Şimdi Ara

Laptobumu Nasıl İyileştirebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben acer aspire 56000 laptop kullanıyorum çağımıza göre çok çok eski kaldı biliyorum ama maddi durumlardan dolayı bir süre daha değiştiremiycem laptobumu az da olsa iyileştirmek adıne neler yapabilirim kasılmalar yapıyor bazen intenette bile gezemiyorum.

• Mevcut notebook 'unuza ilave takviye olarak ram takviyesi yapabilirsiniz. (tabii ram anakartın desteklediği boyutta değilse)

İkinci olarak harddiskinizi değiştirebilir daha yüksek kapasiteli disk edinebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiky2122003

Mevcut notebook 'unuza ilave takviye olarak ram takviyesi yapabilirsiniz. (tabii ram anakartın desteklediği boyutta değilse)

İkinci olarak harddiskinizi değiştirebilir daha yüksek kapasiteli disk edinebilirsiniz.

* Intel Core Duo Processeor T2050 (1.73 Ghz, 533 Mhz FSB, 2 MB L2 Cache)
    * 15.4 WXGA CrystalBrite LCD (16ms)
    * Intel Graphics Media Acceletator 950
    * 80GB HDD 5400rpm
    * DVD-Super Multi double layer (DVD+R, Çift Katmanlı DVD+-RW yi destekliyor)
    * 1024MB DDR2 (çift kanalı destekliyor)
    * 802.11a/b/g Wireless LAN
    * Bluetooth 2.0+EDR
    * 1g ram
    Bu özelliklere neler ekelyebiliriz parça tavsiye edermisiniz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tahaeslik12

quote:

Mevcut notebook 'unuza ilave takviye olarak ram takviyesi yapabilirsiniz. (tabii ram anakartın desteklediği boyutta değilse)

* 80GB HDD 5400rpm
    * Bluetooth 2.0+EDR
    * 1g ram

Sistem özelliklerinize göre değişiklik yapabileceğiniz donanım bileşeni öncelikle harddisk olsun.

320GB veya 500GB 'lık bir harddisk işinizi görecektir.

Bunun haricinde notebook modeline göre maksimum kullanılacak bellek miktarına uygun olarak 1 GB veya 2GB DDR2 ram ilavesi gerçekleştirebilirsiniz.

Yalnız bunlar sizi sadece kısa bir süre daha götürecektir daha fazlası ölü yatırım olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tahaeslik12

quote:

* 80GB HDD 5400rpm
    * Bluetooth 2.0+EDR
    * 1g ram

Sistem özelliklerinize göre değişiklik yapabileceğiniz donanım bileşeni öncelikle harddisk olsun.

320GB veya 500GB 'lık bir harddisk işinizi görecektir.

Bunun haricinde notebook modeline göre maksimum kullanılacak bellek miktarına uygun olarak 1 GB veya 2GB DDR2 ram ilavesi gerçekleştirebilirsiniz.

Yalnız bunlar sizi sadece kısa bir süre daha götürecektir daha fazlası ölü yatırım olacaktır.

O zmn bu yatırımı yapğım yere para biriktirmek daha mantıklı olcaktır dostum teşekkür ederim. Aklımda buunması için soruyorum param olunca mutlaka yine konu açarım tavsiye için ama sen hangi markayı tavsiye edersin.

• Bilgisayar üzerinden bunları yap kısa sürede değiştireceksen ram falan alıp kendini masrafa sokma derim.

• Açıkcası bence de ölü yatırım yapmak yerine para biriktirmek daha yararlı olacaktır.

Zamanı gelip konu açtığınızda önerilerimizi sunalım şimdiden bişiler söylemek pek sağlıklı olmaz çünkü her gün yeni birşeyler üretiliyor, yeni teknolojiler çıkartılıyor.

Marka olarak önerilerim ise sırasıyla ; Sony - Toshiba - Asus
  • Tahaeslik12 kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Sisteminize donanım yükseltmesi yapmak size fazla performans artışı sağlamayacaktır Yeni bir HDD almak iyi olabilir ancak yüksek bir beklentiniz olmasın Çünkü Core duo işlemci ve 1 GB ddr 2 ram çok düşük bileşenler .Ayrıca verilerinizi de yedeklemek zorunda kalacaksınız resimler müzikler vs.

Bence HDD veya RAM yerine biraz daha idare edin boşuna para harcamayın maddi durum iyi oldugunda yeni nesil bir bilgisayar alın benim tavsiyem budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirketdestek

Bilgisayar üzerinden bunları yap kısa sürede değiştireceksen ram falan alıp kendini masrafa sokma derim.

Bir bakıyım dostum İnşAllah işime yarar teşekkür ederim :)

• quote:

Açıkcası bence de ölü yatırım yapmak yerine para biriktirmek daha yararlı olacaktır.

Zamanı gelip konu açtığınızda önerilerimizi sunalım şimdiden bişiler söylemek pek sağlıklı olmaz çünkü her gün yeni birşeyler üretiliyor, yeni teknolojiler çıkartılıyor.

Marka olarak önerilerim ise sırasıyla ; Sony - Toshiba - Asus

Çok teşekkür ederim.Tavsiyenize uyacağım ve para biriktireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Power.

Merhaba

Sisteminize donanım yükseltmesi yapmak size fazla performans artışı sağlamayacaktır Yeni bir HDD almak iyi olabilir ancak yüksek bir beklentiniz olmasın Çünkü Core duo işlemci ve 1 GB ddr 2 ram çok düşük bileşenler .Ayrıca verilerinizi de yedeklemek zorunda kalacaksınız resimler müzikler vs.

Bence HDD veya RAM yerine biraz daha idare edin boşuna para harcamayın maddi durum iyi oldugunda yeni nesil bir bilgisayar alın benim tavsiyem budur

Sizede teşekkür ederim sağolun en iyisi ben para biriktiriyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.