Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.880.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu beşinci vites sonradan eklendi olayı yeni lagunada da varmı eminmisin ondan benimki 130 binde 5. vites gayet iii gibi geldi bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

geçen gün peder otobanda giderken birden vınnnn diye takır takır ses geliyor ve vites boşta mış gibi gaza basınca gitmiyor...sadece metal sürtme sesi var 5. viteste.......4 le geliyor oda .....diğer vitesler sorunsuz çalışıyor....

gittik sanayie.....Aslında lagunaların şanzumanları 4 vites için 5. vites sonradan geliştirilmiş ztn asıl şanzıman olduğu kısımdan bir mil çıkıyor ve adeta ben eklentiyim diyen 5. vites kısmına bağlanıyor.....
    (araç genelde uzunyolda kullanıldığı için 5. vites aşınmış....)..

5. vites dişlisi aşınmış...istettik bursadan geldi allahın dişlisine 250 milyon para verdik....ve sanki dişlinin mille olan bağlantısı da biraz aşınmış gibi şuan düzgün çalışıyor ancak o mil aşınırsa bu sefer 1.5 milyara fln patlıcak toplamda....

dişlileri beyaz peynir gibi yapan renoya burdan koca bir .....

yakında resim atarım....

( ARAÇ: 2002 Laguna rxt 105 000 de)

bnm araba 150bın km de daha bısey yok

• valla benim arabamdada bişey yok üstelikte 200.000 km de.ve herşeyinden memnunum.2000 model rxt.ve lpg de var.sadece yukarıda arkadaşların belirttiği çok nadir de olsa vitesi boşa atınca stop etme olayı oluyor.onun haricinde hiç bir problemi yok.ayrıca kış performansı da mükemmel.lassa snovways kar lastiklerim var.belki ona borçluyumdur.
  • Merhaba,

Leonheart arkadaşım ses seviyen yüksekken oluşan zonklama bendede mevcut ama benimkinin çok basit bir nedeni var;kapıdaki hoparlör kapakları gevşedi.Serviste kolayca düzeltiyorlar.
    Vites değişimlerinde dışarıdan ses gelmesini tam anlayamadım ama benim kapalı garajım var ve kapılar açıkken vites değişimlerinde Tempra,Brava,Mondeo,156,Palio ve Laguna II de bariz sesler duyuluyor,bunun anormal bir durum olmadığını düşünüyorum.

Orfeon69 Laguna ların sert olduğu -özellikle çok sert olduğu- doğru değildir,bu konuda dengi modellerle kıyaslarsan anlarsın,ancak dikkat edilmesi gereken husus bu araçların uzun yol kullanımına göre tasarlanmış olması ve yüksek süratlerde,virajlarda ağır gövdedeki salınım ve savrulmaları,yol yorgunluğu hissini minimize edilmeye çalışıldığıdır.Örneğin bir Symbol de düşük hızlarda Laguna ya yakın derecede yol bozukluklarını absorbe eder,nitekim benim şuan ayrıyeten kullandığım Palio da düşük hızlarda en az Laguna kadar sarsıntısız,ancak bu araçlarla aynı güzergahta yüksek hıza çıktığınızda yumuşak araçların giderek rahatsız edici salınıma zıplamaya girdiğini,kontrolünün güçleştiğini farkedersiniz,Laguna ise düşük hızlardakinden dahada rahat ve tabiri caizse asfaltı ütüleyen bir karakter sergiler.

Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Merhaba,

Leonheart arkadaşım ses seviyen yüksekken oluşan zonklama bendede mevcut ama benimkinin çok basit bir nedeni var;kapıdaki hoparlör kapakları gevşedi.Serviste kolayca düzeltiyorlar.
    Vites değişimlerinde dışarıdan ses gelmesini tam anlayamadım ama benim kapalı garajım var ve kapılar açıkken vites değişimlerinde Tempra,Brava,Mondeo,156,Palio ve Laguna II de bariz sesler duyuluyor,bunun anormal bir durum olmadığını düşünüyorum.

Orfeon69 Laguna ların sert olduğu -özellikle çok sert olduğu- doğru değildir,bu konuda dengi modellerle kıyaslarsan anlarsın,ancak dikkat edilmesi gereken husus bu araçların uzun yol kullanımına göre tasarlanmış olması ve yüksek süratlerde,virajlarda ağır gövdedeki salınım ve savrulmaları,yol yorgunluğu hissini minimize edilmeye çalışıldığıdır.Örneğin bir Symbol de düşük hızlarda Laguna ya yakın derecede yol bozukluklarını absorbe eder,nitekim benim şuan ayrıyeten kullandığım Palio da düşük hızlarda en az Laguna kadar sarsıntısız,ancak bu araçlarla aynı güzergahta yüksek hıza çıktığınızda yumuşak araçların giderek rahatsız edici salınıma zıplamaya girdiğini,kontrolünün güçleştiğini farkedersiniz,Laguna ise düşük hızlardakinden dahada rahat ve tabiri caizse asfaltı ütüleyen bir karakter sergiler.

Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.

onerin için saol arkadasım servise gittigimde bunu göz önunde bulunduracam.cok saolvites konusuna gelince belkide ben ilk defa kendi lagunamda boyle birşe gordüm ondan tuhafıma gitmiş olabilir sen simdi diger araclarda da aynı sesin gelidigini soyleyince sesin normal olabilicegi düsüncesi aklıma yattı.

• arkadaşlar benim araçta ön dikiz aynasının olduğu yerden bir zırıltı geliyo bu sorunu yasayan varmı orada sanırım küçük bir motor var
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockford Fosgate -- 21 Haziran 2011; 18:39:37 >
  • ok sorun yok o zmn bnde rahat

• bızde gormus olduk sagol Whisper
  • DİKKAT DİKKAT...!

Arkadaşlar haberiniz var mı bilmiyorum ama Renault yetkili servisleri Lagunaları ABS sistemi ile ilgili servise çağırıyorlar...ABS etiketi, bazı kabloları ve soketini değiştiriyorlarmış ve ücret almıyorlarmış...Ben dün servisteyken randevu verdiler....Ancak tüm modeller içinmi bilmiyorum, benimki 98 RXE 2.0 S. Bence en yakın servise danışın çünkü kaza anında açılmama riski var anladığım kadarıyla........
  • arkadaşlar yeni 1,6 2001 model laguna aldım ana teybin altına ilk teybin fonksiyonlarını bozmadan nasıl mp3 player takabilirim bunu sağlayan bir alet varmı yardımcı olabilir misiniz?
  • Selam Lagunaali,

Stop etme olayi icin motorun orta kismindan tornavida ile birseyler yaptilar demissin. Hangi servis duzeltti bu olayi, yakinsa ben de bir gotureyim. Muhtemelen ayni olay vardir.
  • Laguna3 ne zaman gelecek
  • 2007 nin sonu deniyor ancak muhtemelen 2008 in başında piyasada olacak,bu araç yetkililerin iddialarına göre sorunsuzluk ve kalitede dünyanın en iyi ilk 3 modelinden biri olacakmış,uzun dönem sorunsuzluğu için Toyota hedef alınmış ve elektronik aksamını bu yüzden kendi markası olan Nissan a devretmiş.
  • Tesukkur ederim internetten bir kac tane laguna3 e ait oldugunu dusundugum resimler buldum.Eger o resimler yeni lagunaya ait ise laguna tamamen degişecek.Bende mayıs gibi sıfır laguna almayı planlıyodum simdi kafam karıştı, modelini tamamen degiştirmeyecek baska bir markaya yonelsem mi diye...
  • arkadaş bu problem laguna hastalığı anladığım kadariyla.aynı sorun beni araçata var.malum özelikle bir kavşağı dönerken bazen aracı boşa alp döner fren ve direksiyonu aynı anda kulnırsan araç rölantisi yeterli olmuyor.ve stop ediyor.yani zorunlu olarak yarım debriyaj kulanmak alışmak gerekiyor.artı sizrölanti devrini eski araçlardaki gibi artıramazsınız benim bildiim beyin bu seti hava koşul ve motor sıcaklık gibi kriterlere göre ayarlıyor.bu problem çözen varmı yada bilmediğimiz bir arızası mı var.neticede aracı sıfır almadığımızdan bu olayın aracın kendine has bir özeliğimi bilemiyoruz bu birinci sorum

ikinci sorum olarak adamı gıcık eden arka kapı içinden miş gibi gelen gıcık gıcrtı.sanki cam gıcırtısı gibi şunu farkettimki taşlı yolarda yalnız yapıyor.ve camı açıp kaparsanız geçiyor.ustalarada gösterdim bulamadılar nedenini.bunun çözümünü bilen varmı.

üçüncü olarak benim aracın arka kapı iç döşemeleri deri cam içi tarafı kalkmış salak bir döşemecide bunları zımbayla tuturmuş.dolayısıyla bunlar dışardan gözüküyor.ben her iki kapı içini çıkma arıyorum.adanada bulamadım.buralara yakın çıkmacı larda varmıdır bilen iletirse makbule geçer.hatay tarafı iskenderun tarafı valah çok makbule geçer aracım 2002 model laguna 1 rxt 2000 motor kekova mavi deri rengi gri.

• Sevgili Majaran,

Gördüğün resimler tam kesinleşmiş tasarımlar olmayabilir ancak güncel modelden farklı görüneceği ve senin gördüğün resimlere benzer bir tasarımla piyasaya çıkacağı kesin gibi.Eğer yeni tasarımlar gözüne güzel gözükmediyse başka modellerde düşünebilirsin,şuan aynı sınıfta alınabilecek en mantıklı araç Passat,çünkü en yeni jenerasyon üst sınıf araç şuan o.Ancak Laguna almakta kararlıysan ve çok acelen yoksa bence yeni Mondeo ve Laguna III ü bekle,bende Laguna yı Civic le yenilemeyi düşünüyorum bana kısayollar ve şehiriçine daha uygun hafif ve seri bir araç lazım ancak çoğu arkadaşım banada yeni Laguna yı görmeden karar verme diyor.
  • Merhaba
    Selam Herkese. 2004 1.6 Prv Laguna'm var. 4 ay kadar oldu alalı. Feci memnunum. Daha önce Honda, Citroen Xantia, Toledo, Megane II falan kullandım. Xantia neyse ama diğerlerine 5 basar. Sorunsuz. 50000 km oldu bakımını yaptırdım 190 TL aldılar bence gayet makul böyle bir araç için. Megane II min 30000 bakımına 300 TL ödemiştim 6 ay önce.

Aracı aldığımda sıralı LPG taktırdım. Forumda bazı arkadaşların şüpheleri var. Orjinallik delisi arkadaşlara saygı duyarak, bu konunun sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Hiçbir sorun yaşamadım henüz. İnşaallah da yaşamam. 17-18 Kr yakıyor şehir içi. Benzinde 25-27 Kr yaktığını düşünürsek gayet makul. Dizel Megane II den sonra katlanamazdım bu rakamlara. Sorun yok yani ehil bir yerde iyi marka LPG tavsiye olunur (Benimki Tartarini)

Bazı Sorularım Olacak Bilenlere :

Arabamın jant kapaklarını değiştirmek istiyorum ama yan sanayide aynı kapaktan bulamadım. Malum klasik 5 kollu laguna kapağı. Bir bilen varsa söylesin nerde bulurum. Servisten orjinaline o kadar para veremem.

60000 de triger ve tune up sayılabilecek bir bakım olduğunu söyledi servis. Abi seni biraz üzeceğiz 60000 de dediler. Sormadım valla kaç para diye. Kaça malolur bu bakım sizce.

Ön iki lastiğimi değiştirmek istiyorum. Tavsiyelere açığım marka model konusunda.

Far ampulleri konusunda piyasadaki Coolblue falan gibi mavi veya beyaz ampullerle ilgili fikirleri olan var mı? Yoksa üstündeki orjinaller kalsın mı?

• Değerli Arkadaşlar;
    2005 laguna 2.0 triptronik vites bir araç var 40000 km'de,hasar yok,fiyat olarak 30000 ytl ister,sizce nasıl?
    Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum,bir çok arkadaşım lagunanın muhteşem bir araç olduğunu söyledi,şimdi forumda okuduğum kadar ufak tefek problemler dışında kullananlar araçlarını seviyorlar ve memnunlar.
    Kısmet olursa bende laguna sahipleri arasına katılmak istiyorum,tabii bunda yorumlarınızın da etkisi olacak.
  • fiyat bana hiç te fena gelmedi aslında.donanımını ogren experssionmu privilege. tabi aracı alırken saglam bir reno servisine kontrol ettir ama eger sana son fiyat 30 milyar diye ısrar etmıyorsa biraz daha bastır belki fiyatı biraz daha cekersin.laguna dan pişman olmassın merak etme ufak tefek tıkırtılar gelebilir bunu fazla yadırgama:)
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.