Bildirim
lambalı zil nasıl bağlanır yardım edin
Rolson 62917 Bıçak Seti, 17 parça, plastik kutu : Amazon.com.tr: Oyuncak
https://www.amazon.com.tr/dp/B000WDXMZ0
geçen yıl paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
led öndirenç ikilisini, butona paralel bağlaman gerekiyor. bu şekilde, led'i yakacak, ama zili caldırmayacak bir akım geçer. ama led'in yanması için, polaritenin doğru seçilmesi gerekiyor. eğer led yanmıyorsa, bağlantıyı ters çevir. -
Hocam kabloların ucuna 3v verdim birisi yandı ters çevirince diğeri yandı 2si yanmıyor ayrıca zilden 12v geçiyor nasıl yapıcam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zil nasıl melodili mi cikcikli mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: MuscleTower
Hocam kabloların ucuna 3v verdim birisi yandı ters çevirince diğeri yandı 2si yanmıyor ayrıca zilden 12v geçiyor nasıl yapıcam
zilden alternatif akım geçtiği için, 2 led'i ters bağlamışlar.
zil'in çalışması için, uçlarında 12 volt gerilim olması gerekir. daha düşüğü çalıştırmaz. zile seri olarak, led direnç devresini bağlarsan, zilin uçlarında, 12-3=9v(yada daha düşük) belirir. buda zilin çalışması için yeterli olmaz. ama butona bastığınızda, akım led devresini bypass edereki direk zile gider ve çalmasını sağlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet/elektro
zil nasıl melodili mi cikcikli mi?
Kuş sesli :)
quote:
Orijinalden alıntı: dergul
quote:
zilden alternatif akım geçtiği için, 2 led'i ters bağlamışlar.
zil'in çalışması için, uçlarında 12 volt gerilim olması gerekir. daha düşüğü çalıştırmaz. zile seri olarak, led direnç devresini bağlarsan, zilin uçlarında, 12-3=9v(yada daha düşük) belirir. buda zilin çalışması için yeterli olmaz. ama butona bastığınızda, akım led devresini bypass edereki direk zile gider ve çalmasını sağlar.
Hocam zahmet olmasa şema çizermisin fazla bilgim yok bu konuda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Az önce bir deneme yaptımda zil basılı kalıyor gibi oluyor düğmeye.basmadanda zilden ses geliyor şema veren olursa güzel olur
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet/elektro
zil nasıl melodili mi cikcikli mi?
Kuş sesli :)
butona basıldığında led'in yanmasını mı istiyorsunuz
buton basılı değilken yanıp da basıldığında sönmesini mi istiyorsunuz? -
Hocam yansında fark etmez hangisi işine gelirse o olsun
1) düğmeye bastığınızda led'in yanmasını isterseniz, led'e seri bağlı dirençle bu led+direnc devresini devreye seri bağlamanız gerecek,
yani butona gelen bir kabloya, butona gelmeden önce led'e led'den çıkan dirence, dirençten butona şeklinde, fakat bu defa devrede direnç
olacağı için zilinizin çalması epey zayıflayacaktır.. direnç koymadan da olmaz led bozulur..
2) düğmeye bastığınızda led'in sönmesini isterseniz bu led+direnç devresini butona paralel, yani butonun kablolarını hiç sökmeden
butonun bağlantığı vidali yerlere bu led+direnç seri devresini bağlamanız gerekecek. bu defa da bu devre butona paralel olduğu için
zilinizi bir miktar zayıf da olsa sürekli cikcikleyecektir..
)sonuç olarak, mantık olarak işiniz zor gözüküyor.. ancak butonu değiştirip (çift kontaklı/paralel buton) koyduğunuzda olur gözüküyor..
paralel buton paralel çalışır ancak birbirinden elektriksel olarak bağımsızdır.. paralel butonda bir butona zilinizi bağlarsınız diğer butona
ise bir 3 voltluk pil ile beraber ledinizi bağlarsınız..
-
Hocam herşey için saol 1.yolu deneyip bakıcam olmassa ledleri bağlamam kafam rahat eder :)
1.yöntemi yaptım lambaların 1i yandı zilde sürekli öttü bende ledsiz yaptım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X