Şimdi Ara

LANCİA DELTA hakkında görüşleri burada paylaşalım.. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
10
Favori
192.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muyanik

teşekkürler, ileri sipariş olduğu için net bir fiyat bilgisi yok. temmuz gibi gelir herhalde. işallah euro kuru yükselmez :)

Kampanyadan yararlanarak mı alıyorsunuz ileri sipariş olunca bir şey değişiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız servis hakkındaki yorumlara bittim. cidden bu kadar müthiş bir servis mi acaba türkiye'nin her yerinde bu kafadaysa lancia servisi müthiş valla, alkışlamak lazım.
  • Merhaba,

lancia delta'lar ikinci elde ne kadar kolay satılıyor bilginiz var mı acaba? Bu aracı satmak istersem ortalama ne kadar zamanda satabilirim? Ne de olsa caddelerde çok fazla görülmeyen; ancak, kendi hayran kitlesine sahip bir araca benziyor.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayeban

Merhaba arkadaşlar...

Patronum 2010 model 1,6 multijet selectronic Delta almış ve 7 aydır kullanıyorum ( otomatik rabayı pek sevmem aslında ) rampalarda bende sorun yaşadım araba vites düşürüyor durma pozisyonuna kadar geliyor son çuvv uçuyor.. alışana kadar zaman aldı. Neyse ocak ayında servise gittim ve bu sorunu sordum servis yetkilisi bu konuyla ilgili çok şikayet geldiğini ve italyan yetkililerine ilettiklerini söyledi. Neymiş araç normalde manuel olarak üretilmiş ve sonradan otomatik (yarı) yapmışlar oda vites kutusunun üstüne ROBOT tabir edilen bişey monte etmişler. Buda bizim araçta debriyaj tüketim endeksinin 7000 leri buldugunu yakında baskı balatatan sorun yaratabilecegını soyledı. Gecenlerde patronum kullanırken manuelde de aynı seyı yapmıs az kalsın kaza olacakmıs. servis bununla ılgılı bır yazı ıstedıgımızde bunun ıcın tofas ile gorusmemız gerektıgını soyledıler. ve mart ayında garantı suresı bıtıyordu servıste uzatılması konusunda bızı uyardı bızde uzattık 2 yıl. Sımdı normal manuel bır aracta baskı balatanın sıyırması bıtmesı kullanıcı hatası olarak yorumlanırken otomatık sanzımanlı bır aracta bu konu gecerlımı? servıs bı cevap vermedı. Ama arac hakkında hıc bısey dıyemem super bır arac genıs asil cimri.. Patronumda bu yuzden almıs. Sımdı satalım dıyor. bı yol gosterebılcek olan varmı?

hocam bu yazıyı geçen hafta cevaplayacaktım işlerimin yoğunluğu sebebi ile yazamadım... umarım bir sorun yaşamamamışsınızdır... bir hukukçu olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki otomatik araçlarda sürücünün vites değişimine herhangi bir müdahalesi olmadığı için kullanıcı hatasına dayanmak biraz şark kurnazlığı oluyor.. haklarını yeterince bilmeyen biz tüketici de ne yapsın servisin söylediğine boyun eğiyoruz.. haklarımızı bilsek bile yargının dolambaçlı yollarında dolaşmak zorumuza gidiyor haklı olarak.. servise bu konuda pek güvenmeyin.. bir müvekkillimin garanti süresi doluncaya kadar oyalamışlardı.. Allah'tan son an da fark etti ve garanti süresinin dolmasına 1 gün kala dava açmayı başarmıştık.. bu konular teknik konular tabi ama bir kararda vites kutusu ile ilgili bir sorun yaşayan otomatik vites kullanıcısı davacı davayı kazanmıştır.. otomatik vites araçta kullanıcı müdahalesi olmadığı gerekçesi ile..

ben de delta almayı planlıyorum ama kafam biraz karışık.... bakalım hayırlısı...

• 1.6 multijet selectronic 120 bg titanyum tavanlı beyaz tekno paketli versiyonu kullanıyorum. Fiyat performans olarak kesinlikle alternatifi olmadığını düşünüyorum. tip konusu göreceli olduğu için herkes beğenmeyebilir ama bence çok şık duruyor.

hem şık sportif hemde büyük bir aile arabası isteyenlere iyi bir alternatif delta.

Aksesuar konusunda bilgisi olanlardan yardım rica edeceğim, plastik paspas vs. gibi ürünleri orjinal mi kullanıyorsunuz ya da önereceğiniz marka model vs. var mı?
  • delta sahipleri nerede :) ?

özellikle kendi paspasları çok toz oluyor plastik paspas olarak ne kullanıyorsunuz acaba?

birde benim plakayı tam ortalamışlar tampondan aşağı yarısı sarkıyor bir kasiste kırdım plakalığın ucunu, plaka yapıştıran arkadaşların önerileri nedir ?

silikon çift yönlü bant vida vs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertqwertqwert

1.6 multijet selectronic 120 bg titanyum tavanlı beyaz tekno paketli versiyonu kullanıyorum. Fiyat performans olarak kesinlikle alternatifi olmadığını düşünüyorum. tip konusu göreceli olduğu için herkes beğenmeyebilir ama bence çok şık duruyor.

hem şık sportif hemde büyük bir aile arabası isteyenlere iyi bir alternatif delta.

Aksesuar konusunda bilgisi olanlardan yardım rica edeceğim, plastik paspas vs. gibi ürünleri orjinal mi kullanıyorsunuz ya da önereceğiniz marka model vs. var mı?

bu arabanın görünüşünü çok beğeniyorum ,umarım bir gün bende alabilirim lancia delta.şehiriçi ne kadar yakıyor ve şehiriçinde vites performansından memnunmusunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

quote:

1.6 multijet selectronic 120 bg titanyum tavanlı beyaz tekno paketli versiyonu kullanıyorum. Fiyat performans olarak kesinlikle alternatifi olmadığını düşünüyorum. tip konusu göreceli olduğu için herkes beğenmeyebilir ama bence çok şık duruyor.

bu arabanın görünüşünü çok beğeniyorum ,umarım bir gün bende alabilirim lancia delta.şehiriçi ne kadar yakıyor ve şehiriçinde vites performansından memnunmusunuz ?

daha önce de benzer yarı otomatik araç kullandığım için ben sorun yaşamadım, zaen arabayı düz vites gibi kullanıyorum yarı otomatik olsa da (eşim otomatik kullanabildiği için ortak noktamız bu vites :) )

ama otomatik vitesde de sorun yok rampada vs. zaten araba 300 tork 120 bg, devirleri tutturduğunuz sürece her yokuşu güç kaybetmeden çıkarsınız.

araç daha yeni o yüzden yakıt değerleri sürekli değişiyor, bilgi verirsem yanıltabilir.

inşallah sizde hayırlısıyla tez zamanda istediğiniz araca kavuşur kazasız belasız kullanırsınız.

hem spor hem geniş aile tipi araç isteyenler için bu fiyat seviyesinde bu özelliklere göre iyi bir seçenek.
    araç almadan önce suvlar dahil olmak üzere pek çok inceleme yaptım ama istediğim özelliklerde istediğim fiyata dizel otomatik tek bulabildiğim araç deltaydı (kaldıki hep çok beğendiğim bir araç olmuştur isteyerek tercih ettim) yani bence bu segmentte bu fiyata (kampanyalı ve düşen kur sayesindeki uygun fiyatından bahsediyorum) alternatifi yok. hem boyut olarak hem kalite olarak hem de donanım olarak yok.

bir üst segmente geçebilmek için dizel otomatikte en az 90 bin tl civarı para harcamak gerekiyor. delta da donanım güvenlik konfor olarak o fiyat seviyesindeki araçlardan çok çok uzakta değil. üstelik 30 bin tl daha ucuz.

aslında matematik ortada fiyat performans olarak şimdilik ay sonuna kadar kampanya bitene kadar bence en iyisi.

Aracın en sevdiğim yanlarından birisi arka koltuklardaki konfor, makam aracı gibi hissettiriyor insana genişlik.

Bence özetle vites konusuda çok içinize sinmiyorsa düz vites alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

quote:

daha önce de benzer yarı otomatik araç kullandığım için ben sorun yaşamadım, zaen arabayı düz vites gibi kullanıyorum yarı otomatik olsa da (eşim otomatik kullanabildiği için ortak noktamız bu vites :) )

ama otomatik vitesde de sorun yok rampada vs. zaten araba 300 tork 120 bg, devirleri tutturduğunuz sürece her yokuşu güç kaybetmeden çıkarsınız.

araç daha yeni o yüzden yakıt değerleri sürekli değişiyor, bilgi verirsem yanıltabilir.

inşallah sizde hayırlısıyla tez zamanda istediğiniz araca kavuşur kazasız belasız kullanırsınız.

hem spor hem geniş aile tipi araç isteyenler için bu fiyat seviyesinde bu özelliklere göre iyi bir seçenek.
    araç almadan önce suvlar dahil olmak üzere pek çok inceleme yaptım ama istediğim özelliklerde istediğim fiyata dizel otomatik tek bulabildiğim araç deltaydı (kaldıki hep çok beğendiğim bir araç olmuştur isteyerek tercih ettim) yani bence bu segmentte bu fiyata (kampanyalı ve düşen kur sayesindeki uygun fiyatından bahsediyorum) alternatifi yok. hem boyut olarak hem kalite olarak hem de donanım olarak yok.

bir üst segmente geçebilmek için dizel otomatikte en az 90 bin tl civarı para harcamak gerekiyor. delta da donanım güvenlik konfor olarak o fiyat seviyesindeki araçlardan çok çok uzakta değil. üstelik 30 bin tl daha ucuz.

aslında matematik ortada fiyat performans olarak şimdilik ay sonuna kadar kampanya bitene kadar bence en iyisi.

Aracın en sevdiğim yanlarından birisi arka koltuklardaki konfor, makam aracı gibi hissettiriyor insana genişlik.

Bence özetle vites konusuda çok içinize sinmiyorsa düz vites alabilirsiniz.

Bende duologic fiorino kullanıyorum galiba aynı vitesleri. bazen rampada sapıtıyor ve dur kalklarda tam otomatik gibi konforlu değil ama az yakıyor araba.

• Aslında başta banada çok şık ve güzel geldi fakat sonra bu tarz uzun hecbek arabalar içinde meganın 2012 sv tipli olanıyla çok fark göremedim .Özetle fazla uzun olması her ne kadar avantaj gözüksede biraz SW andırması dez avantaj bence. Ama fiyatına göre özellikleri iyi.
  • Arkadaşlar şimdi bu aracın test sürüşünden geliyorum. Alfa Romeo 147 de sürdüm,Giulietta'nın da şöför koltuğuna oturdum nasıl diye. satıcı bana illa lanciayada bak dedi.güzel görünüyor ama tereddüt etmiştim adını pek duymadığım için.

neyse sürmeye başladım,yemin ediyorum sürdükçe süresim geldi. kaç haftadır araba bakıyorum,baya da değişik araç kullanmışlığım var (15 yıllık şöförüm) diğer sürdüğüm araçlar hep sıkışık gibiydi,giulietta dahil.ama bu o kadar rahat ki anlatamam. sanarsın uçakta gidiyosunuz. ya da daha yakın şöyle anlatayim,hani ulusoyun konforlu otobsleri var ya. aynı öyle. hiç beklemiyordum.bi de çekişi süperdi dizeli test etmeme rağmen.büyük araba çekmez dedim ama,öyle olmadı.
    nasıl duymadım adını bugüne kadar.

o kadar bütçe ayırmış olsam hemen alırdım.biraz pahalı geldi .ama kesinlikle alınacak araba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 22 Ağustos 2012; 19:24:37 >

• arkadaşlar ben de yeni kasa 2011 opel astra 1.4 turbo active select 10.000 km arabam var lancia delta 1.6 dizel otomatik ile takas etmek isteyen olursa lütfen bana pm atsın. lancia delta güzel bir araba
    cebim:0532 394 39 24
  • arkadaşlar, arabanın içerisindeki gri kısımlara kaplama ya da piano black boya yaptıran oldu mu? nasıl duruyor merak ettim? sizce böyle bir uygulama nasıl olur?

gri parçalar gözüme batıyor karbon kaplama yada piano black aklıma geldi tavsiyelerinizi okumak isterim.
  • İlerleyen dönemde Julietta ve delta arasında tercih yapacagım,fakat iki aracinda ikinci eli durgun riske degermi acaba.

• bu şekilde düşünüyorsanız bence almayın, ikinci el için alınacak araçlar değil bunlar, asla bir renault vw gibi olmaz bizim ülkemizde ikinci eli. binmek için keyif için alacaksanız ikisinden birisini gözü kapalı seçin. genişlik önemli değilse guiletta olabilir, aile vs binecekse delta daha iyi olur.
  • quote:

bu şekilde düşünüyorsanız bence almayın, ikinci el için alınacak araçlar değil bunlar, asla bir renault vw gibi olmaz bizim ülkemizde ikinci eli. binmek için keyif için alacaksanız ikisinden birisini gözü kapalı seçin. genişlik önemli değilse guiletta olabilir, aile vs binecekse delta daha iyi olur.

+1
  • Lancia'yı bende test ettim ciddi düşünüp pazarlık bile yaptım ancak bayi takasta benim araca 2 bin tl eksik değer biçince biraz daha düşünmek istedim.Bu arada araştırma yaptım ve Fiat'ın 2010-2014 iş planındaki grafiklerden deltanın 2013 yıl sonuna doğru üretiminin durdurulacağı yeni araçların üretileceği bilgisine ulaştım.Raporu yanlış mı yorumluyorum ? Link:

http://www.fiatspa.com/en-US/media_center/FiatDocuments/2010/APRILE/04-23-2010_SM%20Business%20Plan_3_FGA_ENG.pdf

• Fiat`in ne yapicagi belli olmaz, bu aralar daha dusuk segmentteki araclara fiat olarak yonlendiler.

sanirim c ve ust segment icin, delta`yi, ve julyet`i tutarlar, makyaj falan gelebilir. bir iki sene sonra.
  • Arkadaşlar bende geçen hafta beyaz delta aldım otomatik vites eşime. Araç çok güzel. Tek sıkıntı ses izolasyonunda sanki. Süratli durumlarda yol sesini çok alıyor gibi. Bunu yaşayan başka arkadaşlar var mi acaba ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.