Şimdi Ara

LANCİA DELTA hakkında görüşleri burada paylaşalım.. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
326
Cevap
10
Favori
192.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu araç ile deneyimlerimi bu aracı düşünen sizlere anlatmaya çalışacağım.
    Ben bu aracı yurtdışına çıktığımda kiraladım 6 gün içerisinde yaklaşık 1600-1700 km kullanma şansım oldu.
    Türkiye'de almak istediğim araç alfa romeo giulietta idi.YUrtdışına çıkmadan 2 hafta önce 170 hp benzinli versiyonunu test ettim ve çok beğendim.
    Yurt dışına çıktığımda da(FRansa) giulietta kiralamak istedim,şirketimin anlaşmalı olduğu araç kiralama şirketinde giluetta yoktu.
    Diğer bir lüks italyan markası lancia'nın delta modeli vardı,benzer motorlar kullanan italyan grubunun bu aracını aldım.

Kullanmadan ilk izlenimler;
    Araç dıştan çok iddialı görünüyor,bu aracı daha önce TR'de 1 yada 2 kez görmüştüm ama tipi çok farklı gelmişti,çokta dikkatimi çekmemişti.
    Aracı kiraladığımda ise ön ve arkada ki ledler,arka stopların çamurluk üstünde görünmesi,çok hoş.
    İçine bindiğimde kokpit güzel,ama krom parçalar sportif göründüğü kadar basit te algılanabiliyor.
    Araç alt versiyondu,kumaş koltuk,dijital olmayan klima vardı ama kullanımı kolaydı tuşların.Sadece yol bilgisayarının yazılarının büyük olması kötü(albea gibi),üst versiyonda daha yüksek çözünürlük var.
    Aracın arka koltukları çok daha geniş,resmen oturma odasında ki gibi.Kapı kollarının arkasındaki ışıklar hoş bir ayrıntı,ayrıca bunların açılıp kapanmasını seçebilmekte iyi düşünülmüş.Son olarak ta dil seçeneklerinde Türkçe olması beni küçük ama hoş bir ayrıntı.
    Bagaj çok geniş,3 kişinin 4 bavul 2 sırt çantası ve 2 laptop çantasını çok rahat aldı.
    Boyum 1,85 koltuğu rahat şekilde ayarladığım da bile diz mesafesi çok fazlaydı.Bu kadar geniş bir diz mesafesi beni çok şaşırttı.
    Ve yola koyulduk

• Kiraladığımız araç 1.6 lt dizel 120 hp ve 300nm torka sahip modeliydi.
    Araç ivmelenme olarak çok istekli,ne kadar basarsanız o kadar atak.Serilikte 1.6 benzinli aracı aramıyorsunuz ama yakıtıda ona göre fazla.
    Araçta ESP yoktu,bir kaç küçük test sonunda daha fazla zorlamamaya karar verdim.Araç çok stabil,hızı fazla hissettirmiyor.
    Şehir içi kullanımı çok rahat,güncel fiat modellerinden tanıdığımız city tuşu şehiriçinde bulunmaz bir nimet.Kol dayaması o boyuttaki bir araca göre çok dardı.
    Vites topuzu hoş görünüyordu,vites geçişleri ise biraz kemikli ve yavaştı.Özellikle 6 ileri kullanmaya alışkın olmayanlar için (benim gibi) 6 vites ile 4. vites karıştırmak basit.
    Ama alıştıktan sonra sorun yaşatmıyor.Debriyajı sert,birçok dizel araç gibi,yoğun trafikte ayağı yoruyor.
    Hill holder olup olmadığını anlayamadım,bazen hafif bayırlarda araç geri kaymıyordu,sonra kendim tekrar yapmak istediğimde beceremedim.
    Aracın göstergesi biraz fazla gösteriyordu,ilk kez navigasyon ile bu kadar fark gördüm.İbre 150 iken navigasyon 135 falandı % 10 normal kabul edilsede,daha önce kiraladğım c4 te 140 km hızda 2-3 km fark vardı navigasyon ile.
    Aracın fabrika verisi olarak son hızı 194 yazılmış,ama 5. viteste bu değeri yakalıyor.6. viteste ise zorlamadım.Bunda kadrandaki sapmanın etkiside muhakkak vardır.
    Bu güçlü dizel motorun güçlüde bir dizel sesi var.
    Daha önce bu kadar uzun yol yapmamıştım yada 20 saatte 1000 km'ye yakın yol dinlenemeden ufak aralar vererek yapmamıştım.
    Genel olarak araç beni yordu,dizel olmasından dolayıdır diye düşünüyorum.Oturma pozisyonu o kadar rahat değil.Özellikle sırtınızı dayadığınız kısım biraz yatırınca size uzak kalıyor ve koltuk sizi sarmıyor.Kısa mesafede belli olmasada uzun yolda üzüyor.
    Karartmalı dikiz ayna olmaması uzun gece yolculuklarında yorucu,bu araç ile değil donanım ile bir yorum.Kendi aracımda var,olmazsa olmaz değil ama olması faydalı bir özellik(miş).

Aracın yakıt konusunda cimri olmadığını söylemiştim.Araç ile uzun yolda 130-140 arası hızda 7 lt yakın tüketimi var.
    Bu tüketim şehir içinde sakin kullanımında üzerinde(normalde şiçi 6,1-6,4 yakmıştı),kısa mesafe şehir içi yakıtı 6,5 geçmemişti.Ama Fransa'da 20-30 bin nüfuslu bir yerde trafik namına birşey yok onuda belirtmem gerekiyor.Sadece katı şiçi kuralları 50 km geçilmemeli ve yayalar her zaman üstündür kuralı var.

Kısaca kendi fikirlerimi özetlemek gerekirse,araç alınası bir model.
    Sıfır almak üzebilir 28000€ civarı başlangıç fiyatı var.Ekstra donanımlarla,sunroof,18inc jant vs daha da artacaktır fiyat.
    Değer mi kısmına gelince neden olmasın,bana göre kesinlikle bir golf'ten çok daha alınası bir araç,çok özel ve sizinde özel olduğunuzu hissettiriyor.
    İkinci elini takip etmek gerekir,40-45 bin bandında 2009-2010 model rahatlıkla bulunabilir.
    Ama ülkemizde sadece deri koltuklu versyonu var ki,deri koltuk arabaya bir soğukluk katıyor ben kendim pek beğenmiyorum ve istemiyorum kendi aracımda.
    Bu baz versyonlu haki muhtemelen ülkemizde satılsa 35 civarına 20-30 km de bulunabilir ve alınabilirdi.
    Araç çok geniş ve ferah,bir çok D sınıfı araç ile iç hacim konusunda yarışır.
    Bu özetten sonra birazda foto ekleyip yazımı bitiriyorum.(şu an explorerda sorun var)
    Son söz,alan kişi pişman olmaz ama satmak için alan çok zarar eder.

• Resimler

LANCİA  DELTA hakkında görüşleri burada paylaşalım..

• :) memnun bir sürücü

• Ledler çok şık,karanlıkta (şehir dışında) önünü çok tatlı aydınlatıyor

Resim güncellendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extecher -- 21 Mart 2011; 21:28:36 >
  • Göstergeler beyaz ve çok şık,yalnız yol bilgisayarının büyük rakamları hoş değil.Ama üst versiyonlarda tabiki çok daha güzel

• Ayrıca aracı aldığımda daha 11 bin km'deydi !

Ön konsol çok şık,tabi versiyon düşük olduğundan bazı tuşlar eksik

• Konsol ve anahtar
  • Kanepe gibi olan arka koltuklar

• Konsol ve anahtar

• Yağmur altında

• Ortalama hızım,anlık 4,9 görünüyor ama aldanmayın.
    Ortalamada 7 lt yi buldu,bu arada bu modelde CC yoktu daha önce kullandığım clio grandtour'da bile vardı(donanım önemli)

• Extecher birşey sormak istiyorum cevaplarsan sevinirim..Şimdi bu navigasyonla hız göstergesinin farkını daha öncede duymuştum.Ancak senin söylemiş olduğun bu fark bana çok fazla geldi..Yani şumu oluyor örnek veriyorum ibre 150 iken navigasyon 135 ti diyorsun , o zaman fabrika verisi olan 194km 175 km yemi denk gelecek??Bende 1.4 t 150 hp olan model var ve 220 km yi gördüm.İçler dışlar çarpımı yapınca senin verdiğin değerlere göre aslında 198 lemi gidiyordum??Bu bana biraz fazla geldi.Bu kadar hata olamaz.Artı böyle bir durumda kadrandaki farktan dolayı aracın yaptığı km de yıllar içinde epey bir fark yapar bilmem anlatabildimmi??
  • LANCİA alan arkadaşlara imreniyorum çok karizma bir araba tam entellektüeller için diyebilirim.

delta hf integrale bu makina zaten dünya şampiyonuydu. zamanında subaru ve evolar yanından sinerek geçerdi.

yeni modellerde çok şık ve kuvvetli, uzun ömürlü motorlara sahip.

araç donanımı bu sınıflar için çok memnun edici ve tasarım gerçekten italyan şaheseri diyebilirim.

tek sıkıntı az satılması ve bakım için servis kalitesi. malesef tofaşın mümessilliğinde.

eğer yakında bir servis bulamazsanız alfa servisleride bu araçlara bakabilir. aklınızda bulunsun bir çok parçası alfayla aynıdır.

YEDEK PARÇA OLARAK ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA İSTANBUL MASLAK SANAYİDE BOZKURT TİCARET HAMZA BEYİ TAVSİYE EDERİM.

KENDİSİ TÜRKİYEDE ALFAROMEO VE LANCİA ORJİNAL YEDEK PARÇA DAĞITICISIDIR. ARAÇ ŞASE NUMARANIZLA HER PARÇANIZI TÜRKİYENİN

HER YERİNE YOLLAR. BREMBO-ZİMMERMAN VE BİLSTEİN AMORTİSÖR MÜMESSİLLİĞİDE VAR FRENAJ VE SÜSPANSİYON ARTISI İSTEYENLEREDE ÇOK

YARDIMCI OLUR. BU KONULARDA ÇOK BİLGİLİ BİR ARKADAŞTIR HERKESE YARDIMCI OLUR İLGİLENEN ARKADAŞLAR İÇİN TELEFONUNU YAZIYORUM

0212 286 1923 ve 0532 626 0 900

LANCİA ALAN ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUN GÜZEL GÜZEL KULLANMAK NASİP OLUR İNŞALLAH.

• Merhaba gold81,
    Evet fark büyüktü ama tüm modellerde böyle olacak diye bir genelleme yapmak ne kadar doğru olur bilemiyorum.
    Otobanda 136 iken hız sınırı uyarısı çıkıyordu navigasyonda,o yüzden 135 ile gitmeye özen gösterdim.İbrede tam 150 olasa'da yakında 3-4 km düşük olabilir(146-147)
    NAvigasyon tomtom'du,daha öncede dijital göstergeli C4 kiraladığımda o hızlarda 2-3 km sapma vardı navigasyon ile arasında.
    Kendi GPS li telefonun var ise dene,TR de kullandığım kendi aracımda da 6-7 km sapma var.

quote:

Orijinalden alıntı: gold81

Extecher birşey sormak istiyorum cevaplarsan sevinirim..Şimdi bu navigasyonla hız göstergesinin farkını daha öncede duymuştum.Ancak senin söylemiş olduğun bu fark bana çok fazla geldi..Yani şumu oluyor örnek veriyorum ibre 150 iken navigasyon 135 ti diyorsun , o zaman fabrika verisi olan 194km 175 km yemi denk gelecek??Bende 1.4 t 150 hp olan model var ve 220 km yi gördüm.İçler dışlar çarpımı yapınca senin verdiğin değerlere göre aslında 198 lemi gidiyordum??Bu bana biraz fazla geldi.Bu kadar hata olamaz.Artı böyle bir durumda kadrandaki farktan dolayı aracın yaptığı km de yıllar içinde epey bir fark yapar bilmem anlatabildimmi??

• extecher, yorumların için çok teşekkürler. eminim benim gibi bu arabayı almak isteyen bir çok arkadaş için yararlı bir yazı olmuştur.
    Geriye sevgili karımızı ikna etmek kalıyor :=)
  • Merhaba arkadaslar;
    Ben Lancia Deltami yeni aldim. Yaklasik 10 gundur kullaniyorum. Yardimci olmasi acisindan ilk izlenimlerimi aktarayim. Benim aracim 1.6 Granluce cam tavanli beyaz manuel. Bu arabayi alacaklara bir uyarim var. mutlaka nazar boncuklarini alsinlar. Cunku tum gozler arabada. Bakan bir daha donup bakiyor. Herkesin soyledigi ilk sey mutlaka nazar boncugu al. Hatta is yerindek bazi arkadaslar da bu arabadan almaya karar verdi bile. Bunun haricinda ben arabami Beylikduzu Birmot'tan aldim. ayni gun Eskisehir'e geldim. Ceyrek depo mazot yakti. Yani yeni olmasina karsin bu kadar az yakmasini beklemiyodum. Su anda aracim 850 km'de ve yaklasik ceyrek depo daha yakitim var. Surus keyfine gelince cok guzel, cok rahat insani yormuyor. Simdilik soyleyeceklerim bunlar. Eger sorusu olan varsa yardimci olabilirim.
  • Selam Delta meraklilari;
    Ben yaklasik 1 yildir Delta kullanicisiyim(yurtdisinda) benim Lancia Delta Edizione'im var,bu özel bi paket olarak cikmisti 1.4 Turbojet 120Hp düz vitez,, ekstrasi ""Dijital Klima,USB girisi,Park sensörü,Yari otomatik park edebilme(Magic Parking),Bluetooth ile telefon baglantisi"" gibi özellikleri var, aracin performansina gelince sinifindaki 1.4 motorlara göre bence tartisilmicak derecede güce sahip,gaza yüklenildigi zaman asla tikanma yada devirsizlikle karsilasmadim simdiye kadar,önden cekisli olmasi tabiki ekstra avantaj,otobanda da 1,4 lük motorla 220km hiza ulastim ve gayet düz bir yolda asla yokus asagi falan degil,, yolda bana göre tek eksisi disardan biraz ses almasi,ayrica samimi olarak söyleyebilirim ki simdiye kadar arka koltuk diz mesafesi ve bas yüksekligi bakimindan bu sinifta bukadar ferah bir araba görmedim,boyum uzun oldugu halde arkamda da en az benim kadar uzun birisi rahatlikla oturabiliyor bunu denemis bulunmaktayim:) bence bu söfür disinda diger yolcular icin cok cok arti bir durum!!bagaj da kücümsenmicek kadar tatmi edici,,örnek olarak (16.nc lik 4 lastik rahatlikla sigiyor)bunun disinda forumda yazan arkadaslara katiliyorum dizayn ve görünüs olarak gayet dikkat cekici,burda bile insanlar hem gecerken hem de arkasindan araci tanimaya calisiyorlar:) buda tabiki sahip oldugunuz aracin nedenli görsel bi arac olduguyla ilgili sizi tatmin ediyor! ama tabiki buraya göre Türkiye satis fiyatlari maalesef biraz daha pahali onunda sebebi sanirim Türkiyedede bireberi -,€ bazinda satisa sunulmus olmasi,eger almayi düsünüp soru sormak isteyen arakadaslar olursa seve seve yardimci olmaya calisirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: murathan61

Merhaba arkadaslar;
    Ben Lancia Deltami yeni aldim. Yaklasik 10 gundur kullaniyorum. Yardimci olmasi acisindan ilk izlenimlerimi aktarayim. Benim aracim 1.6 Granluce cam tavanli beyaz manuel. Bu arabayi alacaklara bir uyarim var. mutlaka nazar boncuklarini alsinlar. Cunku tum gozler arabada. Bakan bir daha donup bakiyor. Herkesin soyledigi ilk sey mutlaka nazar boncugu al. Hatta is yerindek bazi arkadaslar da bu arabadan almaya karar verdi bile. Bunun haricinda ben arabami Beylikduzu Birmot'tan aldim. ayni gun Eskisehir'e geldim. Ceyrek depo mazot yakti. Yani yeni olmasina karsin bu kadar az yakmasini beklemiyodum. Su anda aracim 850 km'de ve yaklasik ceyrek depo daha yakitim var. Surus keyfine gelince cok guzel, cok rahat insani yormuyor. Simdilik soyleyeceklerim bunlar. Eger sorusu olan varsa yardimci olabilirim.

Aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Güle güle kullanın. Genel bi soru olacak ama, sahibinden.comda çeşitli illerdeki Birmot araçları, test araçları mı acaba. Bilgisi olan var mı

• bana rent a car arabası gibi geliyoru çoğu. Ama emin değilim.
    Çünkü genelde hepsi aynı tip ve aynı model.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.