Şimdi Ara

Laptop 9600m gt Soğutma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi günler.Aranızda yeniyim ancak bilgisayar sektöründe uzun yıllar bulundum.Bir problemim var ama henüz çözemedim.Laptopumun ekran kartı bozulduğu için ikinci el 512 mb 9600m gt gddr3 aldım.Ancak her ne yaptımsa yükte 93 dereceye fırlayan(boşta 50-55 derece) sıcaklığı düşüremedim.Zalman stg2 macunu kullanıyorum.3-4 kere tekrar tekrar temizleyip tekrar tekrar macunladım.Termal silikonum da mevcut.Ancak her nasıl oluyorsa soğutamıyorum.Anlayamadığım birkaç nokta var.Birincisi bütün forumlarda 9600m gt lerin 3dmark06 puanı 5000 civarı.En azından karşıma çıkanlarınki öyle.Benim kartın default 3dmark06 puanı 6202.Herkesin gpu sıcaklığı max 80 derece oluyormuş.Acaba bu 1000 puanlık 3dmark06 puan farkı bu kadar ısınmaya sebep olur mu?Ya da benim kartım neden fazla puan alıyor?Neden soğutamıyorum?Acer 6930ZG modelini kullanıyorum. T9800 cpu,4 gb ddr2 800 ve PM45 anakartım var.Sizce soğutucu alsam bilgisayar kendini toparlar mı? Zalman NC-3000 almayı düşünüyorum.İndirime girmiş eksenbilgisayarda.110 lira vermeye değer mi?Ekran kartımı soğutabilir miyim bu soğutucuyla?Ya da kasa kapağından 8 ya da 12 cm lik kesik açsam 12 lik ya da 8 lik ince fan mı monte etsem bir şekilde.Yani bilgisayarın dengesini bozmadan çok ince fan bulabilir miyim?Fanı bulsam bile laptopta nereye takacağım?Ne yapmamı öneririsiniz? Okuduğunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirFifiEnlighter -- 18 Nisan 2012; 11:19:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.