Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.881.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benimde bi sorum olacak bi arkadaşımın 2001 lagunası var ve geçenlerde sağ ön koltuk tarafındaki paspasın ıslandığını görmüş yaptığımız araştırmada ıslanmasını gerektirecek bi durum göremedik acaba aracın altından veya kalorifer tesisatından kaynaklanmış olabilirmi bu durumla hiç karşılaşan oldumu arıyoruz sebebini ama şu ana kadar bulamadık. bide bende kendim için 2000 yada 2001 rxt arıyorum renk lacivert olacak ve 18 -19 arası verebilirim temiz olmak kaydıyla bildiğiniz varsa pm atarmısınz tşk ler bu arada ben bursadayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ORFEON69

Lagunaali sende katılacakmısın bimiyorum ama süspansiyon sistemi biraz sert gibi geldi, bu da bozuk satıhlarda sürüş konforunu etkiliyor sanki....yani tümsekleri ve çukurları fazlasıyla hissettiriyor...arkadaşın 2000 model Opel Corsa sı bozuk alanlarda daha konforlu gibi geldi bana...anladığım kadarıyla yol tutuşunu güçlendirmek için süspaniyonu sert tutmuşlar...benimle aynı düşünen arkadaşlar var mı acaba..?sevgiler..

evet bozuk yollarda bir passatı aratıyor maalesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Merhaba,

Leonheart arkadaşım ses seviyen yüksekken oluşan zonklama bendede mevcut ama benimkinin çok basit bir nedeni var;kapıdaki hoparlör kapakları gevşedi.Serviste kolayca düzeltiyorlar.
    Vites değişimlerinde dışarıdan ses gelmesini tam anlayamadım ama benim kapalı garajım var ve kapılar açıkken vites değişimlerinde Tempra,Brava,Mondeo,156,Palio ve Laguna II de bariz sesler duyuluyor,bunun anormal bir durum olmadığını düşünüyorum.

Orfeon69 Laguna ların sert olduğu -özellikle çok sert olduğu- doğru değildir,bu konuda dengi modellerle kıyaslarsan anlarsın,ancak dikkat edilmesi gereken husus bu araçların uzun yol kullanımına göre tasarlanmış olması ve yüksek süratlerde,virajlarda ağır gövdedeki salınım ve savrulmaları,yol yorgunluğu hissini minimize edilmeye çalışıldığıdır.Örneğin bir Symbol de düşük hızlarda Laguna ya yakın derecede yol bozukluklarını absorbe eder,nitekim benim şuan ayrıyeten kullandığım Palio da düşük hızlarda en az Laguna kadar sarsıntısız,ancak bu araçlarla aynı güzergahta yüksek hıza çıktığınızda yumuşak araçların giderek rahatsız edici salınıma zıplamaya girdiğini,kontrolünün güçleştiğini farkedersiniz,Laguna ise düşük hızlardakinden dahada rahat ve tabiri caizse asfaltı ütüleyen bir karakter sergiler.

Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.

evet arkadaşım aynen doğrudur....

• quote:

Orjinalden alıntı: tk152

Selam Lagunaali,

Stop etme olayi icin motorun orta kismindan tornavida ile birseyler yaptilar demissin. Hangi servis duzeltti bu olayi, yakinsa ben de bir gotureyim. Muhtemelen ayni olay vardir.

arkadaşım sanayide volvo motordan anlayan bir ustaya götürebilirsin.Servise gidersen belki bilirsin tamir diye düzeltme diye bir uğraşı yoktur.Anında değiştir derler.500 e kurtaramazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thorax

Merhaba
    Selam Herkese. 2004 1.6 Prv Laguna'm var. 4 ay kadar oldu alalı. Feci memnunum. Daha önce Honda, Citroen Xantia, Toledo, Megane II falan kullandım. Xantia neyse ama diğerlerine 5 basar. Sorunsuz. 50000 km oldu bakımını yaptırdım 190 TL aldılar bence gayet makul böyle bir araç için. Megane II min 30000 bakımına 300 TL ödemiştim 6 ay önce.

Aracı aldığımda sıralı LPG taktırdım. Forumda bazı arkadaşların şüpheleri var. Orjinallik delisi arkadaşlara saygı duyarak, bu konunun sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Hiçbir sorun yaşamadım henüz. İnşaallah da yaşamam. 17-18 Kr yakıyor şehir içi. Benzinde 25-27 Kr yaktığını düşünürsek gayet makul. Dizel Megane II den sonra katlanamazdım bu rakamlara. Sorun yok yani ehil bir yerde iyi marka LPG tavsiye olunur (Benimki Tartarini)

Bazı Sorularım Olacak Bilenlere :

Arabamın jant kapaklarını değiştirmek istiyorum ama yan sanayide aynı kapaktan bulamadım. Malum klasik 5 kollu laguna kapağı. Bir bilen varsa söylesin nerde bulurum. Servisten orjinaline o kadar para veremem.

60000 de triger ve tune up sayılabilecek bir bakım olduğunu söyledi servis. Abi seni biraz üzeceğiz 60000 de dediler. Sormadım valla kaç para diye. Kaça malolur bu bakım sizce.

Ön iki lastiğimi değiştirmek istiyorum. Tavsiyelere açığım marka model konusunda.

Far ampulleri konusunda piyasadaki Coolblue falan gibi mavi veya beyaz ampullerle ilgili fikirleri olan var mı? Yoksa üstündeki orjinaller kalsın mı?

Arkadaşım dün serviste 60000 bakımı(triger kiti ,alternatör,yağı,buji,filtreler... genel bakım) 710 ytl ödedim.Serviste

• quote:

Orjinalden alıntı: lagunaali

quote:

Orjinalden alıntı: ORFEON69

Lagunaali sende katılacakmısın bimiyorum ama süspansiyon sistemi biraz sert gibi geldi, bu da bozuk satıhlarda sürüş konforunu etkiliyor sanki....yani tümsekleri ve çukurları fazlasıyla hissettiriyor...arkadaşın 2000 model Opel Corsa sı bozuk alanlarda daha konforlu gibi geldi bana...anladığım kadarıyla yol tutuşunu güçlendirmek için süspaniyonu sert tutmuşlar...benimle aynı düşünen arkadaşlar var mı acaba..?sevgiler..

evet bozuk yollarda bir passatı aratıyor maalesef.

Lagunaali merhaba,

Bahsettiğin gibi bozuk yollarda normal hızlarda Passat daha dengeli gibi,nitekim daha önce sahibi olduğum Mondeo da öyleydi,ancak Avrupa da ki testlerde Laguna nın konforunu bir gömlek üstün gösteriyorlar ama biz kendimiz kullanımda bunu göremiyoruz bunun nedeni Türkiye ye gönderilen Laguna ların 3cm yükseltilmesi ve bununda ön ve arka amortisörler arasında bir nebze uyumsuzluğa neden olması,benzer uygulamayı Mondeo ve Passat için yapmıyorlar diye biliyorum.Ancak aynı araçlarla yüksek hızda yapılan yolculuklarda bana Laguna daha sessiz ve sarsıntısız geliyor,tabi yeni Passat ı bilemiyorum,onun esas rakibi Laguna III

İyi günler.

• arkadaşlar benim soruma da bi bakabilirmisiniz cevap bekliyorum
  • arkadaşlar forumda lagunası olup lpg taktıranlar marka ve memnuniyet durumunu yazarlarsa çok memnun olurum bende düşünüyorum ayda 2 depo benzin yakıyor benim makina
  • benim 2000 model RXT aracımda zavoli marka sıralı sistem lpg taktırdım.10000 km dir kullanıyorum.çok memnunum.135 ykr.yakıyor uzun yolda.şehir içinde de 145 ykr.kesinlikle tavsiye ederim.ayrıca performansta da hiç bir değişiklik olmuyor.
  • merhaba arkadaşlar,
    bu siteyi bulmak bir hayli zor oldu yaklaşık 6 ay önce 2000 model 1.9 dti rxe laguna aldım. araba 135 bg.bu özelliklerle internette arama yaptığımda hiç bir sonuca rastlayamadım. beygir güçleri farklı olarak çıkıyor 135 beygir olup böyle bir modele rastlamadım beni aydınlatırsanız sevinirim
    ayrıca forumu baştan sona kadar okudum verilen bilgiler için bilgi sahiplerine teşekkür ederim
  • Arkadaşım ben bir hafta önce LPG kit taktırdım..Tartarini markayı tercih ettim çünkü servis ağı ve distribitör firma oldukça sağlam...BRC de düşünülebilir ama artık bu marka kitler neredeyse tamamiyle yerli yapım olmuş..Ben kullandığım süre boyunca benzinden pek farkını göremedim zaten Tartarini servisi benzinle birebir performans elde ettiklerini söyledi...Şu anda şehir içinde 180 ykr. civarında yakıyor...Yaz şartlarında bu rakam biraz daha düşecektir...Bence hiç çekinmeden ve düşünmeden taktırabilirsin, ben 1600 YTL ye taktırdım ayrıca 5 taksitte yapabiliyorlar...Yalnız gaz deposunda ki LPG azaldığı zaman basınç düşüyor ve araç otomatik benzine geçiyor ancak bu durumu servisinde ayarlıyorlar ... Kolay gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: barikal

benim 2000 model RXT aracımda zavoli marka sıralı sistem lpg taktırdım.10000 km dir kullanıyorum.çok memnunum.135 ykr.yakıyor uzun yolda.şehir içinde de 145 ykr.kesinlikle tavsiye ederim.ayrıca performansta da hiç bir değişiklik olmuyor.

Sevgili Barikal; bende de Tartarini kit takılı ancak depo basıncı düşünce benzine geçiyor, sende de aynı sorun var mı? Şehir içinde 145 ykr. demişsin, bu değeri yaz ayında mı ölçmüştün? teşekkürler..
  • nerede takdırdın
  • DÜZELTME...

Arkadaşlar bir de düzeltme yapacağım...önceki yazımda servisin LAgunaları ABS soket, etiket ve kablo değişimi için servise çağırdığını yazmıştım. ABS değil AIRBAG olacak....Bu konu hakkında servisle görüşen olmadı mı hâlâ..?
  • air bag de ne varki
    birde 2004 araçlar buna dahil garanti kapsamından cıkan araclar dahilmi
  • Tüm lagunacı arkadaslar hepinize iyi aksamlar bende 99 model siyah laguna 2.0 rxt var aracım 155.000 km de landi marka sıralı sistem tup taktırdım aracımdan cok memnunum 15.500 ytl mal oldu tuple birlikte fiyat uygunmu sizce arac cok temiz triger kayısı yeni degismis aracta 205 60 15 lastik vardı ben araca 195 65 15 michlen lastik aldım kafam karısık 205 lastik daha iyi yol tutuyo gibiydi ama cekiste baya farketti su anda daha iyi cekise sahip oldu araba servise sordum 195 65 15 onerdiler bana birde gecen hafta 1600km yol yaptım 210 ytl gaz yaktım sizce nasıl sonuc? burdan ustalara soruyorum benden eski lagunacılar var burda ben temmuz ayından beridir laguna kullanıyorum bundan once 98 toyota corolla 1.6 gli-99 golf 1.6 comfortline-2000 gollf 1.9 tdi 110bg araclar kullandım en son sattıgım arac 2000 golf tdi idi ama hicbiride laguna kadar rahat ve konforlu degildi herkese laguna tavsiye ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lagunarxt -- 10 Şubat 2007; 22:41:03 >
  • 2001 lagunalarda ısıtmalı koltuk varmıdır
  • iki gün önce internetten 30000 ytl olduğunu belirten bir ilanı görüp,sahibine telefon ettim,29000 ytl'ye inebileceğini belirttikten bir gün sonra ilanı düzeltip 33000 ytl yaptı,ayıp ayıp diyorum,ulen ben aradım,ilgilendim diye mi yükselttin düdük!2005 model laguna 2.0 privilige versiyon triptronik vites ,hoşuma da gitmişti hani,ama bu tarz bir davranış pek erkeksi gelmedi bana,demekkki el sıkışsak,ruhsatı almaya gideceğimizde demek ki 37000 ytl yapacak...
    amaaan araba mı yok bana....
    para bende kral benim...
    Ayıp değil mi arkadaşlar bu...
  • Orjinalden alıntı: baltacı77

nerede takdırdın
    [/quote

Ben Afyon'da oturuyorum, buradaki Tartarini servisine taktırdım...AIRBEG işin mutlaka yetkili servise sor...Benim araba 98 RXE 20 S 140'lık....bundan başka hangi modellerde sorun var bilemiyorum...Değişecek parçaları ücretsiz değiştiriyorlar, bence en yakın servise danışsanız iyi olur..
  • Lastik ebadını büyütürsen düz yolda pek problem olmaz ama yokuşlarda çekişten düşer....Aslında orjinal ebatların dışına çıkmamak lazım...Kış şartlarında biraz fazla yakman normal tabi senin kullanım alışkanlıklarında etki eder...Ama yinede 170-180 ykr. olması gerekir diye düşünüyorum..Ayrıca Lagunan hayırlı olsun...

quote:

Orjinalden alıntı: lagunarxt

Tüm lagunacı arkadaslar hepinize iyi aksamlar bende 99 model siyah laguna 2.0 rxt var aracım 155.000 km de landi marka sıralı sistem tup taktırdım aracımdan cok memnunum 15.500 ytl mal oldu tuple birlikte fiyat uygunmu sizce arac cok temiz triger kayısı yeni degismis aracta 205 60 15 lastik vardı ben araca 195 65 15 michlen lastik aldım kafam karısık 205 lastik daha iyi yol tutuyo gibiydi ama cekiste baya farketti su anda daha iyi cekise sahip oldu araba servise sordum 195 65 15 onerdiler bana birde gecen hafta 1600km yol yaptım 210 ytl gaz yaktım sizce nasıl sonuc? burdan ustalara soruyorum benden eski lagunacılar var burda ben temmuz ayından beridir laguna kullanıyorum bundan once 98 toyota corolla 1.6 gli-99 golf 1.6 comfortline-2000 gollf 1.9 tdi 110bg araclar kullandım en son sattıgım arac 2000 golf tdi idi ama hicbiride laguna kadar rahat ve konforlu degildi herkese laguna tavsiye ediyorum...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.