Şimdi Ara

Laguna III 2.0dci EXECUTİVE sipariş verdim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
1
Favori
9.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: over and under

quote:

Orijinalden alıntı: MedyaGaranti

quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

quote:

Orijinalden alıntı: MedyaGaranti

Valla burda Corollaya Mercedesten çoğu yönden iyidir diyen var,BMW alacak arkadaşa boşver Corolla al daha iyi diyenler çıkıyor düşün artık fanatiklik ne düzeyde o yüzden sallama böylelerini

Şimdi burada fanatikliği ben mi yapıyorum siz mi yapıyorsunuz ?ben yukarda yazdıklarımı boşuna yazmadım.İlk başta yazılan bir kaç yoruma tepki olarak yazdım
    lagunam yok passatım da yok.ikisine de bindim seyehat ettim ama laguna arıyorum ve en kısa zamanda alacağım inşallah...ben ilk ne yazdım siz ne yazdınız?lagunayı broadway veya kangoo mu zanediyorsunuz?

ya arkadaşım git işine ya tutturmuşsun bir laguna git al hayırlı olsun banane istersen 100.000 liraya Fluence al para senin değilmi çattık ya hala lagunayı övüyo bana bilmediğimiz binmediğimiz araba sanki banane yani

+1

Arkadaşım şu laguna'yı savunmayı bırakın artık yeter

1. D sınıfı bir araç tıkırdamaz sağından solundan dashboardundan özentisiz işçilik nedeniyle tıkırtı gelmez

2. D sınıfı araçta bu kadar sert süspansiyon olmaz üzerinden geçtiği yoldaki kusurları emmeyip iç kabine bu kadar bariz yansıtmaz sürüş kalitesi bu kadar baltalanmaz

3. Bu sınıf bir araçta kazık debriyaj ve garip vites geçişleri olmaz

4. Plastik kalitesi diğer sınıfındaki araçlara göre bu kadar düşük olmaz

5. Direksiyon ile lastikler arasında ilişki bu kadar kopuk olmaz

6. Turbo hortumu patlatması v.b. kronik sorunlarıyla birkaç bin km'de bile olmadan yolda bırakarak adamı deli etmez

7. Renault'un bu sorunları arabadan uzak durmak için yeterli yoksa RELIABILITY (türkçe tam karşılığı güvenilirlik oluyor sanırım her anlamda) vasfına sahip olduğundan emin olsam gider yarın aracımı megane 3 RS ile takas ederim

golf ü inceledim gittim megane 3 aldım

renault eski toroslardan ibaret değil sadece.

• denizkubi biz bugün dolaştık işte arkadaşlarla her yeri. Mesela mondeonun dizeli 70000 TL'den başlıyo, yok Honda Accord 78000TL, Passat dizellerin fiyatları ve özellikleri malum. Laguna bence bunlara kıyasla fiyatına göre özellik olarak belirgin daha üstün, yineliyorum ki bu benim fikrim ve hala Laguna hevesim devam ediyor. Benim sölemek istediğim herkes deneyimlerini paylaşırsa herkesin kabaca fikri olur. Mesela sürüş testiyle ilgili yazdığım olumsuz yönlere LagIII kullanıcısı arkadaşlar ne diyor? Ne de olsa ben aracı sadece 15 dk kullandım ama arkadaşlar her gün kullanıp her türlü deneyimi ediniyorlar. Mesela birisi diyebilir ki "sizin bindiğiniz aracın süspansiyonları sert ayarlanmış olabilir, benim aracım gayet iyi, hiç süsp. problemim olmuyor" vs. vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperdoruk

denizkubi biz bugün dolaştık işte arkadaşlarla her yeri. Mesela mondeonun dizeli 70000 TL'den başlıyo, yok Honda Accord 78000TL, Passat dizellerin fiyatları ve özellikleri malum. Laguna bence bunlara kıyasla fiyatına göre özellik olarak belirgin daha üstün, yineliyorum ki bu benim fikrim ve hala Laguna hevesim devam ediyor. Benim sölemek istediğim herkes deneyimlerini paylaşırsa herkesin kabaca fikri olur. Mesela sürüş testiyle ilgili yazdığım olumsuz yönlere LagIII kullanıcısı arkadaşlar ne diyor? Ne de olsa ben aracı sadece 15 dk kullandım ama arkadaşlar her gün kullanıp her türlü deneyimi ediniyorlar. Mesela birisi diyebilir ki "sizin bindiğiniz aracın süspansiyonları sert ayarlanmış olabilir, benim aracım gayet iyi, hiç süsp. problemim olmuyor" vs. vs.

yok alper insanda yazma hevesi bırakmıyorlar...

• quote:

denizkubi biz bugün dolaştık işte arkadaşlarla her yeri. Mesela mondeonun dizeli 70000 TL'den başlıyo, yok Honda Accord 78000TL, Passat dizellerin fiyatları ve özellikleri malum. Laguna bence bunlara kıyasla fiyatına göre özellik olarak belirgin daha üstün, yineliyorum ki bu benim fikrim ve hala Laguna hevesim devam ediyor. Benim sölemek istediğim herkes deneyimlerini paylaşırsa herkesin kabaca fikri olur. Mesela sürüş testiyle ilgili yazdığım olumsuz yönlere LagIII kullanıcısı arkadaşlar ne diyor? Ne de olsa ben aracı sadece 15 dk kullandım ama arkadaşlar her gün kullanıp her türlü deneyimi ediniyorlar. Mesela birisi diyebilir ki "sizin bindiğiniz aracın süspansiyonları sert ayarlanmış olabilir, benim aracım gayet iyi, hiç süsp. problemim olmuyor" vs. vs.

aracınız hayırlı olsun.
    bence beğendiyseniz ve kararınızı verdiyseniz boşverin söylenenleri.forumdaki bazı kişilere göre birkaç marka dışındaki araçlara sıfırda olsa 20000 den fazla verilmez
    yine bazı arkadaşlara göre renault 5(beş) para etmez

size forumdan pek fayda geleceğini sanmıyorum.

• quote:

Arkadaşım öncelikle aracınız hayırlı olsun güzel araç, Allah kazasız-belasız kullanmak nasip etsin inşallah.
    Bugün forumda Renault başlığı altındaki iki konuya gönderdiğim mesajın aynısını aşağıya kopyalıyorum. Laguna kullanıcıları arkadaşlar yorum veya katkıda bulunursa sevinirim. Bu arada şunu söylemeliyim ki önümüzdeki birkaç ay içinde LagIII 1.5 dCI Privilege almayı düşünen biri olarak forumda bulunuyorum. Mesajım aşağıda:

"Merhabalar. Bugün yeniden LagIII ile biraz daha ayrıntılı bir test sürüşü yaptım. Kullandığım araç 1.5dCI SL executive model idi. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki motor çok rahatlıkla ve başarılı bir şekilde kasayı kaldırıyor ve dizel olmasına rağmen mükemmel bir şekilde sessiz. İçtasarım çok güzel, benim zevkime uygun, çok beğeniyorum. Sürücü görüş açısı ve kullanım ergonomisini de çok beğendim. Vites geçişleri güzel ve rahat. İç hacim çok iyi. Eminim ki bu özelliklere bir de motorun cimri yakıt tüketimi ve 1.5 olması nedeni ile düşük vergi gideri eklenirse motor ve iç dizayn 10 numara . Gelelim negatif yönlere:
    1. Direksiyon simidi çok sert. Laguna kalitesinde ve hidrolik direksiyona sahip bir araçta çok daha hafif ve yumuşak bir direksiyon bulunmasını beklerdim doğrusu. Bu çok canımı sıktı. Daha dün gece arkadaşıma ait 2009 model Toyota Corolla aracı kullandım ve direksiyonu tüy gibi hafifti. Tamam bu kadar olasın ama birazcık yumuşak olur yahu direksiyon
    2. En ufak kasislerde ve yol düzensizliklerinde maalesef aracın her tarafından(göğüs konsolundan, arka camın olduğu bölgeden vs.) tıkırtılar geliyor. Düşündüm ki aracın km'si mi çok yüksek? Baktım ki araç 22500 km.de. Test aracı olsa da Laguna kalitesinde bir araçta bu km.de bu durumu görmek çok sinir bozucu. Test sürüşüne birlikte gittiğimiz ve ben aracı kullanırken arka koltukta oturan arkadaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirttiler. Bu sıkıntı akla ilk olarak maalesef ki kullanılan plastik malzemenin kalitesizliğini getiriyor, Renault buna hala çözüm bulabilmiş değil veya bulmak istemiyor.
    3. Aracın süspansiyon sistemini beğenmedim, gerçekten çok sallıyor. Yine en ufak kasis ve düzensizlikleri hissedebiliyorsunuz. Öyle ki şu an kullandığım 2008 symbol kadar... Yine arka koltukta oturan arkadaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirttiler.Daha üst sınıf araçtan bu konuda biraz daha gelişme beklemek haksızlık olmaz sanırım
    Bu olumsuz noktalar bugün canımı çok sıktı. Test sürüşüne gittiğimiz arkadaşlarla dün gece arabalar üzerine sohbet ederken Laguna alacağımı söylediğimde bana müthiş tepki verdiler. Bunun üzerine bugün sabah birlikte çıkıp birçok markayı ziyaret ettik(VW, Honda, Toyota, Ford, Renault, Hyundai, Audi vs.). Bu ziyaretler esnasında Laguna'yı gören arkadaşlar aracı diğer markaların aynı segmentleri ile de karşılaştırma imkanı buldular ve benden özür dileyerek bir gece önce bana söyledikleri sözleri geri aldıklarını söylediler; yani bu fiyata bu özellikteki aracın çok iyi olduğunu söyleyerek aracı çok beğendiklerini söylediler... Taaaa kiiii; deneme sürüşüne kadaaar!! Deneme sürüşümüzden sonra bizim adamların gözlerinde bu saydığım olumsuzluklardan dolayı yeniden Laguna'nın prestiji yerlere vurdu

Ben ne mi düşünüyorum; hala Laguna gözümde Laguna ama o kadar para verilerek alınacak bir araçta insan mükemmellik ister....

Deneyimlerinizi bekliyorum...Saygılar "

valla hayret ediyorum size 65.000 tl lik araçta mükemmellik arıyosunuz .

65.000 tl e mükemmel araç biliyorsanız söyleyin bende alayım.

hatta 200-300 bin tl e araç alanlarda mükemmel 65.000 e araç alsınlar boşa para vermesinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

Arkadaşım öncelikle aracınız hayırlı olsun güzel araç, Allah kazasız-belasız kullanmak nasip etsin inşallah.
    Bugün forumda Renault başlığı altındaki iki konuya gönderdiğim mesajın aynısını aşağıya kopyalıyorum. Laguna kullanıcıları arkadaşlar yorum veya katkıda bulunursa sevinirim. Bu arada şunu söylemeliyim ki önümüzdeki birkaç ay içinde LagIII 1.5 dCI Privilege almayı düşünen biri olarak forumda bulunuyorum. Mesajım aşağıda:

"Merhabalar. Bugün yeniden LagIII ile biraz daha ayrıntılı bir test sürüşü yaptım. Kullandığım araç 1.5dCI SL executive model idi. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki motor çok rahatlıkla ve başarılı bir şekilde kasayı kaldırıyor ve dizel olmasına rağmen mükemmel bir şekilde sessiz. İçtasarım çok güzel, benim zevkime uygun, çok beğeniyorum. Sürücü görüş açısı ve kullanım ergonomisini de çok beğendim. Vites geçişleri güzel ve rahat. İç hacim çok iyi. Eminim ki bu özelliklere bir de motorun cimri yakıt tüketimi ve 1.5 olması nedeni ile düşük vergi gideri eklenirse motor ve iç dizayn 10 numara . Gelelim negatif yönlere:
    1. Direksiyon simidi çok sert. Laguna kalitesinde ve hidrolik direksiyona sahip bir araçta çok daha hafif ve yumuşak bir direksiyon bulunmasını beklerdim doğrusu. Bu çok canımı sıktı. Daha dün gece arkadaşıma ait 2009 model Toyota Corolla aracı kullandım ve direksiyonu tüy gibi hafifti. Tamam bu kadar olasın ama birazcık yumuşak olur yahu direksiyon
    2. En ufak kasislerde ve yol düzensizliklerinde maalesef aracın her tarafından(göğüs konsolundan, arka camın olduğu bölgeden vs.) tıkırtılar geliyor. Düşündüm ki aracın km'si mi çok yüksek? Baktım ki araç 22500 km.de. Test aracı olsa da Laguna kalitesinde bir araçta bu km.de bu durumu görmek çok sinir bozucu. Test sürüşüne birlikte gittiğimiz ve ben aracı kullanırken arka koltukta oturan arkadaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirttiler. Bu sıkıntı akla ilk olarak maalesef ki kullanılan plastik malzemenin kalitesizliğini getiriyor, Renault buna hala çözüm bulabilmiş değil veya bulmak istemiyor.
    3. Aracın süspansiyon sistemini beğenmedim, gerçekten çok sallıyor. Yine en ufak kasis ve düzensizlikleri hissedebiliyorsunuz. Öyle ki şu an kullandığım 2008 symbol kadar... Yine arka koltukta oturan arkadaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirttiler.Daha üst sınıf araçtan bu konuda biraz daha gelişme beklemek haksızlık olmaz sanırım
    Bu olumsuz noktalar bugün canımı çok sıktı. Test sürüşüne gittiğimiz arkadaşlarla dün gece arabalar üzerine sohbet ederken Laguna alacağımı söylediğimde bana müthiş tepki verdiler. Bunun üzerine bugün sabah birlikte çıkıp birçok markayı ziyaret ettik(VW, Honda, Toyota, Ford, Renault, Hyundai, Audi vs.). Bu ziyaretler esnasında Laguna'yı gören arkadaşlar aracı diğer markaların aynı segmentleri ile de karşılaştırma imkanı buldular ve benden özür dileyerek bir gece önce bana söyledikleri sözleri geri aldıklarını söylediler; yani bu fiyata bu özellikteki aracın çok iyi olduğunu söyleyerek aracı çok beğendiklerini söylediler... Taaaa kiiii; deneme sürüşüne kadaaar!! Deneme sürüşümüzden sonra bizim adamların gözlerinde bu saydığım olumsuzluklardan dolayı yeniden Laguna'nın prestiji yerlere vurdu

Ben ne mi düşünüyorum; hala Laguna gözümde Laguna ama o kadar para verilerek alınacak bir araçta insan mükemmellik ister....

Deneyimlerinizi bekliyorum...Saygılar "

valla hayret ediyorum size 65.000 tl lik araçta mükemmellik arıyosunuz .

65.000 tl e mükemmel araç biliyorsanız söyleyin bende alayım.

hatta 200-300 bin tl e araç alanlarda mükemmel 65.000 e araç alsınlar boşa para vermesinler.

Lafın gelişi mükemmel diyorum; yani o segment araçtan beklenmeyecek basit sıkıntıların bulunmadığı durumları kastediyorum. Tabii ki her aracın kusuru olacaktır, herşeyin kusuru olur. Kusur olmaması problem değil, bu kusurları gidermeye çalışmamak problemdir. Ben sadece bugün edindiğim bir deneyimi paylaşıp yorumlarımı yazdım. Tekrar söylüyorum ki LagIII kullanıcısı arkadaşlar da objektif şekilde deneyimlerini paylaşsınlar, bu forumlar insanların birbirini yemesi için değil, doğru olanı bilelim diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

kac hp aracınız?

150hp 340nm tork
  • Tekrar Selamlar

Bazı arkadaşlar araçtan tıkırtılar sesler geldiğini söylemiş. Arkadaşlar farkındamısınız çoğumuz İstanbulda yaşıyoruz yani yollarının hepsi b.k çukuruna dönmüş İstanbulda. Bu kadar berbat bir yolda bırakın lagunayı audi bmw mercedes lerde bile (S, 7 ve A8 modelleri istisna) tıkırtılar var. bu yollarda olmaması imkansız. eniştem 520d almıştı 2008 model 30.000km de başladı tıkırtılar. bu tıkırtıların seslerin arabalarla kesinlikle alakası yok tamamen yolların kötülüğüyle alakalı. geçen sene 6 aylığına ingiltereye gitmiştim. tesadüf kaldığım evin sahibinin 2002 model lagunası vardı. inanırmısınız 7 yaşındaki arabadan en ufak bir tıkırtı yok türkiyede kullanılan S serisi mercedesten daha sessizdi. neden? çünkü adamların yolları kaymak gibi. çıkmaz sokaklarında bile jilet gibi asfalt var. arabaları yepyeni duruyor hırpalanmıyor. sözün özü bütün suç yollarda. aslında bizim belediyeleri mahkemeye vermemiz lazım ve araçlarda yaşadığımız yürür aksam masraflarının tazminatını istememiz lazım. işlerini adam gibi yapmadıkları için arabalarımız 1 senede hurdaya çıkıyor. haram zehir zıkkım olsun...

• Forumun elit üyeleri Renault'a 68.000 bağlamayı uygun görmemişler. Herhangi bir arabaya 50.000 TL bağlamak da bana göre acı verici. E ne olacak şimdi?

Çok seviyorum bu bölümü ve sakinlerini
  • quote:

Orijinalden alıntı: vocador

quote:

Orijinalden alıntı: screech_

Selam arkadaşlar. Bugün laguna 2.0dci executive yani lagunanın en lüks ve en full olanını sipariş verdim. nisan sonunda geleceğini söylediler. bende 2008 2.0dci vardı zaten executive çıkınca onu almaya karar verdim. liste fiyatı 83.500tl idi fakat bayi akrabam olduğu için 68.000tl ye bıraktı. açıkçası o indirim olmasaydı 83.500tl ye deymez ama 68.000 tl ye değecek bir araba. gelince fotoları buraya eklerim.

Renaulta 50 bin TL'den fazla verilmez.2. el olsun 0 olsun Renault Renaulttur...70-80 bin TL lere daha iyi araçlar almak varken, hatta 2. el C yada E serisi bir MErcedes almak varken nasıl verirsiniz o kadar parayı hayret ediyorum...

yinede hayırlı olsun şimdiden kazasız belasız inşallah....

2. el garantisi geçmiş mercedes aldık diyelim. arıza çıkarınca nolucak en ufak arızaları bile binlerce tl ye maloluyor. o riske girilirmi. mercedes keyfi sürecez diye ilerde sinir hastası olmakta var. ayrıca lagunada 3 sene garanti var ve 3 sene sonra 300 euro verip bi 3 sene daha uzatabiliyosunuz. yani bakım masrafları hariç arıza çıkarsa falan kafanız rahat oluyor.

• Burda resmen laguna sahiplerinin ve beğenenlerin üstüne gidiliyor. Anlamadığım şey bu arkadaşlar acaba neden bu başlığı tıkladılar "Laguna III 2.0dci EXECUTİVE sipariş verdim" Buraya hayırlı olsun demeye gelinir. Aracı kötülemek için yanlış yer. Ayıp ya gerçekten ayıp... Kıskançlık mıdır nedir bu anlam veremedim ben.
  • zengin donanım-fiyat oranı açısından, 2.0 dizel motor açısından, iç işçilik ve malzeme kalitesi açısından, ferahlık, konfor, yol tutuş açısından passat lagunanın yanına bile yaklaşamaz. geriye ne kaldı? ha passat ta 7 ileri DSG şanzıman var doğru. ama onun için de passat alıpta kendimi kazıklatmam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: screech_

zengin donanım-fiyat oranı açısından, 2.0 dizel motor açısından, iç işçilik ve malzeme kalitesi açısından, ferahlık, konfor, yol tutuş açısından passat lagunanın yanına bile yaklaşamaz. geriye ne kaldı? ha passat ta 7 ileri DSG şanzıman var doğru. ama onun için de passat alıpta kendimi kazıklatmam...

Böyle mesajlar yazıyorlar sonra "alaya aldı" oluyoruz.. pehh
  • screech arkadaşım öncelikle aracınız tekrar hayırlı olsun. Gördüğüm kadarı ile 2008'den buyana LagIII kullanıyorsunuz. Memnunsunuz ki ayınısını aldınız. Yaptığım test sürüşü yorumunu okumuşsunuzdur yukarıda. Direksiyonun sert olması ile ilgili bir görüşünüz ve yorumunuz var mı?
  • ya arkadaşlar tamam sakin olalım.....konuyu ben biraz alevlendirmiş oldum....

benim lagunayı kötülediğim yok...arkadaşa hayırlı olsun da dedim...

son bir şey daha diyeyim dayanamıyorum napim...

herşey donanım değil....saydığınız tüm donanımları buradan bir murat 131 bulun Almanyaya götürün inanın oradada taktırırsınız...yani isteseniz esp li bluetoothlu bir murat 131 niz olur.....sorun sadece donanım değil...Unutmayın Renault Renaulttur...

elin Fransızın ürettiği araba için boşuna tartışıyoruz bence....

• quote:

ya arkadaşlar tamam sakin olalım.....konuyu ben biraz alevlendirmiş oldum....

herşey donanım değil....saydığınız tüm donanımları buradan bir murat 131 bulun Almanyaya götürün inanın oradada taktırırsınız...yani isteseniz esp li bluetoothlu bir murat 131 niz olur.....sorun sadece donanım değil...Unutmayın Renault Renaulttur...

Herşeyin donanım olmadığı doğru,eğer öyle olsaydı full+full deri koltuklu sunrooflu 6'lı cd changerlı esp.li 2003-2005 model Laguna II 2.0 Privilage lar 18.000-20.000 liraya satılmazdı..

• quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

ya arkadaşlar tamam sakin olalım.....konuyu ben biraz alevlendirmiş oldum....

Herşeyin donanım olmadığı doğru,eğer öyle olsaydı full+full deri koltuklu sunrooflu 6'lı cd changerlı esp.li 2003-2005 model Laguna II 2.0 Privilage lar 18.000-20.000 liraya satılmazdı..

+1

eğer herşey donanım olsa idi kazık fiyatına rağmen insanlar gidip o segmentte mercedes, vw tercih etmezdi

demekki sadece donanım koyarak araba olmuyor birçok faktör var beraberinde

onu da geçtim insanlar o kadar enayi ki bu arkadaşa göre ocak-şubat 2010 satışlarında vw renaulttan 500 tane fazla satmış ülkemizde

sağlam ve sorunsuz, 2. elde satarken değerini kaybetmeyen araçlara yöneliyor artık insanımız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 28 Mart 2010; 11:49:58 >

• Sadece donanım koyarak olmuyor evet,çoğu firma aracını satabilmek için aracı ağzına kadar doldurmak zorunda kalıyor,yine satamıyor o ayrı..Kimi firma ise 1-2 önemli donanımı standart yaparak peynir ekmek gibi satıyor..Gel gelelim bu araçları satın alan insanlar sırf donanımsız diye o aracı aldıkları için kazık yemiş oluyorlar,ama ne hikmetse hiç değer kaybettirmeden kısa zamanda satılabiliyorlar.Ağzına kadar donanımlı aracı ucuza alan vatandaş,aracı satana kadar göbeği çatlıyor aldığı fiyatın da altına zor bela verebiliyor ama sırf donanımlı araç aldı diye aferin deniyor.
    Ama ben bunu eleştirmiyorum tabii sadece dile getiriyorum,herkesin görüşüne saygı duymak lazım
  • VW fanatikleri dolmuş gene marka değil Peygamber sanki altı üstü bir otomobil firması eleştiriyi hazmedin biraz herkes beğenmek zorunda değil.
  • Yaw arkadaşlar bu tartışmanın sonu yok. Diyoruz ki deneyimlerimizi paylaşalım. O iyidir, bu kötürüdür diye bir şey yok. Herkesin zevki ve tarzı farklıdır, kişi araç alırken kendine göre ölçüp tartar. Bunu tartışıp durmanın anlamı yoook Bana göre doğru olan başkasına göre yanlış olabiliiir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.