Şimdi Ara

Laptop ssd takma yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam dostlar ben Dell inspiron 15 5567 i5 7200u notebook bilgisayarıma ssd takmak istiyorum ama nette detaylı bir bilgiye kaynağa ulaşamadım bana adım adım yardımcı olursanız sevinirim bu arada ssd takmasindan tutun windows kurma, widowsu temiz kurma ssd bios ayarları vs. konuları adım adım anlatırsanız çok iyi olur benim için. Şimdiden teşekkür ederim iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İlk olarak almak istedigin ssd 120,250,480ve1000 GB hangisi olcak. Ben sana 250 GB samsung ssd onercem. Alta da link koyuyorum. Kafanda fikir olusmasi amaciyla ...

https://www.hepsiburada.com/samsung-860-evo-250gb-560mb-520mb-s-sata3-2-5-ssd-mz-76e250bw-p-HBV00000A5BL9?magaza=SDS Teknoloji

Bundan sonraki islem diger hdd cikartip ssd takmak ve kurulum.
    ( Birde eski hdd kullanmak istersen, laptopunun Cd-rom cikartip hdd yuvasi alip koyabilirsin. Onu da sana en alt kisimda nasil yapcagini anlatirim.)

Bence ssd icin tertemiz kurulum yapman daha iyi oyuzden cok ucuza lisans satin alabilirsin. Bunu da alta link koyuyorum. Tekrardan soyliyim. Bunlari baska yerden de satin alabilirsin.

https://m.epttavm.com/item/74850979_microsoft-windows-10-pro-dijital-indirilebilir-lisans

Simdi de yukarda hdd yuvasi icin ayirdigimiz kisima geldik. Burda yapcagimiz islem. Hdd cikarip yerine ssd koymak, Sonra hdd atmayip CD-Rom kismini cikartip oraya hdd yuvasi aparatini koymak. Ve hdd i oraya yerlestirmek, Net uzerinde demontaj ve montaji , laptopa hdd yuvasi nasil takilir diye aratirsin.

HDD yuvası icinde laptopunuzun kalınlıgı onemlıdır. 2 standart tasarımı var.

1) 9,5 mm (Yeni bigisayarlar)

2) 12,7 mm (Eski bilgisayarlar)

Bu bilgilere gore emin olamıyacagın icin, Laptopunu Metre veya cetvel ile olcmeniz gerekicektir.

1) İCİN TIKLA 18,50 TL

2) İCİN TIKLA 18,50 TL

Normal fıyatlar bunlar daha uygununu bulursan, Bu fıyatlardan yola cıkarak al.

Edit: hdd yuvasi aparatlarini guncelledim.
  • anlaşıldı windowsu yeniden kurmana gerek yok bir yazılım sayesinde bilgilerini başka diske aktarabilirsin hdd kullandıgını var sayarak ssd ye geçeceksin sanırım bir yazılım var bütün verileri ssd ye göre uyarlıyor burdaki sorun pc nin içini açıp ssd takmak leptabın arkasını çevirerek fotograf gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışacagım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 16 Ekim 2019; 23:35:12 >
  • İlk olarak almak istedigin ssd 120,250,480ve1000 GB hangisi olcak. Ben sana 250 GB samsung ssd onercem. Alta da link koyuyorum. Kafanda fikir olusmasi amaciyla ...

Teknoloji

Bundan sonraki islem diger hdd cikartip ssd takmak ve kurulum.
    ( Birde eski hdd kullanmak istersen, laptopunun Cd-rom cikartip hdd yuvasi alip koyabilirsin. Onu da sana en alt kisimda nasil yapcagini anlatirim.)

Bence ssd icin tertemiz kurulum yapman daha iyi oyuzden cok ucuza lisans satin alabilirsin. Bunu da alta link koyuyorum. Tekrardan soyliyim. Bunlari baska yerden de satin alabilirsin.

m.epttavm.com
    ePttAVM - Microsoft Windows 10 Pro Dijital İndirilebilir Lisans
    https://m.epttavm.com/item/74850979_microsoft-windows-10-pro-dijital-indirilebilir-lisans

Simdi de yukarda hdd yuvasi icin ayirdigimiz kisima geldik. Burda yapcagimiz islem. Hdd cikarip yerine ssd koymak, Sonra hdd atmayip CD-Rom kismini cikartip oraya hdd yuvasi aparatini koymak. Ve hdd i oraya yerlestirmek, Net uzerinde demontaj ve montaji , laptopa hdd yuvasi nasil takilir diye aratirsin.

HDD yuvası icinde laptopunuzun kalınlıgı onemlıdır. 2 standart tasarımı var.

1) 9,5 mm (Yeni bigisayarlar)

2) 12,7 mm (Eski bilgisayarlar)

Bu bilgilere gore emin olamıyacagın icin, Laptopunu Metre veya cetvel ile olcmeniz gerekicektir.

1) İCİN TIKLA 18,50 TL

2) İCİN TIKLA 18,50 TL

Normal fıyatlar bunlar daha uygununu bulursan, Bu fıyatlardan yola cıkarak al.

Edit: hdd yuvasi aparatlarini guncelledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0FLu61 -- 17 Ekim 2019; 2:5:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 0FLu61 kullanıcısına yanıt
    Oncelikle anlattıklarınız bana iyi bir referans oldu çok teşekkür ederim bu sayede hdd yi de değerlendirmiş oluyorum. Bir de hdd deki windowsu silmem gerekiyorsa bunu nasıl yapabilirim ve son olarak attığınız linkteki orijinal windowsu nasıl ssd ye kurabilirim acaba.

• enterZ E kullanıcısına yanıt
    Format kurulum mantigi Altaki resimde hdd e tikliyorsun. Bicimlendir diyorsun hdd verilerini silmis oluyorsun.

Laptop ssd takma yardim

Lisans yapma islemi su sekilde oluyor. İlk kurulum yapiyorsun, sonra satin almis oldugun lisansi giriyorsun(Bazen kurulum sirasinda da senden istenebilir.) Kurduktan sonra ayarlar kisminda yapabilirsin.

Laptop ssd takma yardim

Çok açıklayıcı bir yazı oldu anlamadigim tek kısım format kısmı oldu kademe kademe detaylı anlatirsaniz çok iyi olur başınızı ağrıttım kusura bakmayın lütfen

Sorun degil :) Bende format atmayi bildiginizi zannedip direk konuya bodoslama daldim.

*Adim adim gidelim. Format atmanin birkac yontemi var. Ben size USB ile formati anlatayim. İlk olarak windows kurulum dosyasi edinmemiz gerekcek.

Bunun icin;
    www.microsoft.com
    Windows 10 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10ISO

Yukardaki linki birakiyorum. Windows 10 isletim sistemi, baska bir isletim sistemi istersen tekrardan yardimci olabilirim. ( Diger verdigim ornekler hep win10 uzerinden verdigim icin tekrardan win10 uzerinden gidiyorum.)(Tavsiye olarakta öneririm.)

*Kurulum dosyasini indirdikten sonra USB ye bunu aktarimini yapmamiz lazim. ( USB min. 8 GB olmalidir.)

Bunun icin;https://rufus.ie/

Rufus programini kullancaz.

*Rufus programi kullanimi icin sana birkac kaynak onercem.

https://forum.shiftdelete.net/threads/rufus-ile-onyuklenebilir-usb-flash-surucu-nasil-olusturulur-rehber.608434/

-Usteki forum sayfasindan yazili olarak anlatim. Asiri sekilde detayli anlatilmis.

Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    Format için USB Bellek Hazırlama 2017 Rufus kullanımı
    https://www.youtube.com/watch?v=c4fQMtE9eEQ&feature=youtu.be

-Burdakide video anlatimi, ikisinide yüzeysel olarak bakarsin. Tamamen kavrarsin olayi.

Şimdi yukardaki islemleri yaptikyan sonra rufus ile USB ye win10 kurulum dosyasini yerlestirdik. Artik USB ile isimiz bitti. Sadece pc baglantisini yapip ( USB- Flash bellek ,bilgisayarda takili kalsin.) biosdan ayarlamalarimiz kaldi.

*Biosdan yapcagimiz islem su sekilde pc kapatiyoruz. Acilirken surekli F2 tusuna bas bas yapiyoruz. Bios ekrani gelene kadar ( Bazi PC lerde bu tus degisiklik gosterebilir. Oyuzden olmazsa su tuslatida deneyebilirsin. ESC , F7 ,F9 ,F10, F11, F12 vs.) Bazi pclerde direk bios tusu oluyor. Kalem ucundan biraz daha kalin varsa ona basabilirsin.

Bios ekrani geldi. Burda yapcagimiz islem pc acirken hdd uzerinden degil de USB uzerinden calistirmasini yapmak. Bu islem icinde alta video birakiyorum.

-
    Sanalportalnetyoutube
    Boot sirasi nasil degistirilir
    https://www.youtube.com/watch?v=CsS0LVwg3Wc&feature=youtu.be

Bu islemide hallettikten sonra biosun ayarlarini da kaydedip pc yeniden baslatmaya geldi. Pc USB uzerinden caliscagi icin usbnin icindeki windows10 kurulum dosyasi aktif olcak. Ve direk kurulum islemine geccek. Burda standart islemler olcak. Senin yapcagin islem ilk olarak Eski HDD verilerini silmek olcak. SSD haricindeki butun bölumleri bicimlendir-sil. ( Birden fazla bolum olabilir. Win u hdd kurdugunda yedekleme , kurtarma gibi 100mb ile 1GB arasi bolumlar aciyor. Bunlari sildiginden hepsi tek bir bolum olcak.) Hepsi tek bir parca olduktan sonra Hdd tiklayip alta sari simgeyle YENİ butonuna tikliyorsun. Ve hdd tamemen win dan kurtulup bos bir bolum oluyor.

*Simdi ssd yi kurulumu gerceklestirelim. Ssd bolumunu secip İLERİ butonuna tikliyorum. Tekrar birsey yazarsa yine ileri ileri ve sonra kurulum icin 4-5 asama basliyor. % de olarak basliyan islem bittikten sonra pc yeniden basliyor. Ve BAMM bilgisayar yeniden kurulum baslanginc bolumune gecti. Biosta yaptigimiz islem, bunu tekrardan eski haline cekmemiz lazim. Usb yi hdd yer degistirmemiz gerekcek. Bunuda hallettikten sonra pc acilip birkac islem uyguladiktan sonra temiz bir kurulum yapmis oluyorsun.

* Bundan sonra ki islem, Hemen satin almis oldugun lisansi girmek ve windowsun temel guncellemelerini yapmak. Ve tabiki de bilgisayar bilesenlerinin suruculerini kurmak.

Ben sana direk bir program onercem. Bilgisayarindaki butun donanimlari taniyip kensi otomatik yukluyor. Ama sende tek istegim bu programi kurmadan ekran kartini manuel yuklemen. Sitesine gidip direk ordan driverini indir,kur. Sonra dedigim programi kullanirsin.

Programin ismi " Driver boosted " bunu pro olarak edinmen isin alta link koycam. Lisansi yorumlara birakiyorlar. Lisans bulamazsan sorun degil. Free olrakta otomatik indirme, kurulum yapiyor.

-https://www.****larindir.com/iobit-driver-booster-pro-full-turkce-indir-v7-0-2-438.html

Pro ve free arasindaki tek fark pro surumde oyun icin gerekli dosyalarida kuruyor olmasi. Buna cok gerek yok. Zaten herhangi bir oyun indirdiginde o dosyalarida kurulumda sana yukletiyor.

Biraz uzun oldu. Yazim yanlisi yaptiysam kusura kalma :))
    Sormak istedigin birsey olursa yaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Çok teşekkür ederim okadar anlattınız bu dediklerinizi adım adım uygulayacağım. Elimde iyi bir kaynak oluştu size minnettarım

Merhaba. Bu en son anlattığınız kurulum mantığından sonra aklıma bir şey takıldı. Ssd yi kurulum yapmadan öncemi mi takıyorduk. Eğer öyleyse her hangi bi ssd ayarı vs. gibi şeyler yapmam lazımsa nasıl yaparım. Teşekkür ederim simdiiden

Montaj islemi bittikten sonra kurulum, HDD bicimlendirme vs. islemleri yapman daha iyi olur. Tekrar tekrar ayni islemi uygulama.
    Zaten ssd takmadan kurulum yapmak olmaz. Ekstra ssd baglanti aparatin yoksa ...

• arkadaş çok iyi anlatmış.
    yalnız
    dosyalar % de 100 yuklendikten sonra pc 10 saniye içinde restart yapacak.
    9,8,7 diye geri gidiyor ya işte o anda
    restart yapmadan usb yi pc den çıkarın hemen.hızlı hareket edin.
    yoksa en başa dönersiniz.
  • serhat1234567 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,. Bu islemi sadece, kurulumdan hemen sonra yapilabilir. Ama ikinci kez biosa girmen gerekir. Yoksa daha sonradan hep ilk USB den baslatmaya caliscak sonra HDD geccek.
    Pc de USB yi unutursun. Bilgisayari baslatmaya calistiginda acilmaz. Hatada almayacagin için telaslanabilirsin.
    Yine de yapilabilir. Anlik çözüm için 👍👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0FLu61 -- 20 Ekim 2019; 20:2:34 >
  • HDD ye format atarken dikkat edin. Eğer şu anda kullandığınız hem C hem D sürücüsü varsa D sürücüsüne yedeklemek istediklerinizi koyun. C sürücüsüne format atın. Yoksa bütün belge, evrak, fotoğraf vs silinir. Geri getirmek için çok uğraşırsınız. Bir de oyun vs varsa save dosyaları belgelerim klasörü içindedir. Onları da yedekleyin.

sen çok uzun bir yoldan anlatmışınya yaptıysa artık yapacak bişey yok
    Birde ssd ayari için biosdan SATA CONTROL MODE ayari İDE ise AHCİ yapman gerekebilir. Genellikle bu ayar AHCİ de duruyor. Ssd taktiktan sonra okuma-yazma hizi istenildigi performansi vermiyorsa, Bu ayari yapabilirsin. Bunun icin link paylasiyorum.

SOUNDTRICKyoutube
    IDE TO AHCI [ WINDOWS 10 ] FAST WAY TO ENABLE AHCI
    https://www.youtube.com/watch?v=U7xvM_pgDzA&feature=youtu.be

Videoda senin izlemen gereken dakikalar 2:45 ile 3:30 arasi burda biosa girip Sata control mode den İDE ayarini AHCİ yapiyor. Aklinda bulunsun.

• layk5t kullanıcısına yanıt
    Dostum aydinlat bizi, bilgi paylaştikça güzel 😊

Netten baktimda bu islemi sistemi kurmadan önce yapmam lazimmis sizcede oylemi

şöyle bir yöntemde var adını şuan ahtırlamıyorum hdd den ssd geçiş yapmak istedignde bu yazılım bütün verilerini başka bir diske eksizsi aktarıyor kulanıcya kalan ise hddh çıkarıp ssd takıp pc kullanmaya devam etmesi
    Dostum son durum ne SSD aldın mı, DVD sürücüsü için sata disk aparat aldın mi,

SSD ve cihaz içinde bulunan dahili diski aynı anda calistirabiliyormusun ona göre 1 2 bişey yazmak istiyorum

Çok fark etcegini sanmiyorum. Genelde cogu PC de bu ayar AHCİ olarak ayarlanmış. İstersen kontrol et. (HDD takili iken degistirsen sorun olmaz.) İDE ise AHCİ al. Ssd taktiginda da dusuk okuma-yazma sikintisi yaşama.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.