Şimdi Ara

laptolarda mouse görevi gören kısmın adı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet.diz üstü bilgisayarlardaki mouse görevi gören kare şeklindeki yerin adı nedir?şu yüzden soruyorum.adını bilirsem araştırma yapacam.
    çünkü bu kısım sadece deri ile hareket ediyor.deri sensörü diye birşey mi var da böyle oluyor çok merak ediyorum.

• touch pad mi ole bisey
  • touchpad
  • Araştırman bittiğinde buraya cevabını yazarsın artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: T3rcermillennium

touch pad mi ole bisey

• evet arkadaşların dediği gibi touchpad
    araştırma bitmiştir..
  • bence de touchpad
  • elektrik elektronik işleriyle ilgilenen ehil kişilere sordum ve internetten de baktım ama öğrendiğim bilgi sadece toucpad'deki elektrik akımlarıyla mouse'ın yön değiştirmesi.2 boyutlu olarak hareket sağlanıyor bu şekilde.

ama anlamadığım şu ki:sadece ve sadece parmak ile hareket oluyor.ya da derimizin diğer kısmıyla.tırnak ile bile olmuyor.iletken diyo adamlar ama metal çubuk denedim yine olmadı.

nasıl öğrencez biz bu işi?
  • zannediyorum işin içinde ısıda önemli.yani belli bir ısı ve basınç olması gerkiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: dimetriks

elektrik elektronik işleriyle ilgilenen ehil kişilere sordum ve internetten de baktım ama öğrendiğim bilgi sadece toucpad'deki elektrik akımlarıyla mouse'ın yön değiştirmesi.2 boyutlu olarak hareket sağlanıyor bu şekilde.

ama anlamadığım şu ki:sadece ve sadece parmak ile hareket oluyor.ya da derimizin diğer kısmıyla.tırnak ile bile olmuyor.iletken diyo adamlar ama metal çubuk denedim yine olmadı.

nasıl öğrencez biz bu işi?
  • burda konu bıraz anlatılmış belkı yardımcı olur.....

How the Touch Pad Works
    http://searchmobilecomputing.techtarget.com/sDefinition/0,,sid40_gci213159,00.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.