Şimdi Ara

Laptop kilitlendi kapanmıyor açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
16.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ilginç bi sorunum var, laptop kilitlendi, oturum acma tusu aktif değil basıyorum hic bir şey olmuyor, ctrl alt del denedim oda olmadi, leptopun üstündeki power düğmesiyle kapatıyorum açınca en baştan başlamıyor direk olarak yine bu ekran çıkıyor önüme. Windows 10 bu arada, bildiğiniz kaldım böyle ne yapayım? mouse yla her yere basmayı denedim hiç bir şey olmadı, klavyeden hepsini denedim yine olmadı. deli olucam resmen

Laptop kilitlendi kapanmıyor açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arasscan -- 20 Mart 2016; 22:25:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Kilitlendi: Nasıl Açılır ve Sebepleri

Laptopunuz kilitlendi ve ne açılıyor ne de kapanıyor mu? Bu can sıkıcı bir durum olabilir, ancak genellikle çözümü basittir. İşte kilitlenen bir laptopu nasıl açacağınıza ve sorunun potansiyel nedenlerine dair bir kılavuz:

• Zorla Kapatma: İlk adım olarak, laptopunuzu zorla kapatmayı deneyebilirsiniz. Güç düğmesini en az 10 saniye basılı tutun. Laptop kapanacaktır.

• Şarj Etme: Bazen, düşük pil şarjı laptopun kilitlenmesine neden olabilir. Laptopunuzu şarja takın ve en az 30 dakika şarj olmasını bekleyin.

• Donanım Sıfırlama: Donanım sıfırlama, laptopunuzdaki güç ayarlarını sıfırlamaya yardımcı olabilir. Güç düğmesine basın ve basılı tutarken çıkarılabilir pili çıkarın. Ardından pili tekrar takın ve güç düğmesine tekrar basın.

• Ekran Kartı Sıfırlama: Ekran kartı sorunları da laptopunuzun kilitlenmesine neden olabilir. Ekran kartınızı sıfırlamak için aşağıdakileri yapın:

• Güç düğmesine basın ve basılı tutarken ekran kartının fan bağlantısını kısa devre yapın (genellikle anakart üzerinde küçük bir jumper bulunur).
      • Güç düğmesine tekrar basın ve bırakın.
    • Güvenli Mod: Laptopunuzu güvenli modda başlatmak, sorunlu yazılımları veya sürücüleri devre dışı bırakmanıza yardımcı olabilir. Güvenli moda girmek için aşağıdakileri yapın:

• Laptopunuzu yeniden başlatın.
      • Windows logosu görünene kadar F8 tuşuna basmaya devam edin.
      • "Güvenli Mod" seçeneğini seçin.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, şunları deneyebilirsiniz:

• Virüs Taraması: Bir virüs veya kötü amaçlı yazılım laptopunuzun kilitlenmesine neden olabilir. Bir virüs taraması yaparak ve kötü amaçlı yazılımları temizleyerek sorunu çözebilirsiniz.
    • Sabit Disk Kontrolü: Hatalı sabit disk sektörleri de laptopunuzun kilitlenmesine neden olabilir. Sabit diskinizi kontrol etmek için şu adımları izleyin:
      • Bilgisayarıma sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
      • "Araçlar" sekmesine gidin ve "Hata Denetimi" altındaki "Şimdi Kontrol Et" düğmesine tıklayın.
    • Profesyonel Yardım: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Önemli Not:

Laptopunuzu açamamanızın birden fazla nedeni olabilir. Deneyebileceğiniz çeşitli çözümler vardır ve sizin için hangi çözümün işe yaradığını belirlemek için deneme yanılma yapmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • power tuşuna basılı tut sistem kapansın.
    elektrik bağlantısını ve bataryayı çıkar bir dakika bekle.
    sonra bataryayı ve şarz cihazını tak sistemi aç
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

power tuşuna basılı tut sistem kapansın.
    elektrik bağlantısını ve bataryayı çıkar bir dakika bekle.
    sonra bataryayı ve şarz cihazını tak sistemi aç

çok sağol hocam düzeldi sonunda dediğinizi yaptım. bu nasıl saçma bir durumdur yahu.
  • Windows 10 DVD si ile kurtarma yapmayı dene. Bilgisayarı DVD'den başlatıp onarma seçenekleriyle bir dene.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.