Şimdi Ara

32 İnç LED LCD'yi Bilgisayar Monitörü Olarak Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır bilgisayarıma monitör alma derdindeyim. İyi monitörler pahalı ve TR'de bunları bulmak kolay değil.
    Geçen teknomarketlerden birini gezerken 32 inç LED TV'leri gördüm, özellikle Sharp'ın LED LCD si baya güzel görünüyordu. Bunları 1 m mesafeden daimi bilgisayar monitörü olarak kullanmak mantıklı mıdır? Oyun oynamanın yanı sıra foto işleri ile de ilgileniyorum...

• Bende 32B650 ile pc monitörü olarak kullanıyorum ve gayette güzel saana eski kullandığım 32R81 den bir foto verim ... Masaüstü çözünürlüğü 1360.768 kullanıyordum ama artık 32B650 ile 1920.1080 full hd pc kullanıyorum ..

Tavsiye ederim pc den mkv izlemek çok zevkli..

• Hocam pc den tv izlemek için çok iyi olur ama ofis uygulamalarında (word excel), oyunlar ya da fotoşop gibi uygulamalarda durum nasıl? Kaç metreden kullanıyorsun, parlaklık insanı rahatsız ediyor mu? Ya da düşük çözünürlükte kullanınca ofis uygulamaları nasıl oluyor, netlik kayboluyor mu?
  • Öncelikle led arka aydınlatmalı olması panele artı bir teknik özellik katmıyor. Lcd tvler normal pc monitorü kadar kaliteli görüntü veriyor. Arka aydınlatmayı kısarak gözünüzü yormayacak ışık şiddetini ayarlamanız mümkün , ayrıca bu iş elektrik tasarrufu da sağlar. Yalnız monitör olarak kullanırken şöyle birkaç sıkıntı olabilir :

1. Alan olarak 32 inç bile çok büyük. 1 metreden gözünüz için takip sıkıntısı oluşabilir.
    2. Alan büyük olunca haliyle de pikselleri biraz daha büyük ama devasa değil. Resim işinde belki size sorun çıkartabilir. Tamamen size ve yapacağınız işe bağlı.
    3. Direkt karşısında 1 metreden bile kullanmak ne kadar sağlığınız için iyi olur ve kullanışlı bir durumdur , burası da tartışılır. Uzak durunca ne kadar detaylı çalışmanız gerekiyor , bu konular hep size bağlı.

Yukarıda yazdıklarım oyun oynayan arkadaşlar için sıkıntı olmayacak şeyler. Dediğim gibi size bağlı belki 1-2 günden sonra ışık ayarları , izleme mesafesi ve açısı gibi size kullanım kolaylığı sağlayacak çözümleri kendiniz de bulabilirisiniz.

• Dediklerinize aynen katılıyorum, benim de aslında anlamaya çalıştığım konuları siz daha iyi ortaya koymuşsunuz. Aslında ideali 24 ya da 27 inç iyi bir monitör almak ama adam gibi monitörler TR'ye gelmiyor, gelse de fiyatları çok uçuk. Samsung, LG, Philips gibi markaların TN panelli ucuz ve dandik monitörleri var ancak bunlar da insanı tatmin edecek düzeyde değiller... O yüzden kararsızım, acaba eldeki CRTlerle devam etsem mi yoksa sharp Le700 filan gibi kaliteli bir led lcd mi alsam...
  • ben sony 32w4000 tv kullanlıyorum gayet memnunum

• Soldaki monitör 22 inc kararını sen ver.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc ekranı için TV mi? Monitör mü?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam epey bir kafa yordum 32 inç tv mi alayım monitör mü diye, sonunda 27 inç Dell u2711 almaya karar verdim, hatta siparişi de verdim, 4-6 haftaya kadar gelecekmiş...

Kaliteli 32 inç tv ler baya pahalı, 2000 tl ye filan güzel tvler var ama sipariş verdiğim monitör toplam 1400 tl ye geliyor, 2540 çözünürlük vs vs...
  • Bende 42 " lik lcd yi bilgisayar monitörü olarak kullanıyorum.Lcd ile aramda 2 metrelik mesafe var (kablosun mause +klavye) şimdiye kadar hiçbir sıkıntım olmadı.Oyun oynamak pek zevk vermedi bana fakat film izlemesi için çok hoş.
  • Samsung 40" ve 2,5 metre
  • evet şiddetle tavsiye edilebilir
  • Bende 1 metreden bilgisayar ekranı olarak 37 inch düşünüorm sizce abartı olur mu ? cunku 2.5 metreden de tv olarak izleniceği için 32 küçük kalıyor.

37 inch monitor tv:

• Bende masraf olmasın diye sistem toplarken monitör almamayı düşünüyorum, ama gözlerimizi bozup başımızı ağrıtmasın sakın?
  • İzleme mesafesi / ekran boyutunu iyi ayarlarsan birşey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinpurcek

ben sony 32w4000 tv kullanlıyorum gayet memnunum

arkadaş herkeste mi z5500 var ya

• 450tl ye arkımdan aldım . Bu paraya boyle performans yok gibi:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinpurcek

450tl ye arkımdan aldım . Bu paraya boyle performans yok gibi:))

ben de arıyorum aynı fiyatlara ama çakallar 550den aşagı inmiyor garantili diye
  • Arkadaslar 80 cm civari kullanicam, yani hem oyun vs icin kullanacagim, acaba 32" Tv mi alsam yoksa 27" monitör mü alsam karar veremedim
  • Monitör input lag bakımından her zaman daha iyidir. Ancak aynı odada TV varsa tabii ki fiyat nedeniyle PC ile ortak kullanımı düşünülebilir. Bu durumda çok fazla seçeneğin var ama 3D istemiyorsan Sony EX720, 3D istiyorsan FPR gözlüklü LG LW4500/5500 tavsiye ederim. Input lag durumlarını kendin test ederek al.
  • Monitör olarak kullanacağım bir led tv arıyorum
    Aradığım özellikler:

- Minimum 40 ya da 46 inch olmalı
    - 3D gerek yok
    - Smart TV gerek yok, zaten bilgisayar takıp kullanacağım sadece
    - Yenileme oranı mümkün olduğunca yüksek olmalı. HDMI ile bağlayacağım bilgisayarımı
    - Dahili uydu alıcısı olursa iyi olur

Sizce hangi modeli almalıyım ? İhtiyacım olmayan özellikler için fazladan para vermek istemiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.