Şimdi Ara

laptop boot yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde eski bir laptop var (hp) laptop uzun uğraşlarıma rağmen bootable bir cd ile boot olmuyor. bu nedenle de işletim sistemini yükleyemiyorum. masaüstünde boot ettiğim bir kaç farklı cd ile denedim fakat sonuç alamadım. harddiski masaüstüne bağlamayı düşündüm fakat disk eski ide bağlantılı. bunun için çeviriciye ihtiyacım var sanırım ama elimde yok. laptopa işletim sistemini kurabilmek için için daha kolay bir yol var mı

• harici hdd ile usb üzerinden kurulabilir
  • ilk olarak şunu söyleyeyim başka bir bilgisayarda format atsanız da o bilgisayar harici hiçbir pc de işletim sistemini görmez.

ikinci olarak, sorununuzun çözümü;
    bios menüsüne girip oradan hdd boot priorty veya ona benzer bir menü çıkması lazım. oraya girip CD/DVD/Blueray/BD-ROM'unuzu(hangisi varsa) en üst sıraya taşıyın
  • quote:

Orijinalden alıntı: erase99

ilk olarak şunu söyleyeyim başka bir bilgisayarda format atsanız da o bilgisayar harici hiçbir pc de işletim sistemini görmez.

ikinci olarak, sorununuzun çözümü;
    bios menüsüne girip oradan hdd boot priorty veya ona benzer bir menü çıkması lazım. oraya girip CD/DVD/Blueray/BD-ROM'unuzu(hangisi varsa) en üst sıraya taşıyın

onu denedim zaten ama laptop açılırken bir süre bekliyor cdroom u çalıştırıyor ama sonra atlayıp windows u çalıştırıyor. boot olmuyor anlayacağınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba laptop format yardım?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.