Bir arkadaşın telefonundaki mesajı babası okumuş.Lan diye konuştuğunu görmüş ve "Bilmem ne yapılmış eşşeğe lan denir" demiş.
Bence hitap sözcüğü
Fransızcada Lan eşek deme k
I Lan you
benim bi teorim var lanın tarihi Kanuniye kadar dayanıyo bence.nasıl mı?hemen anlatıyorum.Kanuni fransız tüccarlara kapitülasyonlar verio bu kapitülasyonlar sayesinde fransız tacirler osmanlıya geliolar.bir yurdumfransızı bi çocua gelmesi için eşek anlamındaki lan kelimesini kullanır daha sonra bu bizim özenti yurdumosmanlısınıda geçer ve onlarda çocuklar için bunu kullanırlar ama sonra bu artık giderek herkes tarafından kullanılır.bırakın şu bilimsel makaleleri bana kulak verin...
Birisi lan eşek demek demişti.
quote:
Orjinalden alıntı: Arsenic
Birisi lan eşek demek demişti.
Fransızcası olarak doğru,ama biz Türkçe fransızca karımanı konuşmadığımıza göre Lan argo kelimeler arasına girebilcek bir hitap tarzı gibi bişey
Lan bir yaşam tarzıdır
Bir LAN partisinden görünüm
quote:
Orjinalden alıntı: Umutcan
hepimiz LAN ız
Uzatmayın lan!
sus lan tatar
Lan herşey demek. Herşey Lan demek. Hepimiz Lan'ız. Lan ölmedi, gönlümüzde yaşıyor.
Nabıyon lan? (ne güzel oldu dimi) Lan ben senin... (burda da kötü oldu)
Lan'ım, Lan'sın, Lan
Hepimiz Lan'ız.
Kapansın Lan! artık bu konu
dağıtırım lan!
Eskiler eşşek olduğunu söylüyor. Bir de Fransızca bir kelime olduğunu duymuştum .. Dö Lan
quote:
Orjinalden alıntı: imPsYcHo
quote:
Orjinalden alıntı: Umutcan
hepimiz LAN ız
Lanlaşmayın Laaaaannn
Lan insanın üstüne yakışanı giymesi demektir
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Lan insanın üstüne yakışanı giymesi demektir
Beklediğim an
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme