Şimdi Ara

Laptop açıkken şarj olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba leptop kapalıyken şarj oluyor çok yavaş bir şekilde, laptopun açma düğmesine bastığım an şarj ışığı gidiyor şarj olmuyor. Dün şarj oluyordu arada gidiyordu ama. Şarj aletinin ucunu kontrol ettim elektrik veriyor. Bir çözüme göre leptopun bataryayı çıkarıp açmayı denedim ama yine açılmıyor bir ara açılıyor gibi oldu 1-2 sn de kapandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promexus -- 6 Haziran 2016; 15:42:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Açıkken Şarj Olmuyorsa Nedenleri ve Çözümleri

Laptop'unuzun açıkken şarj olmaması can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorunla karşılaşıyorsanız, muhtemel nedenlerden bazıları şunlardır:

• Pil arızası: Pilin bozulması veya arızalanması şarj olmamasına neden olabilir.

• Adaptör arızası: Güç adaptörünün bozuk olması veya prize tam oturmuyor olması şarj sorunlarına neden olabilir.

• Anakart arızası: Anakarttaki hasar da şarj olmama sorununa yol açabilir.

• Yazılım sorunları: Bazı yazılım sorunları, işletim sisteminin şarj işlemini yönetmesini engelleyebilir.

• Ayarlar yanlışlığı: Şarj ayarlarının yanlış ayarlanması da şarj olmama sorununa neden olabilir.

• Pili kontrol et: Pili çıkarın ve hasar veya şişme olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse pili değiştirin.

• Adaptörü kontrol et: Adaptörün prize sıkıca takılıp takılmadığını kontrol edin. Farklı bir güç prizi deneyin veya adaptörü değiştirin.

• Anakartı kontrol et: Anakartta hasar olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir hasar görürseniz, profesyonel yardım alın.

• Yazılımı güncelle: İşletim sisteminizi ve BIOS'unuzu en son sürüme güncelleyin. Bu, şarjla ilgili yazılım sorunlarını çözebilir.

• Ayarları kontrol et: Güç ayarlarını kontrol edin ve şarj işleminin düzgün şekilde ayarlandığından emin olun.

Ek İpuçları:

• Laptop'u kapalıyken şarj etmeyi deneyin. Bazı laptop modelleri kapalıyken daha iyi şarj olur.

• Laptop'unuzu doğrudan prize takın. Uzun uzatma kabloları veya çoklu prizler şarj işlemine müdahale edebilir.

• Laptop'unuzu serin bir yerde şarj edin. Aşırı ısınma şarj sorunlarına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardım acil..

• Sorun şarj aletinde değilse ve cihazın bataryasını çıkarıp denemenize rağmen bilgisayar açılmadıysa sorun muhtemelen bilgisayarın kendisindedir.Bir teknik servisin görmesinde yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Sorun şarj aletinde değilse ve cihazın bataryasını çıkarıp denemenize rağmen bilgisayar açılmadıysa sorun muhtemelen bilgisayarın kendisindedir.Bir teknik servisin görmesinde yarar var.

Peki sorun ne olabilir. Kendim çözmek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: promexus

quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Sorun şarj aletinde değilse ve cihazın bataryasını çıkarıp denemenize rağmen bilgisayar açılmadıysa sorun muhtemelen bilgisayarın kendisindedir.Bir teknik servisin görmesinde yarar var.

Peki sorun ne olabilir. Kendim çözmek istiyorum

Bilemiyorum hocam.O konuda pek bilgim yok.
  • Bataryayı çıkardığında sadece şarj cihazını bağlayarak bilgisayarın açılması gerekiyor. Bu şekilde açılmıyorsa ya şarj cihazın bozulmuştur ya da şarj taktığın laptop girişinde fiziken bir temassızlıktan dolayı elektirik almıyordur.

Bataryan tamamen ölse dahi şarj cihazı ile kullanabilmen gerekir.
  • promexus P kullanıcısına yanıt
    Batarya çıkar dene şarj cihazı elektrik geliyor ama kaç V ?

Sonrasında pilsiz çalıştır çalışıyor ise batraya taktıktan birkaç dk sonra kesiyor gibiyse şarj entegresi bakılmadan söylemesi zor kendin yapmaya çalışma tavsiye etmem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

Bataryayı çıkardığında sadece şarj cihazını bağlayarak bilgisayarın açılması gerekiyor. Bu şekilde açılmıyorsa ya şarj cihazın bozulmuştur ya da şarj taktığın laptop girişinde fiziken bir temassızlıktan dolayı elektirik almıyordur.

Bataryan tamamen ölse dahi şarj cihazı ile kullanabilmen gerekir.

Bataryayı çıkarıp şarj cihazını taktığımda leptopta ışık yanıyor ama açılmıyor. Basıyorum 1 sn fan sesi geliyor ama açılmıyor

• Bu durumda en yüksek 2 ihtimal
    -sari cihazın arızalı ya da
    -laptop ac giriş soketi arızalı

Bir serviste farklı bir şarj cihazı ile deneyerek anlayabilirsin.

• Asus 11,6 inc laptop um var. Bilgisayar açıkken şarj olmuyor. Laptop kapalıyken şarj oluyor. Bataryayı söküp deneyin diyeceksiniz belki ama batarya sökülmüyor. Laptop u söktüm dahili batarya.
    Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?
    Batarya kablo ile bağlantılı. Aşağıda fotoğraf ı mevcut.
    Şuan gördüğünüz gibi şarj oluyor. 3-4 saatte doluyor. 1 saatlik kullanımda bitiyor şarj. Mecburen tekrar dolmasını bekliyorum. Elektrikte kullanmama izin vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenk -- 10 Mart 2019; 15:9:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.