Şimdi Ara

Lanet Olsun Böyle İşe!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 gündür internette ailemle birlikte tatilimi geçirebileceğim bir otel araştırıyorum.......ama sanki amerika daki otelleri araştırıyor gibi hissettim kendimi......tek bir tanesinin bile ismi türkçe değil.....hepsi ingilizce...öyle iğrenç ve özenti isimler ki artık gına geldi kusacağım.....lanet olsun türk turizminede turizmcisinede......bir insan kendi milletini dilini bu kadar mı aşşağılar.....neden bir insan oteline yıldız otel değilde star otel ismini verir....veya ne bileyim neden blue night der de gece mavisi ismini vermez.....bu ne kepazeliktir......lanet olsun böyle işe iğreniyorum artık

• Yabancıların da anlayabilmesi nedeniyle olabilir mi?Veya yabancıların telaffuzu kolay olması için falan?
  • Yabancı Turist oranı ile Yerli Turist oranı ve bunların bıraktığı paralar arasında uçurumlar var arkadaşım...
  • www.privatesozluk.com a girin ''plajlarda turklere zenci muamelesi yapan ezik mongollar '' yazın boşluğa ve tıklayın..
  • bence türk isimler daha karizma oluyor.gece mavisi yerine blue night daha iyi olur bence

ayrıca sadece otellerde yabancı isim yaygın değil her türlü yerde yabancı isim var
  • quote:

Orjinalden alıntı: amarok3

bence türk isimler daha karizma oluyor.gece mavisi yerine blue night daha iyi olur bence

ayrıca sadece otellerde yabancı isim yaygın değil her türlü yerde yabancı isim var

Sen daha ne yazdığını bilmiyosun.Türkçe daha güzel diyosun ama sonraki cümlende türkçe yerine yabancı daha iyi diyosun.Enteresan
  • Bu ingilizce işi sadece turizm sektöründe yaygın değil. hayatımızın her alanında egemenliğini gittikçe artırıyor.
    Hani bunla ilgili bi söz var ya, dil imizi kaybetmekle ilgili, hatırkayan var sa yazsın lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yabancıların anlayabilmesi için denmiş....yabancı turist yerli turiste göre daha paralı imiş....BANA NE!!!!..burası benim ülkem...benim topraklarım.....yabancılar kolay telafuz etsin diye türkçe de konuşmayalım o zaman.......böyle saçma bir mantığı nerenizden çıkarıyorsunuz....yabancılar ister telafuz etsin ister etmesin bu onun sorunu bizim niye sorunumuz oluyor......fransa ya gidin bakın bakalım......burda yabancı dil biliyorum ingilizce vs biliyorum diye övünüyorlar orda yabancı dil bilmiyorum ingilizce bilmiyorum diye övünüyorlar....sokakta su gibi ingilizce bilen bir adama ingilizce bir yer sorsanız cevap vermiyor....burda da yok efendim yabancılar kolay teleafuz edemiyor anlamıyor vs diye....dilimizden vazgeçeceğiz......bana ne kardeşim....madem türkiyeye geliyorsun otelin ismini de telafuz etbu kadar saçma bir iş olabilir mi......

• quote:

Orjinalden alıntı: Renesis

yabancıların anlayabilmesi için denmiş....yabancı turist yerli turiste göre daha paralı imiş....BANA NE!!!!..burası benim ülkem...benim topraklarım.....yabancılar kolay telafuz etsin diye türkçe de konuşmayalım o zaman.......böyle saçma bir mantığı nerenizden çıkarıyorsunuz....yabancılar ister telafuz etsin ister etmesin bu onun sorunu bizim niye sorunumuz oluyor......fransa ya gidin bakın bakalım......burda yabancı dil biliyorum ingilizce vs biliyorum diye övünüyorlar orda yabancı dil bilmiyorum ingilizce bilmiyorum diye övünüyorlar....sokakta su gibi ingilizce bilen bir adama ingilizce bir yer sorsanız cevap vermiyor....burda da yok efendim yabancılar kolay teleafuz edemiyor anlamıyor vs diye....dilimizden vazgeçeceğiz......bana ne kardeşim....madem türkiyeye geliyorsun otelin ismini de telafuz etbu kadar saçma bir iş olabilir mi......

SANA HELAL OLSUN DİYORUM BAŞKA DA BİRŞEY DEMİYoRUM.İngilizce hayatımıza o kadar girdi ki rumuzlarımız bile İng. oldu artık.Didim'de İngiliz Turist çoktur.Barların bıraktım isimleri yabancı.Web siteleri bile co.uk ile bitiyor.Yapsana dükkanın adını Türkçe site adresini de com.tr !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.