Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.880.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tk152

Selam Esmerce,

Benim rolanti olayi biraz tuhaf. Genelde seyir halinde iken, bosa aldigimda ve vitesi biraz zaman birakarak gecirmeden hemen once stop ediyor. Motorun stop ettigini anlamiyorum bile, direk vitese alip, debriyaji biraktigimda (vurdurma olayi) kendiliginden calisiyor. Cogu zaman gostergeden yeniden calistigini anliyorum. bilerek asla vurdurmam. Ilk kalkista sorun yasamiyorum, bazen gaza cok az bastigim icin ve debriyaj da en ustte kavradigi icin senin dedigin tarzda stop etme oluyor. Ama sorun asil seyir halinde iken. Genellikle bosa alip, bir sapaga donecegim zamam oluyor. Ama surekli degil tabi, 2-3 ayda 1 yapiyor bu olayi.

. Ama yine de yapiyor.

Bu arada ben 35000'deyim. 40000'e dogru hantallik azalacak mi dersin ? Daha cok musait oldugu surece esimin aracini kullaniyorum (dizel oldugundan). Lagunayi uzun yolda kullaniyorum, ancak yilda 10-12 bin km.yi gecmiyor.

Bu arada 98 oktan mi kullaniyorsun? Ben genelde 97 aliyorum.

Merhaba,
    "Serviste bilgisayara bagladilar ve aracin calisma degerlerinin mukemmel oldugu soylediler"
    Arkadaşım senin problemin çok ciddi,bir araç vites değişimi esnasında bile stop ediyor ve bunu belirttiğin halde servis examiner cihazındaki değerlere bakıp "herşey mükemmel" diyorsa sana çok ciddi bir tavsiyem var,o servise uğrama artık.Allah korusun hiç beklemediğin bir anda (ki aklına gelmeyecek binlerce ciddi anda motorun birden durabilir) meydana gelecek stop etme problemi direksiyonda ciddi bir ağırlaşma,fren pedalında sertleşmeye neden olur ki sonuçları hem senin hem sevdiklerin için üzücü olur,servisin "herşey mükemmel" deyip bırakmamaları gerekirdi,benzer şekilde rölantideki silkeleme nedeniyle benim aracımda o cihaza bağlandı banada söylenen "herşey mükemmel" oldu,benzin deposuna bir adet enjektör temizleme ilacını doldurup olayı kapattılar.Bence en yakın Bosch servisine uğramalısın ve bunu en yakın zamanda yapmalısın,İstanbul da seninkine benzer stop etme problemi nedeniyle ufak çaplı kaza yapan birini duymuştum.

Renault un K4M kodlu 1.6 16V 110hp motorları 95 oktan benzinle çalışır,98oktan benzinin ciddi bir getirisi olmadığı gibi motorda vuruntuya ve gürültü artışına neden olabiliyor,bunu defalarca kez denedim benim en memnun kaldığım benzinler P.O. nin biobenziniyle Total in 97 oktanı.Bu benzinlerden kullandığın zaman aracın motor gürültüsü azaldığı gibi menzilide bir nebze artıyor.
    35-40bin km de motor optimum performansına ulaşıyor ancak bu performans artışı 0km den itibaren kullanan dikkatli bir sürücünün hissedebileceği seviyede,benim en dikkatimi çeken kriter 5.vitesteki çekiş artışı oldu.

Biran önce Bosch servisine git ve olayı en ince ayrıntısına kadar anlat,hatta aracının serviste bilgisayara bağlandığını ama servistekilerin problem yok dediklerini özellikle belirt,o zaman farklı sebepleri araştırıp problemine çözüm bulmaya çalışacaklardır.

İyi günler,kazasız sürüşler dilerim..

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Walla laguna ya bakmazsan basını cok agrıtır ama gereklı degısımler yapar bakımları ıhmal etmezsen cok sevdırır kendını

156 kulllanması cok zevklı bır arac motor sesıne ve ıvmelenmesıne hastayım

Ayrıca cok hafıf oldugu ıcınde delı kacıyor

Tekrar merhaba Rockford!

2005 Alfa çok hafif bir araç sayılmaz 1300 kusur kilo,aynı nesil rakipleri arasında ağır sayılabilecek bir rakam,özellikle rakiplerinin çoğundan küçük olduğu göz önüne alınırsa.Artık sertliğinden midir gücünden midir 950-1000kg lik bir his veriyor.Şu an ki 159 modeli ise büyüyen boyutlarıyla rakipleriyle benzer boya ulaştı ama bu seferde 1.9 motorlarda 1535kg gibi abartı bir rakam çıktı.
    Laguna ya oldukca iyi bakıyorum,titiz kullanıyorum sigarasız,düzenli Ziebart iç dış bakıma sokuyorum vs vs garanti kapsamı süresince serviste oldukca yardımcı oluyordu ama garantisi bitti ve servis bazı konularda fahiş fiyatlar çekiyor,garanti kapsamındayken ne parça ücreti ne işçilik alınıyordu,bir seferinde çalışan çocuklara emeklerinden ötürü biraz para vermek istemiştim bana dedikleri "merak etme hocam şimdi almadığımızı ilerde fazla fazla alacağız zaten" demişlerdi şimdi motordan rölantide kütürtülerle sarsıntılar geliyor servise götürmeye korkuyorum 60bin ana bakımı milyarı buluyor diyorlar Bosch servisine götüreceğim.

İyi akşamlar.

Bn 100 de sanırım trıgerle bırlıkte eskı kasa olmasına ragmen 1200ytl cıvarı bısey vermıstım

• Doğrudur..

Bosch aynı bakımı aynı parçalarla 600YTL civarı bir fiyata yapıyormuş arada neden iki misli fark var acaba...
  • walla bnde bılmıyorum ama bn yaptırıyorum walla
  • quote:

Biran önce Bosch servisine git ve olayı en ince ayrıntısına kadar anlat,hatta aracının serviste bilgisayara bağlandığını ama servistekilerin problem yok dediklerini özellikle belirt,o zaman farklı sebepleri araştırıp problemine çözüm bulmaya çalışacaklardır.

Abi, zaten en ufak birseyden kil kaparim, simdi hemen bosch servis olayina girmem lazim. En yakin nerelerde var acaba, bir arastirayim. Sagol, dedigin gibi aslinda cok ciddi bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 30 Ocak 2007; 16:44:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tk152

quote:

Abi, zaten en ufak birseyden kil kaparim, simdi hemen bosch servis olayina girmem lazim. En yakin nerelerde var acaba, bir arastirayim. Sagol, dedigin gibi aslinda cok ciddi bir olay.

Merhaba,
    Haklısın bende hemen soğurum saygısızlığa baştan savmaya gelemem,özellikle seninki gibi ciddi boyutta ise mevzu.
    Hatırlıyorum bir zamanlar lpg li Tempramız vardı bir otobüsü solluyordum karşıdanda hızlı bir kamyon geliyordu motor birden kesiklik yapmaya başlamıştı debriyaja basıncada stop etmişti arabayı yol dışına nasıl çıkardığımı hala dün gibi hatırlarım!!
    Bosch servisine kendimde yakında gideceğim senin durumunuda soracağım,sende bu esnada dikkatli kullan Laguna nı..
    İyi akşamlar.

• arkadaşlar yokmu bana fikir söyleyecek olan
  • quote:

Orjinalden alıntı: baltacı77

arkadaşlar yokmu bana fikir söyleyecek olan

Merhaba,
    Yeni araban hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.Laguna 306 dan sonra elbette çok daha geniş ve rahat gelecektir ancak 306 ile mukayese ederken 306 ya haksızlık olmaması için Laguna nın denginin 406 olduğunu belirtmek gerek.

Yakıt konusunda şikayetin yoksa bence lpg sistemi taktırma.Her ne kadar sıralı lpg nin avantajı dezavantajından fazla olsada Laguna ların elektronik aksamı bir hayli fazla ve ne yazık ki bu araçların elektronik aksamları mekanik aksamları kadar cefa cekecek sağlamlıkta değil,buda sonradan yapılacak müdahelelerde azda olsa arıza olasılığı doğuruyor,ancak bu konuda Laguna Megane I ve özellikle II ye göre çok daha uzun ömürlü.

İyi akşamlar.

• elektronik aksamdan sıkıntı yasayan varmı arkadaşlar lagunada yakıt olarak su anda 300-330 yakıyor
  • Buda benim kızım 15 gün felan oluyor alalı süper bi makina 2000 motor

Allah kaza bela vermez inşallah

• Merhaba Deniz,

Laguna'n hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullan inşallah.
  • Deniz araba cok hos gule gule kullan kız gıbı walla
  • quote:

Merhaba Deniz,

Laguna'n hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullan inşallah.

Teşekkür ederim
  • quote:

Deniz araba cok hos gule gule kullan kız gıbı walla

Çok sağol bilindik araç dayımdan aldım hiçbi kazası felan yok çok memnunum bakalım ileride ne olucak çok pis kaçıyor yanlız caddede birkaç kendini bilmez 1.4 felan atladı önüme bir bastım 2 km gerimde kaldılar

• arkadaşlar benim lagunanın ön panelden geldiğini düşündüğüm bir zırıltı var niye geliyor olabilir bu ses
  • kafayı yiyeceğim bu ses yüzünden
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deniz

quote:

Çok sağol bilindik araç dayımdan aldım hiçbi kazası felan yok çok memnunum bakalım ileride ne olucak çok pis kaçıyor yanlız caddede birkaç kendini bilmez 1.4 felan atladı önüme bir bastım 2 km gerimde kaldılar

eskı kasa 2.0 140 larla kapısma yıyor cunku yenı kasaları

• quote:

quote:

quote:

Eski kasa 140 hp lerin motoru hem daha verimli hemde Laguna I ler daha hafif yani kapışmamak lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: baltacı77

kafayı yiyeceğim bu ses yüzünden

Nasıl bir zırıltı soğuk havada mı geliyor tam olarak nerden geliyor?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Eski kasa 140 hp lerin motoru hem daha verimli hemde Laguna I ler daha hafif yani kapışmamak lazım.

Yenı kasalarıda kullandım 138hp lık renault motoru hıc begenmedım bnmkınden sonra bnmkısı Volvo motor

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.