< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promexus -- 6 Haziran 2016; 15:42:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Laptop Açıkken Şarj Olmuyorsa Nedenleri ve Çözümleri
Laptop'unuzun açıkken şarj olmaması can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorunla karşılaşıyorsanız, muhtemel nedenlerden bazıları şunlardır:
-
Pil arızası: Pilin bozulması veya arızalanması şarj olmamasına neden olabilir.
-
Adaptör arızası: Güç adaptörünün bozuk olması veya prize tam oturmuyor olması şarj sorunlarına neden olabilir.
-
Anakart arızası: Anakarttaki hasar da şarj olmama sorununa yol açabilir.
-
Yazılım sorunları: Bazı yazılım sorunları, işletim sisteminin şarj işlemini yönetmesini engelleyebilir.
-
Ayarlar yanlışlığı: Şarj ayarlarının yanlış ayarlanması da şarj olmama sorununa neden olabilir.
Pili kontrol et: Pili çıkarın ve hasar veya şişme olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse pili değiştirin.
-
Adaptörü kontrol et: Adaptörün prize sıkıca takılıp takılmadığını kontrol edin. Farklı bir güç prizi deneyin veya adaptörü değiştirin.
-
Anakartı kontrol et: Anakartta hasar olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir hasar görürseniz, profesyonel yardım alın.
-
Yazılımı güncelle: İşletim sisteminizi ve BIOS'unuzu en son sürüme güncelleyin. Bu, şarjla ilgili yazılım sorunlarını çözebilir.
-
Ayarları kontrol et: Güç ayarlarını kontrol edin ve şarj işleminin düzgün şekilde ayarlandığından emin olun.
Ek İpuçları:
-
Laptop'u kapalıyken şarj etmeyi deneyin. Bazı laptop modelleri kapalıyken daha iyi şarj olur.
-
Laptop'unuzu doğrudan prize takın. Uzun uzatma kabloları veya çoklu prizler şarj işlemine müdahale edebilir.
-
Laptop'unuzu serin bir yerde şarj edin. Aşırı ısınma şarj sorunlarına neden olabilir.