Şimdi Ara

pc açılmıyor, resete basıyorum açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu neden olabilir arkadaşlar. Açma tuşuna basıyorum bios ekranı gelmiyor ama işlemci fanı çalışıyor, restart tuşuna basınca pc normal açılıyor.

• bunu süreklimi yapıyor aradamı geçenlerde benimkide yapıyordu ram ve e kartı slotlarını temizledim bişey yok
  • evet devamlı yapıyor. zaten benim değil pc kuzenimin.
    müsait zamanda ben de temizlerim slotları. bakalım işe yarar mı?

başka fikri olan arkadaşlar?
  • psu değiştrp deneyin , ayrıca düğmelerde kısa devrede olabilir ,
  • aklazarar enteresan
  • Açma kapama tuşu, reset tuşu, hdd ledi ve kasa hoparlörü için anakarta bağlanan pinleri yanlış takmış olabilirsniz. O bağlantıları kontrol edin. Neyin nereye takılması gerektiği anakartın kitapçığında yazar. Muhtemelen reset ve on off tuşlarının kabloları karışmış
  • psu yu deneyeceğim. kabloların pinlerinin yanlış takılmış olma riski yok çünkü hiç sökmemiş kuzen. yine de bir kontrol ederim açmaya karar verdiğimde.
    benim aklıma ilk ram arızası veya tozlanma ya da bios pilinin bitmiş olabileceği gelmişti. ilgisi olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer kasa hiç açılmamışsa kabloların yerinde problem yoktur. elinden başka psu varsa onunla dene kısa devre yapıyo olabilir
  • aynı sorun bende de var acaba neden oluyor bu ya benımkısı her zaman degıl arada yapıyor ne yapabılırım bazen açılıyor bazen ise 2-3 kere resete basıyorum öyle açılıyor
  • Aklıma gelen ilk ihtimal Power ve Reset jumperlarının yanlış ayarlanmış olması. Bir kasayı açıp bakın, anakartınızın el kitabı war ise ondan bakarak çözebilirsiniz.
  • hocam onları çok kontrol ettık ama sorun onlarda degıl bir arkadaşa sordum power suuply olabılır dedı 300 waat lık power var bı 350 yada 400 le denesemmı acaba daha önceden 478 anakart kullanıyordum anaakrtla işlemciyi lga 775 yaptım ama sistem yıne aynı yanı işlemci ve anakart değişti sadece ne dersınzı demekte yarar varmı
  • yokmu ya yardımcı olucak bir arkadaş
  • Kasayı ıyıce temizlediniz mi ? Kısa devreden olabilir cünkü .
  • temızledım hocam herhangı bırşey yok
  • power suply değiştrin. wattı ile alakası yok işlemciniz düşük gözüküyor. anakart kondansatörlerine bakın şişikmi. son çare anakart ölçülmesi gerekebilir. ram slotuda oksitlenme yapmışsa sorun çıkarır. philips mavi sprey ile ram uçlarını iyice parlaklaşana kadar temizleyin
  • PSUdan kaynaklanan bir sıkıntı. Değiştirin.
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmiş gibi olmayayım bende aynı sorunu yaşıyorum yardımlarınızı bekliyorum:

Bilgisayarın power tuşuna basıyorum bilgisayar çalışmaya başlar gibi oluyor 2 saniye sonra sanki elektiriği çekilmiş gibi duruyor.Sonra kendi kendine tekrar çalışmaya başlıyor sonra tekrar kendi kendine duruyor.Sonra çalışmaya tekrar başlıyor ekrana hiç görüntü falan gelmiyor bilgisayrdan ses geliyor fanlar çalışıyor herşey çalışıyor fakat görüntü gelmiyor sonra pc tekrar kapanıp tekrar açılıyor kendi kendine.Yani böyle sonsuz döngüye giriyor.

Acaba neden olabilir arkadaşlar? Kafayı yicem sabah power tuşuna bi basıyorum akşama kadar kendi kendine açılıp kapanıyor.Açılıyor derken boş kasa çalışıyor ama monitörde görüntü falan yok hiç windows yazısı hiç birşey gelmiyor sadece monitöre elektirik geliyor.

Neden olabilir yardımınıza ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliass -- 29 Nisan 2012; 1:18:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliass

Arkadaşlar konuyu hortlatmiş gibi olmayayım bende aynı sorunu yaşıyorum yardımlarınızı bekliyorum:

Bilgisayarın power tuşuna basıyorum bilgisayar çalışmaya başlar gibi oluyor 2 saniye sonra sanki elektiriği çekilmiş gibi duruyor.Sonra kendi kendine tekrar çalışmaya başlıyor sonra tekrar kendi kendine duruyor.Sonra çalışmaya tekrar başlıyor ekrana hiç görüntü falan gelmiyor bilgisayrdan ses geliyor fanlar çalışıyor herşey çalışıyor fakat görüntü gelmiyor sonra pc tekrar kapanıp tekrar açılıyor kendi kendine.Yani böyle sonsuz döngüye giriyor.

Acaba neden olabilir arkadaşlar? Kafayı yicem sabah power tuşuna bi basıyorum akşama kadar kendi kendine açılıp kapanıyor.Açılıyor derken boş kasa çalışıyor ama monitörde görüntü falan yok hiç windows yazısı hiç birşey gelmiyor sadece monitöre elektirik geliyor.

işlemci büyük ihtimal sistemini yazarmısın bide neden böle oldu ne yaptında oldu yani

• quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Orijinalden alıntı: aliass

Arkadaşlar konuyu hortlatmiş gibi olmayayım bende aynı sorunu yaşıyorum yardımlarınızı bekliyorum:

işlemci büyük ihtimal sistemini yazarmısın bide neden böle oldu ne yaptında oldu yani

windows 7, 2gb ram, 1gb ekran kartı, 4 çekirdek, vs tam şimdi hatırlamıyom açılmıyor çünkü bilgisayar.Şuan laptoptan yazıyorum.

Yukarda yazılanları okuduktan sonra ramı çıkardım ramı temzleyip diğer ram slotuna taktım bu seferde bilgisayar tuşuna basıyorum kasa çalışıyor ama ekrana yine görüntü gelmiyor boş kasa calışıyor.Cdrom var tuşuna basıyorumcdrom acılıyor.Klavye ve mouse elektirik gelmiyor.Sadece boş kasa calışıyor monitöre hiç görüntü gelmiyor.Hani pc kapalı olduğunda boş monitörün küçük lambası yanıp söner ya öyle yanıp sönüyor

• Pc ye bişey yapmadım.kendi kendine bu duruma geldi. 2 hafta önceye kadar yine böyle yapıyordu kendi kendine acılıp kapanıyordu 1 saat bazen 3 saat bekliyordum bilgisayar kapanıp açılıyordu sürekli tabi ekrana hiç bir görüntü gelmiyor sadece kasa kapanıp acılıyordu 3 saat bekliyordum 3 saat sonunda açılıyordu.Ve sorunsuz çalışıyordu pc.Sonra bilgisayarı kapatıyorsun tekrar açmak istiyorsun yine o açılıp kapanma döngüsünün içine giriyordu 3 saat boyunca açılıp kapanıyordu.Fakat son 1 haftadır 3 saat beklememe rağmen açılmıyor.Sabahtan akşama kadar pc yi açık bırakıyorum kend kendine kapanıp açılıyor sürekli.Hiç bilgisayar açılmıyor ekranada görüntü gelmiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.