Yazıyı geç okudum Piyasada bulunabilen bildiğim 16MB Cache HDD Toshiba MK1032GSX var. 5400RPM Sata 100GB. Şu anda Notebook' uma takılı. Bende yeni HDD siparişi verdim. Bu boşa çıkacak. Yaklaşık 3 hafta kullanıldı. 16MB Cache Sata HDD arayan arkadaşlar varsa Pm atabilirler.
quote:
Orjinalden alıntı: EuphoriA
Yazıyı geç okudum Piyasada bulunabilen bildiğim 16MB Cache HDD Toshiba MK1032GSX var. 5400RPM Sata 100GB. Şu anda Notebook' uma takılı. Bende yeni HDD siparişi verdim. Bu boşa çıkacak. Yaklaşık 3 hafta kullanıldı. 16MB Cache Sata HDD arayan arkadaşlar varsa Pm atabilirler.
acaba bu 16 onbellekler sadece satalarda mı var
benım diskim ide sgate 80 gb 5400.3 8 mb cache li ve 95 ytl ye aldım
HD Tach da bu disk 94.4 mb/s yaparken diğerı yanı toshıba 4200 60 gb ık olan 62 mb/s falan alıyordu biraz hızlandık sanırım
Vallahi Sata' larda da galiba birtek bu model var 16MB cacheli. Merak edip biraz daha araştırdım. Yazım/bilgi hatası olabilir diye sandra, everest ile baktım 16MB önbellek görüyor.
5400RPM 4200RPM' ye göre fark ettirir Pil ömrü konusunda da farklar oluşabilir
ne titreşim nede sıcaklık artıyor gayet stabil vede hızlı çalışıyor zaten 7200 rpm ler seagatelerde var pil olayıda 5400 rpm lerden daha az enerjş harcıyor aksine pil süresi 4200rpm deki gibi artıyoo bunu kullandım vede gördüm kafadan sallma yzmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: nlrmrt
titreşim ve sıcaklıkta artıyo ama bilgisayarıda deli hızlandırıyo buda bi gerçek
quote:
Orjinalden alıntı: Sigma Q
7200 rpm kulağa hoş gelio fekat pil dayanımı nasıl olur?sanırım 7200 rpm de pil pek dayanmaz
e peki 7200rpm 8 yada 16MB önbellekli hdd ve fiyat önerirmisiniz arkadaşlar o halde? 60-80-100-120-160GB olabilirler fiyatları 100 ytl civarı ise almayı düşünüyorum evdeki 2 laptopa da.
7200 ün pil tüketimi aynı mı eminmisiniz?
@kond, sen 80gb 8mb cache li seagate 7200rpmlik notebook hddsini nerden aldın?
quote:
Orjinalden alıntı: basturkemin
80gb hdd yi kadıkoyde bir abim var o ayarladı isteyen olursa yardımcı olurum ama elinde 7200 rpm yoktu olsa ben alacaktım zaten ..
quote:
Orjinalden alıntı: KOND
quote:
Orjinalden alıntı: basturkemin
80gb hdd yi kadıkoyde bir abim var o ayarladı isteyen olursa yardımcı olurum ama elinde 7200 rpm yoktu olsa ben alacaktım zaten ..
saolasın, ben 7200 sanmıştım.. 5400rpm 60gb 8mb hitachi buldum bende 97 ytlmiydi neydi ondan alacağım benm laptopta da ondan var gayet iyi bir ürün. Kendi laptopuma da usbden kablo ile bağlayacağım 250GB 16mb cahceli 7200rpm sata2 bir hdd alarak. arşivi orada barındırıcam, daha mantıklı ve ucuz olacak.
usb yine yavaş oluyor işte tek sıkıntı orrda şu frivare mı ne o bağlantıdan olsa laptoplarda hızlı data aktarımı olur sanırım
quote:
Orjinalden alıntı: KOND
usb yine yavaş oluyor işte tek sıkıntı orrda şu frivare mı ne o bağlantıdan olsa laptoplarda hızlı data aktarımı olur sanırım
usb saniyede 480mb/s aktarım sağlar, hdd zaten saniyede 94mb fln yazabiliyor, usb gayette yetiyor yani;) Sata2ler bile 150nin biraz üstünde performans gösteriyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme