Barikal fiyatların o kadar fazla olmadığını ben de biliyorum.Zaten bana anlamsız geldiği için yazmıştım.İstersen gazete bende halaburadan yayınlayım.Bizim araçların 0 km'si 69.300 Ytl Fakat biz 19.000 Ytl vereni bulamıyoruz nedense
kardeş yardımcı olabildi isem mutluluk duydum. ikinci soruna yetişemedim üzgünüm ama görünen farları halletmişsin.
tüm arkadaşların kurban bayramıını kutlar,sağlıklı mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmeniz dileklerimle nice yıllara.
merhaba arkadaşlar geçen bakımını yaptım lagunanın polen filtresi dahil hava yağ filtreleri bujileri ve yağ değişti.yağ 5w30 elf koydular bu sefer.bu yağ tam sentetikmiş. 200 ytl tutu acaba yağ pahalı diyemi çok tutu.bu yağ arabam için uygunmudur.daha önce 10w40 yarı sentetik elf kulanıyodumda içime şüphe düştü.gerçi araba inanılmaz atak oldu.cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Arkadaslar, benim 96 model 2000 rxt lagunam var, fakat arabamın farlarından hic memnun degilim, ampullerini degistirmek istiyorum. Farlarını değiştiren ya da bildigi kullandigi mumkunse beyaz ışık veren bir far var mı? marka, model ve fiyat verebilir misiniz?
Merhaba arkadaşlar. Laguna sevenlere danışmak istediğim bir konu var. Teknik verilerinde ve aracın kullanım kılavuzunda yakıt kapasitesi 66 lt olarak belirtilmiş. Aracıma dün yakıt ikmali yaptım. Kırmızı ikazı vermiş ve sesli uyarıda bulunmuş olup onun üzerine yaklaşık 10 km gittim. Çünkü yakıt aldığım yeri hiç değiştirmem. Aynı istasyon aynı pompa aynı benzini kullanırım her defa. Lafı çok uzattım. Kısacası 53 lt benzin alabildim. Daha ötesi olmadı. Daha öncede bu durumla bir kaç kez karşılaştım. 66 lt nere 53 lt nere. Bu 13 lt nin akıbetini bilen varmı acaba ...
Saygılar benden...
Laguna 2001 rxt XENON taktırmıştım çok memnunum fakat tek sorun etrafıda aydınlatması oluyor bunun için bu mercek olayını ankarada nerde çözebilirim. angel eye laguna modeline yok buna bi mercek takılması lazım sağlıklı olurmu? yapan bi yere beni yönlendirebilirmisiniz acaba.
Merhaba arkadaşlar. 2001 model Laguna RXT model aracım için uygulamak amacıyla radyo kaset ve cd çalabilen komplike bir set istiyorum. Bu set Laguna ve safrane larda opsiyonel olaral alınabiliyordu. Markası Philips diye hatırlıyorum. Kısacası Laguna ve safrane lar için üretilmiş bu modeli ben bulamadım. Bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum... Saygılar benden
EKTEKİ ADRESTE BAHSİ GEÇEN MÜZİK SİSTEMİNİN FOTOĞRAFI VAR. LAGUNACILARA DUYURULUR ...
Arkadaşlar 2001 model 2.0 RXT Lagunama dört mevsimlik lastik almak istiyorum.Goodyear kışlık ve Dunlop yazlık olmak üzere lastikleri mevcuttu.Fakat dişlerinin aşınmamasına rağmen sanırım zamanla lastikler özelliğini yitirerek sertleşti.( Yaklaşık 4.5 sene yaz ve kış değişimli kullandım.)Şimdi bana her ikisi de güvensiz geliyor.Kışlık olan Goodyearlar çok iyiydi.Şimdi Michelin veya yine Goodyear düşünüyorum.Bana tavsiye edebileceğiniz marka ve model var mı?Bu arada aracımda 15 inch 1.6 veya 2.0 otomatik modellerdeki cantlardan mevcut.Ebadı da 195. Ayrıca farlarda da sorun var.İyicene körleştiler.Gece sürüşte yeterince aydınlık sağlamıyorlar.Bunun için ne yapmak lazım?Açık temizletmek çözüm olur mu?Bu işlemi kimlere yaptırmalıyım? Teşekkürler..
Arkadaşlar merhaba,
Siteye yeni üye oldum bende 2004 Laguna 1.6 previlege sahibiyim,bahsettiğin tıkırılar muhtemelen cd çalardan geliyordur aynı sorun bendede mevcut sert bir kasisten geçince cd çalardan çıtırtı geliyor.Önerim aracını demonte ettirmemen,çünkü daha fazla tıkırtıya neden olduğunu çok kişiden duymuştum,çözümü Renault servisinde değilde Bosch un araba servislerinde aramalısın,aracı yaklaşık olarak 1gün boyunca özel ses ölçüm cihazları ile deneyerek tıkırtı yapan noktaları tespit ediyorlar ve özel silikon bazlı sıvılarla tıkırtı gıcırtı yapan aksama herhangi sökme işlemi yapmadan uygulama yapıyorlar.Ben bir garantim bittiğinden beri Bosch car service i tercih ediyorum çünkü çoğu zaman Renault servislerinden daha ilgili ve bilgililer aynı orjinal parçaları neredeyse yarı fiyata satıyorlar.Sonuçta otomobil galerileri sattıkları araçlardan değil servise giren araçlardan kazanç elde ediyorlar. İyi günler..
Merhaba,
Laguna nın deposu tamamen boşken 66 litredir ve fabrikadan çıktıktan sonra yapılan ilk dolumda yaklaşık 6-7 litresi rezerv olarak depoda kalır,yaklaşık 7 litrelik benzin deponuzu tamamen bitirseniz bile harcanamaz çünkü depodaki benzin emiş deliğinin altında kalır,yani siz tamamen boşalttığınız deponuza en fazla 57-58 litre benzin alabilirsiniz ki bunun içinde depo ağzına kadar dolum yaptırmanız gerekir.Sonuçta karşılaştığınız durum normaldir, aksine 66litre dolum yapabilirseniz benzin istasyonu büyük ihtimalle sayacı fazla sayıyordur İyi günler..
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
Arkadaşlar merhaba,
Siteye yeni üye oldum bende 2004 Laguna 1.6 previlege sahibiyim,bahsettiğin tıkırılar muhtemelen cd çalardan geliyordur aynı sorun bendede mevcut sert bir kasisten geçince cd çalardan çıtırtı geliyor.Önerim aracını demonte ettirmemen,çünkü daha fazla tıkırtıya neden olduğunu çok kişiden duymuştum,çözümü Renault servisinde değilde Bosch un araba servislerinde aramalısın,aracı yaklaşık olarak 1gün boyunca özel ses ölçüm cihazları ile deneyerek tıkırtı yapan noktaları tespit ediyorlar ve özel silikon bazlı sıvılarla tıkırtı gıcırtı yapan aksama herhangi sökme işlemi yapmadan uygulama yapıyorlar.Ben bir garantim bittiğinden beri Bosch car service i tercih ediyorum çünkü çoğu zaman Renault servislerinden daha ilgili ve bilgililer aynı orjinal parçaları neredeyse yarı fiyata satıyorlar.Sonuçta otomobil galerileri sattıkları araçlardan değil servise giren araçlardan kazanç elde ediyorlar. İyi günler..
sanırım bu önerin banaydıvallla ben artık aracımın tıkırtısını duymuyormuyum yoksa artık alıstımmı bende anlamadım ama dedigin bosh servislerini duymustum.gecen gun de benim arabamın aynısından sahibi olan bir hocam var ona sormustum aynı sorun varmı diye oda aracını yeni almıstı, bana oyle bir sorun olmadıgını fakat cd çalar ve saatti gosteren gostergenın yaklasık yarım saat yolculuk yaptıktan sonra ekrandaki siyah seritli harflerin silindigini soyledi.her sıfır aracın kendine ozgu sorunları oluyo heralde.insan zamanla alısıyor
Tk152 Merhaba,
Bende 3 yıldır 2004 Privilege 1.6 kullanıyorum oldukca memnunum ancak bahsettiğin gibi ikinci elde değer kaybı çok,60bin km de aracıma Renault 23-24,serbet piyasa 25-26 milyar veriyor ancak bu değer kaybının Laguna ya has olmadığını belirtmek istiyorum,orta sınıf araçların tümü bu değer kaybını yaşıyor,bende ayrıyeten 2005 156 1.6 da var benzer kayıplar ondada arkadaşımın kullandığı Vectra da da yaşanıyor.Passat ların ikinci el piyasaları biraz daha yüksek gibi görünsede onların sıfırlarıda zaten biraz daha pahalı.Bu yüzden Laguna da suç arama Kullanım keyfine gelince,gerçekten uzun yola her çıkışımda ne kadar konforlu ve tabiri caizse kilometreleri hissettirmeden yutan bir araç olduğunu tekrar tekrar farkediyorum,yakıt tüketiminden son derece memnunum bir depo ile 80-100 km/h ortalamalarda bugüne kadar 7l/100km nin üzerinde tüketmedi.Tek sorunum sıkışık trafikte ve ışıklarda dur kalk yaparken ilk hareketlerinde biraz ağır kalmasıydı,bunuda aracın herhangi işletim sistemiyle oynamadan motorun optimum değerlerini bozmadan Motorsilk yağ ve şanzıman katkıları + Bosch un 4lü performans bujileriyle bir nebze düzeltmek mümkün.. İyi günler..
slm. ben de aracımın şehir içinde ağır kalmasından şikayetçiyim.ama debriyaj balatasından da şüpheleniyorum.galiba değişim zamanı geldi.kalkışlarda aracım titreme yapıyor ve debriyajı da çok setr.ama uzun yoldaki konforuna diyecek yok.ben henüz 8000 km dir kullanıyorum lagunayı ama çok memnunum.ayrıca çok uzun ömürlü ve sağlam bir araba.ve ikinci el olarak aldığım için de hiç değer kaybı olmuyor.sıralı sistem lpg kiti ile de yakıt çok ekonomik.kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşlarıma.
Bendede debriyaj sertleşmesinden ziyade son zamanlarda hareketsiz halde iken 1. ve geri vitese geçmeme problemi başladı,araba büyük bakıma girmek üzere muhtemelen ağır bir araç olduğu için sık sık yarım debriyaj yaparak kullanmaktan kaynaklanıyor.Benim asıl problemim aracımı aldığım günden beri rolanti devrinde arada bir yaptığı silkeleme.Servis bir çözüm bulamadı Bosch hallederiz dedi bekleyip göreceğiz artık..
Yukarıda 5-6 ileti önce eski kasa Laguna lara uygun komplike bir müzik sisteminden bahsetmiştim. Bilgi sahibi olanların paylaşmalarını rica ediyorum ...
Merhaba, Eski kasa Laguna lar için yanlış hatırlamıyorsam bir aralar Clarion un Laguna I e uygun orta konsola uygun renkli çoklu cd çaları mevcuttu ama şu an var mı bilemiyorum..
laguna saatte 240 km ye çıkar mı biz 200 km yaptık.(eski kasa için soruyorum).1999