Google a laguna3 diye yazıp aratınca cıkan laguna resimleri birbirinden cok farklı.Acaba Turkiye ye gelecek laguna3 içlerinden hangisi.Bu konuda bilgisi olan bir arkadas varsa ve mumkunse resimde ekleyeblirse cok iyi olacak
dedigin gibi bircok resim var. sanırım reno daha cıkacak olan tam kasayı gostermedi.yine liftback olucagı kesin gibi. liftback kasayı cogu insan sevmez ama ben bayılıyorum aracın farklı bir gorunumu ve havası oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Majaran
Google a laguna3 diye yazıp aratınca cıkan laguna resimleri birbirinden cok farklı.Acaba Turkiye ye gelecek laguna3 içlerinden hangisi.Bu konuda bilgisi olan bir arkadas varsa ve mumkunse resimde ekleyeblirse cok iyi olacak
Laguna 3 ün nasıl olacağı henüz belli değil....o Resimlerin çoğu fotoşop..... Olmayanlar bile sonradan çok değişiyor......Daha var ....
quote:
Orjinalden alıntı: ORFEON69
DÜZELTME...
Arkadaşlar bir de düzeltme yapacağım...önceki yazımda servisin LAgunaları ABS soket, etiket ve kablo değişimi için servise çağırdığını yazmıştım. ABS değil AIRBAG olacak....Bu konu hakkında servisle görüşen olmadı mı hâlâ..?
bugun servise sordum.seri halinde uretilmiş ve ülkemize gonderilen bazı lagunlarda olan bir durum.eger cok kafanıza takılırsa bir reno bayisine ugrayıp aracınızın düzeltmeye ihtiyacı olup olmadıgını sorabilirsiniz.servis, plaka numaranızdan aracınızın airbag sorunu olup olmadıgına bakabiliyorlar. ozellikle 2003 model assagısı laguna sahibi olan arkadaslar, kontrol ettirmenizi öneririm.
eger laguna II sahibiysen yaptıgın basınc dogru olanı.serviste listesi var ordan bakmıstımeger laguna 1 sahibiysen sanırım degisiyordu ama fazla fark edicegini zannetmiyorum.
Bugün yetkili servis Mais görüştüm.Araçta airbag ile ilgili bir sorun olmadığı tarafıma iletildi.
arkadaşlar yeni kasa lagunaya lpg taktıran yokmu ya bende takdıracam kararsızım da
Sevgili Erdim16; Bebim Lagunam 98 RXE 20 S ve bu gün servise gittiğimde AIRBAG etiketini, kablolarını ve soketini ücretsiz değiştirdiler..Belkide sadece Laguna I'lerle ilgili bir sorundur.İstersen başka bir servise daha danış...
quote:
Orjinalden alıntı: Erdim16
Bugün yetkili servis Mais görüştüm.Araçta airbag ile ilgili bir sorun olmadığı tarafıma iletildi.
Sevgili baltacı77; Ben 98 Lagunama taktırdım ve çok memnunum. Performansta asla bir değişiklik olmadı. Senin arabana da sıralı sistem olacağından sorunsuz çalışacaktır. Önceden bu sistem olmadığı için eski kitler çok noktalı enjeksiyonlu araçlara takıldığı zaman tek noktalı enjeksiyon gibi çalıştığından verim alınamıyordu ancak bu son sistemler oldukça başarılı.
msn varmı ordan sorayım sana
quote:
Orjinalden alıntı: baltacı77
arkadaşlar yeni kasa lagunaya lpg taktıran yokmu ya bende takdıracam kararsızım da
Baltacı Merhaba 2004 Laguna Priv. 1.6 var bende. Daha önce de yazmıştım. 5 ay oldu alalı ve aldığımda hemen LPG takdırdım (Tartarini Kit) Aldığımdan beri çok sıkışmadıkça LPG kullanıyorum aracımı. Hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Sıralı sistem zaten bir sorun üretmiyor normalde. Gayet memnunum. Önce dizel megane II kullandığım için öyle 300 350 bin liralara kalanamazdım zaten o yüzden kısa bir araştırmayla yaptırdım herkesten de (özellikle taksici arkadaşlardan -ki bunarın içinde 200000 km dir Tartarisini bakıma bile götürmeden kullanan var) olumlu görüş aldım. Bazıları yazıktır yaw o arabaya takılır mı acımıyormusun falan dedi ama bence bu cümleler derinliği olan tepkiler değildi. Memnunum kısacası. 180 kr yakıyodum ve buna bile razıydım aslında. Ancak yakın zamanda 10 gün kadar önce aracımın ateşleme bobinlerinin 4 ünü de değiştirdim performans sorunum vardı servisin tavsiyesiyle. Arabama tekrar aşık oldum süper oldu benim gözümde. Ve ne oldu biliyormusun. Artık LPG 150 kr yakıyor. Bu yazın daha da düşecek biliyorsun. Biraz daha efendi kullanırsam bu rakamın bile altına düşebileceğim ki bu dizel megane da bile görebileceğim bir rakam değil normalde. Soracağın olursa burdayım herşeyi sorabilirsin için rahat etsin. Sistem pahalı evet ama bence kendini amorti ediyor. Sağlıcakla Kal.
merhaba arkadaşlar daha önceden 2000 model 1.9 dti rxe model arabamın bg sinin ruhsatta 135bg olduğunu yazmıştım. durumu servise sordum arabanın şase numarasını verince 98 bg olduğunu söylediler, yani benim ruhsatta bir yanlışlık yapılmış. yapacak bir şey yok bu arada benim araba 180 ile 200ykr arası yakıyor sizce nasıl?
sevgili ilker_casillas, anladığım kadarıyla aynı model arabaları kullanıyoruz benim de 2000 model 1.9 dti rxe var. arabayı alalı henüz 6 ay oldu, yani üzerinden kış geçmdedi daha. bu araabalarda nasıl bir ısıtma sistemi var? marş yapmak istiyorum kontak dönmüyor belli bir süre beklletiyor,yaklaşık 45sn 1dk gibi ondan sonra açıyor.sende de aynı durum var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: ORFEON69
quote:
Orjinalden alıntı: barikal
benim 2000 model RXT aracımda zavoli marka sıralı sistem lpg taktırdım.10000 km dir kullanıyorum.çok memnunum.135 ykr.yakıyor uzun yolda.şehir içinde de 145 ykr.kesinlikle tavsiye ederim.ayrıca performansta da hiç bir değişiklik olmuyor.
Sevgili Barikal; bende de Tartarini kit takılı ancak depo basıncı düşünce benzine geçiyor, sende de aynı sorun var mı? Şehir içinde 145 ykr. demişsin, bu değeri yaz ayında mı ölçmüştün? teşekkürler..
bu değer bu gün itibarıyla olan değerdir.depo tamamen bitene kadar kullanıyorum.az kalınca benzine falan geçmiyor.daha dün antalyaya gittim geldim tam 135 ykr yaktı. teşekkürler.
Geçen gün servise gittiğimde fren balatalarını sordum ve bana KDV hariç fiyat verdiler, yanlış hatırlamıyorsam ön balatalar 87 ytl, arka balatalar 76 ytl idi. Tabi KDV hariç yaklaşık 49 ytl.de işçilik ücreti var. Toplam 249 ytl hesap çıkardılar. Bana biraz fazlag ibi geldi, piyasada orijinal balata fiyatlarıda böylemi acaba. Eğer biliyorsanız orijinal balatanın markası nedir...? (98 Laguna RXE için)
arkadaşlar laguna marka aracı olanlarla bir piknik veya organizasyon düzenleyelimmi nasıl olur 30 tane laguna arka arkaya
quote:
arkadaşlar laguna marka aracı olanlarla bir piknik veya organizasyon düzenleyelimmi nasıl olur 30 tane laguna arka arkaya
Sevgili Baltacı77 aynı şehirlerde olsak güzel olurdu söylediğin.Ama sanırım buradaki arkadaşların hepsi farklı şehirlerde.Bu sebeple bir araya gelerek böyle bir organizasyon yapmak biraz zor gibi görünüyor.Ancak iş vs sebeplerle farklı şehirlere gidersek oradaki arkadaşlarla görüşme şansımız olabilir.
Bir de Lagunacı arkadaşın birisi balata fiyatlarını sormuş.Ben geçen sene ön ve arka balataları Yetkili Renault Fix servisinde 200 Ytl gibi bir rakama değiştirmiştim.
zf551 senin adına da üzüldüm.Yeni kasa bir diesel Laguna alırsan +20 bg'in olur
Laguna sahiplerinin bir araya gelip piknik yapmalarını destekliyorum... Bir nokta belirlenir ve orada buluşulabilir.
Kulağa hoş geliyor,ama zor. Olsaydı ve katılabilseydim sevinirdim,insanların-özellikle Renault servislerinin bakışları nasıl olurdu acaba?.
arkadaşlar anladığım kadarıyla laguna 1 bakım masrafları kafada karışıklık yaratıyor.ayrıca bilirsiniz bu laguna diye servislerde veriyorlar kazığı nasıl olsa cüzdanı bunun yer diye.ben didiyorumki bu araçların kendine has parça değişimlerin fiyatlarını yazalımki servislere soktuğumuzda bizim için bir fikir verir.kanımca cok yararlı olacak.ilk olarak ben kendimce şöyle ir liste çıkardım çevreden öğrendiğim ortalama değişim maliyetleridir.
mayıs 2006 triger değişim 285 ytl yağ+pole+filtreler+buji(yağ 10w40 yarı sentetik 5.5 lt) 175 ytl ön fren balata 125 ytl lastik 16 55 205 4 adet dunloup sport 01 800 ytl
ocak2007 yağ+polen+filtreler+bujiler(yağ5w30 tam sentetik 5.5lt) 200 ytl
debriyaj(baskı balata) takım 450 ytl 170 bin km de değiştirmiş fren disk ön 125 ytl 120 bin km ren arka disk 120 bin km devir daim 250 ytl 140 bin km akü 85 ytl 65 bin km motor üst kapak conta+eksoz manifold conta+emme manifolda conta değişim 120 ytl 170 b rölanti düzeneği 300 ytl 250 bin km değişim amortisman takım 275 bin km 500 ytl
quote:
BELKİ SADECE İSTANBULDAKİ ÜYELER BAŞLANGIÇ OLARAK BİŞEYLER YAPABİLİRİZ. ARKA ARKAYA LAGUNA FİKRİ PEK HOŞ. HABER BİLEM OLURUZ (EN AZINDAN RENAULT DERGİSİNE) HABER VERİRSEK İLGİLENİRLER MARKALAR BU TÜR ORGANİZASYONLARI TANITIMLARI AÇISINDAN ÖNEMSERLER.