Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.666.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Corumlu35

Merhaba arkadaşlar,
    Forumu bir süredir takip ediyorum. Yazdıklarınızdan çok faydalanıyorum. Henüz bir laguna sahibi olmamakla birlikte almayı düşünüyorum. Ancak, bilgisizlikten kaynaklanan bazı tereddütlerim var. Herkesin illa honda toyota al şeklinde tavsiye vermesine rağmen fiyatına göre oldukça donanımlı bir araç olan laguna bana cazip geliyor.
    Bazı sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim.
    1) 2003-2004 2.0 Laguna düşünüyorum. Performansının daha iyi olacağını düsünmekle birlikte daha önce laguna kullanma şansım olmadı. Bu nedenle lagunanın sürüş özelliklerini (yol tutuş, ses yalıtımı, performans, sağlamlık v.s) diğer benzer araçlarla kıyaslayabilirmisiniz?
    2) Otomatik vitesin sağlamlığı nasıldır? herhangi bir kronik problem var mıdır? Vites geçişleri sarsıntısız, keyifli midir?
    3) Yedek parça temininde problem yaşanıyor mu? Parça fiyatları örneğin megane'a göre ne kadar pahalıdır?
    4) İkinci el laguna alırken özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus var mıdır?

Çok soru sorduğumu biliyorum ama laguna konusunda neredeyse "cahil" seviyesinde olan bu arkadaşınıza yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

sevgili kardeşim hoş geldiniz
    laguna fiyatna göre donnanımın, güvenliğin ve konforun en uygun alınacağı araçtır
    müzmin sorunları yoktur yani bütün araçlarda sürekli görülen bir arızası yoktur
    servislerini kaliteli ve bilgili bir usta ve serviste yaptırırsan (ve bu frumu da takip edersen ) rutin bakımlar dışında çok fazla sanaiye uğramassın
    benim imzamdaki araç 140 hp ve performansından ve şanzımananından gayet memnunum (yaklaşık 60-70 binde elektrovana arızası verebilir önemli bir durum değildir şanzıman açılmadan 300 tl civarına hallediliyor)
    ses yalıtımı konforu ve sürüşü gayet iyidir özellikle uzun yolda tuvalet harici mola ihtiyacı hissetmessiniz
    reno grubu araçlar son 5 yıldır mutat oalrak euroncup testlerinden 5 yıldızla en üst taktir seviyesi ile çıkmaktadır. son derece güvenlidir donanımlı olanlarında 5 çeşit fren sistemi mevcuttur
    yedek parçası hiç sorun olmaz en kötü ihtimalle 2gün beklersin eğer istanbul veya ankaradaysan o kadar da beklemessin
    ikinci el lagunada benim karşılaştığım en önemli husus km düşürülmesi meselesi
    konforlu ve zevkli bir araç olduğundan herhalde satılan araçların bir kısmı km leri 250 binden 100 bine falan düşürüyor servis kayıtlarını iyi incelemeni tavsiye ederim
    lagunların 650 binde servise getirilen ile ilgili bir tecrübe paylaşımında bulunmuştum önceki sayfalarda
    istersen forumu baştan itibaren bir oku şikayetleri irdele müzmin sorunu olup olmadığını görebilirsin böylece
    temizini ve düzgününü bulduğunda binici isen 3 e 5 e de bakma
    forumda uygun araç denk getiren arkadaşlarım vardır evet denk gelebilir de ancak 2002 sonu ve özellikle 2003 itibari ile piyasada olan laguna II lerin ortalama deşeri temizlik ve donanımına göre 21 - 22 bin tl den başlar yıl model ve km sine göre yükselir ( sitelerden aldığım rakamların ortalamasına göre söylüyorum )

en kısa zamanda seni de bu seviyeli ve prestij () ailede görmek isteriz
    vesselam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 19 Kasım 2009; 9:22:52 >

• Arkadaşlar

Otomatik şanzıman konusuna değinmek istiyorum, forumdaki yorumlarda ve otomatik şanzıman servislerinde genel olarak şanzıman yağının 50-60.000 km de mutlaka değişmesi dile getiriliyor.

Ben az km yaptığım içim araç 6 yaşında ve 70.900 km de. 60.000 bakımını mais fabrika servisinde yaptırdım israr etmeme rağmen şanzıman yağı değiştirmediler, yağın ömür boyu değişmediğini ellerindeki prosedüre göre yapamayacaklarını söylüyorlar.

Bu konuda ne yapmalıyız??

(Belki yurt dışı forumlardan fikir alabiliriz, fakat yabancılar genelde prosedürlere bire bir bağlı hareket ettiklerinden farklı bir cevap bulunabilir mi?)
  • Bulabildiğim kadarıyla ömür boyu değişmez diyorlar

Renault Laguna II Automatic Gearbox

--------------------------------------------------------------------------------

Hi, does anyone know how to change the gearbox oil on my renault laguna automatic? I took it to my local garage but they said they couldnt do it - the gearbox was under the engine and they couldnt get to it.

Thanks in advance

cevap:

The gearbox is sealed for life, but if you really want it changing Renault will do it for about £150

Başka bir soru ve cevap: google tercümeleri biraz kötü ama 25000 milde değişmek iyi fikirdir demişler:

Değiştirme / Otomatik şanzıman yağ yerine

--------------------------------------------------------------------------------

Burada ve diğer bazı tavsiyeler ve sağduyu biraz ben bunun için ihtiyatlı olabilir hissediyorum tarihinde parçacığı geçerli petrol ve Otomatik şanzıman değişti benim yeni Laguna II purchsed. Bir 52 plaka ve 106.000 mil böylece değişti hiç varsayarak yaptı (ki inanıyorum mantıksız bir varsayım) bir değişiklik faydalı olabilir değildir.

Ben yerel Renault satış noktasına enquired ve bunu yapmak için £ 143,68 alıntı. Bu bana aşırı görünüyor. Ben önerilen inanıyorum petrol elf Renaultmatic D3 olduğunu. Herkes nerede ve satın alınabilir ne kadar olduğunu ve eğer kendinizi yürütmek için oldukça basit bir işlemdir biliyor mu? Satıcı bunu ve belirli bir süreci takip gerektirir da özel ekipmanlar gerektirmektedir iddia ediyor.

Herhangi bir tavsiye veya öneriler en memnuniyetle karşılanacaktır

cevap

Total web sitesine bakınve "nereden alınır" için sağ tarafta sizin en yakın satış noktasını bulmak gidin gidin. DEXRON 3 maliyet Beni 12 £ Beş litre, Evet sağ £ 12 !!!!!. thats Önce değiştirmek petrol bir sıcaklık probu tutmak ve böylece sıcaklık sağ alabilirsiniz şanzımanın alt ekleyin olsun. Onun iyi bir fikir değiştirmek için petrol her 25.000 mil ve aynı zamanda eski incelemek için petrol herhangi bir metal parçaları, bu şekilde varsa size büyük zarar önce ayrıştırılması bir şansı herhangi sorunlar oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 19 Kasım 2009; 10:31:25 >

• Çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızın çok faydası oldu. Bulduğum bir laguna var. Önümüzdeki günlerde arabayı gösterip almaya çalışacağım.
  • Evet arkadaşlar

Laguna 1 ve 2 araçlarının bakım ve servis kitaplarının linkini veriyorum isteyen download etsin, ingilizce ve fransızca

Yabancı forumlarda gezerken buldum: Tam olarak inceleyemedim fakat araçlarla ilgili tüm konular var tek bir zip içinde takım halinde:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 19 Kasım 2009; 17:40:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Arkadaşlar

Otomatik şanzıman konusuna değinmek istiyorum, forumdaki yorumlarda ve otomatik şanzıman servislerinde genel olarak şanzıman yağının 50-60.000 km de mutlaka değişmesi dile getiriliyor.

Ben az km yaptığım içim araç 6 yaşında ve 70.900 km de. 60.000 bakımını mais fabrika servisinde yaptırdım israr etmeme rağmen şanzıman yağı değiştirmediler, yağın ömür boyu değişmediğini ellerindeki prosedüre göre yapamayacaklarını söylüyorlar.

Bu konuda ne yapmalıyız??

(Belki yurt dışı forumlardan fikir alabiliriz, fakat yabancılar genelde prosedürlere bire bir bağlı hareket ettiklerinden farklı bir cevap bulunabilir mi?)

birader benim araçla seninki aynı
    benimarabam 113000 de idi arabayı aldıktan sonra servisini yaptırırken yetkili servisteki ustamında fikrini aldım
    arabanın şanzımanı ile ilgli özellikle söyldeiği elektrovanaları değiştirsen iyi olur dedi
    ama acelesi yokuş neden dedim
    yağın zamanla eskimesi ile elektrovanaların gözleri tıkanabiliyor (tamamen kapanmıyorda zaman zaman basınç dengesi bozulabiliyormuş)
    sen şimdilik yağı değiştir 1 sene daha bin sonra elektrovanaları değiştiririz gerekirse dedi
    bu sürede sıkıntı yaşarmıyım diye sordum hiç bir sorun olmaz dedi

yağı değiştirdik değişiklikte önemli olan arabanın fabrika çıkışında koydukları yağın aynızı olması imiş
    elf dx2 ve dx3 oluyor litresi 15 tl 4/5 litre kadar alıyor 70 tl civarı ödemiştim
    koydukları yağ aynı çay gibi kırmızı tavşankanı yani
    şanzımandan çıkan yağı bir görseydin düpedüz çamur rengi koyukahverengi
    değiştirdiğimden beri araçta bir daha şanzımanla ilgil bir sorun yaşamadım
    yağı değiştiren ustam iyiki değiştirmişiz dedi

gerisine kendin karar ver
    şikayetin yoksa istersen 100 bini buldur ama vites geçişlerinde bir sertlik veya hafif gecikme hissediyorsan değiştir gitsin
    ömürlü olsa ne olur koyacağın yağ aynısı
    ayrıca ben değiştirlmesi taraftarıyım
    50 bin km sonra yine değiştirecem

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Evet arkadaşlar

Laguna 1 ve 2 araçlarının bakım ve servis kitaplarının linkini veriyorum isteyen download etsin, ingilizce ve fransızca

Yabancı forumlarda gezerken buldum: Tam olarak inceleyemedim fakat araçlarla ilgili tüm konular var tek bir zip içinde takım halinde:

indiriyorum birader sağolasın
    arıyordumbunu eğer bizim lagunalrın tamir kitapçığı ise çök iyi olacak

bu arada herhangi bir sebeple girdiğiniz ingilizce siterleri anlayamassanız kopyala yapıştır ile getirin buraya ben tercüme ederim
    sizin için

2 saat süresince dosyayı inceledim gerçekten hazine bulmuşsun tebrik ederim
    hertürlü arıza ve tamir metodu var tekrar teşekkür ederim

her bölümünü ayrı ayrı irdelemişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 19 Kasım 2009; 22:53:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Corumlu35

Çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızın çok faydası oldu. Bulduğum bir laguna var. Önümüzdeki günlerde arabayı gösterip almaya çalışacağım.

rica ederim kardeşim yeterki işiniz görülsün
    bu konuda son bir uyarı
    alacağınız aracı mutlaka serviste bilgisayara bağlattırıp beyinlerini otomatikse şanzıman beyin fonksiyonlarını airbaglerini ve esp sini kontrol ettirin
    binin içerisine bütün fonksiyonları aç kapa ile kontrol edin
    bir kaportacı da görsün mutlaka özellikle alttan vuruk arabalar lagunalarda ciddi sıkıtı açabilir
    arabanın görünürde hiç bir şeyi yoktur ama adam röfüje çıkmıştır altı haşat olmuştur.
    böyle bir arabaya asla yanaşmayın (bunlar ustamın bana tavsiyeleri idi bende sizlerle paylaşıyorum)

• mastor biraderden aldığımız linkle indirdiğim kılavuzda
    şanzıman yağı değiştiğinde mutlaka değişim tarihinin aracın bilgisayarına kaydedilmesi gerektiği yazıyor ayrıca
    elektroana değişikliğinde bilgisayarda modülasyon hafızasının resetlenmesi ve yeni vanalara göre yeniden programın update edilmesi gerekyiği belirtilmiş

akü kesinlikle kafanıza göre değiştireceğiniz bir unsur değil kılavuza bakmadan akü değiştirmeyin ustanız veya servisiniz yapsın değişikliği

sorular ve sorunlar oldukça kılavuzu aktarmaya devam edeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozlergun

Selam arkadaşlar,
    Laguna arayışım sürüyor, ancak henüz birşey bulamadım. En son ASF Renault İstanbul'da buldum. Burası hakkında fikri olan var mı? Araç şirketin üst düzey yöneticilerine verilen arabalardanmış, şimdi elden çıkarıyorlar. Ben İzmir'de olduğum için gidip görmem biraz zor. Niyetlenirsem gidip görüp alacağım. Ne yazık ki bu civarlarda hiç Laguna bulamadım. Bu arada dizel sevdamdan vazgeçmek üzereyim, Privilege 1.6 bezinliye de talibim artık ( faz II ). Yakınlarında olup temiz olduğunu bildiğiniz var mı acaba?

arkadaşım ben denizlideyim. burda bi tane laguna var. laguna 2 faz1. 56000km 2004 1.6 LPGli. sunroof deri koltuk falan full yani. adama senin için aradım 25000TL dedi. bilgin olsun istersen telini veririm kendinde görüşürsün

• Servis kitabından faydalı bir bilgi sun roof problemi yaşayanlar varsa deneyebilir, akü falan değişince problem oabiliyor:

Sunroof için resetleme yöntemi 2 aşamalıymış :

initialising the electric sunroof motor,
    – position the sunroof switch to the maximum tilt
    position,
    – press and hold the switch. After two seconds, the
    sunroof tilts to the maximum position in steps then
    falls back by a few centimetres,
    – release the switch,
    – press the switch again within five seconds,
    – keep the switch pressed; the sunroof opens then
    closes in the slide position,
    – the motor is initialised,
    – position the switch to off.

Çevirisi:

Elektrikli sunroof motoru sıfırlama
    - Maksimum açma için sunroof düğmesinin konumunu
    ayarlayın,
    - Tuşa basın ve tutun. Iki saniye sonra
    sunroof adımlarla maksimum pozisyona gider
    Birkaç santimetre geri döner
    - Anahtarı serbest bırakın
    - Tekrar beş saniye içinde, tekrar basın
    - Anahtarı basılı tutun; sunroof açılır sonra
    slayt konumda kapanır,
    - Motor, sıfırlanmış olur
    - Anahtarı KAPAT konumuna alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Kasım 2009; 10:44:33 >

• birader bu şekilde reset olmuyor denedim bu gün
    benim önce anlattığım şekilde olmuştu tekrar edeyim
    en sağa çevir bir süre butona bas bırak
    sonra en sola çevir bir süre butona bas bırak basılı olduğu esnada kendince hareketler ediyor sonra duruyor
    resetlenmiş oluyor
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickozy

birader bu şekilde reset olmuyor denedim bu gün
    benim önce anlattığım şekilde olmuştu tekrar edeyim
    en sağa çevir bir süre butona bas bırak
    sonra en sola çevir bir süre butona bas bırak basılı olduğu esnada kendince hareketler ediyor sonra duruyor
    resetlenmiş oluyor

Evet dökümanda yazdığı şekilde tekrar düğmeye basma bir fark yapmıyor belki de önce sunroofun bloke olmuş olması gerekiyor ben de denediğimde sağlam halde denedim birşey farketmedi sağlam durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 21 Kasım 2009; 9:05:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingbaronchugon

benim sunroofta hayat belirtisi yok o yüzden servise inene kadar bekleyeceğim.

iki sorum/isteğim var

1) arabanın ön konsolunu klima dahil GECE çalışırken (farlar teyp klima) fotoğrafını çekip koyabilecek arkadaş var mı?

2) daha öncede sormuştum esp tuşuna bastığınızda esp devre dışı diyor. tekrar bastığınızda devrede diyor mu ? bi arkadaş deneyip paylaşabilir mi?

şimdiden teşekkürler

senin için bakacam birader ve yazacam merak etme resim konusuna gelince konsol ışıklandırması sorunun mu var?
    sen söylemeden söyleyim kliima ekranı araba çalıştığı ve klima da of durumda değilken sürekli yanar
    aynı yukarıdaki teyp göstergesi gibi beyaz hatta daha beyaz ışığa sahiptir
    eğer sende ki yanmıyorsa tamiri mümkün 15 dakikada hallediliyor led ampül değişikiği lile ve 50 tl gibi bir rakam aman daha fazla ödemeyin bu iş için
    100 200 gibi rakamlar da isteyenler oluyor

bir bilgi arabada genellikle akü değişimi sırasında bilmeden yapılan değişiklikler yüzünden arac kısa devreye veya aşırı yüklenmeye bağlı olarak bazı ışıklandırma sistemlerinde arıza olabiliyor
    lütfen dikkat edin değiştirilen laguna II aküsü ve arabada en az 15/16 beyin veya bağlı elektronik düzlem var

• [Deleted by Admins]
  • sevgili kardeşim senin tecrübelerin burada ciddi ışık oluyor bazı arkadaşlarımıza
    lütfen paylaşmaya devam et
    ha bu arada oto elektrikçin çok iyi ise sana bir link vereyim oradaki talimatlara göre klimanın ışığını da yapsın
    video izlet sonra bırak yapsın ama usta olamlı nalbant olmasın dikkat et

arıntı resim için şu lnkede tıkla (linkin sonunda ki rakamı (0026) 27 ve 28 7ap farklı resimler de göreceksin
    http://i244.photobucket.com/albums/gg28/tilldef/Photo0026.jpg

umarım yardımcı olur

bu arada ustan sökemez ise klima panelini serviste söktür götür
    lamba yapacam derken panel gitmesin

independent renault forums
    Renault Laguna II - Interiors - Climate Illumination -...
    http://www.renaultforums.co.uk/showpost.php?p=281217&postcount=202

bu linkte de yapacakların sıra ile yazıyor ing ama google translete ile çevirebilirsin
    bu siteden istifade etmek için üye olmalısın

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 21 Kasım 2009; 13:09:21 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.