Şimdi Ara

Laptop'a Termal Macun Sürdüm ? 70 Derece.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC Çok ısınıyor diye Termal Macun aldım.Eskiden 60 FPS olan oyun 40 FPS oldu.Sıcaklık gram değişmedi.Ancak performansı kaybettim.Laptop'ı açtım Ekran Kartı ve İşlemciye ilk başta az bir sürdüm hiç yaymadım.Ekran kartı acayip ısındı.İşlemci 40 Ekran Kartı 80 derece oldu.Sonra hafif yaydım.Bu sefer yükte 70 filan oluyor.İkisi de.Kullandığım macun :http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-htk-002-u1-gp-htk-002-high-performance-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=26302

Sorun ne ? Neler oluyor?

• Bu macun gerçekten işe yaramıyor diye biliyorum. Ekran kartımı değiştirmem gerekiyordu, arkdaşın abisi bu işlerden anlıyor. Eğer kendi orjinal macunu değilse sürmesende olur demişti. Bende sürmedim ve hala da bi problem olmadı.
  • Yanlış duymuşsun etkisi var.Ama tersten.Sinir oldum.Performansı sildi süpürdü.Keşke durup dururken daha çok FPS diyerek sürmeseydim.Şimdi tamirciye ya para gidecek.Ya da bir çözüm bulucam.
  • kullandığım en berbat macundur. oem macunlar daha iyi bundan. zalman zm stg2 sipariş et aynı sşteden ve vidaları iyi sık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aysat -- 14 Mayıs 2013; 21:21:44 >
  • Macun kalitesi de farkeder tabiki de bilmeden sürdüyseniz yanlış sürme olayı çok daha etkilidir bilen birisiyle beraber sürmenizi tavsiye ederim
    yine vatanda xigmatek in bi macunu vardı spatulası vardı kendi sürmesi kolaydı ona bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

kullandığım en berbat macundur. oem macunlar daha iyi bundan. zalman zm stg2 sipariş et aynı sşteden ve vidaları iyi sık

Şunu almalı mıyım sizce ?http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-stg2-zm-stg2-super-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=47179

Ancak macun kötü olsa bile neden ters tepki yaptı kı etki yapmasa bi derece kabul edilebilir belki.

Yalnız dikkat etmemişim önerdiğiniz macun tam da buymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seazers -- 15 Mayıs 2013; 13:57:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seazers

quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

kullandığım en berbat macundur. oem macunlar daha iyi bundan. zalman zm stg2 sipariş et aynı sşteden ve vidaları iyi sık

Şunu almalı mıyım sizce ?http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-stg2-zm-stg2-super-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=47179

Ancak macun kötü olsa bile neden ters tepki yaptı kı etki yapmasa bi derece kabul edilebilir belki.

o macun iyidir.

• quote:

PC Çok ısınıyor diye Termal Macun aldım.Eskiden 60 FPS olan oyun 40 FPS oldu.Sıcaklık gram değişmedi.Ancak performansı kaybettim.Laptop'ı açtım Ekran Kartı ve İşlemciye ilk başta az bir sürdüm hiç yaymadım.Ekran kartı acayip ısındı.İşlemci 40 Ekran Kartı 80 derece oldu.Sonra hafif yaydım.Bu sefer yükte 70 filan oluyor.İkisi de.Kullandığım macun :http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-htk-002-u1-gp-htk-002-high-performance-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=26302

Sorun ne ? Neler oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

quote:

PC Çok ısınıyor diye Termal Macun aldım.Eskiden 60 FPS olan oyun 40 FPS oldu.Sıcaklık gram değişmedi.Ancak performansı kaybettim.Laptop'ı açtım Ekran Kartı ve İşlemciye ilk başta az bir sürdüm hiç yaymadım.Ekran kartı acayip ısındı.İşlemci 40 Ekran Kartı 80 derece oldu.Sonra hafif yaydım.Bu sefer yükte 70 filan oluyor.İkisi de.Kullandığım macun :http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-htk-002-u1-gp-htk-002-high-performance-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=26302

Sorun ne ? Neler oluyor?

Hayatımda gördüğüm en lüzumsuz insansın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mhcd

quote:

Sorun ne ? Neler oluyor?

Hayatımda gördüğüm en lüzumsuz insansın.

niye ki ???

• konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. bende akasa 455 macun aldım. yorumları olumluydu.çok ince bir tabaka olarak sürüleceğini öğrendim.laptop işlemcisinin metalik kısmı görünmeyecek şekilde sürebildiğim en ince şekilde sürdüm. fandan gelen metalik kısma hiç sürmedim. direk kapattım üstüne sıkıştırdım. oyun oynarken core temp programı 89 dereceye kadar ölçerken macundan sonra 83 e kadar düştü oyuna daha uzun süre devam edersem artarmı bilmiyorum. yani bir miktar düşme oldu gibi. şu an chromeda bu yazıyı yazıyorum ve bir kaç sayfa daha açık ısısı 65 derecelerde.

işlemcim amd turion II ultra dual mob M600 2,4 ghz. bilgisayar hp bilenler bilir işlemciye ulaşmak için 2 saat paramparça yapmak gerekiyor. Şimdi yeni bir işlem yapmadan önce fikirlerinizi almak istiyorum:

- macundan yana bir sıkıntı varmıdır ?

- bundan 5-6 ay önce adaptörü bozuldu ve değiştirmem gerekiyordu. ikinci el orjinal başlıklı bi siteden 35 liraya aldım. işlemci eskiden de feryat ederdi ve sıcaklığını hiç ölçmediğim için adaptörün etkisini anlıyamadım .. orjinal değilse çok etkisi olurmu ?

-ısınmasının başka bir nedeni varmıdır ? (güç tasarrufu modunda çalıştırdığımda bir miktar daha ısı düşüşü oluyor fakat bu sefer oyun kasmaya başlıyor.)

- son olarak macun işleminden sonra oyun sırasında bir defa mavi ekran verdi ve geri döndüğümde bi daha olmadı sonradan bi daha olurmu bilmiyorum... bilgisayarı toplarken hangi parçada hatam olmuş olabilir ? mavi ekranda hata kodu çıkıyormuş bi daha verme ihtimaline karşı bu kodu tam olarak nerde yazıyor resimli gösterim yaparsanız sevinirm...

şimdiden teşekkürler...

• biz termal macun bulamadıkda diş macunu sürdüydük zamanında . Ama naneli olandan olursa pc nin içine temiz hava yayar rahat edrsın ısınma problemin ortadan kalkar

• quote:

Orijinalden alıntı: sefacihad

biz termal macun bulamadıkda diş macunu sürdüydük zamanında . Ama naneli olandan olursa pc nin içine temiz hava yayar rahat edrsın ısınma problemin ortadan kalkar

Hunharca guldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese sa biraz hortlattım gibi oldu ama benimde bu konu hakkında sorunum var

• quote:

Orijinalden alıntı: Ensylvc

Herkese sa biraz hortlattım gibi oldu ama benimde bu konu hakkında sorunum var

Söyle söyle nedir?
  • Kardeşim bende hp pavilion g6 var uyduruk bir termal macun sürdüm ve bilgisayar da performans düşüklüğü (oyunlarda-açılış) ve ısınma arttı.
    Ayrıca bu parça da elimde kaldı diyebiliriz
    Şimdi ne yapmam lazım ve bu parça ne işe yarar acaba?
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: Ensylvc

Kardeşim bende hp pavilion g6 var uyduruk bir termal macun sürdüm ve bilgisayar da performans düşüklüğü (oyunlarda-açılış) ve ısınma arttı.
    Ayrıca bu parça da elimde kaldı diyebiliriz
    Şimdi ne yapmam lazım ve bu parça ne işe yarar acaba?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Bu parçayı ele almayı nasıl başardınız?

• Ya biraz oynuyodu zaten bir bağlantısı kopmui gibiydi bende çıkarıverdi
    Arkadaş ne işe yarar ki?

• Ensylvc E kullanıcısına yanıt
    Bu parçayı elinizde kaldırabilmişseniz bravo size. :D

Bu kondensatör ya da kapasitör oluyor. Bir devredeki voltajı sabitlemek, dengelemek, filtrelemek gibi çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Şuanda bilgisayar çalışıyor mu peki? Çalışıyorsa bu kapasitörün eksikliğinden çalışmayan bir kısmı olabilir, kontrol edin. Ya da yük diğer kapasitörlere kayıp onların daha fazla yorulup ısınmasına da sebep olabilir.
  • Ensylvc E kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı daha fazla çalıştırmadan iyi bir tamirciye götürün. Şu an çalışıyorsa bile her an bozulabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.