Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.665.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: macmaneman

quote:

Arkadaşlar biliyorum çok soruyorum :) Araba konusunda çok titizim ne yapayım. Bozuk yollarda gidince, direksiyondan lakırtı tıkırtı geliyor. çok sık yapmıyor ama yine de rahatsız ediyor. nickozy arkadaşım rotlardan demişti, hafta sonu servise götüreceğim. başka olası sebepleri dusunuyorumda. nette biraz araştırma yaptım. olası sebepler: tıkırtı burcu, rutil, rot, direksiyon kutusu, direksiyon mafsalı, civataların gevşemesi vb...daha geçen hafta sol rutili değiştirmiştim. servis bıkacak artık benden :) sizce ne olabilir?

konuyla ilgili bugün servise gittim. test sürüşü yaptık. adamın dediği kadarı ve benim anladığım kadarıyla, laguna 2 direksiyonları diğer renolara göre farklıymış. elektrikliymiş, direksiyon mili arasında da hafif bir boşluk varmış ve bu sesin gelmesi normalmiş. bilmiyorum ne kadar doğru. ses, özellikle sağa ve sola dönüşlerde meydana geliyor.

Direksiyon kutusundaki boşlukla ilgili olduğu doğrudur, ama keyfe keder derecedeyse yapılmasa da olabilir, normal diyorlarsa hiç uğraşma.

Normaldir diyen resmi mais servisi mi? yoksa özel sanayi servisi mi ?

• [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingbaronchugon

mastor arkadasım ben onu denedim ama olmadı sola cevirdim resetledim sağa cevirdim resetledim olmadı

bana ustanın dediği sey motoru arızalı değil kumanda merkezinde bir arıza var dedi

peki bu arıza beyinde ise bilgisayara bağlandığında göstermesi lazım bağlayıp kontrol ettilermi
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

quote:

Arkadaşlar biliyorum çok soruyorum :) Araba konusunda çok titizim ne yapayım. Bozuk yollarda gidince, direksiyondan lakırtı tıkırtı geliyor. çok sık yapmıyor ama yine de rahatsız ediyor. nickozy arkadaşım rotlardan demişti, hafta sonu servise götüreceğim. başka olası sebepleri dusunuyorumda. nette biraz araştırma yaptım. olası sebepler: tıkırtı burcu, rutil, rot, direksiyon kutusu, direksiyon mafsalı, civataların gevşemesi vb...daha geçen hafta sol rutili değiştirmiştim. servis bıkacak artık benden :) sizce ne olabilir?

konuyla ilgili bugün servise gittim. test sürüşü yaptık. adamın dediği kadarı ve benim anladığım kadarıyla, laguna 2 direksiyonları diğer renolara göre farklıymış. elektrikliymiş, direksiyon mili arasında da hafif bir boşluk varmış ve bu sesin gelmesi normalmiş. bilmiyorum ne kadar doğru. ses, özellikle sağa ve sola dönüşlerde meydana geliyor.

Direksiyon kutusundaki boşlukla ilgili olduğu doğrudur, ama keyfe keder derecedeyse yapılmasa da olabilir, normal diyorlarsa hiç uğraşma.

Normaldir diyen resmi mais servisi mi? yoksa özel sanayi servisi mi ?

evet resmi renault mais servisi. zaten her zaman ses yapmıyor dediğim gibi. motor takozundan olabilir mi diye sorduğumda onda küt küt vururmuş. adamın söyledikleri en azından içimi rahatlattı. dün sanırım rot başları ve viraj çeki dikmesini boşuna değiştirdim. 56000 km de araç için belkide değişmesi gerekir???

• tavsiyelerinizi test edip sizlerede bilgi vereceğim. inş.başarılı olurumda büyükbir sıkıntıdan kurtulurum..
  • [Deleted by Admins]
  • ARKADAŞLAR HERKESE HAYIRLI GECELER DİLİYORUM. BÖYLE LAGUNA II GRUBU NA AİT BİR FORUM HAZIRLADIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BENİM 2003 MODEL PRİVELEGE + BVA MODEL ARABAM VAR ALALI 1 YIL OLDU ÇOK SEVEREK ALDIM VE KULLANIYORDUM. TA Kİ 2 AY ÖNCESİNE KADAR ARABAMDA BİRDEN ÖYLE BİR ARIZA OLUŞTU Kİ SORMAYIN. BU SORUNU SİZLER İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. İNŞAALLAH BANA YARDIMCI OLURSUNUZ. GERÇİ BU SORUNU DİĞER FORUMDA DA YAZDIM AMA BİR CEVAP ALAMADIM . SORUN ŞU ARABAMI SABAH İLK ÇALIŞTIRDIĞIMDA HERHANGİ BİR SORUN YOK GİTMEK İSTEDİĞİM YERE SORUNSUZ GİDİYORUM FAKAT ARABAYI DURDURUP TEKRAR ÇALIŞTIRMAK İSTERSEM BİRDEN ARABA KENDİ KENDİNE MÜTHİŞ BİR ŞEKİLDE GAZ VERİYOR VE BU ARADA GAZ PEDALI ÇALIŞMIYOR YANİ ARABA GAZ YEMİYOR. VE SESLİ SİSTEMDE BAŞLIYOR ENJEKSİYON SİSTEMİ ARIZALI, ESP ARIZALI , OTAMATİK VİTES KUTUSU ARIZALI DEMEYE BAŞLIYOR. ARABA KENDİ KENDİNE SÜREKLİ GAZ VEREREK BAZEN 10 KM HIZ İLE BAZEN 90 KM SABİT HIZ İLE GİTMEYE BAŞLIYOR. AMA ARABAYI 15-20 DAKİKA DİNLENDİRİNCE ARABA NORMAL ÇALIŞIYOR. TEKRAR STOP EDİP ÇALIŞTIRINCA AYNI ARIZA OLUYOR. BU YÜZDEN GİTTİĞİM İLK USTA BENZİN KELEBEĞİNİ DEĞİŞTİRDİ DÜZELMEDİ GİTTİ 500 TL, SONRA SERVİSE GİTTİM İKİ GÜN İNCELEMEDEN SONRA ENJEKTÖR BEYNİ ARIZALI DEDİLER VE EN AZ 1500 TL DEDİLER ARABA TÜPLÜ OLDUĞU İÇİNDE HERHANGİ BİR GARANTİ VERMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİLER.GİTTİ 150 TL DAHA SONRA OLMADI BAŞKA BİR OTO ELEKTRONİKÇİYE GİTTİK ODA AKÜ DEDİ AKÜ YÜ BOŞUNA DEĞİŞTİRDİK ÇÜNKÜ ARIZA DÜZELMEDİ. EN SON BAŞKA USTAYA GİTTİM BİRŞEYLER YAPTI 250 TL ALDI 2 GÜN SONRA AYNI ARIZA YİNE BAŞLADI. KISACASI DURUMUM BU ÇATLAMAK ÜZEREYİM. LÜTFEN DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ARIZA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VAR İSE YARDIMLARINI BEKLİYORUM. SAYGILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: KARACERKEZ

ARKADAŞLAR HERKESE HAYIRLI GECELER DİLİYORUM. BÖYLE LAGUNA II GRUBU NA AİT BİR FORUM HAZIRLADIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BENİM 2003 MODEL PRİVELEGE + BVA MODEL ARABAM VAR ALALI 1 YIL OLDU ÇOK SEVEREK ALDIM VE KULLANIYORDUM. TA Kİ 2 AY ÖNCESİNE KADAR ARABAMDA BİRDEN ÖYLE BİR ARIZA OLUŞTU Kİ SORMAYIN. BU SORUNU SİZLER İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. İNŞAALLAH BANA YARDIMCI OLURSUNUZ. GERÇİ BU SORUNU DİĞER FORUMDA DA YAZDIM AMA BİR CEVAP ALAMADIM . SORUN ŞU ARABAMI SABAH İLK ÇALIŞTIRDIĞIMDA HERHANGİ BİR SORUN YOK GİTMEK İSTEDİĞİM YERE SORUNSUZ GİDİYORUM FAKAT ARABAYI DURDURUP TEKRAR ÇALIŞTIRMAK İSTERSEM BİRDEN ARABA KENDİ KENDİNE MÜTHİŞ BİR ŞEKİLDE GAZ VERİYOR VE BU ARADA GAZ PEDALI ÇALIŞMIYOR YANİ ARABA GAZ YEMİYOR. VE SESLİ SİSTEMDE BAŞLIYOR ENJEKSİYON SİSTEMİ ARIZALI, ESP ARIZALI , OTAMATİK VİTES KUTUSU ARIZALI DEMEYE BAŞLIYOR. ARABA KENDİ KENDİNE SÜREKLİ GAZ VEREREK BAZEN 10 KM HIZ İLE BAZEN 90 KM SABİT HIZ İLE GİTMEYE BAŞLIYOR. AMA ARABAYI 15-20 DAKİKA DİNLENDİRİNCE ARABA NORMAL ÇALIŞIYOR. TEKRAR STOP EDİP ÇALIŞTIRINCA AYNI ARIZA OLUYOR. BU YÜZDEN GİTTİĞİM İLK USTA BENZİN KELEBEĞİNİ DEĞİŞTİRDİ DÜZELMEDİ GİTTİ 500 TL, SONRA SERVİSE GİTTİM İKİ GÜN İNCELEMEDEN SONRA ENJEKTÖR BEYNİ ARIZALI DEDİLER VE EN AZ 1500 TL DEDİLER ARABA TÜPLÜ OLDUĞU İÇİNDE HERHANGİ BİR GARANTİ VERMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİLER.GİTTİ 150 TL DAHA SONRA OLMADI BAŞKA BİR OTO ELEKTRONİKÇİYE GİTTİK ODA AKÜ DEDİ AKÜ YÜ BOŞUNA DEĞİŞTİRDİK ÇÜNKÜ ARIZA DÜZELMEDİ. EN SON BAŞKA USTAYA GİTTİM BİRŞEYLER YAPTI 250 TL ALDI 2 GÜN SONRA AYNI ARIZA YİNE BAŞLADI. KISACASI DURUMUM BU ÇATLAMAK ÜZEREYİM. LÜTFEN DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ARIZA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VAR İSE YARDIMLARINI BEKLİYORUM. SAYGILAR

Bu tip arıza çok büyük ihtimalle dedikleri gibi enjeksiyon beyni. Beyin bosch gibi bir marka galiba çıkma veya orijinalle değiştirrisen düzelecektir. Bir sürü yerde boşuna para ve zaman gitmiş geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 15 Kasım 2009; 11:20:37 >

• ANKARADAN YAZIYORUM LAGUNA II İÇİN ÇIKMA GÜVENEBİLECEĞİM ENJEKSİYON BEYNİNİ NEREDE BULABLİLRİM. SAYGILAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARACERKEZ

ANKARADAN YAZIYORUM LAGUNA II İÇİN ÇIKMA GÜVENEBİLECEĞİM ENJEKSİYON BEYNİNİ NEREDE BULABLİLRİM. SAYGILAR

sevgili kardeşim geçmiş olsun (maalesef hiç tecrüe etmediğimiz bir arıza)
    yanlış usta maalesef bilmediğini anlamadığını söylemeden başka model araçlarda gördükleri sorunlarla çözmeye çalışıyorlar ve hep bu tip sonuçlar oluyor
    sen artık neticede parçaları 0 ladım diyeceksin çare yok
    problemine gelince
    araç daha öncede bu başlıkta söylediğim gibi
    eğer elektronik sistem ve beyin arızası var ise bilgisayara bağlandığında mutlaka gösterir
    bir yetkili serviste bilgisayara bağlat en fazla 50 tl ödersin
    benim kafama takılan da senin araçla bende ki araç aynı olduğ için söylüyorum
    arabanın hızı 90 km de sabitleniyor diyorsun ve bu genelde hız sabitleyicisinin ayar hızıdır
    acaba hız sabitleyicinde bir problem olabilirmi yani kendi kendine devreye girip aracını 90 km hıza çıkarmak isteyebilir ve o sürate varıncaya kadar gaz verecektir normal olarak 90 km den sonra daha hızlanıyormu yani gaz vermeye devam ediyormu bir dene bakalım
    eğer baktırmadıysan bir de hız sabitleyiciye baksınlar (cruis control) baksınlar inş çözülür

• [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

yolda esp tuşuna bastığınızda esp devre dışı diyor tekrar bastığınızda esp devrede diyor mu?

hiç denemedim. sanırım demesi lazım.
    cam suyu haznesine tamamen su dolduramıyoruz herhalde. 1 lt ye yakın cam suyunu boşalttım. arabanın altından 3-4 çay bardağı kadar cam suyu aktı. sanırım cok doldurmasınlar diye su tahliye yeri mi yapmışlar?
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

benim su da bitmişti iki sürahiye yakın doldurdum akanı döküleni olmadı

ağzına kadar suyun dolduğunu gördün mü peki?
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

quote:

quote:

benim su da bitmişti iki sürahiye yakın doldurdum akanı döküleni olmadı

ağzına kadar suyun dolduğunu gördün mü peki?

evet hocam taştığını bile gördüm

sağol arkadaşım. o zaman bende var sorun. Kurşunsuz 97 kullanıyorum ben. doğru değil mi?
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

quote:

yolda esp tuşuna bastığınızda esp devre dışı diyor tekrar bastığınızda esp devrede diyor mu?

hiç denemedim. sanırım demesi lazım.
    cam suyu haznesine tamamen su dolduramıyoruz herhalde. 1 lt ye yakın cam suyunu boşalttım. arabanın altından 3-4 çay bardağı kadar cam suyu aktı. sanırım cok doldurmasınlar diye su tahliye yeri mi yapmışlar?

birader senin problemin şu
    cam suyu haznesinin st borusu yani su koyduğumuz ağız kolaylıkla çıkmakta
    istersen dene yukarı doğru çek kolayca çıkar yaklaşık 20 25 cm lik bir parça
    büyük ihtimallle senin arabanın parçası oturmamıştır koyduğun o eklem hizasına gelince boşalıyordur
    sana tavsiyem o parçayı çek çıkar borunun alt tarafında lastik conta var o yerinde mi bi bak eğer değilse orarnın contasını temin etmelisin
    eğer yerinde ise tam oturaacak şekide geri tak problemin çözlür
    ve hazneyi ağzına kadar doldurabilirsin
    kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.