Şimdi Ara

Laptoba Mac OS kursam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet üzerinden incelediğim kadarıyla ben bu Mac OS lara hayranım.Beni kendine en çok çekense hızlı çalışması hiçbir problem çıkarmaması ve Photoshop,İllustrator gibi programlarda sunduğu rahatlık.

Şimdi soruma geçeyim.Bende Toshiba Satellite P855-34C laptop var.Laptobumun Özellikleri şu şekide;
    -İntel Core i7 3630QM 2.4Ghz
    -8GB Bellek
    -nVidia GT 640M Ekran Kartı
    -Eklememi istediğiniz zellikleri yanıtta belirtiniz.

Ben bu laptoba Mac OS kurmayı düşünüyorum ama bana Mac Air performansı sunabilirmi veya hızında bir değişiklik olur mu?

diğer sorum ise orjinal windows 8 recovery var ve orjinal işletim sistemimi kaybetmek istemiyorum yedekleyebilir miyim ?

• Hocam meraba tasarımla uğraşıyorsunuz sanırım. Böyle birşeyi grafik tasarımcı arkadaşım için de düşündük. Zaten sizdeki laptopun donanımı 7-8 bin liralık macbook'lara denk geliyor. Ama o el alışkanlığı, kısayollar, tuşlar problem olur mu bilmiyorum.

düz laptopa mac os kurulumu performanslı çalışıyorsa nasıl yapıldığını ben de öğrenmek isterim. Konu takip..

(Bu arada harddiski çıkarıp SSD takarsanız maximum hız elde edersiniz. Samsung, kingston iyi markalardır. Fiyat/performans cihazı tercih ederseniz Sandisk SSD'lere de bakabilirsiniz. Ben sandisk kullanıyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın destekleyiorsa birşey olmaz fakat pc sadece windows destekcisi ise
    Yanarsın haberin olsun yardımım olduysa Ne mutlu bana
  • Bilgisayarımın windows destekcisi olup olmadığını öğrenmem gerektiğini bilmiyordum.Araştırıcam
    HDD yi çıkartıp SSD takarsam benim için problem olabilir çünkü bilgisayarda fazla alana ihtiyacım oluyo ama bunu bi Harici disk ile halledebiliceğimi düşünüyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Halen beklemekteyim...
  • Sisteme SSD takmanızı tavsiye ederim. Mevcut diski söküp yerine SSD takmayı deneyebilirsiniz.
    Sisteme Mac OS kurmak için de Hackintosh diye arama yapabilirsiniz. Ama ben herhangi bir PC sisteminde Mac performansı asla göremedim. Sizin laptoptan donanım olarak yaklaşık yarı yarıya özelliklere sahip MacBook Air modeli daha iyi performans verecektir.
    Tecrübeyle sabittir.
  • gerek yok windows kadar stabil çalışmaz ve alışamazsın mac sadece tema olarak farklı yoksa windows tan ayıran farkı yok
  • Bunu daha önce denemiş biri olarak şöylediyeyim normal mac booklardan bile hızlı çalışıyorXD
    2. Olarak hicbir destege gerek yok zaten bulamaz sinizda mac isletim sistemi sadece apple urunler icin uretilmistir yane gidipte satin alamazsiniz isteseniz bile
    3. Bunu pc kurmak telefon rootlamak gibi dir hatada pc yle baya ugrasirsiniz cunku bios u bile degistiriyorsunuz vemac biosu kuruyorsunuz
    aksi halde os mac book olmadigini anlior ve hata veriyor
    4.kullanis acisindan size cok sikinti cikarticaktir cunku hicbir app store urununu orjinal alamzsiniz bunun nedeni tum apple urunleri data base lerinde sn ile kayitlidir bulunmayan hicbir farkli urune erisim saglmaz. Buneden le korsan urun aricaksiniz ve cok fazla yok internette bu da benim windows adonus hikayemin basi oluyor

herangi bir sorunuz olursa cevaplamaktan mutluluk duyarim iyi forumlar.
  • Mac da korsan yazilim yok reiz eindows devam

• ilk önce detaylıca araştırma yapman lazim çoğu deneyimimde ya wifi kartı ya ethernet yada ses kartı uyumsuz çıktı ayrıca mac os için sana SSD öneririm SSD için hdd deni çıkarmana gerek yok cd rom yerine adaptör ile SSD veya 2.5 luk hdd takabilirsin performansda acayip artış olmiyacaktir ama Adobe Photoshop falan hızlı açılacaktır

• Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

Hepsi benim için çok yararlı ek bilgiler oldu ama sanırım bu yazdıklarınızdan sonra
    toshibaya mac kurmak yerine biraz daha uğraşıp orjinal mac alıcam.
  • Konuyu hortlatıcam belki ama bazen dayanamayıp yazmam gerekiyor.Hemde sonradan konuyu okuyanlar yanlış bilgilenmesinler.Sana cevap verenlerin hepsi , bilgisi olmadan fikri olan insanlar. Mac'in ücretsiz sürümü mevcut ve sistem özelliklerinle uyumlu. Yazdığım tarihe bakmayın yanlış hatırlamıyorsam 2014 yılından beri var hatta daha eski olabilir. Ama zaten bilgisayarın bir macbook'a göre çok daha iyi performans verecek düzeyde. illaki kurmak istiyorsan kesinlikle ssd takmalısın sisteme ben ssd olmadan kurulum yaptığımda çokta iyi bir performans alamamıştım mac işletim sisteminden.Bunların dışında ise klavye olarak kipa gibi alışveriş merkezlerınde satılan ucuz mac tuşlarının olduğu klavyeler var onlar kullanılabilir ya da tuş ayarlarını kendıne göre yapabilirsin. Kolaygelsin. Yöneticilerden özürdilerim çok fazla yanlış bilgi vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayer35 -- 28 Haziran 2017; 16:35:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.