İlgilenmediğm için pek bilmiyorum bi ara bakmıştım öyleydi fiyat.Mesaj yazıyorum ama siz gülerek dalga geçiyorsunuz yani ne yazmamı bekliyorsunuz?Bir de dikkatimi çeken bişey bu forumda vw ye laf söylenmiyor artık gınaa geldi onu söylemeliyim
Bi ara bakmış öyleymiş fiyat abileri
Passat 2.0 TDİ ve Laguna 2.0 DCİ kullanan varmı.Kullananların yorumlarını alalım daha doğru bir şey yapmış oluruz sanırım.Lagunaya binmeden Passat daha iyi ,yada Passat'a binmeden Laguna daha iyi demek ne kadar mantıklı.
quote:
Orijinalden alıntı: fottili
Passat 2.0 TDİ ve Laguna 2.0 DCİ kullanan varmı.Kullananların yorumlarını alalım daha doğru bir şey yapmış oluruz sanırım.Lagunaya binmeden Passat daha iyi ,yada Passat'a binmeden Laguna daha iyi demek ne kadar mantıklı.
Hiç kıyaslamaya girmeyelim bence,ortam gerilmesin..Passat ı yerden yere vurmasın yine bazı arkadaşlar..
quote:
Orijinalden alıntı: dranov
quote:
Hiç kıyaslamaya girmeyelim bence,ortam gerilmesin..Passat ı yerden yere vurmasın yine bazı arkadaşlar..
Gerçekten kaale mi aldın Laguna-Passat karşılaştırmasını
quote:
Orijinalden alıntı: MedyaGaranti
quote:
Orijinalden alıntı: dranov
quote:
Neden almayım,Passat ne araçlarla kıyaslandı.Laguna yla da bir nebze kıyaslanır zaten aralarındaki fark dağlar kadar değil tabii Laguna da oldukça klas bir araç..
Valla burda Corollaya Mercedesten çoğu yönden iyidir diyen var,BMW alacak arkadaşa boşver Corolla al daha iyi diyenler çıkıyor düşün artık fanatiklik ne düzeyde o yüzden sallama böylelerini
quote:
quote:
Valla burda Corollaya Mercedesten çoğu yönden iyidir diyen var,BMW alacak arkadaşa boşver Corolla al daha iyi diyenler çıkıyor düşün artık fanatiklik ne düzeyde o yüzden sallama böylelerini
yukarıdaki cümleden sonra biz seni hiç sallamıyoruz rahat ol
laguna ve passat aynı kalitede araçlar bana göre ancak ikiside aynı donanım sunsa ve biri diğerinden 100 lira pahalı olsa ucuz olanı alırım çünkü ikiside güzel araç ikisinden birini seçtim diye gönlüm kalmaz.
laguna 2.0dci(şu anki aracım) yide kullandım. passat 2.0 tdi yide. passat lagunanın yanında traktör gibi sesli lagunada hafif hırıltı var o kadar. ve performans açısından laguna biraz daha iyi passat biraz hantal kalıyor. motor teknolojisi açısından passat lagunadan 3-4 adım geride TDİ artık eski teknoloji. laguna 2.0dci motor son teknoloji triger kayışı yerine zincir var. arabanın duruşu ve ağırlığı bakımından passat biraz daha hoş. ama ferahlık konfor ve yol tutuşta passat lagunaya yaklaşamaz bile lagunanın ferahlığı hiç bi arabada yok. passata bindiğimde içine gömülüyo insan kapana kısılmış gibi oluyor passata bindiğimde içim daraldı kendimi zor attım dışarı.
fakat en önemlisi herkes istediği arabaya biner ve beğenir ben gördüğüm kadarıyla ikisini karşılaştırdım. tabi passatın yeni modeli çıkınca bütün bu dediklerim alt üst olabilir. çünkü passatın yeni modelinden baya bişe bekliyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: West
quote:
quote:
laguna ve passat aynı kalitede araçlar bana göre ancak ikiside aynı donanım sunsa ve biri diğerinden 100 lira pahalı olsa ucuz olanı alırım çünkü ikiside güzel araç ikisinden birini seçtim diye gönlüm kalmaz.
Ne olur mesajlarımı takip et,hatta yedekle,hatta kağıda yaz sakla
Ve tamam pardon kusura bakma Corolla Bmw'den daha iyi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: West
quote:
quote:
Ne olur mesajlarımı takip et,hatta yedekle,hatta kağıda yaz sakla
Ve tamam pardon kusura bakma Corolla Bmw'den daha iyi
kendi içinde çelişkilerdesin bir doktora görün.
@screech_
Aracınız hayırlı olsun tekrar, sizin de belirttiğiniz gibi herkes araç alırken kendi kriterlerine göre seçim yapıyor.
quote:
Şimdi burada fanatikliği ben mi yapıyorum siz mi yapıyorsunuz ?ben yukarda yazdıklarımı boşuna yazmadım.İlk başta yazılan bir kaç yoruma tepki olarak yazdım lagunam yok passatım da yok.ikisine de bindim seyehat ettim ama laguna arıyorum ve en kısa zamanda alacağım inşallah...ben ilk ne yazdım siz ne yazdınız?lagunayı broadway veya kangoo mu zanediyorsunuz?
kac hp aracınız?
quote:
Orijinalden alıntı: denizkubi
quote:
Şimdi burada fanatikliği ben mi yapıyorum siz mi yapıyorsunuz ?ben yukarda yazdıklarımı boşuna yazmadım.İlk başta yazılan bir kaç yoruma tepki olarak yazdım lagunam yok passatım da yok.ikisine de bindim seyehat ettim ama laguna arıyorum ve en kısa zamanda alacağım inşallah...ben ilk ne yazdım siz ne yazdınız?lagunayı broadway veya kangoo mu zanediyorsunuz?
ya arkadaşım git işine ya tutturmuşsun bir laguna git al hayırlı olsun banane istersen 100.000 liraya Fluence al para senin değilmi çattık ya hala lagunayı övüyo bana bilmediğimiz binmediğimiz araba sanki banane yani
quote:
İlgilenmediğm için pek bilmiyorum bi ara bakmıştım öyleydi fiyat.Mesaj yazıyorum ama siz gülerek dalga geçiyorsunuz yani ne yazmamı bekliyorsunuz?Bir de dikkatimi çeken bişey bu forumda vw ye laf söylenmiyor artık gınaa geldi onu söylemeliyim
Gülmem , dalga geçtiğim anlamına gelmez. Ha geçerim veya geçmem , demekki yorumunuza katılmıyorum ben sizin gibi düşünmüyorum. Sizinde dediğiniz gibi ;
" Saygı duymak zorundasınız "
Arkadaşım öncelikle aracınız hayırlı olsun güzel araç, Allah kazasız-belasız kullanmak nasip etsin inşallah. Bugün forumda Renault başlığı altındaki iki konuya gönderdiğim mesajın aynısını aşağıya kopyalıyorum. Laguna kullanıcıları arkadaşlar yorum veya katkıda bulunursa sevinirim. Bu arada şunu söylemeliyim ki önümüzdeki birkaç ay içinde LagIII 1.5 dCI Privilege almayı düşünen biri olarak forumda bulunuyorum. Mesajım aşağıda:
"Merhabalar. Bugün yeniden LagIII ile biraz daha ayrıntılı bir test sürüşü yaptım. Kullandığım araç 1.5dCI SL executive model idi. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki motor çok rahatlıkla ve başarılı bir şekilde kasayı kaldırıyor ve dizel olmasına rağmen mükemmel bir şekilde sessiz. İçtasarım çok güzel, benim zevkime uygun, çok beğeniyorum. Sürücü görüş açısı ve kullanım ergonomisini de çok beğendim. Vites geçişleri güzel ve rahat. İç hacim çok iyi. Eminim ki bu özelliklere bir de motorun cimri yakıt tüketimi ve 1.5 olması nedeni ile düşük vergi gideri eklenirse motor ve iç dizayn 10 numara . Gelelim negatif yönlere: 1. Direksiyon simidi çok sert. Laguna kalitesinde ve hidrolik direksiyona sahip bir araçta çok daha hafif ve yumuşak bir direksiyon bulunmasını beklerdim doğrusu. Bu çok canımı sıktı. Daha dün gece arkadaşıma ait 2009 model Toyota Corolla aracı kullandım ve direksiyonu tüy gibi hafifti. Tamam bu kadar olasın ama birazcık yumuşak olur yahu direksiyon 2. En ufak kasislerde ve yol düzensizliklerinde maalesef aracın her tarafından(göğüs konsolundan, arka camın olduğu bölgeden vs.) tıkırtılar geliyor. Düşündüm ki aracın km'si mi çok yüksek? Baktım ki araç 22500 km.de. Test aracı olsa da Laguna kalitesinde bir araçta bu km.de bu durumu görmek çok sinir bozucu. Test sürüşüne birlikte gittiğimiz ve ben aracı kullanırken arka koltukta oturan arkadaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirttiler. Bu sıkıntı akla ilk olarak maalesef ki kullanılan plastik malzemenin kalitesizliğini getiriyor, Renault buna hala çözüm bulabilmiş değil veya bulmak istemiyor. 3. Aracın süspansiyon sistemini beğenmedim, gerçekten çok sallıyor. Yine en ufak kasis ve düzensizlikleri hissedebiliyorsunuz. Öyle ki şu an kullandığım 2008 symbol kadar... Yine arka koltukta oturan arkadaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirttiler.Daha üst sınıf araçtan bu konuda biraz daha gelişme beklemek haksızlık olmaz sanırım Bu olumsuz noktalar bugün canımı çok sıktı. Test sürüşüne gittiğimiz arkadaşlarla dün gece arabalar üzerine sohbet ederken Laguna alacağımı söylediğimde bana müthiş tepki verdiler. Bunun üzerine bugün sabah birlikte çıkıp birçok markayı ziyaret ettik(VW, Honda, Toyota, Ford, Renault, Hyundai, Audi vs.). Bu ziyaretler esnasında Laguna'yı gören arkadaşlar aracı diğer markaların aynı segmentleri ile de karşılaştırma imkanı buldular ve benden özür dileyerek bir gece önce bana söyledikleri sözleri geri aldıklarını söylediler; yani bu fiyata bu özellikteki aracın çok iyi olduğunu söyleyerek aracı çok beğendiklerini söylediler... Taaaa kiiii; deneme sürüşüne kadaaar!! Deneme sürüşümüzden sonra bizim adamların gözlerinde bu saydığım olumsuzluklardan dolayı yeniden Laguna'nın prestiji yerlere vurdu
Ben ne mi düşünüyorum; hala Laguna gözümde Laguna ama o kadar para verilerek alınacak bir araçta insan mükemmellik ister....
Deneyimlerinizi bekliyorum...Saygılar "
Alper tecrübe ve bilgilerini yazdığın için saol ama bence kaç burdan şimdi
quote:
quote:
quote:
ya arkadaşım git işine ya tutturmuşsun bir laguna git al hayırlı olsun banane istersen 100.000 liraya Fluence al para senin değilmi çattık ya hala lagunayı övüyo bana bilmediğimiz binmediğimiz araba sanki banane yani
+1
Arkadaşım şu laguna'yı savunmayı bırakın artık yeter
1. D sınıfı bir araç tıkırdamaz sağından solundan dashboardundan özentisiz işçilik nedeniyle tıkırtı gelmez
2. D sınıfı araçta bu kadar sert süspansiyon olmaz üzerinden geçtiği yoldaki kusurları emmeyip iç kabine bu kadar bariz yansıtmaz sürüş kalitesi bu kadar baltalanmaz
3. Bu sınıf bir araçta kazık debriyaj ve garip vites geçişleri olmaz
4. Plastik kalitesi diğer sınıfındaki araçlara göre bu kadar düşük olmaz
5. Direksiyon ile lastikler arasında ilişki bu kadar kopuk olmaz
6. Turbo hortumu patlatması v.b. kronik sorunlarıyla birkaç bin km'de bile olmadan yolda bırakarak adamı deli etmez
7. Renault'un bu sorunları arabadan uzak durmak için yeterli yoksa RELIABILITY (türkçe tam karşılığı güvenilirlik oluyor sanırım her anlamda) vasfına sahip olduğundan emin olsam gider yarın aracımı megane 3 RS ile takas ederim
Bir de arkadaşlara şunu belirteyim ki araba zevk meselesidir. LagIII kasasını kimileri çok beğeniyor, kimileri nefret ediyor, kimisi önünü beğenip arkasını beğenmiyor, ya da tam tersi. Bu aracın benim dikkatimi nasıl çektiğimi anlatayım.Daha önceden ne bir Laguna kullanıcısıydım, ne de bir yakınım veya arkadaşımda LagIII vardı. Trafikte giderken o kadar aracın içinden bir araç dikkatimi çekti, baktım ki yeni Laguna, başka bir gün yine aynı şey yine LAguna ve tekrar tekrar aynı şey. Ve şunu söylemeliyim ki ben Lag III'ün dış görünüşüne bayıldım, bence mükemmel ve tam istediğim gibi bir kasa ve iç dizayn.Örneğin neden Passat değil. Passat da çok kaliteli araç ancak tipinden nefret ediyorum, zevk meselesi. "Yollarda mantar gibi çoğalmış olan Passatların içinde emin olun ki daha çekici, gösterişli ve prestijli duruyor bence" . Bence Lag III Klasik sedan çizgilerini aşmış, liftbackde de sınıfında daha spor görünümlü... Hele o dik duran arka silecek.. Mükemmel görünüyor. Passat-sever arkadaşlar kızmasınlar ancak bunlar benim fikirlerim.. Doğruya doğru, bir önceki mesajda da aracın sürüşteki eleştirdiğim yönlerini yazmıştım... Objektif olmalıyız..
yazıklar olsun ne kadar da gözü dönmüş insanlarsınız bu foruma kişisel görüşlerimizi yazamayacak mıyız?Sizin istediğiniz tarzda yazmayınca fanatiklik yapmış oluyoruz değil mi?Normal bir yoruma saygı duyulur dalga geçmeye duyulur mu?Lagunaya 50.000 bile verilmez diyenler var ben de passat 80 bin ediyorsa lagunada o fiyatı eder dedim ne var bunda ?Passat örneğini VW grubu araçlar genelde pahalı fiyata satıldıkları için verdim bu başka bir araç da olabilir ama siz var ya sizin gözünüzü hırs bürümüş gerçekten yazıklar olsun yani göz göre göre çarpıtıyorsunuz olayları konuları vs. Konu madem Passat noktasına geldi.Burayı okuyanlar için tekrar yazıyorum Siz ne derseniz deyin Lagunanın passattan asla ve asla kötü düşük bir yanı yoktur D sınıfı normlarına göre... Bir araç için sınıf belirlenirken belli başlı bir kaç somut veriler malzeme kalitesi vs. baz alınıyor
daha bir kelime bile yazmayacağım objektif değilsiniz