Şimdi Ara

laptop alıcam tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • haftalardır araştırma yapıyorum gözüme kestirdiğim bikaç notebook var bunların arasından hangisini önerirsiniz ? ekran kartının paylaşımsız olmasına özen gösteriyorum çünkü oyun için alıyorum bu laptopu. yeni çıkan oyunları orta seviyede oynatsın bana yeter..

monster

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87836&productid=bd70758 (upgrade seçeneği var)

dell

http://pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.073.038 (yalnız bu ürün sadece pcdepo.com da bu fiyattan satılıyor. teknosa da veya diğer pc toptancılarında 2 bin ytl fiyatında satılıyor neden bilmiyorum)

datron

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=300&productid=bd70614

acer

http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=10211&categoryId=1001&path=1000:1001&ref=007.1 (bu modelin ekranında sorunlar olduğu söyleniyor bu forumda bu modele sahip kişilerin şikayetlerini okudum bu doğru mu?)

benq

http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=NOT-UN300BNQ00

tavsiyelerinizi bekliyorum.. fiyat / performans olarak seçtiğim notebook lar bunlar.. bu modellerin dışında sizinde bana önerdiğiniz laptoplar olursa link atarsanız sevinirim..

birde x1400 ile x1600 ati ekran kartları arasndaki fark nedir çok büyük bi fark var mı? x1400 shader 3.0 ı destekliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLeeey -- 27 Mart 2007; 1:43:21 >

• selam. hızlı bir şekilde verdiğin linklere bakmaya çalıştım,aklımda kalanları da hızlı bir şekilde yazmaya çalışıcam. öncellikle işletim sistemi free dos olan datron notebook gördüm,öyle işletim sistemine ait bir makina alma sorunlar yaşarsın sonra. ikincisi,dell marka gümüş gri bir notebook gördüm,,benim ikinci notebook umdu,sattım performans olarak güzeldi ancak kasası çok çabuk çizildi gıcık aldım sattım.gri renk parlıyor sanırım en iyisi siyah renk bence notebook ta. core 2 duo ,core duo o kadar da farketmez ama ben amd işlemci notebook ta tavsiye etmiyorum. intel seçmelisin.bir de nasıl bir oyun oynicaksın onu bilmiyoruz.güncel oyunlar demişssin,mesela nedir? ben battlefield 2 oynuyorum,normalde kasıcı bir oyun,ben 2 hafta oldu notebook alalı aşağıdaki notebook la çok iyi oynuyorum. acer ların hoparlörlerinden birçok kişi şikayetci,hp nin de servisinden onları da ele. sony çok güzel fakat donanımı düşük fiyatı yüksek ve işletim sistemi ingilizce... (ingilizcem ii olmasına karsın türkçeyi tercih ederim.) toshiba lar da güzel ama sanırım marka olmasından fiyatı yüksek biraz. bundan baska monster marka bakmıssın,hiç almamakla beraber verdiği donanım itibariyle iyi görünüyor ama kullanıcıların fikirlerini almak gerek...benden bu kadar şimdilik sorun olursa bana yazabilirsin.

packard bell mx65-031
    15.4 diamond view ultra parlak ekran.
    100 gb harddisk
    core duo işlemci.intel.
    512 mb a çıkan turbocache ekran kartı.
    1 gb ddr2 ram.
    kasa çok iyi.

• Dell kasaları gridir ancak taş gibi sağlamdır dell 6400 e görede fiyat bayağı uygun pcdepo bayağı indirim yapmış fiyatta
  • ucuz, performans ve sağlamlıkta sırasıyla
    1-lenovo
    2-Dell

performans ve sağlamlıkta sırasıyla
    sony
    toshiba

albenisi yüksek ama sorun çıkaranlar
    Hp
    asus
  • quote:

Orjinalden alıntı: oemre

selam. hızlı bir şekilde verdiğin linklere bakmaya çalıştım,aklımda kalanları da hızlı bir şekilde yazmaya çalışıcam. öncellikle işletim sistemi free dos olan datron notebook gördüm,öyle işletim sistemine ait bir makina alma sorunlar yaşarsın sonra. ikincisi,dell marka gümüş gri bir notebook gördüm,,benim ikinci notebook umdu,sattım performans olarak güzeldi ancak kasası çok çabuk çizildi gıcık aldım sattım.gri renk parlıyor sanırım en iyisi siyah renk bence notebook ta. core 2 duo ,core duo o kadar da farketmez ama ben amd işlemci notebook ta tavsiye etmiyorum. intel seçmelisin.bir de nasıl bir oyun oynicaksın onu bilmiyoruz.güncel oyunlar demişssin,mesela nedir? ben battlefield 2 oynuyorum,normalde kasıcı bir oyun,ben 2 hafta oldu notebook alalı aşağıdaki notebook la çok iyi oynuyorum. acer ların hoparlörlerinden birçok kişi şikayetci,hp nin de servisinden onları da ele. sony çok güzel fakat donanımı düşük fiyatı yüksek ve işletim sistemi ingilizce... (ingilizcem ii olmasına karsın türkçeyi tercih ederim.) toshiba lar da güzel ama sanırım marka olmasından fiyatı yüksek biraz. bundan baska monster marka bakmıssın,hiç almamakla beraber verdiği donanım itibariyle iyi görünüyor ama kullanıcıların fikirlerini almak gerek...benden bu kadar şimdilik sorun olursa bana yazabilirsin.

packard bell mx65-031
    15.4 diamond view ultra parlak ekran.
    100 gb harddisk
    core duo işlemci.intel.
    512 mb a çıkan turbocache ekran kartı.
    1 gb ddr2 ram.
    kasa çok iyi.

çok güzel izah etmişsin teşekkürler :) buarada oynamak istediğim oyunlar halflife2 - doom 3 - age of empires 3 - battlefield 2 - medieval totalwar II ve bu oyunların kalitesinde diğer oyunlar. şuan benim masaüstüm amd 2600 (1.6ghz) 768 400mhz ram - 256mb x1600pro ati ekran kartım. bu sistemimle yazdığım oyunları full detay yüksek çözünürlükte kasılmadan rahat oynayabiliyorum. sanırım linklerini verdiğim notebook'lar da benim masaüstü pc'min verdiği performansı verebilir hatta daha yüksek performans alabilirim çift çekirdek işlemci ve 677mhz lik ramler sayesinde.. monster marka laptoplarının sistemleri upgrade edilebildiği için diğer markalara göre daha fazla bi avantajı var ama onun dışında dell' i çok beğendim ve baya araştırdım en az sorunu olan marka dell sanırım. hatta dell kullanıpta sorunu olan göremedim. hp tercih etmememin nedeni wireless inin çok kalitesiz olması kuzenimde hp var ve 20 metre ötedeki odada bulunan wireless modemi algılamaktan aciz durumda her yolu denedik ama bi çözüm bulamadık bide servis olarak dezavantajı varmış. benq markasınıda listeme ekledim ama nedir ne değildir onu bilmediğim için güvenemiyorum. x1400 ile x1600 ati ekran kartları arasndaki fark nedir çok büyük bi fark var mı? x1400 shader 3.0 ı destekliyor mu?

• oemre, notebook'unu inceledim sanırım elindeki bu;

İŞLEMCI INTEL CORE DUO T2250 (2MB L2CACHE, 667MHZFSB, 1,73 GHZ)
    CHIPSET INTEL 945 PM YONGA SETI
    KABLOSUZ ERIŞIM INTEL GOLAN 802.11 /A/B/G (2 ANTEN) KABLOSUZ ERIŞIM
    KAPASITE :
    SABIT DISK : 100 GB
    BELLEK 1024 MB DDR2 533 MHZ (2X512 MB, MAX:2GB)
    OPTIK SÜRÜCÜ : DVD/RW +/- R9 YAZICI (9.5 GB'A KADAR VERI YAZABILME)
    EKRAN 15.4 " "DIAMOND VIEW" GLARE ULTRA PARLAK EKRAN
    ÇÖZÜNÜRLÜK : 1280X800 WXGA ÇÖZÜNÜRLÜK
    NVIDIA GEFORCE GO 7300, 512 MB EKRAN KARTI (64 MB PAYLAŞIMSIZ)
    MULTIMEDYA ÖZELLIKLERI :
    SES REALTEK ALC655 AUDIO SYSTEM
    KART OKUYUCUSU 4'Ü BIR ARADA KART OKUYUCU (SD, MS, MS PRO, MMC)
    UZAKTAN KUMANDA YOK
    DAHILI KAMERA VAR
    BAĞLANTILAR
    FAX MODEM 56K V92
    ETHERNET 10/100 ETHERNET KARTI
    BLUETOOTH YOK
    DIĞER BAĞLANTILAR 4 ADET USB 2.0
    TV OUT + DVI OUT +VGA OUT
    EXPRESS CARD GIRIŞI
    DIĞER
    YAZILIM WINDOWS XP HOME TÜRKÇE
    AĞIRLIK 2.8 KG
    PIL 6 CELL LI-ION PIL
    GARANTI 2 YIL

7300 go ekran kartın var battlefield 2 yi oynuyorum diyosun ama hangi çözünürlükte hangi detayda oynayabiliyorsun? ben x1600pro ekran kartımla battlefield2 yi 1024x768 çözünürlükte yüksek kalitenin bi altında a.a 2x açıkken anca kasılmadan oynayabiliyorum. 7300 le low da 800x600 oynuyorsun ? gf 7300 ün sadece 64mb ı paylaşımsız geri kalan 448mb sistem belleğinden yiyor bu performans açısından dezavantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLeeey -- 26 Mart 2007; 1:38:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: krkmz

ucuz, performans ve sağlamlıkta sırasıyla
    1-lenovo
    2-Dell

performans ve sağlamlıkta sırasıyla
    sony
    toshiba

albenisi yüksek ama sorun çıkaranlar
    Hp
    asus

aman yanı hp den uzak dur da dıger herturlu mutlu olursun
    ama bn sna butcem kısıtlı dersen dell derım yok sorun dııl dersen toshıbalara bakmalısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Önerileriniz?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hp almicam kesin zaten. fiyat / performans olarak pek iyi değil. teknik servis ve wireless sorunuda var. şuan aklımda dell ve monster var
  • battlefield 2 yi 1024x768 çözünürlükte low detayda kasıntısız oynatıyor.medium da belki biraz kasabilir.denemedim. 800x600 detayda sadece oynatsaydı alma benim makinayı derdim.battlefield 2 nin grafikleri harika olduğundan yetiyor.benim de masaüstü pc m var,ekran kartı 256 mb ati radeon 9600 pro. ram de 1024 ama o da kasıyor. sadece ekran kartı olayı diil bence,işlemci ve diğer etkenleri de göz önünde bulundurmak gerek.ha diyorsan oyunları full detay oynayayım 7600 serisi bir ekran kartlı bir makina almalısın.ama bence o kadar para vermek te gereksiz..yardımcı olabiliyorsam ne mutlu. sormak istediğin bişi olursa yaz yine..
  • monster al
  • quote:

Orjinalden alıntı: oemre

battlefield 2 yi 1024x768 çözünürlükte low detayda kasıntısız oynatıyor.medium da belki biraz kasabilir.denemedim. 800x600 detayda sadece oynatsaydı alma benim makinayı derdim.battlefield 2 nin grafikleri harika olduğundan yetiyor.benim de masaüstü pc m var,ekran kartı 256 mb ati radeon 9600 pro. ram de 1024 ama o da kasıyor. sadece ekran kartı olayı diil bence,işlemci ve diğer etkenleri de göz önünde bulundurmak gerek.ha diyorsan oyunları full detay oynayayım 7600 serisi bir ekran kartlı bir makina almalısın.ama bence o kadar para vermek te gereksiz..yardımcı olabiliyorsam ne mutlu. sormak istediğin bişi olursa yaz yine..

yardımların için çok teşekkürler :) işte 7600 ile eş değer x1600 ati kartı olan benq ve monster var listemde aslında fiyatlarıda o ekran kartına göre uygun olduğu için onlar ağır basıyo kararımda. ramlerin 667mhz ve işlemcinin çift çekirdek olmasıda çok büyük avantaj dediğin gibi

• o zaman monster al,ben q yu pek tavsiye etmiyorlar gibi anladım forumdan ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.