linkten bakabilirsiniz ledlere mavi,sarı,beyaz bu üçünden 1 yada 2 tane almayı düşünüyorum.. nereye takabilirim?
hocam sana tavsiyem laptopun alt kısmına serit led takman ve bunu bi şekilde kaplama ile gizlemen.O zaman güzel durucaktır.Verdiğin linkteki ledlerle hoş durmaya bilir.Biraz gözüme büyük göründü.Normal kasa içinde hoş durabilir.Ama laptop altında hoş durmaz.
bunlar çok byük laptopların içi zaten tıkış tıkış monte edilemez bunlar, şerit led çok süper olur
kendine laptop sogtusu yap bu ledleri oraya tak sonradan söktügünde izi kalmaz
aleti mahvetmekten başka bi işe yaramaz o ledler, satmaya kalktığındada ölü fiyata verirsin, o yüzden arkların dediği gibi şerit led veya stand a bişeyler yap...
Bence de şerit led yap çünkü başka takabileceğin güzel yer yok.
Bence gereksiz, arkadaşların dediği gibi şerit led daha iyi olur sanki.. Bana estetik olarak daha güzerl geldi, arama motorundan bir bak derim.
Ledi napıcaksın onla uğraşıcağına laptop soğutucusu al
şerit led yada smd led ile yap.güç kısmını usbden alabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: IamGats
Ledi napıcaksın onla uğraşıcağına laptop soğutucusu al
1
Hocam yazık etme derim canım makineye yada illa olsun dersen diğer arkadaşlarin ' da dedigi gibi şerit led çünkü senin istedigin ledler prof. işçilik istiyor + çokta hoş durcagını sanmam kolay gelsin şimdiden
Garantisi gidecektir. Cihazı ölü fiyata verirsiniz. Pili fazlasıyla etkiler giriş katına zarar verip pili öldürebilir. Ayrıca bu cihazlardaki adaptörler cihazın tam çektiği ampere göre dizayn edildiğinden elektriksel sorun yaşayabilirsiniz. İlla ben istiyorum derseniz şerit led alıp usb'den bağlamanızı tavsiye ederim. 5v vericektir biraz sönük olacaktır ama yeterli gelicektir. Yada malum önümüz yaz ve illaki bir soğutucuya ihtiyaç duyacaksın. Soğutucu alıp ona led takarsan daha sağlıklı bir çözüm olacaktır.
Linklerdeki ledlerin boyutu çok büyük. Onların yerine SMD ledlerden kullanabilirsin. Boyutu kücüktür, cep telefonlarında kullanılır hemde daha az güç tüketir. Klavyendeki tuşların etrafı siyah pleksi ile cevrili, onların altına bir dirençle ayarlayıp voltaj dengesine göre 6-8 arası SMD led yerleştirebilirsin. Bu işlemi yapman için elektronik bilgin olması lazım, yoksa hiç bulaşma. Boşu boşuna cihazı heder etme.. Ayrıca garanti kapsamı dışında kalacaktır. Güç olayınıda anakart üzerinden herhangi bir usb slotunun + ve - hatlarından alabilirsin. Çok küçük bir swich elde ederek, gözle görülmeyecen herhangi bir yere kücük bir oyuk açarak swichide hatta bağlarsın açıp kapatmak icin kullanırsın. Ledler aktif iken o usb portunu kullanmaya çalışırsan belki voltaj düşük gelebilir.
Dediğim gibi gözümde canlandırıyorum, güzel, yapılabilir ama elektronik bilgin yoksa hiç bulaşma. Eğer Uşak yakınlarındaysan ve cihazın garanti kapsamı dışında kalmasını göze alıyorsan yardımcı olabilirim..
tamam arkadaşlar konuyu çok önceden açmıştım zaten.. Öyle bir gayem yok,bir anlık heves denebilir şık duracağını düşünmüyorum :)
cevaplar için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme