Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorum olacak. Battlefield 4 ü kurdum, grafiklerdeki kasmalardan dolayı sorunu ekran kartında aramaya başladım velhasıl ekran kartımın intel hd graphics 4000 olduğunu öğrendim. Biraz araştırma yaptım ve bu kart ile oyunlarda sorun yaşanmasının normal olduğunu iyi olmadığını öğrendim. Daha sonra kurcaladım ve laptop da bir tane daha ekran kartı olduğunu öğrendim. Belki de yoktur başka birşeydir cahilliğime verin. Benim sorum şu ikinci bulduğum ekran kartının daha iyi olduğunu okudum. O kartı aktif etme imkanım var mı ya da öbürünü kaldırmak iyi olan kart ile devam etmek veya bunun avantajları var mı? Oyunları kasmadan oynayabilir miyim bu ikinci ekran kartı ile. Şimdiden teşekkürler..
prens41trP
kullanıcısına yanıt
laptopda bir dahili bir de harici ekran kartı var. eğer ikinci bulduğun ekran kartının sürücüsünü yüklersen dahili olan kart otomatik olarak devreden çıkar. yok yüklemezsen dahili olanı görür ve onu kullanır. sen marka ve modeli yaz bakalım neymiş.
prens41trP
kullanıcısına yanıt
Laptoplar ekran kartını hybrit olarak kullanırlar (fazla güç tüketmemesi için) örneğin ;
Oyun oynarken 8730M ekran kartını kullanır, masaüstünde iken HD4000.
Tabiiki bunlar eğer iki ekran kartının driverları yüklü ise geçerli ki sende ikisi de yüklü.
prens41trP
kullanıcısına yanıt
Evet 2 ekran kartın var 1 ci ekran kartı kötü değil fakat güç tüketimini azaltmak için tasarlanmış 2. ci ekran kartın elbette daha iyi oda 1. ekran kartının yetmediği yerde devreye girer Arabalarda hız yetmediği zaman nitroya basarsınya işte o hesap yada bizim Temel gibi rokete takarsın
Bilgisayarında temizlik ve dosya birleştirme yapmalısın kasmalar azalır birde işlemcin fazla ısınmamalı bakım yapılmalı!