Şimdi Ara

Laptop'a SSD takabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, Şimdi benim almak istediğim bir laptop var MSİ GV72 7RD ama bu laptopta SSD yok . Benim oğrenmek istediğim şey bu laptopa'a SSD takabilirmiyim? ve takabilirsem ne değişecek?
    Yani ssd'si olmayan bir laptop'la olan laptop arasındaki fark ne? Bir de ayrı bir ssd alıcak olursam Kingston UV 400 SSD uygunmudur?
    Şimdiden Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptopa SSD Takma: Bilmen Gerekenler

Laptopun performansını artırmanın en etkili yollarından biri bir SSD (Katı Hal Sürücü) takmaktır. SSD'ler, daha hızlı önyükleme süreleri, daha hızlı uygulama açma süreleri ve genel olarak daha hızlı bir sistem deneyimi sağlar.

Her Laptopa SSD Takılır mı?

Hayır, her laptopa SSD takılamaz. SSD'lerin takılabilmesi için laptopların belirli gereksinimleri karşılaması gerekir. Bu gereksinimler şunları içerir:

• Uygun bağlantı noktası: Laptopunuzun SSD'yi destekleyen bir M.2 veya SATA bağlantı noktasına sahip olması gerekir.
    • Uygun boyut: SSD'nin fiziksel boyutu, laptopunuzun depolama yuvasına sığmalıdır.
    • BIOS desteği: Laptopunuzun BIOS'u, SSD'leri tanımalıdır.

Hangi SSD'yi Seçmelisin?

Laptopuna takılacak SSD'yi seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Bağlantı türü: Laptopunun desteklediği bağlantı türüne (M.2 veya SATA) bağlı olarak bir SSD seçmelisin.
    • Kapasite: İhtiyacın olan depolama kapasitesini belirlemelisin.
    • Hız: SSD'lerin okuma ve yazma hızları değişir. Performans için daha yüksek hızlara sahip bir SSD seçmelisin.

SSD Takma İşlemi

SSD takma işlemi genellikle kolaydır ancak laptop modeline göre değişebilir. Genel adımlar şunlardır:

• Gücü kapat ve pili çıkar: Güvenli bir şekilde çalışmak için laptopunu kapatmalı ve pili çıkarmalısın.
    • Depolama yuvasını bul: Laptopunun kullanım kılavuzuna bakarak depolama yuvasının yerini belirlemelisin.
    • SSD'yi tak: SSD'yi depolama yuvasına dikkatlice yerleştirmelisin.
    • Pili tak ve gücü aç: SSD'yi taktıktan sonra pili yeniden takabilir ve laptopunu açabilirsin.
    • BIOS'u güncelle: Bazı durumlarda, SSD'yi tanımak için laptopunun BIOS'unu güncellemen gerekebilir.

SSD taktıktan sonra işletim sistemini yeniden yüklemen veya klonlaman gerekebilir. Bu, eski sabit sürücündeki verilerinin yeni SSD'ne aktarılmasını sağlayacaktır.

Laptopuna SSD takmak, performansını önemli ölçüde artırabilen basit ve etkili bir yükseltmedir. Laptopunun gereksinimlerini karşıladığından emin olduktan sonra, uygun bir SSD seçebilir ve kolayca yükleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Leptopda ssd yok ise sonradan ssd takılabilir tabi. Çok eski(Antika bilgisayarlar hariç) bilgisayara bile ssd takılıp daha güzel performans alınabiliyor. Hatta çoğukez bilgisayara hayat geldi bile deniliyor ssd takıldıktan sonra.

Sdd ile hdd arasında farklar bariz olarak tabiki okuma yazma hızları. Aldığınız en kötü ssd okuma yazma hızı olarak hdd'den 3-4 kat daha fazla olacağı için bu da sistem performans olarak kat kat daha iyi duruma geleceğini gösterir. En azından normalde uzun süren bir çok işlem daha hızlı gerçekleşecek.

Şimdi şöyle bir şey de var. Her leptop'a ssd takılır ama bu noktada şu sorular çok önemli. Yapmak istediğiniz şey nedir ve almak istediğiniz leptop bu işleme uygun mu? ssd takmak istiyorsun ama yapmak istediğiniz şeyden kastım şu. Yeni bir ssd alıp ssd ve hdd aynı bilgisayarda takılı mı olsun yoksa ssd alınca hdd dışarıda mı kalacak?

-Almak istediğiniz bilgisayarda eğer sadece bir tane disk girişi mevcut ise ssd takınca diğeri boşa çıkar.
    -Almak istediğiniz bilgisayar m2 sata ssd girişi ve hdd girişi var ise, ssd'yi m2 sata almak zorundasınız. Sata 3.0 olan ssd'ler m2 sata girişine takılamazlar. M2 sata girişi daha küçüktür ve m2 sata, sata 3.0 ssd'ye göre daha pahalı.

Yukarıdaki şeyler anlattım çünkü "MSİ GV72 7RD" olarak verdiğiniz bilgisayarın 7RD kısmından sonra gelen bir çok model adı var. Almak istediğiniz modelin tam adını yazarsanız m2 sata girişi mi var sata 3.0 girişi mi var yada sadece hdd girişi mi var onu tam olarak öğrenebiliriz. Çünkü aynı modele ait çok fazla türevler olabiliyor.

Misal msi gv72 7rd-883tr, msi gv72 7rd-1266xtr gibi modelleri var msi'in.

Kolay gelsin.

• Cevap verilmiş. Geçiyorum.

• ilave bilgi vereyim tek hdd yeri olsa bile dvd rom yuvasına takabilirsin ssd yi orası için parçalar var dvd rom çıkarıp o parçayı alıyorsın ssd içine oturtup takıyorsun kolay bir işlem ama tabi dvd rom iptal oluyor
  • Saraç Bilişim Dizüstü Bilgisayar Teknik Servis Hizmetleri en yeni teknolojilerle donatılmış laboratuvarı ve konusunda uzman,
    deneyimli kadrosuyla güvenilir servis hizmeti sunmaktadır.
    Marka ve Model aranmaksızın her türlü tamir bakım işleriniz zamanında ve güvenilir olarak yapılır zamanında teslim edilir.
    İletişim Bigileri:
    www.laptoptamiriankara.net
    Laptop Tamiri Ankara, 0312 431 01 45 Ankara Laptop Tamiri, Notebook Tamiri Ankara
    http://www.laptoptamiriankara.net

Tel: 0312 431 01 44 – 45
    Adres: Bayındır-1 Sokak No: 22/5 – Kızılay / ANKARA

• Selamlar yeni bir konu açmak istemedim benim ssd sormamın sebebi ben laptobu yatarken dik vaziyette kullanıyorum ve harddisk gümleyecek gibi garip sesler çıkarmaya başladı.SSD alsam masa harici yüzeylerde kullanabilir miyim laptobu mu ?
  • İçerisinde hareketli parça olmadığı için kullanabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ssd takmak
    geçen hafta açıldı
    Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,compaq minibook var elimde,hdd cikarip ssd taktim ama hic bi fark goremedim,atom islemci oldugundan işe yaramiyor olabilir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.