evt 04 model 2.0 prıvılegler 25 mılyara kdr bulunabılıyor
arkadaslarr bende 97 model 2000 motor 140 beygirlik araba 10000 ytl ye ilk sahibi dayımdı ondan aldım sizce nasıl iyi mii ama kapıdan sesler geliyorr bende benzinli kullanyorum gazlı hosuma gitmiyorr bir kacta resim yollayacagım bakalım begenecek misiniz
arkadaşlar ben daha yeni bir lagunacıyım benım sorum şu bız yaklasık 3 ay once laguna RXT 2001 model bir araba aldık bu arabada gostergelerde kkoltuktan ısıtma varmı nasıl çalışıyor nerden çalıştırabılırım daha arabayı çözmüş deilim fakat çok tatlı yoltutuşu var 1600 motor bana bı yardımcı olursanız sevınırım saygılarımla
Sevgili Strike_Tomb_Snake; Öncelikle Laguna'n hayırlı olsun güle güle kullan.2001 Model RXT Lagunadan bahsediyorsun fakat 1600 motor olduğunu söylüyorsun ve koltuk ısıtması olup olmadığını soruyorsun.Sana şöyle anlatmaya çalışayım.Eğer aracın 1600 motor ise RXT değil RXE'dir ve deri döşeme de yoktur.Bu sebeple koltuk ısıtması da yoktur.Koltuk ısıtması sadece 2.0 RXT deri döşemeli modellerde var.Bunun haricinde 1.6 , 1.8 ve 1.9 diesel modellerde ısıtma yok.Koltuk ısıtma butonu ise koltuğun yan tarafında bulunur.Aktif ettiğinde gösterge panelinde turuncu ikaz lambası yanar.Ayrıca belli bir sıcaklık derecesi vardır.Sıcaklık bu derecenin üzerinde ise koltuk ısıtmasını aktif etsen de devreye girmez.Senin anlayacağın ortam sıcaklığının düşük olması gerekir. Saygılar..
zf551; Arkadaşım diesel Lagunan hayırlı olsun.Güle güle kullan.2000 model 1.9 dti Laguna 100 bg'dir.Zaten aracın ruhstında da bg gücünün yazması gerekir.Ancak yeni kasa diesel Lagunalar 120 bg diye hatırlıyorum.Bunun haricinde : 1.6 benzinli 110 bg 1.8 benzinli 120 bg 2.0 benzinli 140 bg 2.0 otomatik 115 bg'dir.
Saygılar..
Erdim16 arkadaşım benim de öğrenmek istediğim bu, aracın ruhsatında beygir gücü 135 yazıyor, internette arama yaptırdığımda bu özellikli bir araba bulamıyorum acaba ben mi yanılıyorum?
quote:
Orjinalden alıntı: Erdim16
Sevgili Strike_Tomb_Snake; Öncelikle Laguna'n hayırlı olsun güle güle kullan.2001 Model RXT Lagunadan bahsediyorsun fakat 1600 motor olduğunu söylüyorsun ve koltuk ısıtması olup olmadığını soruyorsun.Sana şöyle anlatmaya çalışayım.Eğer aracın 1600 motor ise RXT değil RXE'dir ve deri döşeme de yoktur.Bu sebeple koltuk ısıtması da yoktur.Koltuk ısıtması sadece 2.0 RXT deri döşemeli modellerde var.Bunun haricinde 1.6 , 1.8 ve 1.9 diesel modellerde ısıtma yok.Koltuk ısıtma butonu ise koltuğun yan tarafında bulunur.Aktif ettiğinde gösterge panelinde turuncu ikaz lambası yanar.Ayrıca belli bir sıcaklık derecesi vardır.Sıcaklık bu derecenin üzerinde ise koltuk ısıtmasını aktif etsen de devreye girmez.Senin anlayacağın ortam sıcaklığının düşük olması gerekir. Saygılar..
+1
zf551; Açıkçası senin ruhsat bilgilerinde yanlışlık olabileciğini düşünüyorum.Çünkü bugüne kadar senin aracının modelinde 135bg diesel Laguna görmedim.Ruhsat bilgilerinde yanlışlık olabilir diyorum çünkü önceden benim Toyotam vardı.Araba 1.6 Corolla XEİ idi.Ama ruhsata 1.6 YEL yazmışlar.Senin durumun da buna benzer olabilir.Kolay gelsin..
Arkadaşlar ben LAgunaya henüz 10 gündür falan biniyorum...Aslında çok memnunum ancak alt devirlerde biraz cansız olduğunu fark ettim, 2500 d/dak. dan sonra 3000 d/dak. civarlarında motor kendini topluyor ve canlanıyor...Ben 140'lık olanını kullanıyorum biraz daha seri olmasını bekliyordum...Kasanın ağırlığına bakacak olursak bu normal bir durum gibi geliyor....Sizler ne diyorsunuz..?
quote:
Orjinalden alıntı: ORFEON69
Arkadaşlar ben LAgunaya henüz 10 gündür falan biniyorum...Aslında çok memnunum ancak alt devirlerde biraz cansız olduğunu fark ettim, 2500 d/dak. dan sonra 3000 d/dak. civarlarında motor kendini topluyor ve canlanıyor...Ben 140'lık olanını kullanıyorum biraz daha seri olmasını bekliyordum...Kasanın ağırlığına bakacak olursak bu normal bir durum gibi geliyor....Sizler ne diyorsunuz..?
Düşüncelerinde pek de haksız değilsin.140'lık Laguna 1350Kg'lık bir araç.Bagajda sürekli gezdirdiğin takır tukur da varsa sürücüyle beraber aracın ağırlığı yaklaşık 1.5 tonu buluyor.Dolayısı ile kalkışlarda biraz yavaş kalabiliyor.Daha önce de belirttiğim gibi Toyota Corollam vardı 1.6 114 bg.Çok çok seri bir arabaydı.Daha sonra 2000 model 1.6 Laguna aldım.Bana Toyotadan sonra biraz hantal geldi ve bu sefer 2001 model 1.6 Laguna aldım.Belki model yükseltirsem değişir dedim kendimce.Aslında komik iki araç da 110 bg idi.Baktım 2001 model 1.6 olan Laguna da aynı.Bu sefer 2.0 140 Bg aldım.Tabiki farketti.Ama serilik olarak hiçbir zaman Toyota Corolla gibi de olamadı.Sonuçta Lagunayı 4.5 senedir kullanıyorum.Konforlu bir araç.Güven de veriyor.Ama her aracın artıları ve eksileri var tabiki.
o 114hp lık corollayı 3. vıtese attın andan ıtıbaren gecen bır arac laguna 140hp. corolla hafıf oldugu ıcın serıdır.Ama bellı bır hızlanmadan sonra 2.0 motor+140 hp ye yetısemez.Buda genelde 3.cu vıtesın 3.000 devırınden sonra olur.Ama corolla bugun satılan megane corolla cıvıc gıbı araclardan cok daha serı ve hızlıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate
o 114hp lık corollayı 3. vıtese attın andan ıtıbaren gecen bır arac laguna 140hp. corolla hafıf oldugu ıcın serıdır.Ama bellı bır hızlanmadan sonra 2.0 motor+140 hp ye yetısemez.Buda genelde 3.cu vıtesın 3.000 devırınden sonra olur.Ama corolla bugun satılan megane corolla cıvıc gıbı araclardan cok daha serı ve hızlıdır.
Kesinlikle haklısın.Corollanın 2. vitesi ile 100 km hıza çıktığım halde limitör devreye girmiyordu.Ama daha sonralarında 2.0 Laguna ile boy ölçüşemeyeceğini düşünüyorum ben de.
Ben de 1.9 dti vardı 2000 model bej rengi harika bir şeydi 100 bg di hem yakıt tasarrufu çok iyidi hem de konforunu söylememe gerek yok zaten Laguna gibisi var mı ya
quote:
Orjinalden alıntı: ilker_casillas
Ben de 1.9 dti vardı 2000 model bej rengi harika bir şeydi 100 bg di hem yakıt tasarrufu çok iyidi hem de konforunu söylememe gerek yok zaten Laguna gibisi var mı ya
Evet Laguna çok rahat konforlu ve içi geniş bir araç.Geçen 3.20i'ye bindim.O ne öyle yaa?? İçi bana çok rahatsız geldi.Lagunaya göre iç hacim dar gibi.Bu arada Laguna III'ü gören var mı?
arkadaslar mesajımda 1600km yolda 210ytl gaz yaktıgımı yazmıstım 99 laguna rxt aracım ortalama km de 130 bin yaktı benim aracta koltuk ısıtması varmıdır aceba sigorta bolumunde sigortası var ama aceba koltuk ısıtmasının olup olmadıgını nerden anlayacaz bide dijital klima ekranında 2 tane bolum var sag tarafta ustte birisi arka cam resistansı olsa gerek onun aynısından bi tus daha var eceba o nedir bilgi verirseniz sevinirim....
umarım durum senin dediğin gibi değildir. konuyu servise yazdım cevap bekliyorum böyle bir hata nasıl olur.acaba yerli yabancı imal olamsı farkedermi?
quote:
Orjinalden alıntı: zf551
umarım durum senin dediğin gibi değildir. konuyu servise yazdım cevap bekliyorum böyle bir hata nasıl olur.acaba yerli yabancı imal olamsı farkedermi?
zf551; Lagunaların yerli imalatı yoktur.Araçlar Fransa'dan gelir.Ayrıca vaktin olduğu bir zaman yetkili bir Renault servisine uğrayarak aracının motor şasi numarasından gerekli bilgilere ulaşabilirsin.
Lagunarxt; Aracının tüketim değerleri çok da kötü değil.Ama ben kendi Lagunam ile uzun yolda daha düşük tüketimleri görmüştüm.Aracın 99 RXT ise koltuklarda ısıtma olması gerekir.Mesela sürücü koltuğu ile ilgili konuşursak koltukta 3 hafızalı kontrol ünitesinin bulunduğu tuşlar vardır.Koltuk ısıtma butonu ise bunun biraz arkasında tek başına bulunur.Ön yolcu koltuğunda da aynı yerdedir bu buton.Daha önce de söylediğim gibi kabin içi sıcaklına bağlı olarak aktif etmene rağmen devreye girmeyebilir.Sıcaklığın muhtemelen sıfırın altında olması gerekir.Devreye girdiğinde gösterge panelinin sağ tarafında turuncu renkli lambası vardır o yanar.
Klima ilgili soruna gelince sorduğun diğer tuş ön camın buğu çözücüsüdür.Aktif ettiğin anda havalandırma sistemi devreye girer ve hava tahliyesini sadece ön camlara vererek fanlar yüksek devirde çalışarak ön camın buğusunu çözer.Hatta bazı modellerde aynı bölgede bir tuş daha vardır.Bu tuş ise ön camın reziztansıdır.Ama Türkiyede pek yok.Bildiğim kadarı ile opsiyon olarak satılıyordu.Ya da Türkiye'ye gelen modellerde yoktu. Saygılar..
Google a laguna3 diye yazıp aratınca cıkan laguna resimleri birbirinden cok farklı.Acaba Turkiye ye gelecek laguna3 içlerinden hangisi.Bu konuda bilgisi olan bir arkadas varsa ve mumkunse resimde ekleyeblirse cok iyi olacak