyebilirim. Ayda bir kez esp hatası verdi sadece. Birde boğaz kelebeği contalarındaki, manifold contalarındaki gevşemeler ve hava kaçışı da sorunları tetikliyor. MAP sensöründeki sıkıntılarda benzer sorunlar veriyor. ESP ne alaka diyebilirsin ama öyle. Birde benim araç vites P veya N modunda rolantide çalışırken bir müddet sonra "otomatik vites kutusunda sorun var diyor" bununda nedeni el freni kolunun altında bir soket varmış otomatik vitesle ilgili ondan oluyormuş diye duydum. Ama çok önemsemediğim için değişmedim.
-
Alakasız görünen şeyler olabiliyor. Mesela benim araçta rölanti düşüklüğü vardı meğer aküdenmis
Arkadaşlar Acilllll Yardım. Arabanın arka sağ yolcu kısmı paspas altı aşırı ıslak su dolmuş. Fitillere baktım oradan gelmiyor. Otorolan koltuğun altı da ıslak sünger emmiş suyu. Sanırım sanki sirek hizasından geliyor. Araba 2004 laguna 2 sunrooflu. Acaba arka taraf sunroof giderleri sorun yapıyor olabilir mi? Ya da basşa neresi olabilir? Tavan döşemesinde ıslaklık yok
-
Bugün benimde aracın şoför mahali tavan kısmı ıslak şikayeti ile Kayseri’de ustanın yanına gittim arabanın 2005 model Laguna olduğunu söyler söylemez güneşliğin IrDA’nın alıyor dedi evet dedim . Araç sanroof kanal borularının muhtemelen çürütülmüş olduğunu söyledi bunlarda kronik olduğunu belirtti yarın komple tavanı söküp kanalları açıp boruları değiştirecek. Masraf 300 TL
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O sorunun çözümü zor değil hocam kendiniz de yapabilirsiniz. Sunroofun su giderlerinde tıkalıklık sebebiyle su birikip tavan döşemesine taşıyor. Ya direkten ya güneşlik altındaki lambanın boşluğundan damlatıyor. Sunroofu açtığınızda sol ve sağ köşe tarafta 2 gider deliği göreceksiniz oradan geçecek çapta hafif sert bir hortumla ilerletip içine üfleyin eğer az tıkanıksa içindeki pislik kendini atacak. Eğer zor üfleniyorsa çıkışına çamur vs. dolmuştur. Onu da çamurluğun koltuk tarafındaki dablumbazını hafif kanırtıp çıkartın gideri göreceksiniz. Onu bi tornavidayla temizleyin problem çözülür.
Selamün aleyküm arkadaşlar aracı 3 senedir laguna 2 1.6 k4m motor aracim
Araçta özelikle lpg kullandıktan sonra araç sabahları çalışırken zorlanıyor aracin benzin pompası değişti sorun düzelmedi. Bugün ustaya götürdüm gene aracın benzin basinclarini ölçtü benzin pompası basıncı 6 motor a girin hortumun basıncı 2 olarak ölçüldü bu yüzden arac belli bir seviyeden sonra gaz pedalı benzin vermiyor yolda çekmiyor vede lpg de kaldığında çalışırken zorlanıyor böyle sorun yaşayan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim. Hayırlı günler
Benim araç LPG de kullandıktan sonra benzine aldıysan geç çalışıyordu sebebi LPG beyninde çıktı bı baktırın isterseniz
Usta baktı samandira yi sökecek muhtemelen geri dönüş valfinde sorun var geri dönüş basıncı düşük dedi
İnşallah düzelir duzelmezse Gene yazarim
Merhaba arkadaşlar. 2004 laguna 2 arabam var. Arabaya benden önceki sahibi başka teyp takmış. Arabayı her çalıştırdığımda teyp sıfırlanıyordu. Teybi söktüm hafıza kablosu da kontağa bağlanmış. İçeri baktım ama direkt 12v göremedim. Acaba hafıza için direk nereden +12v alabilirim? KOntak kapalı iken çakmak çalışır mı? Acil bilgi verirseniz çok sevinirim.
-
Benim arabada da aynı sıkıntılar var Ankara’da bu sorunu bilen usta tavsiye edecek varmı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çakmak kontaksız çalışmaz.
-
Merhaba arkadaşlar. Bugün laguna ii 1.6 aracımla çukura hızlı girmemin akabininde abs arıza lambası ve servis ışığı yandı. Test modunda biraz çalıştırdım geçmedi. Kabloların geçtiği ön takım tabla üstü hep buz tutmuş onları da erittim ama bir faydası olmadı. Sizce sorun ne olabilir?
Birkaç kilometre gidince kendiliğinden düzeldi.
bence bi whatsapp grubu kurulmalı. benim albea vardı albea grubunda anlık tüm sorunları sorum cvp alabiliyordum. çok güzeldi kesşke laguna için de boyle birşey olsa.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X