Halkımızın bolca tükettiği bir gıda lahmacunda et oranı %35 e çıkarıldı.Bu yasal düzenlemeye uymayan işletmelere ise 14 bin lira cezai işlem uygulanacağı karar alındı.
Düzenlemeyle birlikte lahmacunda ki protein oranının %4-6 seviyelerine gelerek insanlarımızın soğan,baharat yerine et daha fazla tüketebilecektir.Bu sayede bol soğanlı,az kıymalı lahmacun devri sona erecektir.
“TSE’nin bu kararıyla Türk mutfağının en lezzetli tatlarından lahmacunda yeni bir dönem başladı. TSE tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde lahmacun harcındaki kırmızı et oranı, yüzde 25’ten yüzde 35’e çıkarıldı. Böylelikle bol soğanlı az kıymalı lahmacun devri kapandı. Bol soğan ve yeşillikle yapılan lahmacunların yerini kıyması bol lahmacunlar aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapacağı denetimlerde, standartların altında üretim yapan işletmelere 14 bin 700 lira ceza kesilecek. Düzenleme çerçevesinde, lahmacundaki protein oranı yüzde 4’ten yüzde 6’ya yükselecek. Yılda ortalama 3,5 milyar adet tüketildiği tahmin edilen lahmacunla ilgili yapılan düzenlemeyle artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak.”