Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.665.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingbaronchugon

dün tüvtürk muayenesine girdim farlar ayarsız hafif kusurlu olarak muayeneden geçtim

sızdırmazlık aldım

ek-1 doldurttum

sigorta yaptırdım

plaka değişimi için gerekli belgeyi doldurttum

geldim emniyet trafiğe belgeleri verdim bana gelecek hafta salıya kadar işlem yapılamayacağını pol-net sisteminin yenilendiğini ve bunun 1-2 hafta süreceğini söylediler tüm türkiyede bu şekildeymiş

anlattığımız trafik ve sıra ile yaptın değilmi birader bir değişiklik olmamış yani sistemde
    varsa bir değişiklik burada sıra ile yazalım ki sonraki arkadaşlarımızn işi kolaylaşsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 18 Kasım 2009; 18:06:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mserhatarslan

quote:

Orijinalden alıntı: mserhatarslan

Arkadaşlar, başımda bir sorun var,
    Aracımın (2005 exp) SERV ışığı Airbag ışığı ile birlikte yanıp duruyor.
    Üç kez servise gittim, her seferinde bilgisayarın sağ arkadaki hava yastığında sorun gördüğünü, bu nedenle SERV ışığını yaktığını söylüyorlar.
    Bir kaç kez araca arıza veren hava yastığı yokmuş gibi tanıtıldı ve ışık söndü, her seferinde tekrar yandı.
    En son cumartesi bu işlemi 3.kez tekrarladık, pazar günü SERV ışığı ile birlikte airbag ışığında yandı yine.
    Bu sorunun bağlantı kablolarından olduğunu duydum, ancak bu işlerden pek anlamadığım için koltuğun altındaki kabloları oynamaya tırsıyorum.
    Serviste koltukları birkaç kez ileri geri yaptılar, ışıkta bir değişiklik olmayınca burdan değil beyinden deyip çıktılar.
    Bu konuda bilgisi olan varsa tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

arkadaşlar, bu sorunumu bugün hallettim, buraya paylaşayım ki, başına gelen olursa işine yarasın
    Aracımı sanayideki tanıdık bir elektrikçiye götürdüm, durumu anlattım, onun bilgisayarına bağladık, aynı arızayı (yolcu tarafı cam hava yastığı arızası) verdi.
    Diğer hava yastıkları 2,9 ohm değer verirken arızalı olan hava yastığının direnç değeri 12,5 gibi çıkıyordu.
    Ustam, bağajın ordan sağ arkadaki hava yastığının altına ulaştı ve oradaki soketi çıkartıp kablo uçlarını yeniledi.
    Sonuç: Arıza ışığı söndü ve sorun düzeldi.
    Maliyet: 0 TL

geçmiş olsun birader bir kaç mesaj geride bu sorununla ilgili elektrik arızası olabileceğini iyi bir elektrikçiye bağlantı ve kabloları kontrol ettirmen gerektiğinden bahsetmiştik sorunu bu denli basit halledilmesi güzel hem sorununuzu
    hemde sonucu paylaştığınız için teşekkür ederiz

buradan diğer dostlarada bir tavsiye
    araçlarımız oldukça teknolojik ve gelişmiş olduğundan
    belki normal araçlara göre iki kat daha fazla elektrik ve kablo tesisatı mevcut düzgün çalışan sistemler kolay kolay beyin arızası vermez
    ancak sistemdeki bir kısa devre veya ihmal edilen bir voltaj sorunu beyni de götürebilir bu nedenle
    arızanız her ne olursa olsun hafife almayın ve muhtemel problemlerde beyinlere dokundurmadan önce laguna II leri tanıyan bir ustaya
    ilgili bağlantı kablo ve soketlerini kontrol ettiriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 18 Kasım 2009; 18:04:40 >

• [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingbaronchugon

bizim 2003 Laguna II 2.0 16V Otm Privilege BVA model araçlarda koltuk ısıtma olmadığını test ederek öğrendim 2 gündür bulunduğum yerlerde -5 , -7 ye kadar düştü ama koltuk ısıtma çalışmadı.

belki klima veya havalandırma ile birlikte çalışabilirr dedim yine olmadı

peki birader senin aracında gösterge tablosunda sağ üstte koltuk ısıtma ile ilgili bir ikaz laması mevcutmu dikkatli bakarsan görebilirsin
    yoksa da çok önemli değil neticede kalorifer ve ısıtma tertibatı gayet verimli çalışıyor
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım benide listeye ekleyebilirmisiniz.Bir de yeni mesaj at seçeneğini bulamadım onuda tarif ederseniz sevinirim.tşk.
  • hoş geldiniz arkadaşım ekledim sizi listeye
    yeni mesaj at ta ne kastettiğinizi anlamadım ama
    mesaj atmayı başarabildiğiniz anlaşılıyor
    sol aşağıda bulunan cevapla butonu ile mesajınızı bırakabilirsiniz
  • Teşekkürler arkadaşım mesaj yaz gibi bir seçenek aradım bulamayınca cevapla seçeneğini kullanmıştım doğru yapmışım sanırım ,birde listeye Expression olarak kaydedilmiş Privilege olarak değiştirilebiliyorsa sevinirim yoksa sorun değil.tşk.
  • [Deleted by Admins]
  • laguna 2 ci arkadaşlar, yaw ben bu direksiyondaki boşluk hikayesini anlayamadım. benim araçta pürüzlü yollarda giderken, sanki direksiyon mili kırıkmış gibi ses geliyor direksiyondan. servise götürdüğümde, direksiyon milinde hafif bir boşluk olduğunu, bu aracın türkiye standartlarına göre yapılmadığı ve bu boşluğun normal olduğunu söyledi. sizin direksiyonlarda, özellikle sağa ve sola dönerken lakır lukur demir sesi gibi sesler geliyor mu arkadaşlar. bu sorun hariç aracımdan çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macmaneman

laguna 2 ci arkadaşlar, yaw ben bu direksiyondaki boşluk hikayesini anlayamadım. benim araçta pürüzlü yollarda giderken, sanki direksiyon mili kırıkmış gibi ses geliyor direksiyondan. servise götürdüğümde, direksiyon milinde hafif bir boşluk olduğunu, bu aracın türkiye standartlarına göre yapılmadığı ve bu boşluğun normal olduğunu söyledi. sizin direksiyonlarda, özellikle sağa ve sola dönerken lakır lukur demir sesi gibi sesler geliyor mu arkadaşlar. bu sorun hariç aracımdan çok memnunum.

Acıkcası benimkinde böyle bir sorun yok, benim aracımda biliyorsunuz sizinkinin aynısı modelı ve makyajlı olmasana kadar. belki her laguna da yapmıyordur ama siz bir başka renault servise daha gösterin isterseniz, belkide dediklerı gibi normal birşeydir

• leonheart arkadaşım, ben denizlide oturuyorum. buraya en yakın servis nazilli ve sonrasında aydın. bu iş yoğunluğunda oralara gitmem zor olacak. sanırım bu sese alışmam gerekecek. bir de, arabayı boşu boşunada direksiyon aksamını serviste oynatmak istemiyorum.
  • quote:

laguna 2 ci arkadaşlar, yaw ben bu direksiyondaki boşluk hikayesini anlayamadım. benim araçta pürüzlü yollarda giderken, sanki direksiyon mili kırıkmış gibi ses geliyor direksiyondan. servise götürdüğümde, direksiyon milinde hafif bir boşluk olduğunu, bu aracın türkiye standartlarına göre yapılmadığı ve bu boşluğun normal olduğunu söyledi. sizin direksiyonlarda, özellikle sağa ve sola dönerken lakır lukur demir sesi gibi sesler geliyor mu arkadaşlar. bu sorun hariç aracımdan çok memnunum.

birader benim aracımda da böyle bahsettiğin boyutta bir şey yok zaman zaman küçük bir tık sesi oluyor ama öyle mil kırılmış gibi bir şey hiç yaşamadım

kardeşim bence sen bir direksyon kutusuna baktır servis harici bir ustada ön düzende bir problem yoksa kutuda oalbilir
    birde aracının direksyon hidroliğine baktırdınmı?
    yağı eksilmiş olabilir bakıp tamamlasınlar elf in otomatik şanzıman yağı konuluyor laguna II lere bilgin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: olcayyuntem

Teşekkürler arkadaşım mesaj yaz gibi bir seçenek aradım bulamayınca cevapla seçeneğini kullanmıştım doğru yapmışım sanırım ,birde listeye Expression olarak kaydedilmiş Privilege olarak değiştirilebiliyorsa sevinirim yoksa sorun değil.tşk.

afedersin arkadaşım hemen düzelteyim
  • bildiğim kadarıyla, direksiyon kutusunda bir problem olsa bu sorunu devamlı yapardı, yani düz yolda giderken veya düz yolda tam tur sağa veya sola dönerken. ama düz yolda hiçbir sorunum yok benim.
    direksiyon kutusunu baktırmak çok meşaketli bir işmidir
  • hayır birader değildir de genellikle direksyon kutusunu tamir etmezler değiştirirler.
    direksyon arızaları genellikle direksyon tam sağa ve sola kırıldığı zamanlarda hissedilir diye biliyorum ustan daha kesin bilgiler verecektir. (ancak bu kesin direksyon kutusu arıza sı denemez aracının ön düzeninde olabilecek her şey bu sesleri yapabilir sen direksyonda titrreşimde hissettiğini yazmıştn yanlış hatırlamıyorsam o yüzden direksyon kutusu ile ilgili soru işaretlerini iyi bir usta ya göstererek kesinleştirebilirsin)
    hatta lagunalar gibi yüksek donanımlı araçlar için özellikle park halinde aracınızın direksiyorununu sona kadar sağa veya sola çevirilmiş olarak bırakmak tavsiye edilmez. direksyon kutusu arızalanmasın diye
    ihtisası direksyon olan bir usta bak diyecem ama bulunduğun yerde zor olduğu anlaşılıyor
    senin aracında yaşadığın meseleyi hiç bir yere telefonlada soramassın getir görelim diyecekler
    çok rahatsız etmiyorsa binmeye devam et
    ben bi fırsat bulunca kendi ustama bir sorayım burada bakalım ne diyecek öğrenirsem hemen cevap yazarım takma kafanı safa nı sür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 18 Kasım 2009; 23:10:56 >

• Nickozy,
    gecenin bu vaktinde göstermiş olduğun ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederim. yarın bir bakacam direksiyon hidroliğine. dediğim gibi bu sesi arasıra yapıyor, sanırım bu şekilde kullanmaya devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macmaneman -- 18 Kasım 2009; 23:18:18 >
  • quote:

Nickozy,
    gecenin bu vaktinde göstermiş olduğun ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederim. yarın bir bakacam direksiyon hidroliğine. dediğim gibi bu sesi arasıra yapıyor, sanırım bu şekilde kullanmaya devam edeceğim.

rica ederim birader yeterki sorunun çözülsün
    direksyon hidroliğinin seviyesini kendin anlayamassın bir usta baksın
    ve rastgele yağ koydurma sakın otomatik şanzıman yağı konuluyor
    çok acil bir sorun olduğunu zannetmiyorum ama neticede direksyondan bahsediyoruz çok hayati bir yerde sıkıntı yaparsa Allah muhafaza
    yinede çok uzun süre ihmal etmemek lazım en azından artarsa kötüleşiyor demektir gözlemlemeye devam et
    ayrıca çıkma direksyon kutularını ki bu kutu gibi bir şey değildir biraz amortisöre benzer uzun boru gibi
    200 300 tl vivarına bulursun sanırım çokda ciddi bir külfet olmaz inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 18 Kasım 2009; 23:38:26 >

• Merhaba arkadaşlar,
    Forumu bir süredir takip ediyorum. Yazdıklarınızdan çok faydalanıyorum. Henüz bir laguna sahibi olmamakla birlikte almayı düşünüyorum. Ancak, bilgisizlikten kaynaklanan bazı tereddütlerim var. Herkesin illa honda toyota al şeklinde tavsiye vermesine rağmen fiyatına göre oldukça donanımlı bir araç olan laguna bana cazip geliyor.
    Bazı sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim.
    1) 2003-2004 2.0 Laguna düşünüyorum. Performansının daha iyi olacağını düsünmekle birlikte daha önce laguna kullanma şansım olmadı. Bu nedenle lagunanın sürüş özelliklerini (yol tutuş, ses yalıtımı, performans, sağlamlık v.s) diğer benzer araçlarla kıyaslayabilirmisiniz?
    2) Otomatik vitesin sağlamlığı nasıldır? herhangi bir kronik problem var mıdır? Vites geçişleri sarsıntısız, keyifli midir?
    3) Yedek parça temininde problem yaşanıyor mu? Parça fiyatları örneğin megane'a göre ne kadar pahalıdır?
    4) İkinci el laguna alırken özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus var mıdır?

Çok soru sorduğumu biliyorum ama laguna konusunda neredeyse "cahil" seviyesinde olan bu arkadaşınıza yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.