Şimdi Ara

Laptop açılırken kendiliğinden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen sabah laptobu açtım, 10 sn içinde kapandı. Tekrar açtım bu sefer 5 sn sonra kapandı. Bataryadandır diye bataryayı çıkarıp, adaptör bağlı şekilde denedim, yine aynı durum oldu.
    Şarj adaptörünü değiştirip denedim, yine olmadı.
    Fan dönüyor, ramı çıkarıp taktım, hdd söktüm başka taktım olmadı. Fanı temizledim. Elimden gelen herşeyi yaptım, ancak sorun düzelmedi. Uzun süre bekleyip açtığımda 10 sn sonra kapanıyor, ardından açmak istrdiğimde 5 sn sonra kapanıyor. Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Servislik gibi duruyor. Garanti varsa servise gösterin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KARTALATAKAN

Selamun aleyküm.
    Geçen sabah laptobu açtım, 10 sn içinde kapandı. Tekrar açtım bu sefer 5 sn sonra kapandı. Bataryadandır diye bataryayı çıkarıp, adaptör bağlı şekilde denedim, yine aynı durum oldu.
    Şarj adaptörünü değiştirip denedim, yine olmadı.
    Fan dönüyor, ramı çıkarıp taktım, hdd söktüm başka taktım olmadı. Fanı temizledim. Elimden gelen herşeyi yaptım, ancak sorun düzelmedi. Uzun süre bekleyip açtığımda 10 sn sonra kapanıyor, ardından açmak istrdiğimde 5 sn sonra kapanıyor. Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

FORMAT SÖYLEMEKTEN DİLİMDE TÜY BİTTİ

• Kardeş desteğin için saol. Ancak bu anlattığım yazılımsal değil donanımsal gibi gözüküyor. Biosa dahi girecek zaman bulamadan laptop kapanıyor. Bu durumda nasıl format atabilirim, fikir verebilirmisin.

• Format diyenler işi kısa yoldan çözmek isteyenler ama yazılanları okumadan böyle bir cevap veriyorlar.Sorununuza gelince arkadaşların bilgisayarlarında benimde başıma geldi bütün makineyi söküp taktınız mı donanım ve soketler dahil fanına kadar söktüğünüz için sordum.Bu durum bazen anakartta statik elektrik birikmesinden oluyor ondan sordum böyle yaparak tamamiyle boşaltabilirsiniz.Bu şekilde deneyin birleştirdikten sonra ilk olarak bataryayla açmayı deneyin sonra fişi takın.Düzelmezse anakartta sıkıntı meydana gelmiş olabilir.En son ne yaptınız normal makineyi kapattınız da sabah açtığınızda bununla mı karşılaştınız?
  • Teşekkürler cevap için. Akşam bilgisayarı normal olarak kapattım, ertesi sabah açmak istediğimde bu problem oldu. Bilgisayarı komple dağıttım, tekrar topladım. Söktüğüm ne varsa hepsini geri taktım. Ancak anakart üzerinde 1-2 soket sökmedim. Kondansatörlerde problem var diye onları gözle kontrol ettim, patlama vb bir durum görmedim.

• KARTALATAKAN kullanıcısına yanıt
    Açılıştan sonra direkt kapanma durumu ilk olarak akla

İşlemci anakart ve ramlerin bozuk olabileceği geliyor.

Varsa imkanınız anakart dışında, işlemci ve ramleri çıkartıp yerlerine başka takıp denemenizi isteyeceğim.

Eğer işlemci ve ramleri yenisiyle değiştirdikten sonra bile bu sorun devam ediyorsa o zaman sorun anakarttadır.

Tek tek ilk işlmeciyi çıkartıp başka takın. Eğer sorun devam ediyorsa bu sefer kendi işlemcinizi yerine yeniden takıp, ramleri başkaları ile değiştirip öyle çalıştırın. Sorunun ram'den mi işlemciden mi olup olmadığını anlamak için en iyi yol bu. Ha her ikisinde de olmuyorsa anakart sorunu olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana işlemci sorunlu gibi geldi. İşlemci ısındıgından kapanıyor olabilir başıma çok geldi.
  • Formatla olsaydi benim pc de kurtulurdu.hard diskte problem olabilir servise götürürseniz iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka harddisk denedim yine olmadı.
    İslemcinin ısınması için biraz fazla çalışması gerekmezmi?
    Birde ilk çalışmasında işlemci üzerinde bakır boruyu elledim hiç ısınma yoktu.

• KARTALATAKAN kullanıcısına yanıt
    ps yi değiştirip denediniz mi ?
  • Ps derken power dan mı bahsediyoruz?.
    Bugün bir bilgisayarcıya bıraktım, ekran kartın arızalı dedi. Ama benim notebookta harici ekran kartı yok. Onboard anakart. Birde ilk bilgisayarcıya götürdüğümde 2-3 dk çalıştı, sonra kapandı. Normalde bu kadar uzun çalışmıyordu. Yarın alıp başka bilgisayarcıya götüreceğim.

• tamirciye verip sorunsuz şekilde alınır
  • Tamirciye verdim, yapamadı geri aldım. Simdide açılıyor ekran ışıkları yanıyor görüntü gelmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.