Şimdi Ara

LANCİA DELTA hakkında görüşleri burada paylaşalım.. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
326
Cevap
10
Favori
192.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili Arkadaşlar, Türkiye'de satılan son araçlardan 2013 Model 1.6 Dizel Selectronic aldım. Aracım 07 Temmuz 2014'de trafiğe çıktı ve henüz 4000 km'deyim. Daha önce de 2 model Alfa Romeo 156 Selespeed kullanıcısıydım. Maalesef İzmir'deki Alfa Romeo esnafından yıldığım için, Türkiye'den çekilmesine rağmen Delta aldım. Aracımdan çok memnunum, iyi ki de almışım. Zaten bir çok özelliği Alfa Romeolarla aynı. Hiç yabancılık çekmiyorum. Bir şey belirtmek istiyorum. Bence bu araçlar ikinci elde yok satacaklar. Çünkü 2-3 aydır düzgün olan ve ilana çıkan araçlar 2 günde satılıyor. Bence biz Lancia'lar Fiat'a baskı yapalım, onları e-mail'e boğalım. Tekrar Lancia istiyoruz diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbehit

Sevgili Arkadaşlar, Türkiye'de satılan son araçlardan 2013 Model 1.6 Dizel Selectronic aldım. Aracım 07 Temmuz 2014'de trafiğe çıktı ve henüz 4000 km'deyim. Daha önce de 2 model Alfa Romeo 156 Selespeed kullanıcısıydım. Maalesef İzmir'deki Alfa Romeo esnafından yıldığım için, Türkiye'den çekilmesine rağmen Delta aldım. Aracımdan çok memnunum, iyi ki de almışım. Zaten bir çok özelliği Alfa Romeolarla aynı. Hiç yabancılık çekmiyorum. Bir şey belirtmek istiyorum. Bence bu araçlar ikinci elde yok satacaklar. Çünkü 2-3 aydır düzgün olan ve ilana çıkan araçlar 2 günde satılıyor. Bence biz Lancia'lar Fiat'a baskı yapalım, onları e-mail'e boğalım. Tekrar Lancia istiyoruz diye

Büyük cesaretiniz için sizi kutlarım. Öncelikle şunu söyleyeyim sadece TR den değil tüm dünyadan çekildiler ve sadece ypsilon modeli ile italyada satılacak LAncialar yani Delta nın üretimi de durduruldu. Bence haketmediği bir şekilde sonlandı efsane markanın bu modeli. Ben cesaret edip alamiyorum. Hadi aldım 5 yıl kullandım kime satabilirim bu arabayı kimse almaz şimdi değil ama bir 5 yıl sonra falan herkesin elinde patlayacak maalesef. Çok üzücü ama gerçek bu.

• Asıl değerinin altında aldığınız için ikinci eli düşük olur mu diye kaygım yok. Bence Lancia değerini bulduramadığı için çekiliyor dünya pazarından. Aracımı kullandıkça, hatta özelliklerini keşfettikçe da iyi ki almışım diyorum. Aracın kapısını kapatırken bile çıkardığı ses çok farklı. Aracın ağırlığı 1485 Kg. Motor hacmi 1.6 ve 120 PS. Torku da 300 Nm.. Standart olarak sunulan donanım ise diğer markaların en full modeli veya en full ün bir alt modeline eşittir. Ben size yine de almanızı tavsiye ederim. Geniş, rahat, emniyetli, konforlu, güçlü ve tutumlu (100 Km.de ortalama 5 lt. yakıt tüketimi).

İlgilenirseniz örneğin ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-kazasiz-boyasiz-sorunsuz-tekno-paketli-43.000km-dizel-delta-175437124/detay

Herşey gönlünüzce olsun.

• Arkadaşlar selam lancia delta dun bende yeni aldım opel corsa benzinli otomatigi satıp 45 binde hatasız bir araç aldım ne boya ne kaza hic birşey yok 48 bine aldım dizel otomatik simdi aklıma takılan tek şey bu aracın turkiyeden çekildiğini duydum servis hizmeti vermeye birmot devam edecek mi bir arıza yada yedek parca durumunda sıkıntı yasarmiyim bu kısım kafami çok kurcaliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighthunter9

Arkadaşlar selam lancia delta dun bende yeni aldım opel corsa benzinli otomatigi satıp 45 binde hatasız bir araç aldım ne boya ne kaza hic birşey yok 48 bine aldım dizel otomatik simdi aklıma takılan tek şey bu aracın turkiyeden çekildiğini duydum servis hizmeti vermeye birmot devam edecek mi bir arıza yada yedek parca durumunda sıkıntı yasarmiyim bu kısım kafami çok kurcaliyor

Birmot ve mengerler servisleri bakım/yedek parçaya devam ediyor.

Ki ülkemizde ki yasa gereği bir aracın üretimi/satışı bitmiş olsa dahi resmi tedarikçiler "10 sene" boyunca parca tedariğine devam ediyor.

Bu sadece delta icin degil, üretimi devam etmeyen tüm modeller icin geçerli.

En basitinden üretimi sonlanmis olan makyajsız kasa insignia, passat, mondeo parçalarında da aynı yasa geçerli.

Araç az satıldığı icin süreç biraz uzayabilir.

Ama lanciaforum'da okuduğum kadarıyla bu sure 15 günü geçmiyor.

• Bu arada belirtmek isterim aracın aks mesafesi kardeşi bravo'dan "10cm" uzun.

Aks mesafesi d segmentin klasik modeli passat ile "aynı" boyutta.

Araç golf'ten 30cm "uzun"
    citroen ds5 ile aynı boyutlarda.

Bu aracı değerlendirirken bunlar göz önüne alınmalı.

Ki arka koltuklarda ki yasam alanı, koltukların ergonomisi sayesinde E segment araçlar seviyesine geliyor.

Birçok insanın kimyası ile uyuşmuyor olma sebebi kesinlikle insanların düzenden sapamamasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 10 Eylül 2014; 0:13:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Bu arada belirtmek isterim aracın aks mesafesi kardeşi bravo'dan "10cm" uzun.

Ki arka koltuklarda ki yasam alanı, koltukların ergonomisi sayesinde E segment araçlar seviyesine geliyor.

Birçok insanın kimyası ile uyuşmuyor olma sebebi kesinlikle insanların düzenden sapamamasıdır.

Kardeşim verdiğin bilgiler için tesekkur ederim hakikaten araç iç hacim olarak acayip bir konumda babam da avensis var ama bu arabanın arkası diz mesafesi falan ondan çok daha geniş tek korkum ben bu arabayı bigun satarsam yine lancia alacağım sanırım müthiş keyif aldım bu araçtan bu arada kontağı açtığimda katli olan yan aynaların kendiliğinden açılması gerekmezmi bu arabada o özellik yokmu yada bende mi bir arıza var tekrar ilginiz için tesekkur ederim

• quote:

quote:

Kardeşim verdiğin bilgiler için tesekkur ederim hakikaten araç iç hacim olarak acayip bir konumda babam da avensis var ama bu arabanın arkası diz mesafesi falan ondan çok daha geniş tek korkum ben bu arabayı bigun satarsam yine lancia alacağım sanırım müthiş keyif aldım bu araçtan bu arada kontağı açtığimda katli olan yan aynaların kendiliğinden açılması gerekmezmi bu arabada o özellik yokmu yada bende mi bir arıza var tekrar ilginiz için tesekkur ederim

Otomatik mod sanırım yok. Aynı şanzimani gibi otomatiklestirilmis manuel :)

Soldaki ayna tuşuna basili tutmaktan baska çaremiz yok.

Araç ile ilgili tek sıkıntı sinyal seslerinin cok az olması. Buna bir care bulunması gerekli

• quote:

quote:

quote:

Otomatik mod sanırım yok. Aynı şanzimani gibi otomatiklestirilmis manuel :)

Soldaki ayna tuşuna basili tutmaktan baska çaremiz yok.

Araç ile ilgili tek sıkıntı sinyal seslerinin cok az olması. Buna bir care bulunması gerekli

:)))) aynen öyle otomatikleştirilmiş manuel:) sinyal konusunda kesinlikle haklısın bazen bi bakıyorum gidiyorum sinyal yanıp sönüyor ses yok unutuyor insan ama sanırım buna bir çare zor bulunur

• www.lanciaclubtr.com sitesinde aklınıza takılan birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Direk olarak birçok kullanıcı kendi tecrubelerini aktarmış.

Egerki buradan yardımcı olmamı isterseniz memnuniyetle sorularınızı cevaplayabilirim.

(Aracım 2012 model, 1.6dizel 120 beygir, manuel vites, camtavan)

• deltalar iyi 1 hafta bendede delta vardı tekno paket cam tavanlı otomatik falan.. otomatik vites bir ile iki arası bazen silkelesede onun dışında bir sorununu görmedim C segmenti denmiş ama içi baya baya ferah C segmenti bir araçdan çok daha ferah ve büyük..

malzeme kalitesi güzel bilhassa nubuk deri karşımı koltuklar iç kabindeki kalite hissini çok arttıyor nubuk pahalı bir metaryaldir deriden bile pahalıdır
    iç trimlerde kromda var buda kalite unsurunu arttırmış benim bindiğim tekno paketdi baya doluydu akla gelecek her tür donanım vardı araçda hani donanımı saymakdan ziyade olmayanı saymak daha kestirme olur..

elektrikli koltuk ile koltuk ısıtma yoktu birde elektrikli aynalar içerden kapanıyor ama kapılar dışardan kapattınızmı kapanmıyor o biraz saçma olmuş.. birde tabii navigasyonlu divx dvd tv li bir ekranı olsaymış bırak d sınıfını donanım olarak E segmenti araçlarla rekabet edebilicek bir donanıma sahip olurdu..

çok detay var araçda kaba taslak yapılıp sürülmemiş piyasaya belliki üstünde titizlenilip düşünülmüş baya detaylandırmaları çok fazla bilhassa donanımda sürdükçe aa buda varmış adamlar bunuda yapmış diyorsunuz.. mesela F1 vites var direksyondan onun dışında vw lerdeki sağa dönüş yaparken sağ sis farı sola dönerken sol sisfarı yanması misal tesadüf keşfettim anahtara uzun uzun basınca camları açıp camları kapatabiliyorsunuz falan.. cam tavan normal c sgmentindeki işlevsiz sade cam tavanlardan değil yada tek sunrooflu cam tavanlardan değil cam tavanı çift sunrooflu v.b ...

lancia zaten araba duayenleri iyi bilir türkiyedede yeni bri marka değildir.. 90 lılarda efsane delta HF Integrale ile rallylerde rüzgar estirmiş kappa serisiyle gönülleri feth etmiş bir marka.. lancia fiatın premium markası gibi bir şey maserati gibi zaten fiat chrylserı aldıkdan sonra artık avrupa piyasasında chrsyler modelleri lancia markası altında satılıyor misal 300c lancia thema , chryler voyager lancia voyager gibi..

Ben C segmentinde donanım kalite olarak deltayı full dolu bir a3 ile kıyaslarım şahsen .. golf'le bile kıyaslamam..

piyasası biraz hassas bilhassa C segmenti rekabetin hat safhada olduğu bir alan her markanın artık bu alanda bir modeli var buna premum markalarda dahil ve her amrka olabildiğince dolu ve ucuz araba üretmeye çalışıyor bakınız i30 ve ceed mial onlarda on numara araçlar.. bu konuda işin içine ikinci el giriyor ve ne yazık ki lancia bu konuda reklamını yapmadığı için bence sınıfta kaldı..

• İzmirde fiat agırlıklı çalışan bir servisin sahibiyim yakın bir arkadaşıma lancia delta aldık yaklaşık 3 yıl önce bende bu deltaları çok sevdim.İnternet dünyasında özellikle punto bravo forumlarındaki birçok fiat sever arkadaş beni iyi tanır Puntocu çağdaş usta derler.Hem makina mühendisi oluşum hem de oto tamirinde bulunmam işimi biraz kolaylaştırdı.Daha önce türkiyede ilk grandepunto punto evoya cruse control montajını yapmıştık.Şu anda lancia deltaların cruse controlsüz modellerine cruse control montajını yaptım.Fotografları sizinle paylaşayım merak edenler ve ya taktırmayı düşünenleri beklerim.
     LANCİA  DELTA hakkında görüşleri burada paylaşalım.. LANCİA  DELTA hakkında görüşleri burada paylaşalım.. LANCİA  DELTA hakkında görüşleri burada paylaşalım.. LANCİA  DELTA hakkında görüşleri burada paylaşalım..

• Başka konudaki mesajımı aynen buraya alıyorum. Fikirlerinizi rica ederim.

Chevrolet Cruise alacaktım. Chevrolet ülkeden çekildi kafamdaki ufak tefek soru işaretlerinden dolayı alamadım.
    Şimdi Lancia Delta
    1.4 140HP mi
    1.4 120HP LPG
    1.6 Dizel mi
    alayım diye karar aşamasındayken çıkan bu haber.

2. Eli düşük donanımlı araç olarak almayı planlıyordum. 70.000 km altında 45.000 TL civarında aracı almak halen mantıklı mı?
    Satmak için almıyorum fakat 3. Eli daha da düşer mi?
  • 2011 Model Hard Black 1.6 Mjet Selectronic aldım bu hafta,
    Daha evvel 2 Bravo kullandığım için motoru ve şanzımanı iyi biliyorum.
    Tam otomatik konforu olmasa da sadece 1-2 2-1 geçişini hissedersiniz, bir de yokuşlarda ilk ivmelenmede.. Kullanımına çok kısa sürede alışır ve keyif alırsınız.

1480 Kg lık bir araca göre gayet atak, performanslı ve yakıt tüketimi konusunda oldukça cimri sayılır.
    Benim araçta orjinal 18inch jantlar ve 225/40/18 lastikler var GoodYear Eagle F1, yol tutuşu çok sorunsuz.

Donanım konusunda boğazına kadar dolu bir araç (hız sabitleyici, bluetooth, elektronik destekli direksyon, asr, esp, deri-nubuk koltuklar, usb media player, soğutmalı kolçak, kaliteli bir ses sistemi, benim gibi çocuklu aileler için isofix .. ve aklıma gelmeyenler) ayrıca arka koltukların genişliğini sınıfı ile kıyaslayamazsınız.

Bu aracı ya çok seversiniz, ya da hiç beğenmezsiniz.. Öyle bir tasarımı var.. Kesinlikle sıradan değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSsPoOL -- 17 Ocak 2015; 12:26:39 >

• Herkese selamlar,

2012 1.6 dizel manuel alma arifesindeyim. Km düşük, darbe-değişim yok. Sadece lokal boya var. 52bin fiyat aldım. Ancak 5-6 yıl sonrasını düşünüp aracı almaya bir türlü cesaret edemiyorum. Delta'cılar akıl verin lütfen, iyi forumlar..

• Ben de Seat Leon 1.6 tdi ve Delta 1.6 dizel arasındayım... tek düşüncem daha sonra satma durumunda sıkıntı yaratma ihtimali....
  • 2012 Lancia Delta Selectronic almış bulunmaktayım. İlk izlenimlerim gayet olumludur. Şehir dışında 4.7 , İstanbul içerisinde şuan 6.5 lt yakıt tüketmekteyim.
  • Arkadaşlar 1 Mayıs 2014 itibari ile lancia delta 1.6 dizel trıptonik vites kullanmaktayım.aracın tek kusurlu trıptonik olması tam otomatik Yada Manuel olsa yokuş kalkışta sıkıntı yaşanmaz ha diyeceksiniz ki triptonik zaten araç iki seçeneğinde var o halde yokuş kalkışta sıkıntı yaşamak istemiyorsanız Manuel'e geçin yokuşu çıkın otomatiğe alın bu kadar basit onun dışında trafikte tüm gözler üstünüzde kullanımı kolay ve seri bir araç keyifli eğlenceli iç hacmi çok geniş. Ülkemizde hiç reklam yapmamasına rağmen bence satış düzeyide hiç fena değil

• 1.6 dizel otomatik kullaniyorum sadece motor isinana kadar ilk calistirip yola ciktigimda bir surtunme sesi geliyor alttan sonra kesiliyor servise gittim bisey yok dediler sesi dinletemedim cunku gidene kadar motor isiniyor ve bu sesi bir daha yapmiyor forumda bu tarz bir sorun yasayan varmi yada neden olur bu ses şanzıman dan supheleniyorum ama bilemiyorum

• Bu araba hala alınabilicek bir arabamıdır ? Konu hortlamış biraz
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.