Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.665.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratizler

arka amortisörler ne kadar acaba
    arkaya birisi oturunca gııırçç diye bir ses geliyo..amaotisörler yumuşadı galiba..Araç beşik gibi oluyo çukurlu ve bozuk yollarda...

birde sol cam kesik kesik kapanıyo..
    cam açma kapama butonulaçka olmuş...yenisi ne kadar acaba..veya çıkması

arkadasalar benimde sol on sofor cami kesik kesik acilip kapaniyor. bazende duzeliyor normal acilip kapaniyor. acma kapama dugmesinde sorun gozukmuyor.

nedir derdi acaba?
  • quote:

hocam daha amortisörler takılmadı yanlış gelmiş tekrar vereceğim usataya ama diğer değişenlerle bile ses tamamen kesildi. işçilik güzel.

allah nazarlardan korusun şimdilik iyi araba

amin kardeşim cümlemize kaza bela vermsin Allah
    çok keyifili araba bunu kısa zaman da göreceksin

bütün lagunacı dostlara tavsiyem
    aracınızın servisini hiç bir şekilde geciktirmeyin
    arıza yapabilir normaldir eşyanın tabiatında vardır mutlaka hemen halledin geciktirmeyin
    siz hassas olduğunuz sürece hiç bir ciddi sorun çıkartmayacaktır

önceki mesajalrımda görebilirsiniz makam aracı olarak kullanılmış bir 2.0 araba biliyorum bva (triptonik)
    650 bin km de servise getirilmiş araba motor ve şanzıman bakımı yapılmış ustamın söylediği söktüğümüz parçaların çoğunu geri taktık fazla bir değişiklik gerekmedi dedi her ikisi de iyi durumdaydı biz bile etkilendik dedi
    ama öğrendikleri aracın bakımlarının ve servisinin uygun ve zamanında yapıldığı

her ne kadar bu araçların motorunun uzun ömürlü olduğu söylense ve bunu bilsekte canlı bir örneğini güvendiğim bir ustadan duymak çok hoşuma gitti

takdir sizlerin

• sevgili dostlar çıkma laguna sunroof motor arıyorum. yardımcı olabilecek arkadaş varsa lütfen irtibata geçsin.

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***
  • quote:

Orijinalden alıntı: pabdullah5252

ben tatilde iken başıma geldide zorunlu değiştirdim. Bundan sonra tövbe ettim. (yalnız sunroof un motru gitti yaz başında onu mecbur serviste değiştireceğim.) tabi çıkma bulamassam.

Serviste sunroof motoruna özellikle dikkat edin demişlerdi yoksa 3 bin tl gibi bir masrafı olduğunu direk servisten duymuştum

Belki bilmiyen arkadaslarımız olabilir, makyajlı kasa laguna II ler için söyluyorum belki aynı durum makyajsızlar için de gecerlıdır;

sunroof tusuna arada bir basılı tutunki sunroof beynı önceden kayt edilen bilgileri boşaltsın yoksa sunroof kendı kendını kitlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

quote:

arka amortisörler ne kadar acaba
    arkaya birisi oturunca gııırçç diye bir ses geliyo..amaotisörler yumuşadı galiba..Araç beşik gibi oluyo çukurlu ve bozuk yollarda...

arkadasalar benimde sol on sofor cami kesik kesik acilip kapaniyor. bazende duzeliyor normal acilip kapaniyor. acma kapama dugmesinde sorun gozukmuyor.

nedir derdi acaba?

yenimi oldu arkadaşım bu mesele
    geçenlerde bununla ilgili bir mesaj yazmıştım

tekrar edeyim
    mevsimle alakalı olarak camın astik kanalları soğuktan veya yağıştan azıcık sıkışıyor bu da otomatik emniyetli olan camın iniş kalkışlarını kesikleiştiriyor
    sana tavsiyem güzel bir havada düzeliyormu ve kesiklik hangi saat ve koşullarda oluyor takip et
    dediğim gibi ise cam lastik raylarına bir baktır
    bir ihtimal de kaldırma mekanızmasında diş atlama veya aşınma olabilir başka bir şe de aklıma gelmiyor
    umarım basit bir şeydir.

• Benide ilk sayfadaki listeye eklermisiniz..
    2002 model laguna 2 privalige otomatik
    136 hp.
    renault motorlu
    71.000 km.
    Bartın
  • abicim sunroof motoru için acele etme uygun bir rakama yaptırabileceğini düşünüyorum
    sunroof kapalı iken motoru söktür zamana yay ve tamir ettirme çaresini araştır şuraya bir bak en azından danışırsın
    sonuçları burada paylaşırsan sevinirim
    http://www.ankaotomotiv.com.tr/
  • quote:

Benide ilk sayfadaki listeye eklermisiniz..
    2002 model laguna 2 privalige otomatik
    136 hp.
    renault motorlu
    71.000 km.
    Bartın

hoş geldin kardeşim hemen ekliyorum
  • bak birader bir link ve bir öneri daha
    senin arızalı olan sroof motorunun arızalı olan düzeneğini sağlam bir tanesi ile değiştiren-bilirsin
    yani aynısını bulamasan bile bulduğun bir motorundan gerekli parça veya aksamı seni elindeki arızalı motor ile değiştirirsin aşağıdaki linkteki motorun fiyatı 39 dolar mesela

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Webasto-Sunroof-motor_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4a9bac038aQQitemZ320439321482QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

• EBAY da motorun aynısı var. 66 £ ama ben nasıl alış veriş yapacağımı bir türlü bulamadım. bir bakıp linkinide veririm. Ben bir türlü almayı beceremedim...:)
  • resmi bu...

• siteye üye olacaksın sonra direk satınal linkine tıkladığında kargo ödemeleri dahil fiyat görünür ödemeyi yaptığında gönderirler

daha güvenli bir yol da avrupada bir tanıdığın varsa onun vasıtasıyla al

bunun içinde satıcının nerede olduğunu bildirmen lazım
    linki verirsen araştırmana yardımcı olayım
  • quote:

arka amortisörler ne kadar acaba?

arkadaşım senin sorununla ilgili bir araştırma yaptım ve yabancı bir sitede aynı problemle ilgili bir çözüm önerisi buldum şöyle:

senin problemin aracın otm cam beyninin resetlenmesi ihtiyacı olabilirmiş
    resetlemeyi şöyle yaıyorsun
    bütün camları kapatıyorsun sonra on camların ikisini birlikte butonlarını kapatma konumunda çekiyorsun ve 4-5 sn tutup bırakıyorsun
    otm cam beyni resetlenmiş oluyor lütfen deneyip bilgi verirmisin

ayrıca bir uyarıda sunroof resetlemesi ile ilgili bir arkadaşım burada bahstmiş gerçi ama
    yukarıda bahsettiğim sitede sunroof resetlemesi şöyle yapıldığı anlatılmış
    sunruuf butonunu saat yönünde sonuna kadar çevirip butona bir süre basılı tutuyorsunuz
    daha sonra tam ters istikamette sonuna kadar çevirip butona bir süre basılı tutuyorsunuz
    sunroof bazı hareketler yapacaktır diyor kendi kendine sonra normale dönermiş
    ben bunu denemedim yazılanı söylüyorum problem yaşarsanız denemeye değer bilgi olsun
    aynı resetlemenin aracın camlarının beyninde resetlediğini yazmış başka bir forumda

• [Deleted by Admins]
  • yazdığım resetleme yöntemini bir dene
    hiç öalışmıyorsa 10 15 sn sunroof düğmesine basılı tut bakalım resetleme düzeltebilir
  • bu işlemleri kart takılı iken yapmalısın birader
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: macmaneman

Arkadaşlar biliyorum çok soruyorum :) Araba konusunda çok titizim ne yapayım. Bozuk yollarda gidince, direksiyondan lakırtı tıkırtı geliyor. çok sık yapmıyor ama yine de rahatsız ediyor. nickozy arkadaşım rotlardan demişti, hafta sonu servise götüreceğim. başka olası sebepleri dusunuyorumda. nette biraz araştırma yaptım. olası sebepler: tıkırtı burcu, rutil, rot, direksiyon kutusu, direksiyon mafsalı, civataların gevşemesi vb...daha geçen hafta sol rutili değiştirmiştim. servis bıkacak artık benden :) sizce ne olabilir?

konuyla ilgili bugün servise gittim. test sürüşü yaptık. adamın dediği kadarı ve benim anladığım kadarıyla, laguna 2 direksiyonları diğer renolara göre farklıymış. elektrikliymiş, direksiyon mili arasında da hafif bir boşluk varmış ve bu sesin gelmesi normalmiş. bilmiyorum ne kadar doğru. ses, özellikle sağa ve sola dönüşlerde meydana geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pabdullah5252

resmi bu...

quote:

Orijinalden alıntı: ingbaronchugon

benim sunroof problemini ustaya sordum motoru çalışyor beyinle ilgili bi sorun var dedi araştıracakmış

benim arabada ne sorun varsa beyinde cıkıyor zaten

pabdullah5252 ve ingbaronchugon ,

Sun roof problemi olan arkadaşlar bu motoru aynen yerli yerine takın ve nickozy nin dediği şekilde resetleme yapın düzeldiğini göreceksiniz, benim de bir ara hareketsiz kalmıştı.

Motor yada kart falan yanmış değildir, Yuvarlak kumanda düğmesini tam sola çevirin üstüne bastırın biraz bekleyin, cam hareket edip kendini resetlediğini görebilirsiniz. Ondan sonra normal çalışacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 14 Kasım 2009; 21:19:25 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.