Şimdi Ara

Lan'da Routerin Dış Bacağın ip'sini bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dosya paylaşımı vs. için Yerel ağımda ikinci bir routerle oluşturulmuş ağa
    yönlendirme yapmam için (Route add) Routerin dış bacağının ip sini nasıl
    öğrenebilirim
    (ikinci router dış bacağı switch'e bağlı)

saygılar

• networkview35 adlı program tüm network ü tarar ip verir ordan bulabilirsin
  • router lar cisco mu?

sh run yaz bütün bilgiler dökülür karşına
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArdaR

http://www.whatismyip.com/

[

ah abicim sen naptın ne kadar ii niyetli bir cevap olmuş
  • :) Girdinizmi :)
  • bilgisayarınızda başlat -> cmd enter yap konsolu aç. Sonra tracert google.com yaz. her atladığı düğüm listelenir. Dış bacak da, 192, 172, yahut 10 ile başlamayan ilk ip dir. Yani gerçek ip ye sahiptir dış bacak. Türkiye de genelde 85 le başlar, telekomun verdiği ip ler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

bilgisayarınızda başlat -> cmd enter yap konsolu aç. Sonra tracert google.com yaz. her atladığı düğüm listelenir. Dış bacak da, 192, 172, yahut 10 ile başlamayan ilk ip dir. Yani gerçek ip ye sahiptir dış bacak. Türkiye de genelde 85 le başlar, telekomun verdiği ip ler.

Bunların dış bacağıda bir switche bağlıymış ondan sonra internete bağlılar galiba. Dolayısıyla bu router'in 192.168.*.* veya 172.16.*.*. veya 172.32.*.* veya 10.*.*.* lu bir IP adresi olması gerekiyor.

Soruda biraz garip, açıkcası böyle bir uygulama yapmadığım için kesin cevap vermek istemiyorum ancak router'in bir yönetim sayfası olması lazım ve o sayfa üzerinden bu ayarların yapılıyor olması lazım. Yani Router'inizin iç ve dış bacaklarının IP adreslerini yönetim panelinden değiştirebiliyor dolayısıyla öğrenebiliyor olmanız lazım diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

Bunların dış bacağıda bir switche bağlıymış ondan sonra internete bağlılar galiba. Dolayısıyla bu router'in 192.168.*.* veya 172.16.*.*. veya 172.32.*.* veya 10.*.*.* lu bir IP adresi olması gerekiyor.

Soruda biraz garip, açıkcası böyle bir uygulama yapmadığım için kesin cevap vermek istemiyorum ancak router'in bir yönetim sayfası olması lazım ve o sayfa üzerinden bu ayarların yapılıyor olması lazım. Yani Router'inizin iç ve dış bacaklarının IP adreslerini yönetim panelinden değiştirebiliyor dolayısıyla öğrenebiliyor olmanız lazım diye düşünüyorum.

evet aslında router a kadar ulaştırabilirse bilgisayar sorun olmaz. Router a default gateway girilirse, hedef ip sini bilmediği paketleri o tarafa atar. Böylece internete çıkmış olur.

• @aece

sorunu çözdünüz mü? Paylaşısanız sevinirim
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler
    ama her iki ağda internete bağlı değil, şirket ağı
    www.whatismyip olmuyor
    tracert yaparsam sadece routerimin iç bacağını bulmuyormuyum ?
    her iki routerin ve bilgisayarların iç bacaklarını ve bilgisayar ip lerini biliyorum.
    yonetici haklarım var.
    tek bilmediğim ruterlerin dış bacaklarının adresleri.

↑ (1. şirket ağı)                 ↑ (2. şirket ağı)
                                           |                                      |
                                      1. Ruter                                  |
                                      1.switch                                 |
                       --------------------------------------------
                       |                   |                   |                 |
                     PC                 PC                PC                  |
                       |                                                          |
         (bulunduğum yer)                                                  |
                                                                                  |
                                                                                  |
                                                                             2.Router
                                                                                  |
                                                                             2.swicth
                                                                                  |
                                                              ------------------------------
                                                              |                 |                 |
                                                            PC              PC             PC
                                      (bağlanmak istediğim yer)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aece -- 8 Temmuz 2007; 7:50:37 >

• Routerin yönetim sayfasına browsere routerin ip adresi girerek mi erişiyorum? (adsl modem gibi)

niko_jr tracert teki ikinci adres routerin dış bacağı adresi oluyor demişsin denemedim ama öyleyse ki söylediğine göre öyledir, o zaman sorun çözülmüş demektir

artık gerekli yönlendirmeleri yapabilirim
    hepinize teşekkürler.

Saygılar.
  • Peki seninle aynı switch e bağlı olanlar çıkabiliyorlar mı net e? Eğer öyleyse senin bilgisayarında bir sıkıntı vardır. Eğer onlar da çıkamıyorlarsa router ayarlarında sorun vardır.
  • quote:

router lar cisco mu?

????

Eğer cisco ise tüm interfacelerin iplerini teker teker görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jxoch

quote:

Orjinalden alıntı: ArdaR

http://www.whatismyip.com/

[

ah abicim sen naptın ne kadar ii niyetli bir cevap olmuş
    Evet Arda hocam haklısın ama WhatİsMyİp nin döndürdüğü ip artık bir sub a geçti (maalesef ben de bilmiyuorum). wimi nin dışını bilmiyorum ama şu şekildede bulabilirsin
    nslookup myip.opendns.com. resolver1.opendns.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.