Şimdi Ara

Lapton siyah ekranda kalıyor, masaüstü açılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. "Casper Nirvana nb 15.6 CNB B960-4K05B" model laptop da garip bir sorun yaşıyorum. Cihaza win 8.1 kurup temiz bir şekilde intel hd driver'ından ses kartına herşeyi kurup stabil bir hale getirdim ancak aşağıda gözüktüğü üzere bilgisayarı ne zaman yeniden başlatsam windows logosundan sonra masaüstüne gelmek yerine siyah ekranda takılıp kalıyor;

Bende bunun üzerine power tuşuna bir kere basarak laptop'ı beklemeye alıp ardından bir kere daha güç düğmesine bastığım zaman masaüstü açılıyor;

Intel HD Grafik Sürücüsü'nü komple kaldırıp denedim durum değişmedi. Bazen bilgisayarı komple kapattıktan sonra açınca direk masaüstü geliyor ama genelde dediğim gibi ilk açılışta bir türlü görüntü gelmiyor. Ee her açılışta da bilgisayarı bekleme moduna alıp tekrar açmak zulüm olur. Bios'umu güncellemek gerekir? daha doğrusu sorun yazılımsal mı donanımsal mı anlamadım. Her zaman yüklediğim programlar kurulu. Bu sorunun nedeni sizce nedir?

Ayrıca yukarıdaki sorun ile bir alakası var mı bilmiyorum ama yeri gelmişken bunu da sorayım: Pil de dolmuyor gösteriyor. Bu laptop'ın bios'uda çok kısıtlı, zira neredeyse sadece boot sekmesi özelliği açık, o yüzden pilin durumunu bios'dan da göremiyorum. Yukarıda ki sorunun bu sorun ile bir alakası olabilir mi? Zira pil %38 gözükse de, laptopı fişe takmadan sadece batarya ile açılmıyor oda enteresan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 7 Ocak 2015; 4:38:35 >

• Temiz format attınız heralde kurmuş olduğunuz işletim sisteminin başlangıç dosyalarında hata olabilir bu genelde o ekranda kalmasına neden olur.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam. Bugün tekrar, aylardır kullandığım Windows'un tüm sürümlerini barındıran en stabil iso dosyası ile usb üzerinden Windows 8.1 Enterprise 64 bit kurdum. Hiç bir şey yüklemeden sadece oturum adı oluşturarak denemek istedim ve aynı sorunu gene verdi. Masaüstünü göremiyorum, bu ne illet bir sorundur böyle? Sorun USB'den yüklediğim Win 8.1'de olmuş olamaz zira işletim sistemini "Windows 7 USB/DVD Download Tool" programı ile 32GB USB'ye boot ederek yıllardır sorunsuz kullanıyorum, bu leptop'a gelince mi arızalı oldu yani.

Donanımsal bir soruna benzemiyor. O yüzden bir de elimdeki Windows 7 Ultimate 64Bit ile format atıp deneyeceğim eğer bu sorunu vermezse sorun USB'den yüklediğim Win 8.1'de, yok eğer onda da sorun verirse işlet sarpa saracak. O vakit sorun neyden diye uğraş dur. Ben Win 7 kurarken sen ve diğer tüm arkadaşların aklına gelen önerileri de seve seve denerim dostum. Hayırlı günler.

• O zaman masaüstüne ulaştığınızda hddyi hdtune programıyla test etmenizi istiyorum.Programın error scan bölümünden test yapın kırmızı kare var mı bakın birde programın healt sekmesinde hata var mı bakın.Bu sıkıntı donanımsal açıdan genelde hdd arızasıdır.
    HDD'de bad sector yahut read-write sorunu yok hocam. Ancak sanırım sorunu kısmi olarak analiz ettim lakin hala çözemedim. Şöyle ki DVD'den kurduğum, tüm sürümleri barındıran Windows 7 Ultimate 64Bit'de bir sorun vermezken, USB'den kurduğum, tüm sürümleri barındıran Windows 8.1 Enterprise 64Bit'de bu sorunu veriyor. Ya Windows 8.1 ISO'sunu USB'ye çekerken stabil çekmedi yada ISO dosyası hasar almış halbuki 2 yıla yakındır kullandığım ve 2014 Şubat ayına kadar ki tüm Windows 8.1 32x64 update'lerini içeren temiz bir ISO dosyasıydı. Ben iyisi mi USB'yi komple biçimleyip tekrar bu Win 8.1 Tüm Sürümler ISO dosyasını yeniden bootable edeyim. Gene olmaz ise başka bir ISO dosyası ile denerim.

Daha diğer Windows 8.1 Enterprise 64Bit ISO dosyası ile format atmadım birde onla atıp deneyeyim. Sanırım Windows 8.1'e gelen update'ler ile bu sorun ortadan kalkacaktır yada belki kaldırmışlardır bile. Format attıktan sonra masaüstünü gördüğüm ilk an reset atmadan hemen tüm update'leri yapmaya çalışacağım bakalım bir faydası olacak mı. Sonucu tekrar paylaşacağım, yardımların için canı gönülden teşekkürler.

Evet hocam araştırmalarım sonucu şükür ki bu illet sorundan kurtuldum. Bu sorun genelde Casper marka Pegatron A15 anakarta sahip cihazların eski BIOS sürümüne sahip olmasından kaynaklanıyor. 302 olan BIOS'u 303'e yükseltince sorun çözüldü. Casper'dan uzak durulması gereken bir konu daha. Başka marka bir kaç cihazda daha bu sorun Windows 8 de belirmiş ama o firmalar anında düzeltip kullanıcıya çözümü yansıtıyor, Casper'a gelince, bunu manuel olarak arayıp, tarayıp bizim uğraşıp yapmamız gerekiyor!

Lapton siyah ekranda kalıyor, masaüstü açılmıyor? Lapton siyah ekranda kalıyor, masaüstü açılmıyor?

Neyse aynı sorundan muzdarip arkadaşlar olan yahut ileride olma potansiyeli taşıyan arkadaşlar için çözümü, Technopat'dan Recep Baltaş arkadaşın anlatımını paylaşayım;

Casper Pegatron A15 BIOS Güncelleme Rehberi

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 10 Ocak 2015; 17:11:01 >

• aynı sorun bende de olmaya başladı ama kapatıp açınca geri düzelio... pek nadir oluo bende
  • mertoğlan M kullanıcısına yanıt
    Aynı laptop'ı kullanıyorsan aşağıdaki sitede anlatılanları yap yoksa ileride başına dert olur, yılanın başını küçükken ez sen;

Casper Pegatron A15 BIOS Güncelleme Rehberi

Bu sorun, Pegatron A15 kullanan Casper notebook'ların BIOS sürümlerinin eski olmasından kaynaklanıyor. BIOS'u 303 sürümüne upgrade edince sorun çözülüyor. Kolay gelsin.
  • Konu eski bir konu ama goole ile gelenlere yol göstermesi için yazıyorum. BIOS güncelleme zor yapamam diyenler için geçici bir çözümü bu videodan bulabilirsiniz.

Lapton siyah ekranda kalıyor, masaüstü açılmıyor?Sor Bilene Bilen Cevaplasınyoutube
    Casper C serisi, A serisi ve NB15 serileri, Vestel ve Grundig markalarının yanı sıra birçok model, Pegatron A15 anakartını kullanmaktadır. Windows 10 güncellemesinin ardından, bu cihazlarda siyah ekran hatası meydana gelmekte ve bu durum kullanıcılar için önemli bir sorun oluşturmuştur. Siyah ekran sorunu yaşandığında, masaüstüne dönmek için cihazın önce paneli kapatılarak uyku moduna alınması ve ardından uyandırılması gerekmektedir. Bu tür sorunlar, ekran kartı chipseti, HDD, LCD panel veya anakart arızası gibi çeşitli olasılıklara işaret edebilir. Bu nedenle, birçok cihaz ya servise gönderilmekte ya da yanlış müdahaleler sonucu veri kaybına uğramaktadır. Windows işletim sistemi açılmakta ve ses gelmekte, ancak görüntü siyah kalmaktadır. Bu durumda, ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir sorun olmadığı, ekran kartı chipsetinin arızalı olmadığı ve panelin çalıştığı anlaşılmaktadır. Sorunun kaynağı, BIOS sürümünün eski olmasıdır. Casper Pegatron A15 model (CNB) anakartına sahip cihazlarda, Windows 8 veya Windows 10 formatı sonrası ekran kartı sürücüsü yüklendiğinde oturum açılırken ekranın siyah kalması BIOS sürümünün güncel olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu videomuzda size 2 yol gösteriyoruz; kalıcı ve geçici 2 çözüm. Sor Bilene Bilen Cevaplasın Yayın Kanalları ve Sosyal Medya Hesapları: Website - https://www.sorbilene.com/ Facebook - https://www.facebook.com/bilenesor Instagram - https://www.instagram.com/soorbilene/ Twitter - https://twitter.com/sorbilenebilen Twitch - https://www.twitch.tv/sorbilenee Whatsapp Kanalımız - https://www.whatsapp.com/channel/0029VaBNo3R1dAw0TkMEPK3l
    https://www.youtube.com/watch?v=G_ICBnRlcbc
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.