Evet Volvo ile Renault arasında motor alışverişi var. Başka marka 2.0 lardan kapışıp geçtiklerin neler?
kardeş ön panelin içinden geliyo gibi sağ taraftan daha kontağı açar açmaz başlıyo zır zır iğrenç bie ses canımı çok sıktı ya sinirden uykum kaçtı birde yeni aldım arabayı aklıma olmadık seyler geldi
quote:
Orjinalden alıntı: baltacı77
kardeş ön panelin içinden geliyo gibi sağ taraftan daha kontağı açar açmaz başlıyo zır zır iğrenç bie ses canımı çok sıktı ya sinirden uykum kaçtı birde yeni aldım arabayı aklıma olmadık seyler geldi
Yani ses araç yol almadığı vaziyette kartı yuvaya sokup yarım kontak yapar yapmaz başlıyor.. Problem muhtemelen elektromekanik ama ne acaba,ğöğsün içinden değilde plastik aksamdan gelseydi yardımcı olmaya çalışırdım.Ancak şuda var ki işi bilen bir servis konsolun içinden gelebilecek zırıltı benzeri sesin nedenini konsoldan gelecek tıkırtıların nedeninden çok daha kolay bulur.
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
Evet Volvo ile Renault arasında motor alışverişi var. Başka marka 2.0 lardan kapışıp geçtiklerin neler?
walla yenı kasa mondeo 2.0 ıle kafa kafaya ıksııde gecemıyor bırbırını406 ları cok rahat gecıyor sorun olmuyoryenı kasa accord ları gecıyor (ama sanırım cok otomatık onların)vw passat 1.8t ların duz vıteslılerını de gecıyor ama brz kasman gerekıyor oda mondeo gıbı kafa kafaya cok fark yok yanı
quote:
Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate
quote:
walla yenı kasa mondeo 2.0 ıle kafa kafaya ıksııde gecemıyor bırbırını406 ları cok rahat gecıyor sorun olmuyoryenı kasa accord ları gecıyor (ama sanırım cok otomatık onların)vw passat 1.8t ların duz vıteslılerını de gecıyor ama brz kasman gerekıyor oda mondeo gıbı kafa kafaya cok fark yok yanı
Bende Mondeo da vardı Laguna dan sertti ama virajlara altında ray varmış gibi girerdi! Anlaşılacağı üzere Laguna I oldukca performanslı,Laguna II lerde öyle olsaydı 2.0 alacaktım yakın arkadaşımda bal köpüğü 140hp kullanıyordu dedikleri seninkiler gibiydi..Ben Laguna III dizeli bekliyorum,muhtemelen yurtdışındaki 2.0DCI 170 beygirlik motoru Laguna III ile getirecekler..
İyi geceler..
Bızde 4 gozle beklıyoruz Lag III u ınsallah bnm kasa gıbı kalıtesı ıle gerı doner 407 gıbı facıa olmaz
servise gitmekten korkuyorum açıkçası içini açacaklar sonra dikiş tutmaz falan diye ama be bileyim mecburen gitcez sanırım inş önemli bişey yoktur ama araba mükemmel gidiyor gerçekten 11/100 km normal mi arabada acaba
quote:
arkadaşlar benim lagunanın ön panelden geldiğini düşündüğüm bir zırıltı var niye geliyor olabilir bu ses
kardes o sesin aynısı benim aracımdan da gelıyor ama benımki daha cok tıkırtı seklinde kasisli yollarda belli oluyor.deli oluyordumsen sesin ne zaman geldigine dikkat et. kartı takar takmazmı gelıyo yoksa yolculuk esanasında mı oluyor eger kartı takar takmaz sa kokpiti olusturan plastik parcalardan deildir buyuk ihtimal.eger sadece kasisli yollarda gelıosa ses buyuk bir ihtimal cd calardan gelıyordur.benimkide ordan geliyor cünkü ama ben gögüsü sokturmedim çünkü tekrar yerine oturturken daha baska seslere yol acabiliyo cesaret edemedim.
quote:
Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate
Bızde 4 gozle beklıyoruz Lag III u ınsallah bnm kasa gıbı kalıtesı ıle gerı doner 407 gıbı facıa olmaz
Çok iddialı açıklamalar yapılıyor özellikle kalite ve dayanıklılık üzerine,Avrupa da kalite denince akla ilk Laguna gelmiyordu maalesef ama Renault un iddiası kendi segmentinde en kaliteli 3 araçtan biri olmak! Ben 2006 320d düşünüyorum ama önce Laguna III ü bekleyeceğim.
bakalım ıddalarının ne kdrını hayata gecırebılcekler
quote:
servise gitmekten korkuyorum açıkçası içini açacaklar sonra dikiş tutmaz falan diye ama be bileyim mecburen gitcez sanırım inş önemli bişey yoktur ama araba mükemmel gidiyor gerçekten 11/100 km normal mi arabada acaba
Leonheart ın dediği gibi demonte işlemi beraberinde yeni tıkırtılara neden olabilir,bunu çok duydum.Bence servise problemin nedenini sor,zayıf bir ihtimalde olsa konsol sökülmeden halledilebilir.Eğer şikayetin araç hareket ettikten sonra geliyorsa aracın içini iyice ısıt,ses kesiliyor ya da azalıyorsa muhtemelen üfleçlerdeki gevşeme ya da tozlanmalardan kaynaklanıyordur,onun dışında kasisli yollarda yine Leonheart daki gibi cd çalarının gıcırtı yapma olasılığıda var,direksiyon milinin toz toplaması ya da hava yastığının bağlantı noktalarının yine tozdan gıcırtı yapma ihtimali var.Çift katlı ön konsolda alt ve üst plastiğin birleşim noktaları,özellikle ön cama hava üfleyen difüzör ya da ön kapılardaki kapaklı gözlerin kapakları ilerleyen kilometrelerde tıkırtıya neden olabiliyor,gaz pedalının sağ tarafındaki vites topuzundan pedallara doğru devam eden plastik uzantıda tespiti zor tıkırtıya neden olabilir.
11l/100km az bir rakam değil,tabi otomatik mi yoksa karma kullanımda mı şehir içinde mi performanslı kullanımda mı yazmamışsın bilemiyorum.
ben kontağı çeviriyorum motor çalışır çalışmaz başlıyo cd den değil çünküm teyp kapalı ikende yapıyo zırıltı şeklinde sürekli bir ses var benimkinde
şehir içinde devirli kullanıyorum ben hep
quote:
ben kontağı çeviriyorum motor çalışır çalışmaz başlıyo cd den değil çünküm teyp kapalı ikende yapıyo zırıltı şeklinde sürekli bir ses var benimkinde
Yani kartı takıyorsun ses yok..Marşa basıp çalıştırıyorsun ses başlıyor öyle mi?
Muhtemelen aracın motorunun çalışmasıyla beraber yaydığı titreşim gösterge panelindeki hız ya da devir sayacının kablolarını birbirine ya da başka bir yere titreterek vurmasına neden oluyor olabilir..
quote:
O zaman bence oldukca iyi. Ben aynı işi Mondeo ile yaptığımda yakıt ibresinin düştüğünü -neredeyse- gözümle görürdüm!!
cümleten iyi geceler arkadaşlar
peki ilerde sorun yaratırmı bildiğin bu işten anlayan bir servis varmı
quote:
peki ilerde sorun yaratırmı bildiğin bu işten anlayan bir servis varmı
Çok büyük ihtimal sorun yaratmaz,hatta zayıf bir ihtimalde olsa hiçbir müdahele gerektirmeden kendide kaybolabilir ancak bu toz pislik vs gibi sebeplerden kaynaklanan geçici gıcırtılar için geçerli bir durumdur ve genellikle mekanikte anormal sesler problem ya da problem başlangıcı olarak varsayılır.
Tavsiyem Bosch servisine gitmen,bu konuda ciddi çalışmaları var.
İyi geceler..
eyw kardeş yardımın için
quote:
quote:
O zaman bence oldukca iyi. Ben aynı işi Mondeo ile yaptığımda yakıt ibresinin düştüğünü -neredeyse- gözümle görürdüm!!
aynı seyı bn lagunanada gordum merak etme hep 6bınde atarsan vıtesı bak nasıl yakıyor